X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    To ja na Twoim miejscu zbadalabym zarodki żeby nie mieli podstawy tak twierdzić. My za każdym razem badaliśmy zarodki i nigdy nie usłyszałam, że to ich wina, no bo zbadane i zdrowe były. Więc szukaliśmy gdzie indziej.
    A co było przyczyną niepowodzeń?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaaaM wrote:
    Sory, ale w takie bajki to ja nie wierzę, też miałam procedurę w MedArt, zbadane zarodki, u dr A. B i odpowiedź jak się nie udało, że pewnie zarodek był nieprawidłowy, ja mówię hmmm, ale my badaliśmy, to już nie usłyszałam innej odpowiedzi.
    Ale przynajmniej wiesz, że to nie wina zarodków i szukacie dalej.

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaaaM wrote:
    Sory, ale w takie bajki to ja nie wierzę, też miałam procedurę w MedArt, zbadane zarodki, u dr A. B i odpowiedź jak się nie udało, że pewnie zarodek był nieprawidłowy, ja mówię hmmm, ale my badaliśmy, to już nie usłyszałam innej odpowiedzi.

Ja też miałam zbadane 4 zarodki. Dwa razy nie podniosła się beta tak jak powinna, a kolejne dwa beta rosła i w 5/6 tyg. Ciąża o umierała... Na pytanie co jest powodem dr przy pierwszym poronieniu powiedział, że zarodek i badanie genetyczne nie eliminuje wszystkich chorób, a przy drugim razie, teraz że będziemy już mnie badać...

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    A co było przyczyną niepowodzeń?
    Musieliśmy się wstrzelic w odpowiedni dzień. Jak transfer zrobiony w 17dc to wszystko ok, mamy syna i teraz czekamy na drugiego, a jak zrobiliśmy w 18 i 16 dc to beta 0.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Musieliśmy się wstrzelic w odpowiedni dzień. Jak transfer zrobiony w 17dc to wszystko ok, mamy syna i teraz czekamy na drugiego, a jak zrobiliśmy w 18 i 16 dc to beta 0.
    Jakie badanie to pokazało, że musi być ten konkretny dzień?

• AniaaaM Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Ja też miałam zbadane 4 zarodki. Dwa razy nie podniosła się beta tak jak powinna, a kolejne dwa beta rosła i w 5/6 tyg. Ciąża o umierała... Na pytanie co jest powodem dr przy pierwszym poronieniu powiedział, że zarodek i badanie genetyczne nie eliminuje wszystkich chorób, a przy drugim razie, teraz że będziemy już mnie badać...

Ja poprostu mam takie a nie inne doświadczenie z MedArt i dr A. B na zasadzie transferować do skutku może się uda, może nie, jak nie to kolejna procedura,tyle,jak pytałam o immunologi to był "śmiech".

• Mikka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na moim przykładzie mogę Wam powiedzieć że to czy zarodek jest zdrowy czy nie, nie ma większego znaczenia... ja miałam transfer 3 prawidłowych genetycznie i żaden się nie przyjął.... natomiast w ciążę zaszłam z nieprawidłowym genetycznie....

Truskaweczka116 lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Jakie badanie to pokazało, że musi być ten konkretny dzień?
    Żadne 😏pierwszy transfer w 16dc nieudany, drugi w 17 dc udany, trzeci w 18dc nieudany i stwierdziliśmy, że 17 to ten dzień i czwarty zarobiliśmy w 17dc przy takich samych hormonach jak przy drugim. Obecnie 26tc.

