MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dariaa wrote:a powiedzcie czy jak szłyście do kliniki dr żak czy dr Paluch odrazu wam In vitro proponowali czy zajmują się też innym leczeniem i eweuntualnie in vitro?
Dr Ż rozmawia i proponuję różne opcje. I w sumie zawsze decyzja należy do Ciebie, On nic nie narzuca. Czasem to męczące bo potem możesz mieć pretensje do siebie. Nam proponował albo inseminacje albo in vitro od razu. Dopiero po 4 nieudanej IUI powiedział że to dalej nie ma sensu i żebyśmy się zastanowili nad in vitro. -
dżdżownica wrote:Dr Ż rozmawia i proponuję różne opcje. I w sumie zawsze decyzja należy do Ciebie, On nic nie narzuca. Czasem to męczące bo potem możesz mieć pretensje do siebie. Nam proponował albo inseminacje albo in vitro od razu. Dopiero po 4 nieudanej IUI powiedział że to dalej nie ma sensu i żebyśmy się zastanowili nad in vitro.
Jakie są koszty procedury w MedArcie u nich na stronie nic nie ma zadnego cennika -
Dariaa a robiłaś testy na celiakie? Ja miałam podobnie, wszystko niby w porządku a się nie udawało. Dopiero dr Ż wpadł na to żeby testy genetyczne zrobić.
Koszty to 2000 punkcja, zapłodnienie i 1 transfer 4000 plus 1500 jak będą blastusie do mrożenia. Później 1800 za każdy transfer. I jeszcze 400 za narkoze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:14
-
dżdżownica wrote:Dariaa a robiłaś testy na celiakie? Ja miałam podobnie, wszystko niby w porządku a się nie udawało. Dopiero dr Ż wpadł na to żeby testy genetyczne zrobić.
Koszty to 2000 punkcja, zapłodnienie i 1 transfer 4000 plus 1500 jak będą blastusie do
mrożenia. Później 1800 za każdy transfer. I jeszcze 400 za narkoze.
Nie tego nie miałam, robionego a co to jest ? możesz mi wyjaśnić na "chłopski rozum"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:22
-
Celiaki- nietolerancja glutenu tylko że uwarunkowana genetycznie. Ogólnie u nas w klinice jest dużo przypadków że po przejściu na dietę bezglutenowa dziewczyny zachodzą w ciążę. Poczytaj w necie problemach z ciążą w przypadku niezdiagnozowanej celiakii. Może to nie być problem u Ciebie ale warto sprawdzić
Pierwsza wizyta 250 później za monitoring 150 plus leki do stymulacji które są refundowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:31
-
dżdżownica wrote:Celiaki- nietolerancja glutenu tylko że uwarunkowana genetycznie. Ogólnie u nas w klinice jest dużo przypadków że po przejściu na dietę bezglutenowa dziewczyny zachodzą w ciążę. Poczytaj w necie problemach z ciążą w przypadku niezdiagnozowanej celiakii. Może to nie być problem u Ciebie ale warto sprawdzić