X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze! Sama jestem ciekawa czy badania pokryją się z jego diagnoza po usg. Jeśli tak to ma chłopak oko do tych spraw ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 11:36

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    Nika moja dzidzia też nie rosła i dr Szymanski zalecił dietę wysokobiałkową. Dieta pomogła bo w 2 tyg przybrała tyle co dziecie powinno przybrać. Nadal jest malutka ale chociaż prawidłowo przybiera. Także może też spróbuj tej diety.
    Lady a jadłaś mięso czy białko z nabiału? Ja jem dużo wołowiny i jogurty i kasze. Zobaczę czy to daje efekt. Używam tez nasion chia codziennie. Przepływy mam dobre wiec może waga dziecka ruszy. Jutro się dowiem jaki z niego słodki ciężar.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• antonna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani dr mówiła, że właściwie decyzję można podjąć tylko na podstawie obrazu USG, natomiast ona lubi na wszelki wypadek sprawdzać hormony. Także moim zdaniem Pan dr wcale nie popełnia błędu. Natomiast my kobiety lubimy się upewniać, więc chętnie te hormony badałam:D Tak na wszelki wypadek :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Iwonn cały czas, nawet w ciąży do któregośtam tyg.

Kiedy warto oznaczyć estradiol przy stymulacji? Mam tylko 150j puregonu a jak wiecie doktorek nie zleca żadnych badań, wizytę mam w niedzielę to będzie 6ds, zrobić badania w 5ds czy bez sensu jeszcze?
    Dzieki:)

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jem jogurty naturalne z dużą zawartością białka niestety te owocowe i mleko tyle nie maja, biały ser tzn twarożek, ryby- najlepiej dorsz, tuńczyk, mięso z kurczaka i któraś tu z dziewczyn pisała ze banany napędzają wagę to je też wcinam :) Przepływy miałam dobre a to najważniejsze także spokojnie waga tez ruszy. Daj znać po wizycie co dr powiedzial.

Nika8686 lubi tę wiadomość

• doncia82 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przepraszam, że tak się Wam tu wcinam ale pewnie większość z Was jest z Poznania lub okolic więc może Wy mi pomożecie. Czy orientujecie się gdzie w Poznaniu można zrobić histeroskopię na nfz oprócz Polnej bo tam są kosmiczne terminy, pozdrawiam.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja proszę o radę czy warto robić in vitro na jednym pęcherzyku? Doktorek obwinił mój jajnik, ale to Elonve na mnie tak wpłynęlo. W grudniu na Merionalu miałam sporo pęcherzyków i 6 jajeczek.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dokładnie tak się dzieje w ciąży, jak jeszcze pracowałam w szpitalu i przynosili krew dziewczyn przed porodem to prawie wszystkie miały inr, aptt i czas trombinowy poniżej normy, w sumie nie wiem czy coś dostawały na to, hmm ale to było przed porodem a w 28 tyg to w sumie nie wiem a nie pytałaś dr dlaczego tak się dzieje?
    Ladybirth, a probowałaś wcinać awokado? :) chyba któraś z dziewczyn tutaj pisała, że dzieciaczki po tym idą na masę ;)
    Wczoraj byłam u Szymańskiego na USG, na wstępie kazał powyłączać komórki i nie przeszkadzac sobie. Więc siedzieliśmy jak trusie :) wszystkie narządy pokazał i omówił no i jak skończył to się pytam czy coś między nogami widać, a on a chce pani wiedzieć a ja że taaaak, no i na 70% chłopak :)zrobiłam jeszcze pappe, ale twierdził, że wskazań nie ma. I na koniec pyta że tacy mało entuzjastyczni :P a my się baliśmy odzywać hihi, faktycznie mało przystępny, ale chyba zna się na rzeczy :)

kiciakocia, Ainaa, AnaC, dżdżownica lubią tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytania co do diety przed IVF, rozumiem że orzechy brazylijskie mają być korzystne? Ograniczacie gluten?
    Mam jeszcze jedno pytanie, w jaki sposób można wysłać wiadomość innemu użytkownikowi forum? Jeszcze się nie zorientowałam. :)

• AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    A ja proszę o radę czy warto robić in vitro na jednym pęcherzyku? Doktorek obwinił mój jajnik, ale to Elonve na mnie tak wpłynęlo. W grudniu na Merionalu miałam sporo pęcherzyków i 6 jajeczek.
    Ja na elonve mialam tylko 2 pęcherzyki i byłam przerażona po punkcji myślałam że znowu nic tego nie bedzie; zaplodnila się tylko 1 komórka ale to właśnie była ta komórka z której teraz mamy 2.5 miesięczna córeczkę więc nigdy nie wiadomo☺
    Doktorek zawsze mi mowil ze potrzebna jest tylko jedna komórka ta właściwa no ale decyzja należy do Ciebie. A doktorek co na to mówi namawia na punkcje czy nie?

• AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Może któraś miała podobnie ? Odstawiłam Acard 2 tyg temu i mam INR 0,8 czyli poniżej normy. Norma jest od 0,9. Za 2dni mam wizytę ale moze coś poradzicie? Mam się martwić?
    Ja przez całą ciążę miałam dobre wyniki inr i aptt ale po odstawieniu acardu doktorek i tak zapisal mi clexane profilaktycznie i do konca ciazy sie musialam kuc wiec Tobie pewnie tez zapisze ☺

• AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja akurat żadnej diety przed IVF nie stosowalam ale z tego co tu dziewczyny pisza to byłam w mniejszości bo większość stosuje szczególnie dietę bezglutenowa☺

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta, może ta jedna komórka będzie prawidłowej jakości i się uda. Już nie raz tu dziewczyny pisały, że liczy się jakość, a nie ilość. Jeśli masz pieniądze, to ja bym punkcje zrobiła. Większe szanse, że coś z tego wyjdzie. Już nie raz czytałam o podobnych przypadkach, nawet w TV w tym programie o IVF była dziewczyna, która podeszła na cyklu naturalnym z 1 pęcherzykiem i zaszła w ciążę.

Lena, ja jadłam orzechy brazylijskie i morele suszone naturalnie, do tego pani dr kazała odstawić pszenicę, jęczmień i żyto (choć nie ma u mnie wskazań, ale już niech będzie, a może to jednak pomoże). Pamiętaj też, by po punkcji dużo pić i jeść dużo białka.

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi kiedy histeroskopie masz ?
    Iwonn miałas czy masz mieć transfer ? Ostatnio nie rejestruje zdarzeń.
    Która teraz czeka na transfer Mysza ty ?
    Mała jak stymulacja ?
    Lena mi dr kazała przejść na dietę BG bo w zasadzie tylko to zostało do wyeliminowania.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda ja w sobote mam crio. Bierzemy dwie blastki.

MalaHD lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Wczoraj byłam u Szymańskiego na USG, na wstępie kazał powyłączać komórki i nie przeszkadzac sobie. Więc siedzieliśmy jak trusie :) wszystkie narządy pokazał i omówił no i jak skończył to się pytam czy coś między nogami widać, a on a chce pani wiedzieć a ja że taaaak, no i na 70% chłopak :)zrobiłam jeszcze pappe, ale twierdził, że wskazań nie ma. I na koniec pyta że tacy mało entuzjastyczni :P a my się baliśmy odzywać hihi, faktycznie mało przystępny, ale chyba zna się na rzeczy :)
    Elcia_aa ja mam za 2 tyg usg u Szymańskiego :) powiedz mi gdzie robiłaś pappa? Bo się zastanawiam czy zrobić wcześniej żeby już na wizycie mieć wynik.

1JyDp2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero po 2 puregonach więc jak narazie nic nie czuje, wizyta w niedzielę :) ograniczyłam gluten i nabiał, wątpię żeby samo ograniczenie coś dało ale czekam na wyniki przeciwciał i jak mi wyjdą to będę chciała zrobić biopsje więc żeby to nie przeklamalo wyniku. Ale jestem nastawiona bardzo pozytywnie i wysyłam Tobie anakonda trochę endorfinek żebyś się rozchmurzyla :)

Alberta ja mialam na elonvie klęskę urodzaju, moje jajniki wyglądały jak maliny tyle pęcherzyków ale wiekszosc pustych bo miałam tylko 4 komórki. Ja bym nie zrobiła punkcji na 1 pecherzyku bo może się okazać, że pusty albo komórka niedojrzala, szkoda zdrowia. Wiem, że to drogi lek i też jest możliwość, że ta jedna komórka to ta właściwa komórka i się uda ale ja bym nie zaryzykowala. W następnym cyklu możesz podejść znów do stymulacji a po punkcji już niebardzo.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, histero jutro, już jestem w szpitalu

MalaHD lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica ja zrobiłam na następny dzień w diagnostyce, bo dr powiedział, że można zrobić na zewnątrz, ale ja mam 70% zniżki więc musiałabyś się zorientować o cenę gdzie taniej bo i tak zapłaciłam 58 zł :| Nie można tego zrobić zbyt wcześnie, bo mi powiedział po USG że do 16 mogę pobrać krew. Potem chyba obraz rozjeżdża się po prostu z tym co w USG.

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    dżdżownica ja zrobiłam na następny dzień w diagnostyce, bo dr powiedział, że można zrobić na zewnątrz, ale ja mam 70% zniżki więc musiałabyś się zorientować o cenę gdzie taniej bo i tak zapłaciłam 58 zł :| Nie można tego zrobić zbyt wcześnie, bo mi powiedział po USG że do 16 mogę pobrać krew. Potem chyba obraz rozjeżdża się po prostu z tym co w USG.

A jak robiłaś po usg to kiedy wyliczy ryzyko i czy jest to dodatkowo płatne?

1JyDp2.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