X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przebadałam wszystkie zarodki ... pierwszy wzielam nie znając wyniku na świeżo, bez mrożenia i sie udalo... kolejne dwa niestety sie nie przyjęły ostatni transfer mam w tym cyklu😒

Pomimo ze sprawdzamy podczas badania tylko cześć chorób genetycznych i nie mamy pewności ze "prawidlowy zarodek" nie ma chorób genetycznych to uważam że zawsze to badanie zminiesza ryzyko...... u mnie jeden źródeł byl nieprawidłowy o ile dobrze pamiętam okolo 6 wad.... i co wtedy gdyby się przyjął?

Zdaje sobie sprawę że w ciazy naturalnej nie mamy takiej wiedzy jednak wykonując in vitro troche daleko ma sie to do natury i normalnie taki zarodek moze bh w ogole nie powstal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 13:49

Kamaaa, Paolita, Kaach lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do wydania Menopur 600... termin 04.2021. Odbior Poznań :)

• maggle Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Pisze do was z prośbą o pomoc, bo się bardzo denerwuje... :(
    13.01 miałam iui, w sobotę 23.01 zrobiłam test, bo się bardzo źle czułam i wyszła delikatna kreska.
    W poniedziałek zrobiłam betę: 60.03
    W środę dr AB kazał powtórzyć, wynik 183.3
    Dzisiaj także kazał ponowić, wynik 395.5.
    Napisał mi, że mam ponowić jeszcze we wtorek i pewnie koło czwartku wizyta...
    Czemu tyle razy każe robić betę?
    Do tego mam tak okropne bóle brzucha, a dziś miałam taką nerwówkę w pracy, że przez 3h nie mogłam się uspokoić - najpierw z nerwów w pracy, a później przez to, że zaczęłam bać się, że może to się odbić na dzieciątku...
    Dziwne to wszystko jest, ból brzucha, robienie tyle razy bety... Miała któraś z was tak?

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak robiłyście hormony w niedziele w HCP to jest mega kolejka? Mam wizytę w niedzielę okolicach 10 i zastanawiam się czy lepiej jechać przed czy po, żeby na pewno ze wszystkim zdążyć...

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuj sie ! Niektórzy lekarze tak zlecają aby sprawdzać przyrosty :) ja mialan co prawda trzy razy, ale jestem u innego lekarza a każdy ma jakieś swoje widzimisię:) przyrosty masz bardzo ładne:) a jak Cie boli brzuszek to zapytaj czy możesz wziąć no spe .. bardzo dużo z nas ja bierze ale dopytaj zeby nie bylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Dziewczyny, jak robiłyście hormony w niedziele w HCP to jest mega kolejka? Mam wizytę w niedzielę okolicach 10 i zastanawiam się czy lepiej jechać przed czy po, żeby na pewno ze wszystkim zdążyć...

Jak byłam z miesiąc temu w niedziele koło 11 to nie było nikogo :) wynik miałam po 3-4h

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggle wrote:
    Hej dziewczyny.
    13.01 miałam iui, w sobotę 23.01 zrobiłam test, bo się bardzo źle czułam i wyszła delikatna kreska.
    Do tego mam tak okropne bóle brzucha, a dziś miałam taką nerwówkę w pracy, że przez 3h nie mogłam się uspokoić - najpierw z nerwów w pracy, a później przez to, że zaczęłam bać się, że może to się odbić na dzieciątku...
    Dziwne to wszystko jest, ból brzucha, robienie tyle razy bety... Miała któraś z was tak?
    Tak jak Mikka napisała, każdy lekarz inaczej sobie życzy.
    Mój to nawet nie kazał za dużo robić, a znów ja chodziłam co 2 dni do labo żeby sprawdzać.
    Bądź spokojna o tyle o ile możesz, jeśli nie pracujesz w weekend to zrelaksuj się i zrob to co lubisz, wypocznij ✊🏻☘️

Manis lubi tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggle wrote:
    Hej dziewczyny.
    Mi AB kazał robić też betę co 2 dzień jak miałam powyżej 1 tys to umawiałam się na wizytę :) Jeśli boli Cię brzuch to weź nospę max jest bezpieczna. Powodzenia i nie stresuj się i jak dziewczyny pisały każdy lekarz ma swoje zalecenia AB kontroluje przyrost np. Kru dodatkowo kazał mi oznaczyć proga.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • maggle Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Mi AB kazał robić też betę co 2 dzień jak miałam powyżej 1 tys to umawiałam się na wizytę :) Jeśli boli Cię brzuch to weź nospę max jest bezpieczna. Powodzenia i nie stresuj się i jak dziewczyny pisały każdy lekarz ma swoje zalecenia AB kontroluje przyrost np. Kru dodatkowo kazał mi oznaczyć proga.

