Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina ja na oleju smażę, ale do pupy mojego dziecka na niewiele się zdał. U nas kąpanie w krochmalu i leżenie bez pieluchy działało cuda. Zamiast chusteczek mokre waciki i mąka ziemniaczana na zmianę z bepanthenem. Ogólnie chusteczek unikam nawet teraz a po ich użyciu przecieram wodą. Jak już używam to poza domem chustek Fitti z biedronki (mają względnie dobry skład) Jak było gorzej to sudocrem na noc. My na okrągło jedziemy bepanthenem lub alantanem plus i to moim zdaniem warto mieć plus jakiś maleńki sudocrem. A jak bylby problem to sobie dokupisz. Maść tranowa i tormentalum koleżanki bardzi chwalą na większe odparzenie.

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A olej kokosowy jest bardzo dobry jako profilaktyka, ale jak już jest odparzenie to nie zawsze pomaga. Do codziennego smarowania np zamiast bepanthenu jak najbardziej warto mieć

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że pewnie przewijało się gdzieś już to pytanie, ale darujcie mi proszę przewijanie stron przed końcem roku: ile kosztuje IVF standard w Med Art chodzi oczywiście o rząd wielkości nie co do złotówki- z góry dzięki (nadal nie wiem czy zdecydować się na Med Art czy ujeżdzać do w-wy)

bv5tg9v.png
  • Odeta Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, proszę często słyszę jak do pacjentek pani dr panie z recepcji dzwonią.
    Co do kroplówki, to zaraz po punkcji miałam jakąś podaną, ale byłam wtedy zmęczona i nie zarejestrowałam co to było.
    Iwonn trzymam kciuki za nowy start w nowym roku :)

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza 6000 zł + 400 zł znieczulenie. Dodatkowo 2-4 oceny po 150 zł (chyba, że idziesz do dr K to nie zawsze bierze). 1500 za mrożenie, ale to masz przechowywane przez 5 lat w tej cenie i później krio 1800 zł, ale tu masz cały pakiet z nacięciem otoczki i żelem. Tak samo jeśli będzie np.wiadomo, że nie możesz mieć świeżego transferu to mogą ci zrobić w ramach kosztów ivf schratching/pobrać materiał do badania hist.-pat. :)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA w sumie masz rację. Dzięki anty się wszystko uspokoi. Będę przygotowana dobrze na stymulacje. Tylko to czekanie jest najgorsze....

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie MedA!

bv5tg9v.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszą ten tematwciaz wraca z tego forum i doświadczeń własnych u Żaka ok 10 - 11 tys za całość z lekami. Potem w ciąży na początku leki ok 1000 mc i wizyty z 2 czyli 500 ale to tak do 3 mca potem mniej.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda rozmawiałam z dr o tym intralipidzie i prawdopodobnie będą go podawać w klinice, ale nie wiem kiedy, bo ja pytałam w kontekście następnego transferu bo teraz już i tak za późno, bo dr mówiła, że trzeba go podać w 2-3 dc żeby w razie reakcji alergicznej się ogarnąć do czasu transferu ;) a ta reakcja występuje u jednej pacjentek na sto więc dość często. Co do mojego krio to jak zawsze wszystko okaże się we wtorek. Plus jest taki, że nie ma płynu w macicy, minus dość cienkie endo, ale ładne, dlatego trzeba czekać :).
    Przy okazji życzę wszystkim, żeby nadchodzący rok był tym najszczęśliwszym - czy to z uwagi na pojawienie się zdrowych bobasów na świecie, czy z powodu zdrowych ciąż :)

Ainaa lubi tę wiadomość

• iwonn Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku.

Ainaa lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku.

MedA czyli jednak zastanawiają się nad tym. Ciekawe kiedy go wprowadza bo Ja koło 15 stycznia powinnam mieć @ ale jak to będzie przyski takim cyklu nie wiem bo jeszcze takiego nie miałam.