Truskaweczka116 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Żadne 😏pierwszy transfer w 16dc nieudany, drugi w 17 dc udany, trzeci w 18dc nieudany i stwierdziliśmy, że 17 to ten dzień i czwarty zarobiliśmy w 17dc przy takich samych hormonach jak przy drugim. Obecnie 26tc.
    Ja w szoku 😱

• Adju Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    A orientujesz się może jak nazywa się badania podczas którego wyznacza się okno implantacyjne?

on: azoo, hashimoto
    ona: amh 2,64 ng/ml, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G homozygota, MTHFR heterozygota

2020
    ❌ 3 x IUI AID beta 0,1

2021 1IVF AID
    ➡️ 06: punkcja, transfer odroczony (badania NGS)
    ❌ 10: transfer blastki 5.1.1, 7dpt beta 0,16
    ➡️ 12: biopsja endometrium CD138 - brak komórek stanu zapalnego
    🍀 12: transfer blastki 3.1.1 ✊✊✊

2022
    ♥️ 09: 👶🏼

2024
    🍀 01: transfer blastki 2.1.1
    ♥️ 09: 👶🏼

➡️ 3 ❄️ prawidłowe (5.1.1, 3.1.1, 2.1.1), 3 ❄️ nieprawidłowe po NGS, 1 ❄️ niezbadany (2.1.1)

202209211772.png

202409281770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adju wrote:
    A orientujesz się może jak nazywa się badania podczas którego wyznacza się okno implantacyjne?
    Biopsja endometrium

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Biopsja endometrium
    No ja tego nie miałam. My poszliśmy na czuja😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    No ja tego nie miałam. My poszliśmy na czuja😀
    Wielkie szczęście. Ja miałam to badanie i nie pomogło

• Ania1987 Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Dziewczyny na moim przykładzie mogę Wam powiedzieć że to czy zarodek jest zdrowy czy nie, nie ma większego znaczenia... ja miałam transfer 3 prawidłowych genetycznie i żaden się nie przyjął.... natomiast w ciążę zaszłam z nieprawidłowym genetycznie....

Skoro tak to dlaczego zmuszają do badania ich w pakietach? Czemu nie można badać pojedynczego za 2500 -> transfer i po kolei? Skoro później mogą rozłożyć ręce przy zdrowym zarodku to jest to chore tak wyciągać pieniądze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 10:47

• Ania1987 Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:

Z drugiej strony niepoprawny genetycznie zarodek czasem nie oznacza, że dziecko może być chore?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Wielkie szczęście. Ja miałam to badanie i nie pomogło
    Ja w 100% zaufałam lekarzowi, nie zadawałam pytań, nie dociekałam co i dlaczego. Moje wizyty wyglądały tak:dzień dobry, USG, recepta, skierowanie na badania, do widzenia. Mi to odpowiadało.

• AniaaaM Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1987 wrote:
    Skoro tak to dlaczego zmuszają do badania ich w pakietach? Czemu nie można badać pojedynczego za 2500 -> transfer i po kolei? Skoro później mogą rozłożyć ręce przy zdrowym zarodku to jest to chore tak wyciągać pieniądze

Ostatnio na fb widziałam wiele wpisów, że jak ktoś przychodzi i jest po poronieniach to zamiast diagnostyki proponują na wstępie ivf z badaniem genetycznym zarodkow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 11:17

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam biopsje endometrium 2 razy, nic nie wniosły bo one określają okno „okolo” a nie konkretny termin.
    Uważam, ze lepiej od razu zrobić bardziej precyzyjny test - test Era, który może wskazać nawet konkretna godzinę transferu, ale jak wcześniej pisały dziewczyny- kosztuje 5 000 zł.

Każda biopsja w Medart kosztowała 1800 zł plus cała procedura stymulacji (Puregon, prolutex) to tez nie małe pieniądze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    Miałam biopsje endometrium 2 razy, nic nie wniosły bo one określają okno „okolo” a nie konkretny termin.
    Uważam, ze lepiej od razu zrobić bardziej precyzyjny test - test Era, który może wskazać nawet konkretna godzinę transferu, ale jak wcześniej pisały dziewczyny- kosztuje 5 000 zł.

Każda biopsja w Medart kosztowała 1800 zł plus cała procedura stymulacji (Puregon, prolutex) to tez nie małe pieniądze.
    Biopsja 1800????? Ja płaciłam 350zl + oczywiście leki do stymulacji to całość wyszlo ok 2000zl

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Biopsja 1800????? Ja płaciłam 350zl + oczywiście leki do stymulacji to całość wyszlo ok 2000zl

Miałam pod narkoza.

Karo84 lubi tę wiadomość

‹‹ 2654 2655 2656 2657 2658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