MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuśka88 wrote:Czesc z perspektywy czasu leczenia, uważam, że jeżeli są problemy z nasienie to warto się dodatkowo skonsultować, przeszłam trzech lekarzy w Medart, dr Z na nasienie nie zwraca uwagi, dr A. B robił nam inseminacje nie zwracając uwagi na fragmentacje DNA,trochę pieniądze były wyrzucone w błoto, mi trochę zabrakło indywidualnego podejścia do pacjenta u tych dwóch lekarzy,ivf miałam u dr K,jest to moja opinia, powodzenia 🙂
Dzięki za odpowiedz. No właśnie u AB mamy nieudane 2 inseminacje fragmentację robiliśmy dopiero w zeszłym tygodniu na polecenie doktora ze względu na podchodzenie do in vitro.
Wiadomo, in vitro to żaden pewniak... po prostu zaczynam mieć wątpliwości czy wybraliśmy odpowiednia klinikę, czy próbować gdzie indziej. Mąż jest zdecydowany, ja już trochę zaczynam świrować z nerwów 🙄🤦🏻♀️
-
Hej dziewczyny.
W zeszłym roku dwa razy podchodziłazm do transferu.Pierwszy w sierpniu mrozak 3 dniowy niestety w 6 tygodniu poroniłam. Drugie podejście bylo w pazdzierniku tylko ze to juz był mrozak blastki 4.1.1( doktor Z doradzil zebysmy zdecydowali sie na rozój z 3 dnia do 5 dniu) . I udało sie rozwineły sie dwie piekne blastki. Ciąza rozwijała sie prawidłowo niestety w 12 tygodniu lekarz nie widział tetna dziecka. To bylo straszne, jeszcze tydzien i miałam miec prenatalane i poznac płeć. Została mi jeszcze jedna blastk 4.1.2. i zastanawiamy sie co robić. Strach jest taki duzy że mnie paraliżuje. Mam synka kóry niebawem kończy 7 lat i chcielibyśmy miec kolejne dziecko, ale... Obawiam sie kolejnych krwiaków jak to było w ostatnich przypadach i zastanawiam sie czy wogole z mrożakow 8 letnich ciąza jest możliwa. Wyniki wszystko w normie, tylko niestety powtarzające sie krwiaki . Nagli mniie tez wiek w tym roku mam 39 lat. Czy ktos mial ciąze z mrozaków 5 - letnich i wiecej i wszystko bylo ok?
-
Klaudia2911 wrote:Hej dziewczyny. To mój pierwszy post.
Od stycznia jestem pacjentka doktora AB. Mamy za sobą 2 nieudane inseminacje, ostatnia w kwietniu. Dziś mam zaczynać stymulację do in vitro.. niby wina po stronie męża, morfologia 4% ale bardzo duży problem z ruchliwością + dużo plemników uszkodzonych. Fragmentacja dna niecałe 15%.
Czy jest tu ktoś kto miał in vitro właśnie u doktora AB? Wiecie to tyle kasy, strasznie się boje czy powinnam zaufać klinice... czy skonsultować gdzieś indziej...Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Mikka wrote:Moze po prostu napięcie mięśni puściło i dlatego nie boli:) moze w ostatnim czasie mniej dźwigałas i przemeczalas sie... moze mniej stresu?
i taki efekt. Tylko sie cieszyc 😘[/QUOTE
Mikka robiłaś jeszcze betę?Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
Klaudia2911 wrote:A mogłabyś proszę opisać w skrócie jak to wyglądało? Rozumiem, ze tez na mrożonych zarodkach?
Wiadomo dlaczego 1 procedura się nie udała?
Edit tak wszystkie transfery na mrożonych zarodkach i wszystkie zarodki przebadane genetycznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 16:47
-
AisoG wrote:Mikka wrote:Moze po prostu napięcie mięśni puściło i dlatego nie boli:) moze w ostatnim czasie mniej dźwigałas i przemeczalas sie... moze mniej stresu?
i taki efekt. Tylko sie cieszyc 😘[/QUOTE
Mikka robiłaś jeszcze betę?
