X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figasmakiem wrote:
    Ktoś komu się powiodła IUI będzie z pewnością przekonywać Cię do kolejnego podejścia. Natomiast ze swojej strony, dla mnie dwie IUI z perspektywy czasu to strata czasu, pieniędzy i wykorzystane refundację. Wyniki również idealne i również AB. :)
    Jesli chodzi o kwestie finansowe to lepiej te pieniądze dołożyć już do IVF. Ale powtarzam, to jest moje zdanie czyli kogoś u kogo IUI nie przyniosło oczekiwanego rezultatu :)

Jestem tego samego zdania.

Manis, Kamaaa, Magda 26 lubią tę wiadomość

• Usia123 Nowa

Wysłany: 27 stycznia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figasmakiem wrote:
    Ktoś komu się powiodła IUI będzie z pewnością przekonywać Cię do kolejnego podejścia. Natomiast ze swojej strony, dla mnie dwie IUI z perspektywy czasu to strata czasu, pieniędzy i wykorzystane refundację. Wyniki również idealne i również AB. :)
    Jesli chodzi o kwestie finansowe to lepiej te pieniądze dołożyć już do IVF. Ale powtarzam, to jest moje zdanie czyli kogoś u kogo IUI nie przyniosło oczekiwanego rezultatu :)

Dzięki, jeszcze muszę to przemyśleć, nie wiem czy w tym zachodzeniu w ciążę to czasem nie trzeba mieć szczęścia, znam kilka par i to nawet z Medart, które miały kilka nieudanych transferów i nagle zaszły w ciążę naturalnie, wiem, że to każdego indywidualna decyzja no nic jeszcze będziemy rozmawiac co dalej.

• Kamaaa Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia123 wrote:
    Dzięki, jeszcze muszę to przemyśleć, nie wiem czy w tym zachodzeniu w ciążę to czasem nie trzeba mieć szczęścia, znam kilka par i to nawet z Medart, które miały kilka nieudanych transferów i nagle zaszły w ciążę naturalnie, wiem, że to każdego indywidualna decyzja no nic jeszcze będziemy rozmawiac co dalej.

Ja miałam 2iui też nie zaszłam w ciążę ale myślę ,że to na pewno trxeba mieć szczęście ... Jakieś 10 lat temu zaszłam naturalnie w ciążę (z byłym partnerem) niestety poroniłam na wczesnym etapie z obecnym nawet nie mogę zajść wiec to też dla mnie coś znaczy . Niemniej na te czasy to osobiście czekam aż ta cała sytuacja z pandemią się wyciszy .Pozdrawiam 😉

• Manis Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia123 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam o Was pytanie w Medart leczę się od prawie 2 lat z chwilowa przerwa, najpierw starania naturalne bo u Nas wszystkie wyniki idealne tylko ciąży brak, najpierw starania naturalne, teraz d A. B robił 3 inseminacje wynik negatywny i proponuję czwarta ostatnia, nie wiem czy jest sens podchodzić? Jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie? , z góry dziękuję za informację
    Hej, to loteria może się uda może nie. Ja miałam 2 inseminacje , do 3 nie chciałam podchodzić...chociaz doktor Kru...mnie" namawial" ale po konsultacji z doktor K która zgodziła się ze mną ,podeszlismy do in vitro. W kolejnym cyklu planujemy transfer jak będzie ok wszystko. Każdy przypadek jest indywidualny. Żałuję trochę tych refundacji , no ale cóż , zawsze człowiek ma nadzieję. Musicie przemyśleć, przedyskutować wszystkie za i przeciw .

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:
    Uffffff, progesteron 27 😀
    Wynik z diagnostyki był po 22, jak już pojechaliśmy na HCP. Dobrze, że to zrobiliśmy, bo w diagnostyce wynik progesteronu wyszedł 17, a w HCP po jednym więcej Prolutexie już 27.
    W HCP można o tak późnych godzinach robić badania krwi? Muszę powtórzyć badania i chciałam jechać w piątek koło 18 to zrobia mi?

