X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane serdecznie 😘
    Czy któraś z Was miala problem z niskim estradiolem przed transferem przy przyjmowaniu estrofemu?

Mrowka89 lubi tę wiadomość

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się czy Panie z rejestracji jeszcze pracują? Potrzebuje pilnie recepte na prolutex. Dr nie odpisuje a rejestracja nie odbiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetisme wrote:
    Dziewczyny, orientujecie się czy Panie z rejestracji jeszcze pracują? Potrzebuje pilnie recepte na prolutex. Dr nie odpisuje a rejestracja nie odbiera.

Trzeba długo wisieć na telefonie albo napisać e-mail o pilny kontakt. W niedzielę jest 1 pani i dużo ludzi jest więc ciężko jej odbierać.

Magnetisme lubi tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetisme wrote:

Albo napisz smsa zawsze odpisują albo oddzwonią dziewczyny 😉

Magnetisme, Dominisia883 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Maggle głowa do gory- beta przyrasta super, wypocznij przez weekend😘
    Chciałam dopytać jak wyglada inseminacja u AB, jakie leki, ile miałaś pęcherzyków , jaki mieliście problem?
    ja będę podchodzić do 3 IUI w połowie marca ponieważ musiałam zrobic dłuższa przerwę po szczepieniu na COVID , chciałabym się dobrze przygotować , myślałam nawet o zmianie lekarza , choć nie wiem czy ma to sens

Wytrwałości u Ab, warto spróbować naprawdę 😉 3 podejścia i zobaczysz co Ci zaproponuje 😉

Maggle gratulacje ! Tez byłam u Ab 🤱🏻
    Pomysl nad zwolnieniem lekarskim.

maggle, Madżka89 lubią tę wiadomość

• maggle Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Maggle dziekuje za odpowiedź😘 , ja jestem u Kru, zestaw leków i cała procedura wyglada identycznie, jest przemiłym lekarzem, aczkolwiek przy dwóch inseminacjach miał problem , żeby trafić w szyjkę z nasieniem i trochę się nameczyl a ja się stresowałam 🤨 byłam u AB dwa razy na ocenie cyklu jak Kru nie było i wydaje się być bardziej konkretny i szybszy😂ale nie wiem czy na ostatnie IUI jest warto się przenosić , trzymam kciuki za betę😊jak dzisiaj samopoczucie ?
    Paolita i Ewelka super, ze dolączylyscie😁

Ja bym się przeniosła jeśli widzisz jakieś problemy u Kru :) ja sama się zastanawiałam nad zmianą, bo raczej nie podchodziłabym do 3 iui, ale jednak się udało... :)

Madżka89 lubi tę wiadomość

• maggle Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Wytrwałości u Ab, warto spróbować naprawdę 😉 3 podejścia i zobaczysz co Ci zaproponuje 😉

Maggle gratulacje ! Tez byłam u Ab 🤱🏻
    Pomysl nad zwolnieniem lekarskim.

Dziękuje ❤️
    Ból brzucha nie mija, mimo tabletek, czytałam, że tak może być, kontaktowałam się w piątek z doktorem i mówił, że jeśli nie przejdzie przez weekend to mam się do niego umówić na poniedziałek i tak zrobię. Porozmawiam od razu o zwolnieniu, bo po piątkowym stresie + fakcie, że mam taką a nie inną prace i stresu nie uniknę, chodzenia i wyjazdów także to nie zostaje mi nic innego.
    Teraz wszystko dla dobra malucha ❤️

Luluiza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Witam Kochane serdecznie 😘
    Czy któraś z Was miala problem z niskim estradiolem przed transferem przy przyjmowaniu estrofemu?
    Ja miałam niższy niż zalecany i dostałam 0,5 dodatkowo dopochwowo ;)

Karo84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Ja miałam niższy niż zalecany i dostałam 0,5 dodatkowo dopochwowo ;)
    Przy 2 transferze dostalam 2x 0,5 dopochwowo, estradiol skoczyl na 800 a beta nawet nie drgnel. Teraz mialam 3xestrofem i 2x lenzetto i estradiol 153, AB chcial robic transfer a ja z nerwów się poddałam i jutro mam biopsje endometrium.

sandiklove czy Tobie się udało?

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 - jak coś nie tak to pewnie, że się przenieść, ja sama odeszłam od dr A B, przeszłam do dr K i to była najlepsza z możliwych decyzji 🙂

maggle, Madżka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Przy 2 transferze dostalam 2x 0,5 dopochwowo, estradiol skoczyl na 800 a beta nawet nie drgnel. Teraz mialam 3xestrofem i 2x lenzetto i estradiol 153, AB chcial robic transfer a ja z nerwów się poddałam i jutro mam biopsje endometrium.

sandiklove czy Tobie się udało?