Tak robiłam:) Pierwsza 77 po dwóch dniach 176AisoG, Catlady, Karo84, Nowa38 lubią tę wiadomość
-
Mikka wrote:Tak robiłam:) Pierwsza 77 po dwóch dniach 176
Super✊Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
Hej dziewczyny to znowu ja jestem u AB to nasza pierwsza procedura wcześniej 3 inseminacje niestety bez rezultatu mam pytanie czy przy estradiol 1335 i endo 7.89 AB zaryzykuje transfer świeżaka bo miałam dziś wizytę punkcja w czwartek 20.05 i mówi mi że endo za małe mamy 6 pęcherzyków mąż upiera się żeby robić na świeżo jeśli będą zarodki co do radzicie jako bardziej doświadczone w procedurach
Bardzo proszę o podpowiedzi -
Biri0208 wrote:Hej dziewczyny to znowu ja jestem u AB to nasza pierwsza procedura wcześniej 3 inseminacje niestety bez rezultatu mam pytanie czy przy estradiol 1335 i endo 7.89 AB zaryzykuje transfer świeżaka bo miałam dziś wizytę punkcja w czwartek 20.05 i mówi mi że endo za małe mamy 6 pęcherzyków mąż upiera się żeby robić na świeżo jeśli będą zarodki co do radzicie jako bardziej doświadczone w procedurach
Bardzo proszę o podpowiedzi
Dzień przed punkcja estradiol mialam 630 i Dr mowila ze jest wysoki, ale pojecia nie mam czy po punkcji on jakos maleje czy co sie z nim dzieje. A co do eneo to niestety nie pomogę.... mialam 5 transferów i 3 inseminacji i nigdy nie wiedzialan ile moje endo wynosi
Moze endo jeszcze trochę urosnie?
Ja pije medargin na edno, dziewczyny tutaj polecają jakieś wino i orzechy. Postaraj się zrobić co możesz aby się udało w tym, ale jak dr uzna ze jest za małe to trzeba go słuchać.
Wino to pinot noir a orzechy o ile dobrze pamiętam btazylijskieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 05:49
-
Biri0208 wrote:Hej dziewczyny to znowu ja jestem u AB to nasza pierwsza procedura wcześniej 3 inseminacje niestety bez rezultatu mam pytanie czy przy estradiol 1335 i endo 7.89 AB zaryzykuje transfer świeżaka bo miałam dziś wizytę punkcja w czwartek 20.05 i mówi mi że endo za małe mamy 6 pęcherzyków mąż upiera się żeby robić na świeżo jeśli będą zarodki co do radzicie jako bardziej doświadczone w procedurach
Bardzo proszę o podpowiedzi
Estradiol ja miałam ponad 2000
A endo niestety nie wiem
Czytałam kiedyś na grupie ze AB nie wykonuje świeżych
Ja i moje 2 koleżanki z mrożonych
Z dobrym skutkiemPozdrawiam
-
nick nieaktualnyBiri0208 wrote:Hej dziewczyny to znowu ja jestem u AB to nasza pierwsza procedura wcześniej 3 inseminacje niestety bez rezultatu mam pytanie czy przy estradiol 1335 i endo 7.89 AB zaryzykuje transfer świeżaka bo miałam dziś wizytę punkcja w czwartek 20.05 i mówi mi że endo za małe mamy 6 pęcherzyków mąż upiera się żeby robić na świeżo jeśli będą zarodki co do radzicie jako bardziej doświadczone w procedurach
Bardzo proszę o podpowiedzi -
AisoG wrote:Cześć dziewczyny...
Wiem, że panikuje ale już raz tak miałam.
Od kilku dni strasznie bolały mnie plecyna wysokości piersi, które budziły mnie w nocy (czasem przekręcę ie się na drugi bok graniczył z cudem)
Dziś się obudziłam i nic... Zero połamania, zero bolu. Tak może się zdarzyć?
Wizytę pierwsza dopiero mam w piątek 😦😵
Tez mam wizytę w piątek więc za Ciebie również trzymam kciuki -
Magnetisme wrote:Tez mam wizytę w piątek więc za Ciebie również trzymam kciuki
Dziękuje 😘
Magnetisme lubi tę wiadomość
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karo84 wrote:Endo musi być ok 10mm żeby mógł być transfer ale znam przypadek ze na mniejszym AB podjął ryzyko i się udało 😊
Jesteś pewna z tym 10 mm? Jak na początku byłam u Niego to mówił, że nie robi transferu jak endonetrium spadnie poniżej 8 mm