Ainaa lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Odeta Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie, bez większych wniosków (właściwie bez żadnych wniosków).
    Czasami szlag mnie już trafia z tym wszystkim :/
    No, ale grunt to się nie poddawać od dzisiaj estrofem i jak wszystko będzie ok to crio, a jak nie histeroskopia.
    MedA oby do wtorku wszystko potoczyło się po Twojej myśli :)

Życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku! :)

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby wszystkie wypowiedziane i niewypowiedziane dziś życzenia spełniły się Wam. Życzę wiary, nadziei, miłości. Magicznej nocy i szalonej zabawy :-) Szczęśliwego Nowego Roku. Aby był lepszy niż odchodzący :-)

r9bzabd.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku. Spełnienia tych najważniejszych marzeń

Ainaa lubi tę wiadomość

• ajda Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego dziewczyny!

Ainaa lubi tę wiadomość

ajda
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!

Aina
  • gabisssko Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że rok zaczęłyście z nowymi siłami do walki i jeszcze większą nadzieją :) Cicho podczytuję i każdej kibicuję :)

Mam pytanko: czy podczas antyków zdarza się Wam czuć jajniki/macicę? Czuję czasem prawą stronę i obawiam się, że to pozostałość niepękniętego pęcherzyka, a już prawie całe opakowanie zjadłam :/

ladybirth lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabissko ja przy antykach czuje jajniki czasami nawet bardzo jak na owulacje :) Kiedy masz wizytę ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Myszą ten tematwciaz wraca z tego forum i doświadczeń własnych u Żaka ok 10 - 11 tys za całość z lekami. Potem w ciąży na początku leki ok 1000 mc i wizyty z 2 czyli 500 ale to tak do 3 mca potem mniej.

Temat wraca pewnie bo klinika nie ma cennika na stronie, w novum np. taki cennik jest i wszystko jest jasne co i za ile.

Ja nadal nie wiem na którą z tych klinik się zdecydować... mam totalny mętlik w głowie. zwłaszcza że piszecie że dr Kubiaczyk jest mega zachowawcza a ja chciałbym w ty 2017 ruszyć jak najszybciej ... z kopyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 08:56

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeta ja nie miałam jeszcze nigdy żadnej kroplówki po punkcji (a przeszłam przez 4), ale to pewnie jakąś przeciwbólową dostałaś ;-)
    Anakonda ja bym proponowała żebyś się do dr po prostu odezwała jak okres przyjdzie z pytaniem, czy już jest dostępny ten intralipid w klinice, czy musisz szukać gdzieś indziej. Bo ona mówiła to w takim sensie, że będą go podawać w klinice, bo już kilka pacjentek o niego pytało, a ona nie wie, czy w to wierzy, ale skoro pacjentki pytają to będą miały możliwość z niego skorzystać chociaż sami nie będą do tego namawiać :) Myślę, że skoro już podjęli taką decyzję to lada chwila będzie dostępny - ja tak jak mówiłam skorzystam przy następnym transferze, bo teraz już i tak za późno...
    EDIT:
    Mysza u dr Kubiaczyk będziesz miała pierwsze ivf pewnie z marszu, ale jak nie wyjdzie (albo uzyskasz mało zarodków) to dr będzie następne działania podejmować po dodatkowych badaniach i wtedy kiedy po prostu Twój organizm będzie najbardziej gotowy do ciąży. Na początku trudno się z tym pogodzić, że wszystko się tak ciągnie, ale zapytaj sama siebie, czy wolisz poczekać na przykład 3 msc i być maksymalnie przygotowana do przyjęcia zarodka, czy w ciągu tych 3 miesięcy zrobić 3 transfery (i wydać kasę), z których nic nie wyjdzie, bo później okaże się, że masz na przykład celiakię lub cokolwiek innego utrudniającego zajście w ciążę ;-)
    Generalnie ivf uczy cierpliwości, a u dr Kubiaczyk tym bardziej, ale ona nie robi nic przeciwko Tobie, wręcz przeciwnie chce żebyś wydała jak najmniej kasy i jak najszybciej uzyskała pożądany efekt, czyli zdrową ciążę. Ale czasem po prostu nasz organizm płata figle i nie chce się układać tak jak my byśmy tego chciały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 09:18

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