X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam elonve, później orgalutran i ovitrelle. Punkcja po 13 dniach od zastrzyku

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie błona oki, hormony oki, więc przygotowujemy się do transferu. 15.02 się okaże, czy transfer będzie, czy nie. Jeśli tak, to będę miała podane dwa zarodki: 5AA i 5BB.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam elonve, później orgalutran i ovitrelle, punkcja po 12 dniach

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna to trzymam kciuki :)

antonna lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ile dni usg przy stymulacji?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza po 4-5 dniach a potem jeszcze 2-3 co 2 dni

a88 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia- bravo dla małego wojownika lub wojowniczki!

bv5tg9v.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda jakie miałaś przyrosty bety z bliźniakami? Da się coś wywnioskować przed USG? :)

1JyDp2.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny jakie opinie o MedArtcie szukam kliniki w Poznaniau do In vitro. Opinie są podzielona a ja się waham

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa, nie masz szczególnie wielkiego wyboru w Poznaniu. A opinie o ,,naszej" klinice są tu na bieżąco, musiałabyś prześledzić wątek. My wybrałyśmy Medart więc Ci go polecimy :-)

r9bzabd.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie czy jak szłyście do kliniki dr żak czy dr Paluch odrazu wam In vitro proponowali czy zajmują się też innym leczeniem i eweuntualnie in vitro?

phv3n5q.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    a powiedzcie czy jak szłyście do kliniki dr żak czy dr Paluch odrazu wam In vitro proponowali czy zajmują się też innym leczeniem i eweuntualnie in vitro?

Dr Ż rozmawia i proponuję różne opcje. I w sumie zawsze decyzja należy do Ciebie, On nic nie narzuca. Czasem to męczące bo potem możesz mieć pretensje do siebie. Nam proponował albo inseminacje albo in vitro od razu. Dopiero po 4 nieudanej IUI powiedział że to dalej nie ma sensu i żebyśmy się zastanowili nad in vitro.

1JyDp2.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Dr Ż rozmawia i proponuję różne opcje. I w sumie zawsze decyzja należy do Ciebie, On nic nie narzuca. Czasem to męczące bo potem możesz mieć pretensje do siebie. Nam proponował albo inseminacje albo in vitro od razu. Dopiero po 4 nieudanej IUI powiedział że to dalej nie ma sensu i żebyśmy się zastanowili nad in vitro.
    Ja w sumie dopiero mam zdiagnozowany problem immunologiczny i prof który mnie diagnozował immunolog mówił że tylko in vitro a ja bym chciała się dowiedzieć czy jest jakaś inna opcja słyszałam o sterydach, dodam ze ginekologicznie jest ok owulują naturalnie, miesiaczkuje naturalnie, chyba problem tkwi w zapłodnieniu lub zagnieżdzeniu w ciagu 5 lat nie byłam ani razu w ciąży.
    Jakie są koszty procedury w MedArcie u nich na stronie nic nie ma zadnego cennika :/

phv3n5q.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa a robiłaś testy na celiakie? Ja miałam podobnie, wszystko niby w porządku a się nie udawało. Dopiero dr Ż wpadł na to żeby testy genetyczne zrobić.
    Koszty to 2000 punkcja, zapłodnienie i 1 transfer 4000 plus 1500 jak będą blastusie do mrożenia. Później 1800 za każdy transfer. I jeszcze 400 za narkoze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:14

1JyDp2.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Dariaa a robiłaś testy na celiakie? Ja miałam podobnie, wszystko niby w porządku a się nie udawało. Dopiero dr Ż wpadł na to żeby testy genetyczne zrobić.
    Koszty to 2000 punkcja, zapłodnienie i 1 transfer 4000 plus 1500 jak będą blastusie do
    mrożenia. Później 1800 za każdy transfer. I jeszcze 400 za narkoze.
    a dodatkowo koszty jeszcze wizyt w tym czasie czy monitoringi itp są w cenie tego co napisaŁAŚ?
    Nie tego nie miałam, robionego a co to jest ? możesz mi wyjaśnić na "chłopski rozum"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:22

phv3n5q.png
  • ajda Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie pamiętam już tego dokładnie a nie chce cie w błąd wprowadzać, a kiedy masz wizyte?

ajda
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celiaki- nietolerancja glutenu tylko że uwarunkowana genetycznie. Ogólnie u nas w klinice jest dużo przypadków że po przejściu na dietę bezglutenowa dziewczyny zachodzą w ciążę. Poczytaj w necie problemach z ciążą w przypadku niezdiagnozowanej celiakii. Może to nie być problem u Ciebie ale warto sprawdzić:)
    Pierwsza wizyta 250 później za monitoring 150 plus leki do stymulacji które są refundowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:31

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajda wrote:
    Kurcze nie pamiętam już tego dokładnie a nie chce cie w błąd wprowadzać, a kiedy masz wizyte?

Jeszcze się nie umówiłam ale dr mi napisał że ok 2 tyg po pierwszym wyniku. Czyli początek przyszłego tygodnia by wypadło.

1JyDp2.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Celiaki- nietolerancja glutenu tylko że uwarunkowana genetycznie. Ogólnie u nas w klinice jest dużo przypadków że po przejściu na dietę bezglutenowa dziewczyny zachodzą w ciążę. Poczytaj w necie problemach z ciążą w przypadku niezdiagnozowanej celiakii. Może to nie być problem u Ciebie ale warto sprawdzić:)
    A Jakoś się objawiało? jak To leczyłaś?

phv3n5q.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ze nie miałam żadnych typowych objawów. A leczenie jest tylko jedno- ścisła dieta bezglutenowa. I już po miesiącu diety się udało.

1JyDp2.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