Ja jestem po jednym transferze. Estrofem brałam 3 razy dziennie plus jedna połówka dopochwowo. Beta 0,1 :(
    Teraz zaczęłam cykl i AB zaproponował biopsje , jak to wyglada? Czy będę mogła mieć w tym samym cyklu transfer?
    Teraz biorę od 3dc 2xestrofem i jakieś saszetki wcieram w uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Madżka89 - jak coś nie tak to pewnie, że się przenieść, ja sama odeszłam od dr A B, przeszłam do dr K i to była najlepsza z możliwych decyzji 🙂
    Można widzieć dlaczego? I co się wydarzyło od zmiany lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggle wrote:
    Dziękuje ❤️
    Ból brzucha nie mija, mimo tabletek, czytałam, że tak może być, kontaktowałam się w piątek z doktorem i mówił, że jeśli nie przejdzie przez weekend to mam się do niego umówić na poniedziałek i tak zrobię. Porozmawiam od razu o zwolnieniu, bo po piątkowym stresie + fakcie, że mam taką a nie inną prace i stresu nie uniknę, chodzenia i wyjazdów także to nie zostaje mi nic innego.
    Teraz wszystko dla dobra malucha ❤️

Dokładnie ! Jeśli już się udało, to lepiej dać sobie spokój i myśleć tylko o sobie i maluszku 🐣
    Ab długo kazał badać betę, mi chyba do 8 tys. Dzisiaj to 8 tys ma prawie 5 miesięcy 👶🏻
    A podbrzusze może tak ciągnąć nawet na samym początku, nawet trudno opisać czy to ból czy co 😊 powodzenia 🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 22:15

• maggle Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Dokładnie ! Jeśli już się udało, to lepiej dać sobie spokój i myśleć tylko o sobie i maluszku 🐣
    Ab długo kazał badać betę, mi chyba do 8 tys. Dzisiaj to 8 tys ma prawie 5 miesięcy 👶🏻
    A podbrzusze może tak ciągnąć nawet na samym początku, nawet trudno opisać czy to ból czy co 😊 powodzenia 🥰🥰

No co Ty.. Czemu tak długo kazał Ci badać? W jakich odstępach czasu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggle wrote:
    No co Ty.. Czemu tak długo kazał Ci badać? W jakich odstępach czasu?

Nie pamietam, chyba sam nie wierzył 😂 mieliśmy bardzo kiepskie nasienie.
    To szybko przyrastało, raptem kilka badań co 2/3 dni, chyba mam 5 wyników

• maggle Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Nie pamietam, chyba sam nie wierzył 😂 mieliśmy bardzo kiepskie nasienie.
    To szybko przyrastało, raptem kilka badań co 2/3 dni, chyba mam 5 wyników

Ooo, ja bardzo szybko się zorientowałam o ciąży i już mam 3 wyniki przez tydzień 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Ja jestem po jednym transferze. Estrofem brałam 3 razy dziennie plus jedna połówka dopochwowo. Beta 0,1 :(
    Teraz zaczęłam cykl i AB zaproponował biopsje , jak to wyglada? Czy będę mogła mieć w tym samym cyklu transfer?
    Teraz biorę od 3dc 2xestrofem i jakieś saszetki wcieram w uda.
    Ja dziś mam biopsje więc później dam Ci znać jak to wygląda. Transferu nie można zrobić w tym samym cyklu. Leki i przygotowanie do biopsji są tak jakbyś do transferu sie szykowała bo musza sprawdzić w jakim stanie jest endometrium w dniu przewidzianego transferu.

sandiklove, Marysia089 lubią tę wiadomość

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Można widzieć dlaczego? I co się wydarzyło od zmiany lekarza?

Nieudane inseminacje i transfer, u dr K doczekałam się 2 dzieci, też miałam tą biopsję endometrium na cyklu sztucznym, tylko u mnie nie dochodzilo do zagnieżdżenia, widzę, że byłaś w wciazy, więc akurat w Twoim przypadku nie wiem czy ta biopsja ma taki wielki sens, no ale nie che też być lekarzem, tylko pusze z własnych doświadczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 06:52

sandiklove, Karo84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Ja dziś mam biopsje więc później dam Ci znać jak to wygląda. Transferu nie można zrobić w tym samym cyklu. Leki i przygotowanie do biopsji są tak jakbyś do transferu sie szykowała bo musza sprawdzić w jakim stanie jest endometrium w dniu przewidzianego transferu.
    Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻

Karo84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Nieudane inseminacje i transfer, u dr K doczekałam się 2 dzieci, też miałam tą biopsję endometrium na cyklu sztucznym, tylko u mnie nie dochodzilo do zagnieżdżenia, widzę, że byłaś w wciazy, więc akurat w Twoim przypadku nie wiem czy ta biopsja ma taki wielki sens, no ale nie che też być lekarzem, tylko pusze z własnych doświadczeń.
    Pięknie! Gratulacje dwójki :)
    Myśle ze o tyle ma sens, ze jesteśmy w stanie sprawdzić to „okno implantacyjne” i zwiększyć jeszcze bardziej szanse.
    W pierwszym transferze miałam podany zdrowy genetycznie zarodek 5.1.1 i beta nawet nie drgnęła.
    Teraz chcemy być pewni, podając drugi zdrowy.

Karo84 lubi tę wiadomość

‹‹ 2562 2563 2564 2565 2566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