MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia089 wrote:Cześć, mam pytanie do Was - dziewczyn, które maja stwierdzona trombofilie. U mnie, ze względu na wyniki przy punkcji, dr stwierdził, ze mam trombofilie na 100%, nie zlecil wykonania testu, test mogę wykonać dla siebie. Przy transferach jestem obstawiona acard 75 i clexane. Obecnie czekam na miesiączkę, ale acard biorę cały czas. Biorę folian i metylowana wit. B12.
Od pewnego czasu, bolą mnie ręce i nogi, może to dziwne ale bolą mnie tak jakby żyły... nie mogę spać w nocy, czasem „ miejsca” bolące próbuje rozmasowac i czuje tak jakby ten ból przesuwał się. Zaczynam się bać. Czy możecie coś doradzić ? Dzisiaj już zamawiam test na trombofilie na testdna.pl
Czy jesteś teraz w trakcie stymulacji? Ja taki bol kojarzę przy odwodnieniu podczas stymulacji ... bol rak i nóg tak jakby podczas boku ręki gdy się mierzy ciśnienie... do tego ogólne zmęczenie a nawet wycienczenie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 15:31
-
Mikka wrote:Czy jesteś teraz w trakcie stymulacji? Ja taki bol kojarzę przy odwodnieniu podczas stymulacji ... bol rak i nóg tak jakby podczas boku ręki gdy się mierzy ciśnienie... do tego ogólne zmęczenie a nawet wycienczenie??
Jestem po, czekam na @. Ale może faktycznie ! Ostatnio bardzo mało wody pije ! Od razu biorę butelkę do reki -
Dziewczyny, któraś z Was pisala o szczepieniu na covid i podejściem do transferu. Nie pamiętam która więc napiszę ogólnie. Na insta jest fajna lekarka, mama pediatra blog. Ktoś zadał jej pytanie odnośnie właśnie szczepienie i zajścia w ciążę. Odpowiedziała, że zaraz po szczepieniu można zajść w ciążę.
Ogólnie wie wierzę w insta lekarzy etc ale znam kogoś kto jest pacjentka tej lekarki. Jest najlepsza! -
Magnetisme wrote:Dziewczyny, któraś z Was pisala o szczepieniu na covid i podejściem do transferu. Nie pamiętam która więc napiszę ogólnie. Na insta jest fajna lekarka, mama pediatra blog. Ktoś zadał jej pytanie odnośnie właśnie szczepienie i zajścia w ciążę. Odpowiedziała, że zaraz po szczepieniu można zajść w ciążę.
Ogólnie wie wierzę w insta lekarzy etc ale znam kogoś kto jest pacjentka tej lekarki. Jest najlepsza!
Hej, ja pisałam jakiś czas temu odnośnie szczepienia a podejścia w moim przypadku do inseminacji, Dr Kru u którego jestem polecił się szczepić i od drugiej dawki musimy odczekać 6tyg wiec podejrzewam , ze cała klinika ma takie wytyczne , dzieki za polecenie, 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 22:24
Magnetisme lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Bączek84 wrote:Do dnia przed transferem. Ja biorę na noc .
No ja ostatnio też brałam do dnia przed transferem a teraz brałam do środy a transfer dopiero za tydzień w czwartek😱boję się czy endo nie klapnie.Mam nadzieję że doktorek wie co robi.We wtorek mam jeszcze wizytę -
Magnetisme wrote:Dziewczyny, czy Panie z recepcji dalej mogą wystawić recepte na prolutex czy trzeba pisać do lekarza?
