MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
gabrysia111 wrote:Tak się zastanawiam... Histero (o ile faktycznie będzie) wypadnie mi w 20dc. W normalnych warunkach to mógłby być okres okołoowulacyjny. Jakie jest ryzyko, że mimo Decapeptylu/Diphereline w cyklu po ivf owulka będzie? Zastanawiam się czy to by coś namieszało w badaniu czy hormonach. W ogóle to trochę bez sensu robić histero w drugiej połowie cyklu, przecież teoretycznie jest szansa na ciążę
Anakonda, jak ze wstrzemięźliwością przed zabiegiem? Mówiła Ci coś pani dr?gabrysia111 lubi tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
We gratuluję!
Trzymam kciuki za każdą z Was niezależnie od etapu, na którym się znajduje
Anakonda, jak byłaś przyjmowana na Polną, to wcześnie rano? Czy może da się zrobić przyjęcie np. w południe / po południu? Zastanawiam się, jak sobie wszystko zorganizować...We lubi tę wiadomość
-
gabrysia111 wrote:We gratuluję!
Trzymam kciuki za każdą z Was niezależnie od etapu, na którym się znajduje
Anakonda, jak byłaś przyjmowana na Polną, to wcześnie rano? Czy może da się zrobić przyjęcie np. w południe / po południu? Zastanawiam się, jak sobie wszystko zorganizować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 09:39
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Na Polnej byłam kilka razy w tym raz u Bręborowicza. Jak będziesz ok 7:00 to na izbie jest sporo osób, musisz podejść ze skierowaniem do stanowiska i tam wydrukują nr. Potem on się wyświetla na monitorze i rejestrujesz się i przebierasz w kolejnym pomieszczeniu. Czekasz na salowe i one Cię zaprowadzą na oddział, już w szlafroku, piżamie i zmienionych butach. Na oddziale albo dostaniesz łóżko albo nie jeśli to pobyt 1 dniowy. Zabiegi są zwykle ok 9-12. Wcześniej są obchody i spotkania ze studentami. Generalnie warto zabrać gazetę, książke, coś do picia czy jedzenia.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Nam jeść już nie kazano miałyśmy dietę aż do zabiegu i 3h po . Na jedz się w domu do syta my po zabiegu zaraz zjedliśmy ciastka a później nam powiedziano że nie można ale głód wygrał.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
Bardzo miła recepcjonistka, młoda, duże, ładne oczy zwróciła mi 100 zł. Wizyta ekspresowa, mam 3 pęcherzyki od piątku Elonva była. Mam 41 lat i tylko jeden jajnik. Pan doktor nie zdradza czy to żle czy dobrze. W poprzedniej stymulacji miałam 6 antralnych i 6 jajeczek. Teraz były 4 antralne. Wizyta w środę. Jajnik pobolewa to chyba normalne bo pracuje na wysokich obrotach. Wasza wiedza na ten temat bardzo pomocna, z góry dziękuje.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Ja się właśnie dowiedziałam, że moja znajoma po 15 latach leczenia, 3 nieudanych procedurach, operacjach na mięśniaki zaszła w wyniku...wpadki. Ma 43 lata i już stracili nadzieję na dziecko. Miała problemy rodzinne (chory tata) porzucili wszystko całkowicie godząc się na bezdzietność. Jest w 25 tygodniu i urodzi niebawem córeczkę
elcia_aa lubi tę wiadomość
-
kiciakocia wrote:Ja się właśnie dowiedziałam, że moja znajoma po 15 latach leczenia, 3 nieudanych procedurach, operacjach na mięśniaki zaszła w wyniku...wpadki. Ma 43 lata i już stracili nadzieję na dziecko. Miała problemy rodzinne (chory tata) porzucili wszystko całkowicie godząc się na bezdzietność. Jest w 25 tygodniu i urodzi niebawem córeczkęStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
Powiedzieli jej, że z mężem nie będzie mogła mieć dzieci, wyszło im coś w immunologii. Nie mieli problemu męskiego, ale coś było takiego, że oni we dwoje genetycznie nie tworzą dobrej kombinacji. Jeździli do Paśnika, do Pawelczyka. Zahaczyli też o Novum. Teraz piękny naturalsik. Ciąża wzorcowa. Ja czuję ogromną radość, bo znajoma odkąd zaszłam w ciąże unikała mnie jak ognia, na ulicy patrzy w drugą stronę lub namiętnie pisze sms jak idę z córką. Mieszkamy po sąsiedzku i to dla mnie bardzo stresujące, że ją tak boli moje macierzyństwo i też bardzo dbałam o to by jej nie spotkać, no a teraz lato z brzuszkiem mi się zapowiada i znowu mój widok by ją bolał. Ona oczywiscie wie, że nasza córka była wywalczona, no ale jednak było trudno.
Ajda dziękuję. Samopoczucie ok, uwielbiam 2 trymestr i cieszę się, bo wiem, że 3 miałam ciężki, zatem korzystam spotykam się z ludźmi, chodzę na spacery. A jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:44
-
Dokładnie Kicia, cuda się zdarzają ja teraz tez zupełnie odpuściłam, a o ciąży dowiedziałam się z przypadku, ponieważ miałam wziąć antybiotyk na chorobę i coś mnie tknęło że jednak powinnam już dostać miesiączkę. Kazałam mężowi kupić test i taki psikus. Jak mnie zobaczył z tym testem w ręku to zupełnie nie wiedział co ma powiedzieć. Tyle czasu czekałam żeby pojawiły się na nim dwie kreski...a jak odebraliśmy wynik badania krwi to cały czas sądził jeszcze że robię sobie z niego żarty, ale powoli już dochodzi do siebie i mam nadzieje ze za 2 tygodnie ujrzę serduszko na usg. Póki co zarodek jest prawidłowo w macicy i wszystko wskazuje, że rozwija się prawidłowo, taka mam nadzieje
3 mam za was kciuki dziewczyny! Nie piszę już często ale cały czas was podczytuję! Liczę, że każdej z was przytrafi się taki mały cud, z pomoca czy też nie. Pozdrawiamiwonn lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
anakonda wrote:Takie historie napawają optymizmem , którego ostatnio mi brak
Dopóki jednak coś robię z moim problemem, to wierzę, że da się go rozwiązać. Czasem są gorsze chwile i pewnie to masz w tej chwili. Nie trać wiary!
Lena1 witaj! Jaki u Was problem? Robicie ivf?