• Mikka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24h :)

Nowa38 lubi tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia123 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam o Was pytanie w Medart leczę się od prawie 2 lat z chwilowa przerwa, najpierw starania naturalne bo u Nas wszystkie wyniki idealne tylko ciąży brak, najpierw starania naturalne, teraz d A. B robił 3 inseminacje wynik negatywny i proponuję czwarta ostatnia, nie wiem czy jest sens podchodzić? Jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie? , z góry dziękuję za informację

Jestem u dr K po trzech inseminqcjach wspólnie podjęłyśmy decyzję o rezygnacji z czwartej i podchodzę do in vitro. W tym cyklu wkroczyła antykoncepcja i 12.02 jadę na wizytę zobaczymy co wyjdzie w jej trakcie 😉

Manis, Lena 87 lubią tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to chciałam się z Wami przywitać 😉 👋 od dłuższego czasu śledzę forum dużo się dowiedziałam dzięki Wam i pojawił się promyk nadziei że może się udać 🤔🙂🙃 Po trzech nieudanych inseminacjach podchodzę do in vitro. 12.02 mam wizytę i zaczynamy cała procedurę. Mam parę pytań może któraś z Was mnie oświeci 😛 chciałabym się dowiedzieć jak to jest z badaniami genetycznymi chce przebadać zarodki 1-2 w związku z tym moje pytanie czy zaradki pobrane pozostałe są zamrożone? ❄️ Czy za to płacę dodatkowo? Co do badań nie mam wątpliwości myślę że warto poczekać za wynikami....

Promieniowanie, Kamaaa, Lena 87, Manis lubią tę wiadomość

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolita wrote:
    Tak w ogóle to chciałam się z Wami przywitać 😉 👋 od dłuższego czasu śledzę forum dużo się dowiedziałam dzięki Wam i pojawił się promyk nadziei że może się udać 🤔🙂🙃 Po trzech nieudanych inseminacjach podchodzę do in vitro. 12.02 mam wizytę i zaczynamy cała procedurę. Mam parę pytań może któraś z Was mnie oświeci 😛 chciałabym się dowiedzieć jak to jest z badaniami genetycznymi chce przebadać zarodki 1-2 w związku z tym moje pytanie czy zaradki pobrane pozostałe są zamrożone? ❄️ Czy za to płacę dodatkowo? Co do badań nie mam wątpliwości myślę że warto poczekać za wynikami....

Za mrożenie WSZYSTKICH zarodków płacisz dodatkowo 1500 zł.

Powodzenia ✊😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 18:44

Paolita lubi tę wiadomość

• Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolita wrote:
    Hej tak za mrozenie zarodków płacisz 1500.A co do badania zarodków to zbadanie 1-2 zarodki to 5tys.Tez jestem tego zdania że lepiej zbadać i mieć pewność że są zdrowe. Pozdrawiam

Magda26
  • Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Hej tak za mrozenie zarodków płacisz 1500.A co do badania zarodków to zbadanie 1-2 zarodki to 5tys.Tez jestem tego zdania że lepiej zbadać i mieć pewność że są zdrowe. Pozdrawiam

W tych czasach to nie wiadomo nigdy co się może wydarzyć lepiej mieć już pewność 🙂🙃 Dzięki za informację 😉

Magda 26 lubi tę wiadomość

• Cytri89 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Ale mówisz o całej procedurze in vitro? Czy samym transferze?

Od nowa całą procedurę. Po pierwszym Ivf mieliśmy tylko jeden zarodek dobry genetycznie, który się nie przyjął. Zastanawiam się kiedy podejść drugi raz. Czy organizm powinien się trochę zregenerować, oczyścić?

