MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagnetisme wrote:Dziewczyny, orientujecie się czy Panie z rejestracji jeszcze pracują? Potrzebuje pilnie recepte na prolutex. Dr nie odpisuje a rejestracja nie odbiera.
Trzeba długo wisieć na telefonie albo napisać e-mail o pilny kontakt. W niedzielę jest 1 pani i dużo ludzi jest więc ciężko jej odbierać.Magnetisme lubi tę wiadomość
-
Magnetisme wrote:Dziewczyny, orientujecie się czy Panie z rejestracji jeszcze pracują? Potrzebuje pilnie recepte na prolutex. Dr nie odpisuje a rejestracja nie odbiera.
Albo napisz smsa zawsze odpisują albo oddzwonią dziewczyny 😉Magnetisme, Dominisia883 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadżka89 wrote:Maggle głowa do gory- beta przyrasta super, wypocznij przez weekend😘
Chciałam dopytać jak wyglada inseminacja u AB, jakie leki, ile miałaś pęcherzyków , jaki mieliście problem?
ja będę podchodzić do 3 IUI w połowie marca ponieważ musiałam zrobic dłuższa przerwę po szczepieniu na COVID , chciałabym się dobrze przygotować , myślałam nawet o zmianie lekarza , choć nie wiem czy ma to sens
Wytrwałości u Ab, warto spróbować naprawdę 😉 3 podejścia i zobaczysz co Ci zaproponuje 😉
Maggle gratulacje ! Tez byłam u Ab 🤱🏻
Pomysl nad zwolnieniem lekarskim.maggle, Madżka89 lubią tę wiadomość
-
Madżka89 wrote:Maggle dziekuje za odpowiedź😘 , ja jestem u Kru, zestaw leków i cała procedura wyglada identycznie, jest przemiłym lekarzem, aczkolwiek przy dwóch inseminacjach miał problem , żeby trafić w szyjkę z nasieniem i trochę się nameczyl a ja się stresowałam 🤨 byłam u AB dwa razy na ocenie cyklu jak Kru nie było i wydaje się być bardziej konkretny i szybszy😂ale nie wiem czy na ostatnie IUI jest warto się przenosić , trzymam kciuki za betę😊jak dzisiaj samopoczucie ?
Paolita i Ewelka super, ze dolączylyscie😁
Ja bym się przeniosła jeśli widzisz jakieś problemy u Kruja sama się zastanawiałam nad zmianą, bo raczej nie podchodziłabym do 3 iui, ale jednak się udało...
Madżka89 lubi tę wiadomość
-
Luluiza wrote:Wytrwałości u Ab, warto spróbować naprawdę 😉 3 podejścia i zobaczysz co Ci zaproponuje 😉
Maggle gratulacje ! Tez byłam u Ab 🤱🏻
Pomysl nad zwolnieniem lekarskim.
Dziękuje ❤️
Ból brzucha nie mija, mimo tabletek, czytałam, że tak może być, kontaktowałam się w piątek z doktorem i mówił, że jeśli nie przejdzie przez weekend to mam się do niego umówić na poniedziałek i tak zrobię. Porozmawiam od razu o zwolnieniu, bo po piątkowym stresie + fakcie, że mam taką a nie inną prace i stresu nie uniknę, chodzenia i wyjazdów także to nie zostaje mi nic innego.
Teraz wszystko dla dobra malucha ❤️Luluiza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysandiklove wrote:Ja miałam niższy niż zalecany i dostałam 0,5 dodatkowo dopochwowo
sandiklove czy Tobie się udało? -
nick nieaktualnyKaro84 wrote:Przy 2 transferze dostalam 2x 0,5 dopochwowo, estradiol skoczyl na 800 a beta nawet nie drgnel. Teraz mialam 3xestrofem i 2x lenzetto i estradiol 153, AB chcial robic transfer a ja z nerwów się poddałam i jutro mam biopsje endometrium.
sandiklove czy Tobie się udało?
