X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane serdecznie 😘
    Czy któraś z Was miala problem z niskim estradiolem przed transferem przy przyjmowaniu estrofemu?

Mrowka89 lubi tę wiadomość

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się czy Panie z rejestracji jeszcze pracują? Potrzebuje pilnie recepte na prolutex. Dr nie odpisuje a rejestracja nie odbiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetisme wrote:
    Dziewczyny, orientujecie się czy Panie z rejestracji jeszcze pracują? Potrzebuje pilnie recepte na prolutex. Dr nie odpisuje a rejestracja nie odbiera.

Trzeba długo wisieć na telefonie albo napisać e-mail o pilny kontakt. W niedzielę jest 1 pani i dużo ludzi jest więc ciężko jej odbierać.

Magnetisme lubi tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetisme wrote:

Albo napisz smsa zawsze odpisują albo oddzwonią dziewczyny 😉

Magnetisme, Dominisia883 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Maggle głowa do gory- beta przyrasta super, wypocznij przez weekend😘
    Chciałam dopytać jak wyglada inseminacja u AB, jakie leki, ile miałaś pęcherzyków , jaki mieliście problem?
    ja będę podchodzić do 3 IUI w połowie marca ponieważ musiałam zrobic dłuższa przerwę po szczepieniu na COVID , chciałabym się dobrze przygotować , myślałam nawet o zmianie lekarza , choć nie wiem czy ma to sens

Wytrwałości u Ab, warto spróbować naprawdę 😉 3 podejścia i zobaczysz co Ci zaproponuje 😉

Maggle gratulacje ! Tez byłam u Ab 🤱🏻
    Pomysl nad zwolnieniem lekarskim.

maggle, Madżka89 lubią tę wiadomość

• maggle Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Maggle dziekuje za odpowiedź😘 , ja jestem u Kru, zestaw leków i cała procedura wyglada identycznie, jest przemiłym lekarzem, aczkolwiek przy dwóch inseminacjach miał problem , żeby trafić w szyjkę z nasieniem i trochę się nameczyl a ja się stresowałam 🤨 byłam u AB dwa razy na ocenie cyklu jak Kru nie było i wydaje się być bardziej konkretny i szybszy😂ale nie wiem czy na ostatnie IUI jest warto się przenosić , trzymam kciuki za betę😊jak dzisiaj samopoczucie ?
    Paolita i Ewelka super, ze dolączylyscie😁

Ja bym się przeniosła jeśli widzisz jakieś problemy u Kru :) ja sama się zastanawiałam nad zmianą, bo raczej nie podchodziłabym do 3 iui, ale jednak się udało... :)

Madżka89 lubi tę wiadomość

• maggle Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Wytrwałości u Ab, warto spróbować naprawdę 😉 3 podejścia i zobaczysz co Ci zaproponuje 😉

Maggle gratulacje ! Tez byłam u Ab 🤱🏻
    Pomysl nad zwolnieniem lekarskim.

Dziękuje ❤️
    Ból brzucha nie mija, mimo tabletek, czytałam, że tak może być, kontaktowałam się w piątek z doktorem i mówił, że jeśli nie przejdzie przez weekend to mam się do niego umówić na poniedziałek i tak zrobię. Porozmawiam od razu o zwolnieniu, bo po piątkowym stresie + fakcie, że mam taką a nie inną prace i stresu nie uniknę, chodzenia i wyjazdów także to nie zostaje mi nic innego.
    Teraz wszystko dla dobra malucha ❤️

Luluiza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Witam Kochane serdecznie 😘
    Czy któraś z Was miala problem z niskim estradiolem przed transferem przy przyjmowaniu estrofemu?
    Ja miałam niższy niż zalecany i dostałam 0,5 dodatkowo dopochwowo ;)

Karo84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Ja miałam niższy niż zalecany i dostałam 0,5 dodatkowo dopochwowo ;)
    Przy 2 transferze dostalam 2x 0,5 dopochwowo, estradiol skoczyl na 800 a beta nawet nie drgnel. Teraz mialam 3xestrofem i 2x lenzetto i estradiol 153, AB chcial robic transfer a ja z nerwów się poddałam i jutro mam biopsje endometrium.

sandiklove czy Tobie się udało?

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 - jak coś nie tak to pewnie, że się przenieść, ja sama odeszłam od dr A B, przeszłam do dr K i to była najlepsza z możliwych decyzji 🙂

maggle, Madżka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Przy 2 transferze dostalam 2x 0,5 dopochwowo, estradiol skoczyl na 800 a beta nawet nie drgnel. Teraz mialam 3xestrofem i 2x lenzetto i estradiol 153, AB chcial robic transfer a ja z nerwów się poddałam i jutro mam biopsje endometrium.

sandiklove czy Tobie się udało?

