MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
sandiklove wrote:Ja jestem po jednym transferze. Estrofem brałam 3 razy dziennie plus jedna połówka dopochwowo. Beta 0,1
Teraz zaczęłam cykl i AB zaproponował biopsje , jak to wyglada? Czy będę mogła mieć w tym samym cyklu transfer?
Teraz biorę od 3dc 2xestrofem i jakieś saszetki wcieram w uda.
Aa to pewnie divigel. Też miałam tak przy ostatnim cyklu ale Endo na to nie zareagowało w ogóle..
Ja wczoraj byłam na wizycie w 3dniu cyklu i wszystko w tym miesiącu dobrze wygląda, od razu mnie umówili na kolejną wizytę w sobotę w tym tygodniu, więc dość szybko. Od wczoraj biorę jeszcze maleńką dawkę puregonu żeby podkręcić cykl. Zobaczymy czy coś to da na to moje endo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 08:59
Manis lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
nick nieaktualnymaggle wrote:Ooo, ja bardzo szybko się zorientowałam o ciąży i już mam 3 wyniki przez tydzień 😅
A bo może szybciej zrobiłaś po iui niż 14 dni 😉 tak czy siak gratulacje i oby się wszystko ładnie utrzymało.
Jak sprawdzam to zachowałam sobie tylko pierwszy wynik na pamiątkę 👶🏻
Super ! Pamietam te emocje ! 🐣
Teraz będziemy się zbierać i starać o drugie, ale to już na spokojnie, chce tez wrócić do Ab. -
nick nieaktualnyZOSIA92 wrote:Madżka89 - jak coś nie tak to pewnie, że się przenieść, ja sama odeszłam od dr A B, przeszłam do dr K i to była najlepsza z możliwych decyzji 🙂
Ja po jednej wizycie u AB stwierdziłam, że to nie to i przeniosłam się do dr K, mimo że musiałam czekać ponad 1,5 miesiąca na wizytę. Teraz czuję się zaopiekowana, o wszystko mogę zapytać. -
nick nieaktualnysandiklove wrote:Pięknie! Gratulacje dwójki
Myśle ze o tyle ma sens, ze jesteśmy w stanie sprawdzić to „okno implantacyjne” i zwiększyć jeszcze bardziej szanse.
W pierwszym transferze miałam podany zdrowy genetycznie zarodek 5.1.1 i beta nawet nie drgnęła.
Teraz chcemy być pewni, podając drugi zdrowy. -
Karo84 wrote:Zgadzam się z Tobą co do biopsji, człowiek spokojny ze zrobil wszystko może podejść do kolejnego transferu. AB niestety zmartwił mnie, że u mnie problem z utrzymaniem jest większy bo po 1transferze byla ciąża. Zapytałam czemu tak niski estradiol po takiej dawce leków to odpowiedział ze organizm słabo wchłania a na pytanie jak można to poprawić to powiedział ze nie trzeba bo 150 czy 160 to dobry wynik. Generalnie wróciłam mocno zdenerwowana ale sama biopsja poszla szybko i ból do wytrzymania.
1 ciąża biochemiczna to jest problem z utrzymaniem ciąży 🤔🤔 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, często piszecie że bierzecie Monokoncentrat z Ananas. W jakich dawkach i od kiedy do kiedy go przyjmujecie ? 😊07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Angel9306 wrote:Dziewczyny, często piszecie że bierzecie Monokoncentrat z Ananas. W jakich dawkach i od kiedy do kiedy go przyjmujecie ? 😊
Angel9306, Pantera13 lubią tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Dziewczyny, czy strechingu w 4dc endometrium rosło mam szybko czy wolno? 🤔07.18 IUI
Zmiana kliniki
03.19 (9 tc) 💔
03.21 histeroskopia
-
nick nieaktualny
-
Panizajączkowa i Lena, bardzo mi przykro dziewczyny
sciskam Was mocno.
Lena 87, panizajączkowa lubią tę wiadomość
Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
Cześć dziewczyny! Czy któraś z Was mrozila pobrane po punkcji oocyty? Czy one są wartościowe po rozmrozeniu ? Lekarz mi to zaproponował bo mam około 12 komórek jajowych, a zaplodnionych może być tylko 6, bo nie spełniam kryteriów do zapłodnienia wszystkich:(
-
nick nieaktualnymoniss wrote:Cześć dziewczyny! Czy któraś z Was mrozila pobrane po punkcji oocyty? Czy one są wartościowe po rozmrozeniu ? Lekarz mi to zaproponował bo mam około 12 komórek jajowych, a zaplodnionych może być tylko 6, bo nie spełniam kryteriów do zapłodnienia wszystkich:(
A dlaczego pytasz tutaj skoro jesteś pacjentka dr Brązerta i nie robisz ivf w Medart?
Jesli są dobrej jakości to warto mrozić. Po rozmrożeniu są wartościowe. -
Figasmakiem wrote:A dlaczego pytasz tutaj skoro jesteś pacjentka dr Brązerta i nie robisz ivf w Medart?
Jesli są dobrej jakości to warto mrozić. Po rozmrożeniu są wartościowe.
Twoja kultura równa się zeru, na tym forum każdy może zapytac o poradę 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 17:26
Figasmakiem lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena 87 wrote:Tule Cię mocno!Ja też zrobiłam betę i też się nie udało 😔
Bardzo mi przykro 😥 na jakim cyklu pochodziłaś do transferu? Badaliście zarodki ?
Macie jeszcze mrożaczki ?07.18 IUI
Zmiana kliniki
03.19 (9 tc) 💔
03.21 histeroskopia
-
panizajączkowa wrote:Zrobiłam betę, niestety znowu się nie udało... Miałam podane 2 zarodki, a ona nawet nie drgnęła.
Bardzo mi przykro 😥 na jakim cyklu pochodziłaś do transferu? Badaliście zarodki ?
Macie jeszcze mrożaczki ?07.18 IUI
Zmiana kliniki
03.19 (9 tc) 💔
03.21 histeroskopia
-
Figasmakiem wrote:Ja tylko zadałam pytanie. Dodam, że odpowiedziałam koleżance na pytanie ale ok.
A Ty juz postanowiłaś ocenić moją kulturę...spoko🙄
Napomknę, że koleżanki z forum Medart zadają pytanie sposoby leczenia, przygotowania na innych forach klinik i jakoś nikt im z tego powodu problemu nie robi 😉Figasmakiem lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMAJKA91 wrote:Napomknę, że koleżanki z forum Medart zadają pytanie sposoby leczenia, przygotowania na innych forach klinik i jakoś nikt im z tego powodu problemu nie robi 😉
A ja nie zrobiłam z tego powodu problemu.
Zreszta nie zamierzam się Tobie tłumaczyć bo jak zauważyłaś mój poziom kultury mi na to nie pozwala
Miłego wieczoru Ci życzę.