X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeta a po ilu dniach powinny urosnąć jakieś sensowne pęcherzyki? Wizytę mam na wtorek, wtedy już powinno coś być? I miałaś jeszcze jakiś dodatkowy zastrzyk?

Anakonda nie miałam mieszanych leków ale wizja nie rosnących pęcherzyków, endometrium grubości 5mm i zmuszanie męża do seksu 3 dni pod rząd kiedy jest zmęczony w tygodniu a libido ma dość niewielkie spowodowała, że prawie się poryczałam w tym gabinecie.

Irytujące jest to czekanie w poczekalni... Tym bardziej, że zostawiamy u nich niemałe pieniądze i oczekujemy traktowania nas na wysokim poziomie.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja tez poki co nie mialam takiej sytuacji, ze mnie nie zapisali. Zawsze jak sie zapisuje i mowie "Pani dr kazala mi sie zapisac na..." to nie ma zadnego problemu.

Mala mam nadzieje, ze Elonva na Ciebie zadziala super :) Nie wiem jak to sie ma do Elonvy ale bez stymulacji pecherzyki rosna okolo 2 mm na dobe. I u mnie sie to tez potwierdzilo przy Puregonie.

Anakonda ja jestem z tych schizujacych :) Takze z gory przepraszam za moje zachowanie, ale podejrzewam, ze bedzie tylko gorzej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 09:52

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni coś mają ostatnio z tymi listami rezerwowymi. Tzn jak ocena to wpisują na koniec a jak wizyta to lista rezerwowa. Też ostatnio usłyszałam, że miedzy 8 a 15 a dadzą znać 2 dni przed.

• Odeta Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zaobserwowałam na własnym przypadku, to on pobudza do wzrostu dużo pęcherzyków na raz i rosną w miarę równo wszystkie, a przy puregonie z reguły miały różne wielkości. Na kolejnej pewnie będą już widoczne małe kropeczki, jak to określił dr "no, wystartowały" ;)
    Ja od 7 dnia po podaniu Elonvy brałam Orgalutran codziennie rano (w sumie przez 4dni bo potem okazało się, że kończymy stymulacje bez punkcji) Myślę, że 10-11 dnia stymulacji dr już będzie w stanie powiedzieć kiedy punkcja.

Co do kolejek, to trochę tak, że renomę kliniki ciągną dwa nazwiska i nowi pacjenci pewnie nie chętnie chcą się umawiać do innych lekarzy mimo,że klinika ma ich coraz więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 11:26

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała no przecież musi coś na ciebie zadziałać niestety to jest metoda prób i błędów ja tak kulalam się 5 cykli zanim coś zadziałało i e2 podszedł w doręczenia.
    Antonna po to tu jesteśmy by cie uspokajające możesz schizowac każda to robila/ robi :)
    Kicia a ty jak tam ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odpisuje Wam Pani dr ostatnio? Ja wczoraj i dziś pisałam i nic...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda dziękuję, bez większych zmian. Krwawienie ustało, zostało beżowe brudzenie przy podcieraniu ale bardzo niewiele. Z łóżka się nie ruszam. Zwariuję do wtorku, tak się boję,że już po wszystkim

• anakonda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Dziewczyny, odpisuje Wam Pani dr ostatnio? Ja wczoraj i dziś pisałam i nic...
    Dzwoń do rejestracji niech powiedzą pani dr ze napisałaś i nie dostałaś odpowiedzi .

kicia też bym od zmysłów odchodziła . Leż plackiem i pachnij oby tylko dzieć zechciał zostać .

No i my startujemy do crio leki standard czyli te same . Intralipidu jeszcze nie ma także no 25 .01 wszystko będzie jasne czy sie odbędzie P Maria mi nawet pytała sie na któą che godzine :) Ale słyszałam jak dzwoniła i o liście rezerwowej mówiła.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Campari Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oddam ampułkę Puregon 600j. Data ważności 02.2017. Przechowywany w lodówce pod kontrolą temperatury.

r9bzabd.png
  • AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my w srode wróciliśmy z naszą córcia do domu ze szpitala. Poród to dla pierworodek przeżycie ekstremalne mi rano w sobotę odeszły wody więc uszykowalismy się i pojechaliśmy do szpitala. Po przyjęciu i badaniach(rozwarcie 2,5cm brak boli pirodowych) kazali lezec i czekac dostalam obiadek. Po obiedzie zaczął mnie boleć brzuch okazało się ze zaczyna się poród który trwał 4h siłami natury☺ to było przeżycie!!!
    Teraz uczymy się nowej roli. Dzień po powrocie do domu wizyta położnej 2h i dużo nauki oraz cennych informacji jak sobie radzić z taką małą kruszynka☺
    Życzę Wam wszystkim tego upragnionego szczescia☺

Ainaa, gabrysia111, Campari, iwonn, antonna, ladybirth, AnnaNata. lubią tę wiadomość

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaC, to i tak szybko Ci poszło z tym porodem :) cieszę sie, ze juz w domku i ze wszystko u Was dobrze. Zycze dużo zdrowia, wytrwałości i aby córeczka chowała sie bezproblemowo.

AnaC lubi tę wiadomość

Aina
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaC gratulacje i powodzenia!

AnaC lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaC wszystkiego najlepszego, wiele rodości i spełnienia w nowej roli :-)

AnaC lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaC gratuluję i powodzenianw nowej roli. Pamiętaj, że początki są trudne. Proś o pomoc, bądź dla siebie dobra. Ucałuj maleńswto

AnaC lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaC gratulacje!! :)

AnaC lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaC zdrówka dla maleństwa i dużo siły dla Ciebie. Teraz się zacznie ;) Ale Ci zazdroszczę ze poród masz już za sobą. Ja powoli zaczynam o tym myśleć.

AnaC lubi tę wiadomość

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina dostałaś moja wiadomość? ;)

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia!!!!!!!!!!!!!! Po tym, co widzę w stopce pędzę do wiadomości!!!!!!!!!!!!!!!
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasi partnerzy też wykonywali badania przed ivf tzn grupa krwi,hiv i te wszystkie anty wzw? Do mnie się teraz zgłosili, że potrzebują do dokumantacji, a wcześniej słowa o tym nie było. Teraz akurat nie mamy fizycznej możliwości więc trochę muszą poczekać ale dodatkowe 250 zł pęknie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :) podczytuję Was regularnie, ten wątek to nieopisana skarbnica wiedzy!
    Nas czeka pierwsza wizyta u dr Żaka, ze wskazaniem od wcześniejszego gina do IUI.

Czego się spodziewać po 1 wizycie? Na jakiego rzędu kwoty się nastawiać? Co ze sobą zabrać? Po ilu mniej więcej wizytach zapada decyzja co do sposobu leczenia?

A przy okazji gratuluję wszystkim "trafionym" i zaciskam kciuki za te, którym na pewno uda się niedługo!

Anka

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