X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    To ja na Twoim miejscu zbadalabym zarodki żeby nie mieli podstawy tak twierdzić. My za każdym razem badaliśmy zarodki i nigdy nie usłyszałam, że to ich wina, no bo zbadane i zdrowe były. Więc szukaliśmy gdzie indziej.
    A co było przyczyną niepowodzeń?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaaaM wrote:
    Sory, ale w takie bajki to ja nie wierzę, też miałam procedurę w MedArt, zbadane zarodki, u dr A. B i odpowiedź jak się nie udało, że pewnie zarodek był nieprawidłowy, ja mówię hmmm, ale my badaliśmy, to już nie usłyszałam innej odpowiedzi.
    Ale przynajmniej wiesz, że to nie wina zarodków i szukacie dalej.

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaaaM wrote:
    Sory, ale w takie bajki to ja nie wierzę, też miałam procedurę w MedArt, zbadane zarodki, u dr A. B i odpowiedź jak się nie udało, że pewnie zarodek był nieprawidłowy, ja mówię hmmm, ale my badaliśmy, to już nie usłyszałam innej odpowiedzi.

Ja też miałam zbadane 4 zarodki. Dwa razy nie podniosła się beta tak jak powinna, a kolejne dwa beta rosła i w 5/6 tyg. Ciąża o umierała... Na pytanie co jest powodem dr przy pierwszym poronieniu powiedział, że zarodek i badanie genetyczne nie eliminuje wszystkich chorób, a przy drugim razie, teraz że będziemy już mnie badać...

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    A co było przyczyną niepowodzeń?
    Musieliśmy się wstrzelic w odpowiedni dzień. Jak transfer zrobiony w 17dc to wszystko ok, mamy syna i teraz czekamy na drugiego, a jak zrobiliśmy w 18 i 16 dc to beta 0.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Musieliśmy się wstrzelic w odpowiedni dzień. Jak transfer zrobiony w 17dc to wszystko ok, mamy syna i teraz czekamy na drugiego, a jak zrobiliśmy w 18 i 16 dc to beta 0.
    Jakie badanie to pokazało, że musi być ten konkretny dzień?

• AniaaaM Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Ja też miałam zbadane 4 zarodki. Dwa razy nie podniosła się beta tak jak powinna, a kolejne dwa beta rosła i w 5/6 tyg. Ciąża o umierała... Na pytanie co jest powodem dr przy pierwszym poronieniu powiedział, że zarodek i badanie genetyczne nie eliminuje wszystkich chorób, a przy drugim razie, teraz że będziemy już mnie badać...

Ja poprostu mam takie a nie inne doświadczenie z MedArt i dr A. B na zasadzie transferować do skutku może się uda, może nie, jak nie to kolejna procedura,tyle,jak pytałam o immunologi to był "śmiech".

• Mikka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na moim przykładzie mogę Wam powiedzieć że to czy zarodek jest zdrowy czy nie, nie ma większego znaczenia... ja miałam transfer 3 prawidłowych genetycznie i żaden się nie przyjął.... natomiast w ciążę zaszłam z nieprawidłowym genetycznie....

Truskaweczka116 lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Jakie badanie to pokazało, że musi być ten konkretny dzień?
    Żadne 😏pierwszy transfer w 16dc nieudany, drugi w 17 dc udany, trzeci w 18dc nieudany i stwierdziliśmy, że 17 to ten dzień i czwarty zarobiliśmy w 17dc przy takich samych hormonach jak przy drugim. Obecnie 26tc.

