MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem za. Pomimo tego, że miałam 4 zarodki przebadane w tym dwie ciąże zatrzymane, nie wiadomo jeszcze z jakich przyczyn.
Tyle ile ludzi, tyle opinii, ale podchodząc do kolejnego transferu przebadamy zarodek. Chociaż po to, żeby wykluczyć te choroby, które daje to podanie.
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
nick nieaktualnyMagdaa90 wrote:Dziewczyny które pamiętajcie mój przypadek , zrobiłam jeszcze NIFTY PRO i nic nie wyszło !! Wszystkie wyniki prawidłowe ! Kolejny kamień spadł mi z serca
Magdaa90, Manis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny91aga wrote:My juz po punkcji udało sie pobrać 16 komórek. Planowaliśmy tym razem świeży transfer ale niestety podczas zabiegu doktor stwierdził jajnik mocno powiększony wiec odraczamy. Teraz oby się ładnie zapłodniły.
-
Ja mam mieszane uczucia co do badania zarodków. Wiedziałam, że w pierwszej procedurze nie chce ich badać. Jakby ta nie wyszła to pewnie przy kolejnej zarodki byłyby badane żeby wykluczyć ten czynnik.
Przykład Magdy pokazuje, że niby chore a jednak zdrowe zarodki są skazywane na wieczne zamrożenie mimo że mógłby być z nich zdrowe ciążę.
Druga sprawa to to, że zdrowy zarodek nie daje gwarancji zdrowego dziecka. Z tego co pamiętam był tu już tego smutny przykład.
Ile ludzi tyle opinii. To bardzo indywidualna sprawa.
Magdaa90, Karo84, Catlady lubią tę wiadomość
-
Jezeli bysmy podchodzili do kolejnej procedury to chciałabym mieć podany świeży zarodek, oczywiście jeżeli byłaby taka możliwość . Co do badań to w sumie nie wiem, mocno się zastanawiam po ostatnich Waszych przypadkach i wpisach , szczerze mam mieszane uczucia ....choć wcześniej badalismy. I znam też przypadek pary gdzie zarodek był nieprawidłowy, a ciąża donoszona, dziecko zdrowe . ...ps. to też była ciążę ze świeżego zarodka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 14:51
-
Hej Dziewczyny mam do sprzedania :
encorton 20 tabletek 10mg - data ważności 12/2022
estrofem 28 tabletek 2 mg - 08/2023
Luteinę dopochwowa 30 tabletek 100 mg - 01/2023
Zamknięte szczelnie opakowania
W gratisie mogę dorzucić dwa testy ciążowe ważne do lipca 21, które mam nadzieję dadzą piękne dwie kreseczki
Wolałabym cały komplet przekazać komuś w Poznaniu
Jak ktoś chętny to zapraszam na priv -
Perelka wrote:Hej Dziewczyny mam do sprzedania :
encorton 20 tabletek 10mg - data ważności 12/2022
estrofem 28 tabletek 2 mg - 08/2023
Luteinę dopochwowa 30 tabletek 100 mg - 01/2023
Zamknięte szczelnie opakowania
W gratisie mogę dorzucić dwa testy ciążowe ważne do lipca 21, które mam nadzieję dadzą piękne dwie kreseczki
Wolałabym cały komplet przekazać komuś w Poznaniu
Jak ktoś chętny to zapraszam na privPerelka lubi tę wiadomość
-
Karo84 wrote:A badałaś immunologie?
Tak07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transfer ciąża biochemiczna
05.20 transfer ciąża biochemiczna
10.20 transfer ciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transfer ciąża biochemiczna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiri0208 wrote:Hej dziewczyny dziś trochę smutna wiadomość zamrozone 2 zarodki czyli szału nie ma 2 na 6 to tak trochę statystycznie. Odnośnie badania NGS to my na razie nie badamy pomimo że wiek już do tego obliguje. Wciąż liczymy że uda się
Ja 37lat, mój 40 lat, też nie badaliśmy i cały czas wierzymy że nam się uda.
Więcej wiary 💪
-
Karo84 wrote:W tym wszystkim chodzi o ten jeden najważniejszy wiec ciesz się Kochana bo niektórym ciężko nawet 1 zarodek mieć.
Ja 37lat, mój 40 lat, też nie badaliśmy i cały czas wierzymy że nam się uda.
Więcej wiary 💪Karo84 lubi tę wiadomość
-
I powiem Wam Dziewczyny że podczytywalam to forum wcześnie jak tylko poszliśmy do Medart w 2019 i sama zastanawiam się dlaczego zwlekalam z napisaniem. Przecież Wy dajecie wiarę i nadzieje. Dzięki Wam za to😘
Lenaa91, Karo84, Catlady, Paolita lubią tę wiadomość