MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Aina ja na oleju smażę, ale do pupy mojego dziecka na niewiele się zdał. U nas kąpanie w krochmalu i leżenie bez pieluchy działało cuda. Zamiast chusteczek mokre waciki i mąka ziemniaczana na zmianę z bepanthenem. Ogólnie chusteczek unikam nawet teraz a po ich użyciu przecieram wodą. Jak już używam to poza domem chustek Fitti z biedronki (mają względnie dobry skład) Jak było gorzej to sudocrem na noc. My na okrągło jedziemy bepanthenem lub alantanem plus i to moim zdaniem warto mieć plus jakiś maleńki sudocrem. A jak bylby problem to sobie dokupisz. Maść tranowa i tormentalum koleżanki bardzi chwalą na większe odparzenie.
-
Dziewczyny, wiem że pewnie przewijało się gdzieś już to pytanie, ale darujcie mi proszę przewijanie stron przed końcem roku: ile kosztuje IVF standard w Med Art chodzi oczywiście o rząd wielkości nie co do złotówki- z góry dzięki (nadal nie wiem czy zdecydować się na Med Art czy ujeżdzać do w-wy)
-
No, proszę często słyszę jak do pacjentek pani dr panie z recepcji dzwonią.
Co do kroplówki, to zaraz po punkcji miałam jakąś podaną, ale byłam wtedy zmęczona i nie zarejestrowałam co to było.
Iwonn trzymam kciuki za nowy start w nowym roku -
nick nieaktualnyMysza 6000 zł + 400 zł znieczulenie. Dodatkowo 2-4 oceny po 150 zł (chyba, że idziesz do dr K to nie zawsze bierze). 1500 za mrożenie, ale to masz przechowywane przez 5 lat w tej cenie i później krio 1800 zł, ale tu masz cały pakiet z nacięciem otoczki i żelem. Tak samo jeśli będzie np.wiadomo, że nie możesz mieć świeżego transferu to mogą ci zrobić w ramach kosztów ivf schratching/pobrać materiał do badania hist.-pat.
-
MedA w sumie masz rację. Dzięki anty się wszystko uspokoi. Będę przygotowana dobrze na stymulacje. Tylko to czekanie jest najgorsze....
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Myszą ten tematwciaz wraca z tego forum i doświadczeń własnych u Żaka ok 10 - 11 tys za całość z lekami. Potem w ciąży na początku leki ok 1000 mc i wizyty z 2 czyli 500 ale to tak do 3 mca potem mniej.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
nick nieaktualnyAnakonda rozmawiałam z dr o tym intralipidzie i prawdopodobnie będą go podawać w klinice, ale nie wiem kiedy, bo ja pytałam w kontekście następnego transferu bo teraz już i tak za późno, bo dr mówiła, że trzeba go podać w 2-3 dc żeby w razie reakcji alergicznej się ogarnąć do czasu transferu a ta reakcja występuje u jednej pacjentek na sto więc dość często. Co do mojego krio to jak zawsze wszystko okaże się we wtorek. Plus jest taki, że nie ma płynu w macicy, minus dość cienkie endo, ale ładne, dlatego trzeba czekać .
Przy okazji życzę wszystkim, żeby nadchodzący rok był tym najszczęśliwszym - czy to z uwagi na pojawienie się zdrowych bobasów na świecie, czy z powodu zdrowych ciążAinaa lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwego Nowego Roku.
MedA czyli jednak zastanawiają się nad tym. Ciekawe kiedy go wprowadza bo Ja koło 15 stycznia powinnam mieć @ ale jak to będzie przyski takim cyklu nie wiem bo jeszcze takiego nie miałam.Ainaa lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
U mnie po wizycie, bez większych wniosków (właściwie bez żadnych wniosków).
Czasami szlag mnie już trafia z tym wszystkim
No, ale grunt to się nie poddawać od dzisiaj estrofem i jak wszystko będzie ok to crio, a jak nie histeroskopia.
MedA oby do wtorku wszystko potoczyło się po Twojej myśli
Życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku! -
Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że rok zaczęłyście z nowymi siłami do walki i jeszcze większą nadzieją Cicho podczytuję i każdej kibicuję
Mam pytanko: czy podczas antyków zdarza się Wam czuć jajniki/macicę? Czuję czasem prawą stronę i obawiam się, że to pozostałość niepękniętego pęcherzyka, a już prawie całe opakowanie zjadłam
ladybirth lubi tę wiadomość
-
Gabissko ja przy antykach czuje jajniki czasami nawet bardzo jak na owulacje Kiedy masz wizytę ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Nika8686 wrote:Myszą ten tematwciaz wraca z tego forum i doświadczeń własnych u Żaka ok 10 - 11 tys za całość z lekami. Potem w ciąży na początku leki ok 1000 mc i wizyty z 2 czyli 500 ale to tak do 3 mca potem mniej.
Temat wraca pewnie bo klinika nie ma cennika na stronie, w novum np. taki cennik jest i wszystko jest jasne co i za ile.
Ja nadal nie wiem na którą z tych klinik się zdecydować... mam totalny mętlik w głowie. zwłaszcza że piszecie że dr Kubiaczyk jest mega zachowawcza a ja chciałbym w ty 2017 ruszyć jak najszybciej ... z kopytaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 08:56
-
nick nieaktualnyOdeta ja nie miałam jeszcze nigdy żadnej kroplówki po punkcji (a przeszłam przez 4), ale to pewnie jakąś przeciwbólową dostałaś
Anakonda ja bym proponowała żebyś się do dr po prostu odezwała jak okres przyjdzie z pytaniem, czy już jest dostępny ten intralipid w klinice, czy musisz szukać gdzieś indziej. Bo ona mówiła to w takim sensie, że będą go podawać w klinice, bo już kilka pacjentek o niego pytało, a ona nie wie, czy w to wierzy, ale skoro pacjentki pytają to będą miały możliwość z niego skorzystać chociaż sami nie będą do tego namawiać Myślę, że skoro już podjęli taką decyzję to lada chwila będzie dostępny - ja tak jak mówiłam skorzystam przy następnym transferze, bo teraz już i tak za późno...
EDIT:
Mysza u dr Kubiaczyk będziesz miała pierwsze ivf pewnie z marszu, ale jak nie wyjdzie (albo uzyskasz mało zarodków) to dr będzie następne działania podejmować po dodatkowych badaniach i wtedy kiedy po prostu Twój organizm będzie najbardziej gotowy do ciąży. Na początku trudno się z tym pogodzić, że wszystko się tak ciągnie, ale zapytaj sama siebie, czy wolisz poczekać na przykład 3 msc i być maksymalnie przygotowana do przyjęcia zarodka, czy w ciągu tych 3 miesięcy zrobić 3 transfery (i wydać kasę), z których nic nie wyjdzie, bo później okaże się, że masz na przykład celiakię lub cokolwiek innego utrudniającego zajście w ciążę
Generalnie ivf uczy cierpliwości, a u dr Kubiaczyk tym bardziej, ale ona nie robi nic przeciwko Tobie, wręcz przeciwnie chce żebyś wydała jak najmniej kasy i jak najszybciej uzyskała pożądany efekt, czyli zdrową ciążę. Ale czasem po prostu nasz organizm płata figle i nie chce się układać tak jak my byśmy tego chciały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 09:18