MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena witaj! Na jakim etapie teraz jesteście? U kogo się leczycie?
A ja mam tym razem pozytywne nastawienie, słońce na mnie chyba dobrze działa Jeszcze dziś byłam na badaniach i na 3 osoby w kolejce 2 w ciąży a byłam w diagnostyce nie na polnej, cóż za ironia losu -
Cześć Lena. Napisz coś więcej o Waszej drodze.
Mała- widzę że faktycznie ruszyłaś z kopyta, rozglądasz się za badaniami immuno i w ogóle- to świetnie!
Myślę że jesteśmy na podobnym etapie, ja co prawda mam na koncie 1 nieudane ICSI, ale nie chcę robić kolejnych transferów i "marnować zarodków" bez dokładnej dalszej diagnostyki. (Choć wiele już zrobiłam HSG, laparo etc.)
Zaczęłam od tej nieszczęsnej celiaki- czekam na wynik. Mam ją w rodzinie- więc może być to jakiś trop.
Jestem po histero w grudniu- ale nie pobrano wtedy wycinka- bo błona wydawała się ok, być może więc w opinii Pani dr będę musiała zrobić drugą
-
Może któraś miała podobnie ? Odstawiłam Acard 2 tyg temu i mam INR 0,8 czyli poniżej normy. Norma jest od 0,9. Za 2dni mam wizytę ale moze coś poradzicie? Mam się martwić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 19:13
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Nika a stosujesz clexane? Do Acard raczej nie wrócisz bo się go w 3 trymestrze nie stosuje. Mi kiedyś spadło to musiałam wrócić do clexane. Szczerze to daleko od normy nie odbiega wiec nie martw się na zapas bo zaraz masz wizyte. Nie pamiętam u kogo prowadzisz ciążę ale ja Doktorkowi zawsze wysyłam wyniki mms.
-
U doktora Żaka Ostatnie 2 podejścia - poronienie we wczesnym stadium Niestety za każdym razem tylko jeden zarodek.
Tym razem przygotowuję się także pod kątem diety, chociaż w to nie do końca wierzę.
Jak jest z tą pierzgą ? Zażywacie? Jak to się przygotowuje?
Ciężarnym gratuluję, wspaniale już mieć te walkę wygraną. -
Lena1 wrote:U doktora Żaka Ostatnie 2 podejścia - poronienie we wczesnym stadium Niestety za każdym razem tylko jeden zarodek.
Tym razem przygotowuję się także pod kątem diety, chociaż w to nie do końca wierzę.
Jak jest z tą pierzgą ? Zażywacie? Jak to się przygotowuje?
Ciężarnym gratuluję, wspaniale już mieć te walkę wygraną.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
ladybirth wrote:Nika a stosujesz clexane? Do Acard raczej nie wrócisz bo się go w 3 trymestrze nie stosuje. Mi kiedyś spadło to musiałam wrócić do clexane. Szczerze to daleko od normy nie odbiega wiec nie martw się na zapas bo zaraz masz wizyte. Nie pamiętam u kogo prowadzisz ciążę ale ja Doktorkowi zawsze wysyłam wyniki mms.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Nika mi w 29tc inr i app spadlo poniżej normy dr przepisał clexane, po 2 tyg inr wróciło do normy, app jeszcze trochę poniżej. Pytalam sie dr dlaczego tak się dzieje skoro zawsze mialam dobre wyniki, a on na to, ze to dość często się zdarza w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 08:47
Nika8686 lubi tę wiadomość
I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
3 sniezynki
30.04.17 synus 3464kg 58cm -
Iwonn cały czas, nawet w ciąży do któregośtam tyg.
Kiedy warto oznaczyć estradiol przy stymulacji? Mam tylko 150j puregonu a jak wiecie doktorek nie zleca żadnych badań, wizytę mam w niedzielę to będzie 6ds, zrobić badania w 5ds czy bez sensu jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 10:15
-
Ja miałam oznaczany estradiol w 10 ds. Wyniki estradiolu miały Pani dr powiedzieć, czy tego dnia mam jeszcze przyjąć ostatnią dawkę puregonu czy nie. Estradiol wyszedł mi 1400 na 15 jajeczek, więc miałam kontynuować puregon tego dnia i następnego dnia zbadać estradiol. Następnego dnia miałam 2150 i to był dzień kiedy miałam wstrzyknąć sobie Ovitrelle. Tak to u mnie wyglądało👧 2017 ❤ 👶 2021