MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikka wrote:Ja mam tak samo
Ja nadal twierdzę że te osoby co piszą te głupoty nigdy nie były w medart...Catlady, Klapouszek, Figga, Kora88 lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Po prostu ignorujcie wpisy nic innego nie pozostaje.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
Ja mam kilka koleżanek, które korzystały z usług kliniki, jednym wyszło, drugim nie. Ale nie mam zamiaru wypowiadać się na temat ich zdania. Dzięki takim osobom wiedziałam, że jest taka klinika i że mogę się do niej zgłosić z problemem.
Ale piszę tu na forum tylko o własnych doświadczeniach, a nie opinii "koleżanki".
Jest wiele par, które w wieku 40 lat udają się do kliniki po kilku latach starań, mówią o tym lekarzowi, i dziwią się, że proponuję in vitro?
Bądźmy świadome. Przede wszystkim pytajmy lekarzy jesli mamy wątpliwości. I to nie chodzi tylko o Medart ale o każdego innego specjalistę, lekarza. Jeśli nie pytamy, to skąd lekarz ma wiedzieć czy rozumiemy? Jeśli same nie znamy praw pacjenta? Jeśli nie walczymy o swoje? Później wychodząc z gabinetu zostają jakieś niedomówienia, żale, wątpliwości.
-
Nowa9090 wrote:Ja mam kilka koleżanek, które korzystały z usług kliniki, jednym wyszło, drugim nie. Ale nie mam zamiaru wypowiadać się na temat ich zdania. Dzięki takim osobom wiedziałam, że jest taka klinika i że mogę się do niej zgłosić z problemem.
Ale piszę tu na forum tylko o własnych doświadczeniach, a nie opinii "koleżanki".
Jest wiele par, które w wieku 40 lat udają się do kliniki po kilku latach starań, mówią o tym lekarzowi, i dziwią się, że proponuję in vitro?
Bądźmy świadome. Przede wszystkim pytajmy lekarzy jesli mamy wątpliwości. I to nie chodzi tylko o Medart ale o każdego innego specjalistę, lekarza. Jeśli nie pytamy, to skąd lekarz ma wiedzieć czy rozumiemy? Jeśli same nie znamy praw pacjenta? Jeśli nie walczymy o swoje? Później wychodząc z gabinetu zostają jakieś niedomówienia, żale, wątpliwości.
Tak, ale wybór lekarza czy kliniki, no pytasz się czytasz dowiadujesz jak jest, i tutaj można przeczytać, że super itd itp, a pytając dziewczyn co wypowiadają się na tamtym forum i czytając wpisy, że jest cyt "syf w tym Medart", i inne kolejny, że lekarz w trakcie wizyty wstaje zaprasza do wyjścia, w to akurat wierzę bo sama miałam ekspresowe wizyty u dr A. B, z dzień dobry i do widzenia, to są dwie prawdy, wiem, że nie ma lekarzy idealnych, ale mam wrażenie , że tutaj jest wiele rzeczy podkoloryzowanych, albo inne doświadczanie mają dziewczyny wieloletnie i nowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 09:53
-
Nowa9090 wrote:Ja mam kilka koleżanek, które korzystały z usług kliniki, jednym wyszło, drugim nie. Ale nie mam zamiaru wypowiadać się na temat ich zdania. Dzięki takim osobom wiedziałam, że jest taka klinika i że mogę się do niej zgłosić z problemem.
Mam na myśli między innymi badanie zarodków bo tu ostatnio była burza w tym temacie.
Czy ktoś przed zleceniem BADANIA NGS zapytał czy w koszcie znajduje się opinia/konsultacja specjalisty genetyka?
Ja nie zapytałam. I teraz mogę mieć pretensje sama do siebie.
Ale jak będę chciała sprawdzić to udam się z wynikami do specjalisty i tyle. -
Kasia0490 wrote:Tak, ale wybór lekarza czy kliniki, no pytasz się czytasz dowiadujesz jak jest, i tutaj można przeczytać, że super itd itp, a pytając dziewczyn co wypowiadają się na tamtym forum i czytając wpisy, że jest cyt "syf w tym Medart", i inne kolejny, że lekarz w trakcie wizyty wstaje zaprasza do wyjścia, w to akurat wierzę bo sama miałam ekspresowe wizyty u dr A. B, z dzień dobry i do widzenia, to są dwie prawdy, wiem, że nie ma lekarzy idealnych, ale mam wrażenie , że tutaj jest wiele rzeczy podkoloryzowanych, albo inne doświadczanie mają dziewczyny wieloletnie i nowe.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Kasia0490 wrote:Oooo proszę bardzo nie wiem jak inne, ja się leczyłam w Medart dokładnie znam układ, kto, w jakim gabinecie przyjmuje itd itp, tylko według mnie to Wy macie problem, chwalące Medart, można sobie przeczytać opinie na głównej stronie Google, to nawet jest jeszcze gorzej.