Ja jestem na lekach, więc proga nie robiłam, chociaż może kazać coś zrobić, jak podeśle mu wynik we wtorek :)
    Trochę pogrzebałam w internecie i doczytałam, że pożywnej 1 tys powinno być widać zarodek, więc pewnie dlatego tyle czekam, a też dość szybko się dowiedziałam, bo 10 dniu po iui robiłam test, a 12 dniu po iui pierwszy raz krew.
    Nie pozostaje mi nic innego niż czekać do wtorku na termin wizyty.
    Dzisiaj miałam bardzo stresujący dzień w pracy, do tego stopnia, że się popłakałam, a nie zdarza mi się to. Mam nadzieje, że nie zaszkodziło to maluszkowi...
    Ogólnie jak leżę to ból mija, czasem się pojawia.
    Najgorzej przy chodzeniu, a mam strasznie stresującą prace i dużo chodzenia.

• Mikka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggle wrote:
    Ja jestem na lekach, więc proga nie robiłam, chociaż może kazać coś zrobić, jak podeśle mu wynik we wtorek :)
    Trochę pogrzebałam w internecie i doczytałam, że pożywnej 1 tys powinno być widać zarodek, więc pewnie dlatego tyle czekam, a też dość szybko się dowiedziałam, bo 10 dniu po iui robiłam test, a 12 dniu po iui pierwszy raz krew.
    Nie pozostaje mi nic innego niż czekać do wtorku na termin wizyty.
    Dzisiaj miałam bardzo stresujący dzień w pracy, do tego stopnia, że się popłakałam, a nie zdarza mi się to. Mam nadzieje, że nie zaszkodziło to maluszkowi...
    Ogólnie jak leżę to ból mija, czasem się pojawia.
    Najgorzej przy chodzeniu, a mam strasznie stresującą prace i dużo chodzenia.

To lez ile możesz:) i mysl o tym kiedy się pożegnać z praca:)

Wszystko bedzie dobrze Kochana staraj się wyciszyc i odpocząć:) i ta no spe max mozesz śmiało brac. Ja cala ciaze bylam na no spie i relanium :)

• maggle Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    To lez ile możesz:) i mysl o tym kiedy się pożegnać z praca:)

Wszystko bedzie dobrze Kochana staraj się wyciszyc i odpocząć:) i ta no spe max mozesz śmiało brac. Ja cala ciaze bylam na no spie i relanium :)

Dziękuje za dobrą energię :) nospe max + apap biorę.. średnio to pomaga, no ale trudno, muszę to przetrwać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Hej! Ja byłam w zeszłym tygodniu w sobotę i był dramat! O 9:00 otworzyli laboratorium a o 9:30 kolejka na 30 osób... jedna młoda Pani która pobiera krew. Robiła to strasznie wolno, zagadywali pacjenci. Beznadzieja więcej tam nie pojadę

• Madżka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggle głowa do gory- beta przyrasta super, wypocznij przez weekend😘
    Chciałam dopytać jak wyglada inseminacja u AB, jakie leki, ile miałaś pęcherzyków , jaki mieliście problem?
    ja będę podchodzić do 3 IUI w połowie marca ponieważ musiałam zrobic dłuższa przerwę po szczepieniu na COVID , chciałabym się dobrze przygotować , myślałam nawet o zmianie lekarza , choć nie wiem czy ma to sens

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • Olanta Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:

Robilam badania tydz temu w niedz ok 11:00, byly 2 osoby przede mną. Wogole lab jest wyremontowany, jest czysto i świeżo. Wyniki hormonów mialam po ok 1,5godz.

