MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:To ja na Twoim miejscu zbadalabym zarodki żeby nie mieli podstawy tak twierdzić. My za każdym razem badaliśmy zarodki i nigdy nie usłyszałam, że to ich wina, no bo zbadane i zdrowe były. Więc szukaliśmy gdzie indziej.
-
AniaaaM wrote:Sory, ale w takie bajki to ja nie wierzę, też miałam procedurę w MedArt, zbadane zarodki, u dr A. B i odpowiedź jak się nie udało, że pewnie zarodek był nieprawidłowy, ja mówię hmmm, ale my badaliśmy, to już nie usłyszałam innej odpowiedzi.
-
AniaaaM wrote:Sory, ale w takie bajki to ja nie wierzę, też miałam procedurę w MedArt, zbadane zarodki, u dr A. B i odpowiedź jak się nie udało, że pewnie zarodek był nieprawidłowy, ja mówię hmmm, ale my badaliśmy, to już nie usłyszałam innej odpowiedzi.
Ja też miałam zbadane 4 zarodki. Dwa razy nie podniosła się beta tak jak powinna, a kolejne dwa beta rosła i w 5/6 tyg. Ciąża o umierała... Na pytanie co jest powodem dr przy pierwszym poronieniu powiedział, że zarodek i badanie genetyczne nie eliminuje wszystkich chorób, a przy drugim razie, teraz że będziemy już mnie badać...Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
nick nieaktualny
-
AisoG wrote:Ja też miałam zbadane 4 zarodki. Dwa razy nie podniosła się beta tak jak powinna, a kolejne dwa beta rosła i w 5/6 tyg. Ciąża o umierała... Na pytanie co jest powodem dr przy pierwszym poronieniu powiedział, że zarodek i badanie genetyczne nie eliminuje wszystkich chorób, a przy drugim razie, teraz że będziemy już mnie badać...
Ja poprostu mam takie a nie inne doświadczenie z MedArt i dr A. B na zasadzie transferować do skutku może się uda, może nie, jak nie to kolejna procedura,tyle,jak pytałam o immunologi to był "śmiech". -
Dziewczyny na moim przykładzie mogę Wam powiedzieć że to czy zarodek jest zdrowy czy nie, nie ma większego znaczenia... ja miałam transfer 3 prawidłowych genetycznie i żaden się nie przyjął.... natomiast w ciążę zaszłam z nieprawidłowym genetycznie....
Truskaweczka116 lubi tę wiadomość
-
Karo84 wrote:Jakie badanie to pokazało, że musi być ten konkretny dzień?
Truskaweczka116 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nowa38 wrote:Żadne 😏pierwszy transfer w 16dc nieudany, drugi w 17 dc udany, trzeci w 18dc nieudany i stwierdziliśmy, że 17 to ten dzień i czwarty zarobiliśmy w 17dc przy takich samych hormonach jak przy drugim. Obecnie 26tc.on: azoo, hashimoto
ona: amh 2,64 ng/ml, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G homozygota, MTHFR heterozygota
2020
❌ 3 x IUI AID beta 0,1
2021 1IVF AID
➡️ 06: punkcja, transfer odroczony (badania NGS)
❌ 10: transfer blastki 5.1.1, 7dpt beta 0,16
➡️ 12: biopsja endometrium CD138 - brak komórek stanu zapalnego
🍀 12: transfer blastki 3.1.1 ✊✊✊
2022
♥️ 09: 👶🏼
2024
🍀 01: transfer blastki 2.1.1
♥️ 09: 👶🏼
➡️ 3 ❄️ prawidłowe (5.1.1, 3.1.1, 2.1.1), 3 ❄️ nieprawidłowe po NGS, 1 ❄️ niezbadany (2.1.1)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mikka wrote:Dziewczyny na moim przykładzie mogę Wam powiedzieć że to czy zarodek jest zdrowy czy nie, nie ma większego znaczenia... ja miałam transfer 3 prawidłowych genetycznie i żaden się nie przyjął.... natomiast w ciążę zaszłam z nieprawidłowym genetycznie....
Skoro tak to dlaczego zmuszają do badania ich w pakietach? Czemu nie można badać pojedynczego za 2500 -> transfer i po kolei? Skoro później mogą rozłożyć ręce przy zdrowym zarodku to jest to chore tak wyciągać pieniądzeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 10:47
-
Mikka wrote:Dziewczyny na moim przykładzie mogę Wam powiedzieć że to czy zarodek jest zdrowy czy nie, nie ma większego znaczenia... ja miałam transfer 3 prawidłowych genetycznie i żaden się nie przyjął.... natomiast w ciążę zaszłam z nieprawidłowym genetycznie....
Z drugiej strony niepoprawny genetycznie zarodek czasem nie oznacza, że dziecko może być chore? -
Karo84 wrote:Wielkie szczęście. Ja miałam to badanie i nie pomogło
-
Ania1987 wrote:Skoro tak to dlaczego zmuszają do badania ich w pakietach? Czemu nie można badać pojedynczego za 2500 -> transfer i po kolei? Skoro później mogą rozłożyć ręce przy zdrowym zarodku to jest to chore tak wyciągać pieniądze
Ostatnio na fb widziałam wiele wpisów, że jak ktoś przychodzi i jest po poronieniach to zamiast diagnostyki proponują na wstępie ivf z badaniem genetycznym zarodkowWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 11:17
-
Miałam biopsje endometrium 2 razy, nic nie wniosły bo one określają okno „okolo” a nie konkretny termin.
Uważam, ze lepiej od razu zrobić bardziej precyzyjny test - test Era, który może wskazać nawet konkretna godzinę transferu, ale jak wcześniej pisały dziewczyny- kosztuje 5 000 zł.
Każda biopsja w Medart kosztowała 1800 zł plus cała procedura stymulacji (Puregon, prolutex) to tez nie małe pieniądze. -
nick nieaktualnyMarysia089 wrote:Miałam biopsje endometrium 2 razy, nic nie wniosły bo one określają okno „okolo” a nie konkretny termin.
Uważam, ze lepiej od razu zrobić bardziej precyzyjny test - test Era, który może wskazać nawet konkretna godzinę transferu, ale jak wcześniej pisały dziewczyny- kosztuje 5 000 zł.
Każda biopsja w Medart kosztowała 1800 zł plus cała procedura stymulacji (Puregon, prolutex) to tez nie małe pieniądze.