MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zawsze pisze smsa do lekarza z prośbą o receptę. Zazwyczaj sms z kodem przychodzi szybko . A jak się doktor ociąga to dzwonie albo piszę smsa do rejestracji żeby Panie przypomniały doktorowi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 11:50
-
91aga wrote:Ja zawsze pisze smsa do lekarza z prośbą o receptę. Zazwyczaj sms z kodem przychodzi szybko . A jak się doktor ociąga to dzwonie albo piszę smsa do rejestracji żeby Panie przypomniały doktorowi.
-
nick nieaktualny
-
Hejka dziewczyny, właśnie zrobiłam test papa. Ryzyko skorygowane:
Trisomia 21 1:7431
Trisomia 18 1:6749
Trisomia 13 <1:20000
Samoistny poród przedwczesny przed 34 tyg ciąży 1:74
Wolne beta 9,1
Papa 3,52
Lekarz powiedział ze mam niskie ryzyko chorób genetycznych i wszytsko na niskim poziomie. Jednak zmartwił mnie ten wynik samoistnego poród. Co myślicie o tym ? -
Hej dziewczyny.Dzis miałam punkcję przy której z 7pecherzykow pobrano dwie komòrki😔-az boję się smsòw od dr.w kolejnych dniach(niewiem czy w pęcherzykach były skrzepy czy nie,niewiem czy punkcja za późno czy za wcześnie ,czy też za mało Gonapeptylonu)Miałam też robioną biopsję endometriozy -czy któraś z was robiła i kiedy były wyniki bo powiedziały mi panie że za 4tyg..Ana 2020.
-
Aana wrote:Hej dziewczyny.Dzis miałam punkcję przy której z 7pecherzykow pobrano dwie komòrki😔-az boję się smsòw od dr.w kolejnych dniach(niewiem czy w pęcherzykach były skrzepy czy nie,niewiem czy punkcja za późno czy za wcześnie ,czy też za mało Gonapeptylonu)Miałam też robioną biopsję endometriozy -czy któraś z was robiła i kiedy były wyniki bo powiedziały mi panie że za 4tyg..
Ja taką miałam i czekałam na wyniki niecałe 3 tygodnie.
Trzymam mocne kciuki za Twoje komóreczki! ✊✊✊Aana lubi tę wiadomość
on: azoo, hashimoto
ona: amh 2,64 ng/ml, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G homozygota, MTHFR heterozygota
2020
❌ 3 x IUI AID beta 0,1
2021 1IVF AID
➡️ 06: punkcja, transfer odroczony (badania NGS)
❌ 10: transfer blastki 5.1.1, 7dpt beta 0,16
➡️ 12: biopsja endometrium CD138 - brak komórek stanu zapalnego
🍀 12: transfer blastki 3.1.1 ✊✊✊
2022
♥️ 09: 👶🏼
2024
🍀 01: transfer blastki 2.1.1
♥️ 09: 👶🏼
➡️ 3 ❄️ prawidłowe (5.1.1, 3.1.1, 2.1.1), 3 ❄️ nieprawidłowe po NGS, 1 ❄️ niezbadany (2.1.1)
-
Aana wrote:Hej dziewczyny.Dzis miałam punkcję przy której z 7pecherzykow pobrano dwie komòrki😔-az boję się smsòw od dr.w kolejnych dniach(niewiem czy w pęcherzykach były skrzepy czy nie,niewiem czy punkcja za późno czy za wcześnie ,czy też za mało Gonapeptylonu)Miałam też robioną biopsję endometriozy -czy któraś z was robiła i kiedy były wyniki bo powiedziały mi panie że za 4tyg..
Aana lubi tę wiadomość
-
Agggusiaczek wrote:Witam. U mnie aktualnie 36 TC. Dzisiaj potwierdzony Covid. Czy któraś z Was chorowała w ciąży?? Jaki był przebieg? Jakieś dodatkowe zalecenia od lekarzy z MedArt były? Pozdrawiam i dobrego roku dla Was.
Tak ja przechodziłam chyba jakoś w 23,24 tygodniu-kwiecien 2021. Dr zaleciła pyralginę w razie gorączki i nic poza tym. Ja brałam jeszcze acard i heparynę ,ale to od początku ciąży.
Przebieg był raczej lekki ,bo tylko raz zdarzyło mi się wciąć paracetamol...generalnie bóle mięśni,zanik smaku i węchu,ból oczu ,głowy ...generalnie dziwne uczucie przez jakieś 2 tygodnie,ale jakiejś tragedii nie było. Rodzinna zaleciła też żeby pić dużo wody.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i szybkiego rozwiązania (oczywiście w terminie) 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 04:17
Agggusiaczek lubi tę wiadomość
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940