Nowa0909 to tego etapu nie doszłam, nie w tej klinice, nie oznacza, że sienie leczyłam, po opowieściach innych dziewczyn zrezygnowałam, bardzoo mnie dziwi że, tu wszystko zawsze tak super, cudownie w tym Medart a inne dziewczyny mówią inaczej i to jeszcze nie jest takie forum gdzie nie wiem z kim pisze, więc nawet jak coś to mogę napisać wiadomość i podpytać.
Każdy ma prawo podzielić się swoją historia, a nie za bardzo rozumiem te negatywne opinie bo w większości nie ma tam konkretów co poszło nie tak. Rozumiem ze problem jest z badaniem zarodków bo rzeczywiście mało jest informacji z kliniki na ten temat. Ale mnie nikt nie zmuszał do tego badania. Poprostu jeśli ktoś nie wierzy w NGS niech jej nie robi.
Glonojadek, Promieniowanie, Kora88 lubią tę wiadomość
-
Klapouszek wrote:Co złego w chwaleniu. Ja mam zdrowego synka dzięki MedArt to nie będę na nich narzekać.
Każdy ma prawo podzielić się swoją historia, a nie za bardzo rozumiem te negatywne opinie bo w większości nie ma tam konkretów co poszło nie tak. Rozumiem ze problem jest z badaniem zarodków bo rzeczywiście mało jest informacji z kliniki na ten temat. Ale mnie nikt nie zmuszał do tego badania. Poprostu jeśli ktoś nie wierzy w NGS niech jej nie robi.
Nie będę z Tobą dyskutować, czytałam wiele historii w tym z dr K i nie było to pozytywne historie,ake zapewne i są też takie.
Catlady wyślę na priv 🙂 -
Kasia0490 wrote:Nie będę z Tobą dyskutować, czytałam wiele historii w tym z dr K i nie było to pozytywne historie,ake zapewne i są też takie.
Catlady wyślę na priv 🙂 -
anakonda wrote:Do mnie po każdym zabiegu dr K przyszła nawet po scratchingu. A miałam 3 punkcje histeroskopie scratching. Pewnie zależy który lekarz może też zależy od ich czasu bo mają między zabiegami oceny cyklu a może wystarczy poprosić dr przed zabiegiem żeby wpadł.
Dokładnie,zależy,który lekarz i czy faktycznie ma czas.Do nas po punkcji dr K wpadła jeszcze w kurtce,więc zapewne dopiero zaczynała pracę i miała chwilę. Między pacjentami pewnie byłoby ciężko.Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Mam na zbyciu clexane 0.6 data ważności 10/2021 2 opakowaniaStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
Lumiko wrote:Dokładnie,zależy,który lekarz i czy faktycznie ma czas.Do nas po punkcji dr K wpadła jeszcze w kurtce,więc zapewne dopiero zaczynała pracę i miała chwilę. Między pacjentami pewnie byłoby ciężko.
Ale co do badań zarodków, ja nie byłam do tego przekonana, podpytywałam jak to jest w innych klinikach itp i się na to nie zdecydowaliśmy. Ale nie oszukujmy się, jest to niezłe źródło dochodu dla kliniki, także logiczne, że będą je wychwalać. ALE przecież nikogo do nich nie zmuszą… -
Do mnie dr AB po punkcji przyszedł, powiedział ile pobrano komórek i jakie leki stosować i kiedy dzwonić.
Na badania NGS sama się zdecydowałam, AB nie narzucał a nawet chciał robić transfer od razu.
Tez nie dopytałam konkretnie o analizę wyników NGS i na początku trochę mi było źle że nikt mi tego nie wyjaśnił ale na koniec się dowiedziałam co powinnam. -
Do mnie dr K przyszła na transfer w swoim urlopie w niedzielę .. jak zobaczyłam Panią Dr to mi się płakać z radości zachciało. I wiem że ona przyjmuje pacjentki w urlopie bo sama nie raz bylam na wizycie ale na tym transferze miał być tylko dr Z a tu taka niespodzianka. Dlatego naprawdę jest mi ciężko uwierzyć w te niektóre historie bo wierzyć się nie chce ze taki człowiek jak Dr K moze komuś podpaść.
-
Do mnie też dr K przychodziła 4 razy, ale możliwe że czasami do ktorej jakiś dr nie dotarł.
Odnoszę wrażenie, że jakbyśmy wszystkie tu pisały jak zle jest w tej klinice bebebe itd. to wtedy byloby ok i nikt nikogo by nie atakował 🤦
Co do badań to jak najbardziej powinno to być wyjasnione.
Biedne te dziewczyny, które dopiero robią rozeznanie i wchodzą na to forum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 20:57