Ja jestem po jednym transferze. Estrofem brałam 3 razy dziennie plus jedna połówka dopochwowo. Beta 0,1 :(
    Teraz zaczęłam cykl i AB zaproponował biopsje , jak to wyglada? Czy będę mogła mieć w tym samym cyklu transfer?
    Teraz biorę od 3dc 2xestrofem i jakieś saszetki wcieram w uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Madżka89 - jak coś nie tak to pewnie, że się przenieść, ja sama odeszłam od dr A B, przeszłam do dr K i to była najlepsza z możliwych decyzji 🙂
    Można widzieć dlaczego? I co się wydarzyło od zmiany lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggle wrote:
    Dziękuje ❤️
    Ból brzucha nie mija, mimo tabletek, czytałam, że tak może być, kontaktowałam się w piątek z doktorem i mówił, że jeśli nie przejdzie przez weekend to mam się do niego umówić na poniedziałek i tak zrobię. Porozmawiam od razu o zwolnieniu, bo po piątkowym stresie + fakcie, że mam taką a nie inną prace i stresu nie uniknę, chodzenia i wyjazdów także to nie zostaje mi nic innego.
    Teraz wszystko dla dobra malucha ❤️

Dokładnie ! Jeśli już się udało, to lepiej dać sobie spokój i myśleć tylko o sobie i maluszku 🐣
    Ab długo kazał badać betę, mi chyba do 8 tys. Dzisiaj to 8 tys ma prawie 5 miesięcy 👶🏻
    A podbrzusze może tak ciągnąć nawet na samym początku, nawet trudno opisać czy to ból czy co 😊 powodzenia 🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 22:15

• maggle Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Dokładnie ! Jeśli już się udało, to lepiej dać sobie spokój i myśleć tylko o sobie i maluszku 🐣
    Ab długo kazał badać betę, mi chyba do 8 tys. Dzisiaj to 8 tys ma prawie 5 miesięcy 👶🏻
    A podbrzusze może tak ciągnąć nawet na samym początku, nawet trudno opisać czy to ból czy co 😊 powodzenia 🥰🥰

No co Ty.. Czemu tak długo kazał Ci badać? W jakich odstępach czasu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggle wrote:
    No co Ty.. Czemu tak długo kazał Ci badać? W jakich odstępach czasu?

Nie pamietam, chyba sam nie wierzył 😂 mieliśmy bardzo kiepskie nasienie.
    To szybko przyrastało, raptem kilka badań co 2/3 dni, chyba mam 5 wyników

• maggle Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Nie pamietam, chyba sam nie wierzył 😂 mieliśmy bardzo kiepskie nasienie.
    To szybko przyrastało, raptem kilka badań co 2/3 dni, chyba mam 5 wyników

Ooo, ja bardzo szybko się zorientowałam o ciąży i już mam 3 wyniki przez tydzień 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Ja jestem po jednym transferze. Estrofem brałam 3 razy dziennie plus jedna połówka dopochwowo. Beta 0,1 :(
    Teraz zaczęłam cykl i AB zaproponował biopsje , jak to wyglada? Czy będę mogła mieć w tym samym cyklu transfer?
    Teraz biorę od 3dc 2xestrofem i jakieś saszetki wcieram w uda.
    Ja dziś mam biopsje więc później dam Ci znać jak to wygląda. Transferu nie można zrobić w tym samym cyklu. Leki i przygotowanie do biopsji są tak jakbyś do transferu sie szykowała bo musza sprawdzić w jakim stanie jest endometrium w dniu przewidzianego transferu.

sandiklove, Marysia089 lubią tę wiadomość

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Można widzieć dlaczego? I co się wydarzyło od zmiany lekarza?

Nieudane inseminacje i transfer, u dr K doczekałam się 2 dzieci, też miałam tą biopsję endometrium na cyklu sztucznym, tylko u mnie nie dochodzilo do zagnieżdżenia, widzę, że byłaś w wciazy, więc akurat w Twoim przypadku nie wiem czy ta biopsja ma taki wielki sens, no ale nie che też być lekarzem, tylko pusze z własnych doświadczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 06:52

sandiklove, Karo84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Ja dziś mam biopsje więc później dam Ci znać jak to wygląda. Transferu nie można zrobić w tym samym cyklu. Leki i przygotowanie do biopsji są tak jakbyś do transferu sie szykowała bo musza sprawdzić w jakim stanie jest endometrium w dniu przewidzianego transferu.
    Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻

Karo84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Nieudane inseminacje i transfer, u dr K doczekałam się 2 dzieci, też miałam tą biopsję endometrium na cyklu sztucznym, tylko u mnie nie dochodzilo do zagnieżdżenia, widzę, że byłaś w wciazy, więc akurat w Twoim przypadku nie wiem czy ta biopsja ma taki wielki sens, no ale nie che też być lekarzem, tylko pusze z własnych doświadczeń.
    Pięknie! Gratulacje dwójki :)
    Myśle ze o tyle ma sens, ze jesteśmy w stanie sprawdzić to „okno implantacyjne” i zwiększyć jeszcze bardziej szanse.
    W pierwszym transferze miałam podany zdrowy genetycznie zarodek 5.1.1 i beta nawet nie drgnęła.
    Teraz chcemy być pewni, podając drugi zdrowy.

Karo84 lubi tę wiadomość

‹‹ 2562 2563 2564 2565 2566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