Endometrioza, mutacja Mthfr

1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
    10dpt beta-0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytri89 wrote:
    Od nowa całą procedurę. Po pierwszym Ivf mieliśmy tylko jeden zarodek dobry genetycznie, który się nie przyjął. Zastanawiam się kiedy podejść drugi raz. Czy organizm powinien się trochę zregenerować, oczyścić?
    Ja podchodziłam odrazu do 2 ivf właśnie po nieudanym transferze zbadanego zarodka. Zdecydowałam się na świeży transfer bez badania i mam córeczkę. Teraz jestem w trakcie 3ivf

Promieniowanie lubi tę wiadomość

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Ja podchodziłam odrazu do 2 ivf właśnie po nieudanym transferze zbadanego zarodka. Zdecydowałam się na świeży transfer bez badania i mam córeczkę. Teraz jestem w trakcie 3ivf

Ja nie wiem jak to wytłumaczyć, zawsze myślałam, że zdrowy zarodek to większą szansa powodzenia a u mnie w 1 procedurze, jeden zdrowy się nie przyjął, kolejny beta 50 i spadła, czyli nawet że zdrowym genetycznie zarodkiem można poronić w 2 procedurze mówiłam dr Z, że nie badamy i mamy zdrowego SYNKA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 07:29

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolita wrote:
    W tych czasach to nie wiadomo nigdy co się może wydarzyć lepiej mieć już pewność 🙂🙃 Dzięki za informację 😉

Niestety badanie zarodków nie daje pewności zdrowego dziecka.

Magdaa90 lubi tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetisme wrote:
    Niestety badanie zarodków nie daje pewności zdrowego dziecka.

Co zrobić zawsze coś więcej może się dowiem jaka szansa 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAJKA91 wrote:
    Ja nie wiem jak to wytłumaczyć, zawsze myślałam, że zdrowy zarodek to większą szansa powodzenia a u mnie w 1 procedurze, jeden zdrowy się nie przyjął, kolejny beta 50 i spadła, czyli nawet że zdrowym genetycznie zarodkiem można poronić w 2 procedurze mówiłam dr Z, że nie badamy i mamy zdrowego SYNKA.

Dokładnie ja tez tego nie ogarniam, dlatego teraz tez będziemy próbować zrobić świeży transfer, bez badania. podejmujemy takie ryzyko. Dwa crio transfery z przebadanymi zarodkami , idealne endo i dwie ciąże biochem :( a po świeżym zdrowa córeczka ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 10:17

• Kaach Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy badać czy nie badać zarodki to zawsze trudna decyzja ja po tym tragicznym wyroku nie podchodziłaby do transferu z nie przebadany zarodkiem. Z tym, że to tylko moja opinia, ale ja swoje przeszłam i poznałam wiele kobiet w podobnej sytuacji do mnie. Zawsze wiedziałam, że jeśli się uda chcę robić później badania typy nifty, harmony itp itd, które też są drogie. Nie namawiam nikogo, trzeba przemyśleć wszystkie za i przeciw.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Czy badać czy nie badać zarodki to zawsze trudna decyzja ja po tym tragicznym wyroku nie podchodziłaby do transferu z nie przebadany zarodkiem. Z tym, że to tylko moja opinia, ale ja swoje przeszłam i poznałam wiele kobiet w podobnej sytuacji do mnie. Zawsze wiedziałam, że jeśli się uda chcę robić później badania typy nifty, harmony itp itd, które też są drogie. Nie namawiam nikogo, trzeba przemyśleć wszystkie za i przeciw.

Tutaj też kwestia jest to, że wiele zarodkow po tych badaniach jest niedopuszczane do transferu, a są etapy samonaprawcze i defakto takie zarodki później się normalnie rozwijają, ale fakt to jest indywidualna decyzja każdej pary.

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:

Też tak uważam w obecnej sytuacji 🙂

Kaach lubi tę wiadomość

‹‹ 2560 2561 2562 2563 2564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