MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKicia, szczerze ja też nie rozumiem dlaczego nie zrobiła ci tego usg, bo wszystkie wiemy, że jak trzeba się umówić dzień po dniu w czasie stymulacji czy przygotowań do kriotransferu to zawsze znajdą miejsce żeby upchać, a tu w takiej sytuacji nagle nie miała dla ciebie czasu
Też się zastanawiam po co oni tyle pacjentek przyjmują jak ledwo ogarniają te które mają... Jak ja kiedyś chodziłam do innej ginekolog to po prostu przez jakiś czas nie przyjmowała nowych pacjentów tylko swoje stałe pacjentki ogarniała. I tak jak mówi Mysza nie uważam, żeby chodziło o kasę i takie chwilowe wstrzymanie przyjmowania nowych pacjentek by im zaszkodziło, bo nawet jakby część zrezygnowała z Medartu to na ich miejsce pojawi się kilka nowych dziewczyn, no ale jakąś taką dziwną politykę mają. Co do kolejek w poczekalni to zjawisko się nasila w związku z tym, że w jednym czasie przyjmuje 4-5 lekarzy i dlatego jest taki tłok, bo jak przyjmuje tylko dr K i dr Ż to nie jest tak źle, natomiast jeśli jeszcze przyjmuje Szymański i Boręborowicz (czy jak mu tam) plus teraz widziałam, że mają jeszcze jakiś dwóch nowych no to już jest szał ciał, że nie ma gdzie stanąć autem a i usiąść jest trudno
Mysza jak już jesteś w procedurze to zapisują cię bez gadania wtedy kiedy masz przyjść. Czasem może się zdarzyć, że pójdziesz do Żaka, ale ja miałam tylko raz taką sytuację jeszcze w na Słowiańskiej. -
MedA no właśnie ja nigdy nie miałam takiej sytuacji jak dzwoniłam żeby umówić się w 3dc a robiłam to 1dc wiec ze tak powiem z dnia na dzień .
Fakt dzisiaj były chyba same brzuchatki także może inni lekarze przyjmowaliStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Że tak powiem...wszystko przed Wami. W poprzedniej ciąży było podobnie i zahaczyłam o IP, bo bałam się czekać do następnego dnia. Ja rozumiem ograniczone moce przerobowe, ale same wiecie. Teraz już dr powiedziała,że jak coś speklakularnego by się działo (ból brzucha, krwotok) to jestem przyjęta od ręki.
MagdaWaw lubi tę wiadomość
-
Ajda a kiedy masz wizytę u Szymańskiego? Może faktycznie dr zasugerował to badanie ze względu na ciążę mnoga ale po to się właśnie robi badania prenatalne u Szymańskiego żeby nie robić bez sensu badań. Nie pamiętam w którym jesteś tygodniu ale znając życie nifty tez się robi w określonym czasie.
-
nick nieaktualnyKicia, trzymam mocno kciuki za to, zeby wszystko szybko wróciło do normy!
Wiem dokładnie o czym piszesz, bo mnie tez pod koniec 6 tygodnia dopadło plamienie, które przerodziło sie dość szybko w krwawienie. Napisałam do pani dr, czy mogłaby mnie przyjąć, bo akurat przejeżdżaliśmy przez Poznan, ale tez odesłała mnie do dr Żaka. Wtedy akurat bylo mi obojętne, kto mnie obejrzy, ale pozniej, tak z perspektywy czasu miałam mały żal, ze to nie pani dr mnie przyjęła. Na szczęście plamienie zniknęło po kilku dniach, ale pamietam ze sama wizyta u dr Żaka mnie nie uspokoiła. Badanie przeprowadził ekspresowo i powiedział, ze tak sie czasami zdarza...no cóż!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 17:35
-
kiciakocia wrote:Że tak powiem...wszystko przed Wami. W poprzedniej ciąży było podobnie i zahaczyłam o IP, bo bałam się czekać do następnego dnia. Ja rozumiem ograniczone moce przerobowe, ale same wiecie. Teraz już dr powiedziała,że jak coś speklakularnego by się działo (ból brzucha, krwotok) to jestem przyjęta od ręki.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
ajda wrote:u szymańskiego mam 14 lutego a nifty mam robić 23.01
-
Dziewczyny ja chodzę do Żaka ale on faktycznie pracuje tylko w Medart i zauważyłam ze nie ma tak długich wizyt jak dr K. Z drugiej strony jak jestem na wizycie to już pare razy dr K prosiła go by do niej przyszedł by asystował itd. Czasami mi się wydaje ze ona jest niesamodzielna. Żak zawsze mnie przyjmował z problemami nawet w soboty jako ostatnia pacjentkę. Popieram fakt ze ostatnio mnóstwo tam ludzi i czasami jest bałagan ale chyba każdy lekarz powinien ocenić swoje możliwości i ilość osób do godnego przyjęcia. Z własnego doświadczenia wiem ze najlepiej powiedzieć wprost lekarzowi czego się oczekuje i egzekwować to. W grupie siła. Kicia życzę powodzenia i spokoju.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Ja dziś też czekałam prawie godzinę na wizytę, przy recepcji nawet dodatkowy wieszak się pojawił.
Dla zabicia czasu p. Iza dała mi do wypełnienia ankietę dla jakiejś studentki
Moim zdaniem, każdy z lekarzy ma inny sposób na przyjmowanie pacjentów, a panie z recepcji muszą się do niego stosować. Wydaje mi się, że w takiej podbramkowej sytuacji najlepiej ustalić wizytę bezpośrednio z lekarzem. Kicia nadal trzymam kciuki za to, żeby jednak wszystko dobrze się skończyło.
