MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Figga wrote:Ja jak dzisiaj do niego weszłam,to po wstępie jakim mnie przywitał nie miałam śmiałości się odezwać 😅 i całe badanie leżałam niema 🙈🤣 badanie naprawdę konkretne,ale ma coś takiego, że wzbudza zaufanie. Przynajmniej u mnie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 11:54
-
Agggusiaczek wrote:A wracając jeszcze do USG prenatalnego, to czy dra Sz można zapytać o inne kwestie związane z ciążą? Np od kilku dni pobolewa mnie w prawym boku, nie wiem czy to normalne, czy to coś złego. Mogę go zapytać o coś takiego?? Bo wizyta u dr K za trzy tygodnie.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Agggusiaczek wrote:A wracając jeszcze do USG prenatalnego, to czy dra Sz można zapytać o inne kwestie związane z ciążą? Np od kilku dni pobolewa mnie w prawym boku, nie wiem czy to normalne, czy to coś złego. Mogę go zapytać o coś takiego?? Bo wizyta u dr K za trzy tygodnie.
Ja bym nie pytała, dostałam opier..jak zadawałam pytania nie związane z płodem i odpowiedź, że nie jest tutaj od tego,tylko lekarz prowadzący -
Agggusiaczek wrote:A wracając jeszcze do USG prenatalnego, to czy dra Sz można zapytać o inne kwestie związane z ciążą? Np od kilku dni pobolewa mnie w prawym boku, nie wiem czy to normalne, czy to coś złego. Mogę go zapytać o coś takiego?? Bo wizyta u dr K za trzy tygodnie.
-
Figga wrote:Hej dziewczyny. Jestem po USG genetycznym u dr Sz. Będzie parka ❤️❤️ ale trochę się zmartwiłam.. bo u dziewczynki nie była dostatecznie widoczna kość nosowa.. poza tym wszystkie inne parametry w normie. Czy któraś z was też się z tym spotkała i po czasie okazało się że nosek jednak jest widoczny? Mam się znów pokazać za 3 tygodnie na kontrolę, ale oszaleje z nerwów chyba do tego czasu 🙉🙈2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️ -
Dziewczyny gdyby któraś chciala to mam na sprzedaż Lutinus. Jedno całe opakowanie 21 szt i z drugiego opakowania 13 szt. Tel do mnie 781380586Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
Cześć, od najbliższego okresu za jakieś 2 dni zaczynam z plastrami na „wyciszenie jajników” a potem stymulacja do invitro w kolejnym cyklu. W 2018 r. uzyskaliśmy 4 zarodki, ale niestety wszystkie miały wady genetyczne (leczeni u dr Ż.)
Obecnie jesteśmy u dr K, czy są tu kobietki które mimo pierwszego podejścia i wad genetycznych w badaniu w kolejnych podejściach miały jakieś zdrowe zarodki?? czy jest jakas nadzieja? przez ostatnie 3 lata próbowaliśmy naturalnie ale jak widać ze słabym skutkiem.
Główne problemy: słabe nasienie i moja immunologia - dodatnie ANA (celiakia, objaw Reynolda).
P.S. Mam już jednego syna 8 letniego, ale od tylu lat walczymy o potomstwo..ehh to ostatnia szansa ze względów finansowych (konieczne badanie zarodków).
-
Pyś wrote:Cześć, od najbliższego okresu za jakieś 2 dni zaczynam z plastrami na „wyciszenie jajników” a potem stymulacja do invitro w kolejnym cyklu. W 2018 r. uzyskaliśmy 4 zarodki, ale niestety wszystkie miały wady genetyczne (leczeni u dr Ż.)
Obecnie jesteśmy u dr K, czy są tu kobietki które mimo pierwszego podejścia i wad genetycznych w badaniu w kolejnych podejściach miały jakieś zdrowe zarodki?? czy jest jakas nadzieja? przez ostatnie 3 lata próbowaliśmy naturalnie ale jak widać ze słabym skutkiem.
Główne problemy: słabe nasienie i moja immunologia - dodatnie ANA (celiakia, objaw Reynolda).
P.S. Mam już jednego syna 8 letniego, ale od tylu lat walczymy o potomstwo..ehh to ostatnia szansa ze względów finansowych (konieczne badanie zarodków).