Receptę wypisuje lekarz,ale musisz skontaktować się z recepcja z prośbą o wystawienie recepty przez lekarza. Kiedyś pisałam do lekarza,to kazał się skontaktować z recepcja🙂Magnetisme lubi tę wiadomość
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Lena 87 wrote:Dziewczyny,które brały sildenafil czy bralysci go do samego transferu?czy wcześniej odstawialyscie?🤔
Ja miała transfer w piątek,a w czwartek jeszcze brałam🙂takie były zalecenia.Lena 87 lubi tę wiadomość
Medart - 20.03.2019
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Lumiko wrote:Receptę wypisuje lekarz,ale musisz skontaktować się z recepcja z prośbą o wystawienie recepty przez lekarza. Kiedyś pisałam do lekarza,to kazał się skontaktować z recepcja🙂
O matko. No właśnie jak były recepty papierowe to Panie z rejestracji mogły wypisac na lutinus i prolitex.
Dziękuję za info😃 -
Cześć dziewczyny, mam pytanie bo czekam na odpowiedź od dr K i chyba się nie doczekam, dziś poprosiłam Panie z rejestracji aby się zapytały Pani doktor 🤷♀️czy mogę podejść do np dr Kru na posiew GBS, bo wizyta u dr K teraz wypadnie mi w 38 a nie mam jeszcze tego wymazu i nie wiem czy czekać do tej wizyty u doktor czy to nie będzie za późno o robić 🤷♀️ dr Sz mi powiedział, że z tym to do lekarza prowadzącegokak byłam na przepływach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 15:54
-
Magnetisme wrote:O matko. No właśnie jak były recepty papierowe to Panie z rejestracji mogły wypisac na lutinus i prolitex.
Dziękuję za info😃
Można też kupić tam na miejscu -bez recepty- ale cena za lutinus i prolutex to 200 zł ....więc chyba lepiej poprosić o receptę ,bo będzie dużo taniej ,jeśli chodzi o lutinus,a trochę taniej jeśli chodzi o prolutex😉Pantera13 lubi tę wiadomość
Medart - 20.03.2019
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Lumiko wrote:Można też kupić tam na miejscu -bez recepty- ale cena za lutinus i prolutex to 200 zł ....więc chyba lepiej poprosić o receptę ,bo będzie dużo taniej ,jeśli chodzi o lutinus,a trochę taniej jeśli chodzi o prolutex😉
Na doz.pl zamówiłam prolutex za 150 zł a tak jak piszesz w klinice 200. Przy tych końskich dawkach które bierzemy to robi się kupa kasy 🙀
Pani z rejestracji bez problemu napisała do dr o recepte.Lumiko lubi tę wiadomość
-
Malamiii wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie bo czekam na odpowiedź od dr K i chyba się nie doczekam, dziś poprosiłam Panie z rejestracji aby się zapytały Pani doktor 🤷♀️czy mogę podejść do np dr Kru na posiew GBS, bo wizyta u dr K teraz wypadnie mi w 38 a nie mam jeszcze tego wymazu i nie wiem czy czekać do tej wizyty u doktor czy to nie będzie za późno o robić 🤷♀️ dr Sz mi powiedział, że z tym to do lekarza prowadzącegokak byłam na przepływach.
Jeśli boisz się, że nie wytrzymasz do wizyty u dr K to myślę, że śmiało możesz iść do innego dr żeby pobrał wymaz. -
Magda 26 wrote:Hej dziewczyny... Ja po wynikach zarodków jestem normalnie załamana.. Kurcze miałam 3 prawidłowe zarodki z czego badalismy dwa i w sumie okazało się ze jest jeden tylko prawidłowy. Aż się boje podchodzić do tego transferu czy on wogóle się przyjmnie.. W razie czego mamy jeszcze jeden ale to wiadomo żeby go zbadać znów kasa, po prostu nie sadzilam że to tak wyjdzie myślałam że będą ok.
Pamietaj, wystarczy tylko jeden ✊🏻🍀 -
Magnetisme wrote:Mi też wychodzą 4 wizyty. Jak dobrze pójdzie to na 5. Transfer.
Dziewczyny, czy Was też tak bolą wkłucia po prolutexie?Magnetisme, Pantera13 lubią tę wiadomość