X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • XXX89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ładny wynik macie oby do 5 doby dotrwały wszystkie . Co do bólu piersi nie pamiętam czy miałam czy nie ale teraz jestem w ciąży i mnie nie bolą

Dziękuję 😘 oby tak dalej🙏🏽 my mamy problem z nasieniem, dlatego bardzo się boję 🥹 i tak mi się wydawało, że w porównaniu do innych dziewczyn mało pobranych komórek miałam🙈 ale jak to mówią, liczy się jakość nie ilość, więc cały czas mam nadzieję 🙏🏽🙏🏽🙏🏽😘😘 najbardziej stresujące dni przed nami 🥹🥹🙈 a jak się czujesz ? Jakieś dolegliwości ciążowe masz? 🥳

8 lat starań (od 2016)
    2018r. Ciąża naturalna - puste jajeczko :(

➡️MedArt - luty 22’
    👩🏽 33l. 2022’
    Mięśniaki macicy SS, polip
    Niedoczynność tarczycy,
    Hiperprolaktynemia,
    Pai1 4G - hetero,
    Mthfr 1298A>C - hetero,
    Amh - 2,60
    Niedrożny prawy jajowód.

➡️MedArt - czerwiec 24’ przygotowania do IVF🙏🏽
    👨🏽 42l.
    07.24’ - 15mln/17%RP/morf.0,5%/
    frag. 41%.

👩🏽 35l.
    Amh - 2,33
    Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
    10.06- Cytologia, posiewy✅
    12.07- Usg 3d, piersi ✅
    05.09 - Biopsja endo- stan zapalny (+3) 🙄🥺
    11.10 - tsh - 1,46 µlu/ml✅
    21.11 - powtórna biopsja -
    9.12 - Start stymulacja - protokół krótki - Gonal f/ Orgalutran.
    19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych ->
  • Gimba Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila111 wrote:
    Niestety najgorsze , że przyczyną może być nawet Sibo , pasożyty lekarze nie zwracają na to uwagi tylko ładują antybiotyki miesiącami . Byłam na konsultacji u lekarza od mikrobioty i mówił , że taka kuracja 10 dniowa np augumentinen to rozwala mikrobiote od 4 miesięcy do 4 lat !!!!! Jak bardzo ważne jest odpowiednie zabezpieczenie jelit .Są sytuacje gdzie antybiotyki trzeba brać np ciąża każdą infekcje trzeba leczyć ,ale w zapaleniu endometrium najważniejsze jest znalezienie przyczyny !!

Szkoda,że lekarze nie zwracają również uwagi na porządny wywiad i poinformowaniu co potencjalnie może wpłynąć na wynik chociażby stan zapalny zębów w takiej sytuacji biopsja to koszt 1050 zl plus powtórna kolejne 1050 zł silne antybiotyki co wiadomo , że z góry będzie skazane na niepowodzenie takie leczenie ponieważ najpierw trzeba wyleczyć zęby 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:30

• Lili@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gimba wrote:
    Szkoda,że lekarze nie zwracają również uwagi na porządny wywiad i poinformowaniu co potencjalnie może wpłynąć na wynik chociażby stan zapalny zębów w takiej sytuacji biopsja to koszt 1050 zl plus powtórna kolejne 1050 zł silne antybiotyki co wiadomo , że z góry będzie skazane na niepowodzenie takie leczenie ponieważ najpierw trzeba wyleczyć zęby 🤷

Tu mnie brak stanów zapalnych, a nie mogę wyleczyc zapalenia endo. Jakieś pomysły gdzie może się ukrywać i co przebadać?
    Dajcie plik znać jak dostajecie wyniki biopsji.

• anakonda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gimba wrote:
    Jesli ma się dobrego dentystę i dobre nawyki ( dziękuję mamie że mnie ciągnęła wciąż) to odwiedza się go minimum raz na pół roku , a nie jak zaczyna coś boleć . Niestety ale ludzie nie są nauczeni myślą że mycie zębów wystarczy . Sama z mężem stoczyłam kiedyś walkę by chodził na przegląd . Jeśli lekarz miał by pytać czy chodzę do dentysty to każdy odpowie tak . Nie ważne czy raz na pół roku czy dwa lata

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:53

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11+ atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    17.12❤️
  • anakonda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    Tu mnie brak stanów zapalnych, a nie mogę wyleczyc zapalenia endo. Jakieś pomysły gdzie może się ukrywać i co przebadać?
    Sibo/imo ? Jelita ? Może tu masz jakieś dolegliwości?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11+ atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    17.12❤️
  • Gimba Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:

Moja koleżanka przeszła 8 biopsji w Medart po konsultacji z wieloma lekarzami i przebadaniu na wiele innych chorób w tym Sibo lekarz zasugerował, że u niej tak działają częste biopsję podobnie jak na zasadzie tej rysy jak się robi przed transferem w endometrium aby właśnie wywołać lekki stan zapalny ,który ma pomóc w implantacji tym bardziej , że endometrium nie miało za dużo czasu aby dojść do siebie . Także nie zawsze jest przyczyną ściśle w jakiejś chorobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:58

• Lili@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Sibo/imo ? Jelita ? Może tu masz jakieś dolegliwości?

Jsk człowiek zje worek antybiotyków przez rok to na pewno jest problem z jelitami;( Robiłam badania jeszcze przed ostatnim antybiotykiem. Na pewno obniżona ilość . Mam teraz probiotykoterapię.

‹‹ 3122 3123 3124 3125 3126
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