U nas było tak, że przy jednej procedurze nie mieliśmy ani jednego zdrowego zarodka (niskie amh mimo młodego wieku i słabe nasienie). Pani dr zaproponowała Duo stim, czyli od razu, bez przerwy w kolejnym cyklu te same leki elonva + puregon, do tego jeszcze dodatkowo segregacja plemników MACs. Z tej drugiej procedury uzyskaliśmy 3 zarodki, z czego 2 zdrowe genetycznie. -
nick nieaktualnyPyś wrote:Cześć, od najbliższego okresu za jakieś 2 dni zaczynam z plastrami na „wyciszenie jajników” a potem stymulacja do invitro w kolejnym cyklu. W 2018 r. uzyskaliśmy 4 zarodki, ale niestety wszystkie miały wady genetyczne (leczeni u dr Ż.)
Więcej na priv.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 22:07
-
Katte wrote:Cześć dziewczyny! Do mojego miasta przyjeżdża lekarz z Poznania z tej właśnie kliniki dr Grzegorz Kruszyński. Polecacie go? Jakie macie opinie?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Berbeć.. wrote:A co jest powodem słabego nasienia, wiecie ? U mnie było tak że leczyli głównie mnie a jak się okazało to problem był również u męża , powód można rzecz błahy i do wyeliminowania, ale niestety nikt tego nie wykrył mimo, iż wystarczyło podstawowe badanie krwi.
Więcej na priv.Baby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️ -
Berbeć.. wrote:A co jest powodem słabego nasienia, wiecie ? U mnie było tak że leczyli głównie mnie a jak się okazało to problem był również u męża , powód można rzecz błahy i do wyeliminowania, ale niestety nikt tego nie wykrył mimo, iż wystarczyło podstawowe badanie krwi.
Więcej na priv.
Właśnie nie wiemy co jest powodem słabego nasienia badania wszystkie możliwe porobione, leczyliśmy się u naprotechnologa dzięki któremu odkryłam te silnie dodatnie ANA, mamy dwie wielkie księgi miliona badań, u męża oprócz stresu, nie zdiagnozowano nic, plemników jest bardzo dużo, w miarę ruchliwe, nic się nie zlepia a morfologia 0% (przy poprzednim invitro było 2%). Badanie robiliśmy ostatnio w sumie w zeszłym roku, teraz się okaże czy nastąpiła zmiana. Dr K skupiła się na tym byśmy uzyskali zdrowe zarodki, od grudnia bierzemy suplementację: B12, d3+k2mk7, coenzymQ10, glutation,cynk, i dużo antyoksydantów w formie naturalnej, ja jestem na diecie bezglutenowej i bezmlecznej. -
Więcej na priv.
U nas było bardzo mało plemników, mało ruchliwe, słaba morfologia. Suplementacja poprawiła morfologię z 1 na 5%.
Mój mąż miał żylaki powrózka nasiennego o których wiedzieliśmy wczescniej, ale w klinice nie bardzo zwrócili na to uwagę. Pozostałe wyniki hormonów były dobre.
Usunęliśmy żylaki ale już po udanym in vitro. Na razie nie badaliśmy czy parametry nasienie się poprawiły ale z ciekawości pewnie w przyszłości zbadamy. -
Jeszcze dodam, ze jeden lekarz zasugerował, ze mąż powinien porzucić obcisle bokserki bo może jajka przegrzane 😆 człowiek już każdej rady się chwyta. Dolna garderoba męża wymieniona na zwiewną, bawełnianą i szeroką 😁
A dr K wspomniała, ze jeśli wychodzi celiakia (u mnie) w badaniach genetycznych to ona odpowiada w 70% za uszkodzenia komórek jajowych a tym samym zarodków. Przynpierwszym invitro jak dostałam wynik badań genetycznych nie zdążyłam przejść na dietę. -
Nowa9090 wrote:U nas było bardzo mało plemników, mało ruchliwe, słaba morfologia. Suplementacja poprawiła morfologię z 1 na 5%.
Mój mąż miał żylaki powrózka nasiennego o których wiedzieliśmy wczescniej, ale w klinice nie bardzo zwrócili na to uwagę. Pozostałe wyniki hormonów były dobre.
Usunęliśmy żylaki ale już po udanym in vitro. Na razie nie badaliśmy czy parametry nasienie się poprawiły ale z ciekawości pewnie w przyszłości zbadamy.
Z 1%na 5% to na prawdę świetny wynik, a po jakim czasie suplementacji?
-
nick nieaktualny
-
Pyś wrote:Z 1%na 5% to na prawdę świetny wynik, a po jakim czasie suplementacji?
7 miesiący suplementy. I około 4 miesiące dieta z akademii płodności (stosowaliśmy wersje dla pary).
Najgorsze wyniki mąż miał latem i faktycznie był to czas gdy był mocno przegrzany, dużo lepsze zimą po zastosowaniu wszystkich możliwych opcji.