Zielona_ lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    11.2017 - Medart
    04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
    06.2018 - transfer 🙂
    02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
    09.2020 - starania o rodzeństwo
    10.2020 - II ivf --> 1❄
  • maggle Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Maggle głowa do gory- beta przyrasta super, wypocznij przez weekend😘
    Chciałam dopytać jak wyglada inseminacja u AB, jakie leki, ile miałaś pęcherzyków , jaki mieliście problem?
    ja będę podchodzić do 3 IUI w połowie marca ponieważ musiałam zrobic dłuższa przerwę po szczepieniu na COVID , chciałabym się dobrze przygotować , myślałam nawet o zmianie lekarza , choć nie wiem czy ma to sens

U mnie to była druga IUI, jak widać udana. Oby tak pozostało :)
    Wizyta w 2/3 dc, zastrzyki z puregonu, później dwa razy jeszcze byłam na ocenie cyklu, 36h przed inseminacją brałam zastrzyk ovitrelle na pęknięcie, no i później inseminacja :)
    Po niej, ja dostałam leki - luteina, duphaston, acard, Clexane + suplementy, które brałam wcześniej i metformina.
    A z jakiego lekarza na jakiego chcesz zmienić? U kogo już robiłaś iui?
    Trzymam kciuki za Ciebie :)

• Ewelka12 Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich👋od jakiegoś czasu zaglądam na forum, dużo się dowiedziałam dzięki wam 😊 staramy się z mężem o dziecko od trzech lat jestem po 3 iui i zastanawiamy się nad ivf . Dr kru do którego chodzę mówi że warto spróbować.
    Na razie od lipca zrobiliśmy przerwę żeby trochę odpocząć, ale teraz nowy rok nowe możliwości. Chciałam się dowiedzieć czy ceny są takie jak w cenniku na stronie, czy coś się zmieniło od nowego roku. Chodzi mi o całą procedurę. Chcemy się przygotować nie tylko psychicznie ale i finansowo.

Paolita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka12 wrote:
    Witam wszystkich👋od jakiegoś czasu zaglądam na forum, dużo się dowiedziałam dzięki wam 😊 staramy się z mężem o dziecko od trzech lat jestem po 3 iui i zastanawiamy się nad ivf . Dr kru do którego chodzę mówi że warto spróbować.
    Na razie od lipca zrobiliśmy przerwę żeby trochę odpocząć, ale teraz nowy rok nowe możliwości. Chciałam się dowiedzieć czy ceny są takie jak w cenniku na stronie, czy coś się zmieniło od nowego roku. Chodzi mi o całą procedurę. Chcemy się przygotować nie tylko psychicznie ale i finansowo.
    Ceny jak w cenniku na stronie www
    Trzymam kciuki :)

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka12 wrote:

Ceny jak w cenniku 😊 mamy z mężem taka sama sytuację po 3 inseminacjach brak efektu rozpoczęliśmy właśnie procedurę in vitro 😉
    Obyśmy dali radę psychicznie i finansowo 👊💪

• Madżka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggle dziekuje za odpowiedź😘 , ja jestem u Kru, zestaw leków i cała procedura wyglada identycznie, jest przemiłym lekarzem, aczkolwiek przy dwóch inseminacjach miał problem , żeby trafić w szyjkę z nasieniem i trochę się nameczyl a ja się stresowałam 🤨 byłam u AB dwa razy na ocenie cyklu jak Kru nie było i wydaje się być bardziej konkretny i szybszy😂ale nie wiem czy na ostatnie IUI jest warto się przenosić , trzymam kciuki za betę😊jak dzisiaj samopoczucie ?
    Paolita i Ewelka super, ze dolączylyscie😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 22:32

Paolita lubi tę wiadomość

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Maggle dziekuje za odpowiedź😘 , ja jestem u Kru, zestaw leków i cała procedura wyglada identycznie, jest przemiłym lekarzem, aczkolwiek przy dwóch inseminacjach miał problem , żeby trafić w szyjkę z nasieniem i trochę się nameczyl a ja się stresowałam 🤨 byłam u AB dwa razy na ocenie cyklu jak Kru nie było i wydaje się być bardziej konkretny i szybszy😂ale nie wiem czy na ostatnie IUI jest warto się przenosić , trzymam kciuki za betę😊jak dzisiaj samopoczucie ?
    Paolita i Ewelka super, ze dolączylyscie😁

Dr A B jest szybki zgadza się 🤣, ja raz mialam pytania no może trochę więcej to wstał zaprosił do dzwi i tyle, z tego co wiem to dr Kru kieruję jak coś to dr K.

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
‹‹ 2561 2562 2563 2564 2565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