Ja jestem po jednym transferze. Estrofem brałam 3 razy dziennie plus jedna połówka dopochwowo. Beta 0,1
Teraz zaczęłam cykl i AB zaproponował biopsje , jak to wyglada? Czy będę mogła mieć w tym samym cyklu transfer?
Teraz biorę od 3dc 2xestrofem i jakieś saszetki wcieram w uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 21:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymaggle wrote:Dziękuje ❤️
Ból brzucha nie mija, mimo tabletek, czytałam, że tak może być, kontaktowałam się w piątek z doktorem i mówił, że jeśli nie przejdzie przez weekend to mam się do niego umówić na poniedziałek i tak zrobię. Porozmawiam od razu o zwolnieniu, bo po piątkowym stresie + fakcie, że mam taką a nie inną prace i stresu nie uniknę, chodzenia i wyjazdów także to nie zostaje mi nic innego.
Teraz wszystko dla dobra malucha ❤️
Dokładnie ! Jeśli już się udało, to lepiej dać sobie spokój i myśleć tylko o sobie i maluszku 🐣
Ab długo kazał badać betę, mi chyba do 8 tys. Dzisiaj to 8 tys ma prawie 5 miesięcy 👶🏻
A podbrzusze może tak ciągnąć nawet na samym początku, nawet trudno opisać czy to ból czy co 😊 powodzenia 🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 22:15
-
Luluiza wrote:Dokładnie ! Jeśli już się udało, to lepiej dać sobie spokój i myśleć tylko o sobie i maluszku 🐣
Ab długo kazał badać betę, mi chyba do 8 tys. Dzisiaj to 8 tys ma prawie 5 miesięcy 👶🏻
A podbrzusze może tak ciągnąć nawet na samym początku, nawet trudno opisać czy to ból czy co 😊 powodzenia 🥰🥰
No co Ty.. Czemu tak długo kazał Ci badać? W jakich odstępach czasu? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysandiklove wrote:Ja jestem po jednym transferze. Estrofem brałam 3 razy dziennie plus jedna połówka dopochwowo. Beta 0,1
Teraz zaczęłam cykl i AB zaproponował biopsje , jak to wyglada? Czy będę mogła mieć w tym samym cyklu transfer?
Teraz biorę od 3dc 2xestrofem i jakieś saszetki wcieram w uda.sandiklove, Marysia089 lubią tę wiadomość
-
sandiklove wrote:Można widzieć dlaczego? I co się wydarzyło od zmiany lekarza?
Nieudane inseminacje i transfer, u dr K doczekałam się 2 dzieci, też miałam tą biopsję endometrium na cyklu sztucznym, tylko u mnie nie dochodzilo do zagnieżdżenia, widzę, że byłaś w wciazy, więc akurat w Twoim przypadku nie wiem czy ta biopsja ma taki wielki sens, no ale nie che też być lekarzem, tylko pusze z własnych doświadczeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 06:52
sandiklove, Karo84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaro84 wrote:Ja dziś mam biopsje więc później dam Ci znać jak to wygląda. Transferu nie można zrobić w tym samym cyklu. Leki i przygotowanie do biopsji są tak jakbyś do transferu sie szykowała bo musza sprawdzić w jakim stanie jest endometrium w dniu przewidzianego transferu.
Karo84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZOSIA92 wrote:Nieudane inseminacje i transfer, u dr K doczekałam się 2 dzieci, też miałam tą biopsję endometrium na cyklu sztucznym, tylko u mnie nie dochodzilo do zagnieżdżenia, widzę, że byłaś w wciazy, więc akurat w Twoim przypadku nie wiem czy ta biopsja ma taki wielki sens, no ale nie che też być lekarzem, tylko pusze z własnych doświadczeń.
Myśle ze o tyle ma sens, ze jesteśmy w stanie sprawdzić to „okno implantacyjne” i zwiększyć jeszcze bardziej szanse.
W pierwszym transferze miałam podany zdrowy genetycznie zarodek 5.1.1 i beta nawet nie drgnęła.
Teraz chcemy być pewni, podając drugi zdrowy.Karo84 lubi tę wiadomość