Mój jutrzejszy transfer odwołany, dr jak usłyszał o gorączce od razu powiedział, że nie mowy o transferze.
W sumie to sama nie wiem, dlaczego do niego wczoraj nie zadzwoniłam (jak sam zasugerował). Co prawda dziś temperatury już nie mam, ale nigdy nie wiadomo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 21:01
-
A ja czekałam "tylko" 30 min Udało mi się coś tam rozsądnego wyhodować Pęcherzyki mają około 1.3 cm. Rosną w miarę równo. Zapytałam Pani dr jak myśli ile mniej więcej może być tych komórek do pobrania, to mówiła, że gdzieś około 15. No ale ciekawe ile z tego będzie dojrzałych. Zdziwiona była w sumie, że tyle ich mam, bo mam małą dawkę i cieszyła się, że jej nie pokusiło i mi większej dawki nie dała Endometrium ok. Następna wizyta w poniedziałek, a punkcja między środą, a piątkiem.
Odeta przykro mi z powodu transferuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 22:08
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Odeta Przykro mi z powodu odwołanego tranaferu.
Ja ustalałam bezpośrednio z lekarzem i usłyszałam, że mam iść do dr Ż. Pytanie a raczej błaganie w rejestracji było moją ostatnią deską ratunku, mogłam jedynie wtargnąć do gabinetu. Panie w rejestracji rozumiem, a dr myślała pewnie,że to błahostka, no ale niestety. Było minęło, trzymam się myśli, że w poniedziałek powiedziałaby mi to samo żeby się nie nakręcać i nie gdybać. Było minęło. -
Dokładnie Kicia lepiej nie gdybać, bo to niepotrzebne nerwy, a one teraz są wyjątkowo zbędne dla Ciebie.
Antonna wynik całkiem niezły, oby było w czym wybieraćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 22:29
-
Ja dziś też spędziłam godzinę w poczekalni. Jeszcze od razu mówiliśmy z dr, ze idziemy w in vitro a on mi dziś daje 75 puregonu i starania naturalne! Wkur. mnie trochę bo wróciłabym do punktu wyjścia sprzed pół roku więc na focha wymusiłam mocniejsza stymulacje. Zlecil badania. Estradiol 24, Progesteron 0,5 fsh i lh 0 mogę startować właśnie poczyniłam elonve i czerwone winko fajnie, że tylko jeden zastrzyk ale po przeczytaniu ulotki trochę się obawiam dawki, bo 150 jest dla kobiet powyżej 35 lat lub 60kg. Ja mam 28 i 49kg. Wizyte mam mieć na wtorek- jutro będę dzwonić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 22:50
-
MalaHD to jednak ivf Nie obawiaj się Elonvy, ja sporo o niej czytałam, to jest raczej dobry lek.
Co prawda na mnie nie podziałał, bo pęcherzyków było dużo, ale przestały rosnąć.
Dr coś ostatnio polubił Elonvę. Zastrzyk robiłaś sama w domu? W którym dniu cyklu brałaś? -
Tak sama w domu. 3 dc. Na ulotce jest też, że nie polecana przy PCo ja niby nie mam ale jajniki wyglądają jak przy PCo i mam amh 9. Ale jako, że ja się stymuluje slabo- clo ani gonal na mnie nie działa to na razie nie obawiam się hiperki. Modlę się żeby coś w ogóle uroslo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 23:13
-
To ciekawe, mnie dr niemalże ściągnął z wyjazdu służbowego żeby podać ten lek w 1 dc.
Myślę, że ten lek może się u Ciebie sprawdzić, bo napewno pobudza dość mocno do pracy jajniki.
W moim przypadku z marszu robiliśmy drugą stymulację i część pęcherzyków po Elonvie też wykorzystaliśmy w efekcie 15 pobranych, z czego 12 dojrzałych komórek miałam. -
Odeta lepiej odwołać transfer niż później pluć sobie w brodę że nie wyszło . Co nie zmienia faktu że jest przykro .
Antonna no i po co schizy były że jajniki nie bolą . U mnie Pani dr mówiła o 6 i w sumie 6 się zapłodniło i 3 zostały A pobrali 15 czy 16 .
MałaHD no to widzę że też Ciężko się stymulujesz ? A miałaś kiedyś mieszane leki np clo i gonal lub gonal Menopur bo na mnie działa w mniejszych dawkach tylko łączone leki . A amh mam 5,98 może teraz już mniej po punkcji .
Ciekawe ile ja dzis sie nasiedzę zadzwonię wcześniej czy jest opóźnienie bo i tak na lutyckiej będę to rzut beretem do kliniki .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
No wlasnie dzwonilam w 2dc zeby umowic sie na 21dc (tak jak prosila dr K. A w rejestracji pani powiedziala ze wpisuje mnie na liste rezerwowa, I da znac przed weekendem (ok 3 dni przed wizyta) kiedy moga mnie przyjac. Wiadomo, ze zrobie wszystko zeby moc byc w wyznaczonym przez nich terminie ale to troche nie fair, prowadze firme, I nie moge sobie nic wiazacego z klientami planowac bo nie wiadomo kiedy bedzie wizyta? Przeciez misze pracowac zeby jakos na to wszystko zarobic, a podczas wizyty startowej byla mowa ze w takim przypadku "panie zawsze wcisns". No nic zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
-
Mysz napisz do dr sms kiedy masz 21dc i że nie ma miejsc i co masz w takiej sytuacji zrobić . Moze to coś da jak Cie drzwiami nie chcą wchodź oknem Ja nigdy nie miałam takiego problemu serio zawsze co to nie mogłam się dodzwonić . Ciekawe czy mnie zapiszą w 14dc .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 07:59
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url]