Truskaweczka116 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Żadne 😏pierwszy transfer w 16dc nieudany, drugi w 17 dc udany, trzeci w 18dc nieudany i stwierdziliśmy, że 17 to ten dzień i czwarty zarobiliśmy w 17dc przy takich samych hormonach jak przy drugim. Obecnie 26tc.
    Ja w szoku 😱

• Adju Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    A orientujesz się może jak nazywa się badania podczas którego wyznacza się okno implantacyjne?

on: azoo, hashimoto
    ona: amh 2,64 ng/ml, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G homozygota, MTHFR heterozygota

2020
    ❌ 3 x IUI AID beta 0,1

2021 1IVF AID
    ➡️ 06: punkcja, transfer odroczony (badania NGS)
    ❌ 10: transfer blastki 5.1.1, 7dpt beta 0,16
    ➡️ 12: biopsja endometrium CD138 - brak komórek stanu zapalnego
    🍀 12: transfer blastki 3.1.1 ✊✊✊

2022
    ♥️ 09: 👶🏼

2024
    🍀 01: transfer blastki 2.1.1
    ♥️ 09: 👶🏼

➡️ 3 ❄️ prawidłowe (5.1.1, 3.1.1, 2.1.1), 3 ❄️ nieprawidłowe po NGS, 1 ❄️ niezbadany (2.1.1)

202209211772.png

202409281770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adju wrote:
    A orientujesz się może jak nazywa się badania podczas którego wyznacza się okno implantacyjne?
    Biopsja endometrium

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Biopsja endometrium
    No ja tego nie miałam. My poszliśmy na czuja😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    No ja tego nie miałam. My poszliśmy na czuja😀
    Wielkie szczęście. Ja miałam to badanie i nie pomogło

• Ania1987 Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Dziewczyny na moim przykładzie mogę Wam powiedzieć że to czy zarodek jest zdrowy czy nie, nie ma większego znaczenia... ja miałam transfer 3 prawidłowych genetycznie i żaden się nie przyjął.... natomiast w ciążę zaszłam z nieprawidłowym genetycznie....

Skoro tak to dlaczego zmuszają do badania ich w pakietach? Czemu nie można badać pojedynczego za 2500 -> transfer i po kolei? Skoro później mogą rozłożyć ręce przy zdrowym zarodku to jest to chore tak wyciągać pieniądze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 10:47

• Ania1987 Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:

Z drugiej strony niepoprawny genetycznie zarodek czasem nie oznacza, że dziecko może być chore?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Wielkie szczęście. Ja miałam to badanie i nie pomogło
    Ja w 100% zaufałam lekarzowi, nie zadawałam pytań, nie dociekałam co i dlaczego. Moje wizyty wyglądały tak:dzień dobry, USG, recepta, skierowanie na badania, do widzenia. Mi to odpowiadało.

• AniaaaM Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1987 wrote:
    Skoro tak to dlaczego zmuszają do badania ich w pakietach? Czemu nie można badać pojedynczego za 2500 -> transfer i po kolei? Skoro później mogą rozłożyć ręce przy zdrowym zarodku to jest to chore tak wyciągać pieniądze

Ostatnio na fb widziałam wiele wpisów, że jak ktoś przychodzi i jest po poronieniach to zamiast diagnostyki proponują na wstępie ivf z badaniem genetycznym zarodkow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 11:17

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam biopsje endometrium 2 razy, nic nie wniosły bo one określają okno „okolo” a nie konkretny termin.
    Uważam, ze lepiej od razu zrobić bardziej precyzyjny test - test Era, który może wskazać nawet konkretna godzinę transferu, ale jak wcześniej pisały dziewczyny- kosztuje 5 000 zł.

Każda biopsja w Medart kosztowała 1800 zł plus cała procedura stymulacji (Puregon, prolutex) to tez nie małe pieniądze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    Miałam biopsje endometrium 2 razy, nic nie wniosły bo one określają okno „okolo” a nie konkretny termin.
    Uważam, ze lepiej od razu zrobić bardziej precyzyjny test - test Era, który może wskazać nawet konkretna godzinę transferu, ale jak wcześniej pisały dziewczyny- kosztuje 5 000 zł.

Każda biopsja w Medart kosztowała 1800 zł plus cała procedura stymulacji (Puregon, prolutex) to tez nie małe pieniądze.
    Biopsja 1800????? Ja płaciłam 350zl + oczywiście leki do stymulacji to całość wyszlo ok 2000zl

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Biopsja 1800????? Ja płaciłam 350zl + oczywiście leki do stymulacji to całość wyszlo ok 2000zl

Miałam pod narkoza.

Karo84 lubi tę wiadomość

‹‹ 2654 2655 2656 2657 2658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