X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Iwonn w takim razie w sobotę myślami jestem z Tobą :)
    Gabi powodzenia dzisiaj :)
    Mała początek stymulacji a zleci tak szybko ,że zaraz transfer będzie :)
    Mysza coś widzę że ostatnio mają w Alabie problem bo kicia też 2 razy taka sytuacje miała . Szkoda że nie będzie wiadomo przed crio , wiadomo lepiej poczekać niż tracić kolejne zarodki .
    Alberta ja nie podeszłabym do ivf na 1 komórce ewentualnie IUI ale akurat dla mnie to strata kasy wiec odpuściłabym ten cykl całkiem .

Co do szpitali na Polnej byłam 2 razy i byłam bardzo zadowolona , ale każdy ma swoje opinie i wiadomo jak cos sie dzieje złego to my widzimy oczami "podwójnie" i każdy błąd złe słowo wywołuje w nas niechęć . Dlatego ja nigdy nie oceniam po pierwszym razie .

Dokładnie Anakonda, po pierwszym nieudanym transferze moja ostrożność wzrosła o 1000%, myślałam że wynik będzie przed crio i najwyżej nie rozmrozimy zarodka a tak- ... z tego też względu zabiorę tylko 1.

Przestało mi się spieszyć nagle...

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza tak na prawdę badania genetyczne nie powiedzą Ci czy na pewno masz celiakie. Zrob w międzyczasie przeciwciala - ja czekalam na wynik w diagnostyce niecały tydzień. Mi jeden gen wyszedł a przeciwciał nie mam.
    Ja byłam na polnej co prawda tylko na diagnostyce ale opieka dobra, czysto, lazienki w pokojach, jedzenie dobre.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD, a ile kosztują przeciwciała?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia z tego co pamiętam płaciliśmy w Alabie około 450 zł za komplet przeciwciał. Jak się czujesz? Jesteś już po?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybirth byłam tylko u Szymańskiego. A tak chodzę do lux medu do dr lebiody ale okazało się ze dr kubiaczyk to jej kumpela

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam ucielo mi pół wiad. No i ta dr jak pierwszy raz poszłam od razu pytała do kogo się zapisałam na genetyczne . Widocznie nie cwaniakuje z tak ważnym usg i nie robi go sama. Też czytam mamęginekolog i wtem dzień co zrobiłam pappe dodała o tym bad filmik. Nikt mi nigdy nie powiedział ze ocenia ono prace łożyska !!wiec ciesze się że zrobiłam

I i II IVF Medart Poznań
    wwgzgzu37ir54715.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica jest zastępca w św rodzinie. Czytałam gdzieś w necie

I i II IVF Medart Poznań
    wwgzgzu37ir54715.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet nie wiedziałam że Dr Szymański pracuje jeszcze w szpitalu. Długie są do niego zapisy ale to teraz rozumiem ze nie ma takiego obłożenia w Medart tylko ma drugi etat :)

Ja chyba nie do końca wierze w posiadanie własnego lekarza przy porodzie. Raz ze to polozna czuwa nad porodem a dwa ze jak wypadnie poród w nocy albo w weekend to wątpię że przyjedzie. Jak się orientowalam w szpitalach gdzie chce rodzic to raczej wszędzie juz jest miła obsługa. Wiadomo że to od człowieka zależy a nie od szpitalnych standardów. Z drugiej strony Nika jak to da Ci dodatkowy komfort to powinnaś robić jak czujesz. Ja tam pójdę z ulicy i mam nadzieje ze się nie zawiodę ;)

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mysza tak na prawdę badania genetyczne nie powiedzą Ci czy na pewno masz celiakie. Zrob w międzyczasie przeciwciala - ja czekalam na wynik w diagnostyce niecały tydzień. Mi jeden gen wyszedł a przeciwciał nie mam.
    Ja byłam na polnej co prawda tylko na diagnostyce ale opieka dobra, czysto, lazienki w pokojach, jedzenie dobre.

Mała ja też nie miałam przeciwciał a dr i tak kazał przejść na db i już w następnym cyklu transfer się udał:)

1JyDp2.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Gabrysia z tego co pamiętam płaciliśmy w Alabie około 450 zł za komplet przeciwciał. Jak się czujesz? Jesteś już po?
    A gdzie tam! Czekam :/ Od wczoraj od 12:00 na czczo i jeszcze jeśli dziś wypis, to na własne żądanie...
    Prawdopodobnie dopiero koło 12:00 zabieg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 11:09

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Mała ja też nie miałam przeciwciał a dr i tak kazał przejść na db i już w następnym cyklu transfer się udał:)

Mała a napiszesz tu lub na priw o co kaman z tymi przeciwciałami (jak nazywa się badanie, które robiłaś i co ono konkretnie pokazuje? etc.)

ja staram się, aż tak nie zagłębiać w medyczne aspekty bo mnie to przytłacza, stąd czerpię z Waszego doświadczenia.

Dżdżornica- super, czyli rozumiem, że po 1 cyklu stosowania diety BG zaskoczyło? Ciekawe tez na ile to własnie to było przyczyną...

Ja teraz jestem w kropce przechodzić na dietę już teraz czy czekać? Sama nie wiem... dr nic nie mówiła żeby profilaktycznie przejść.

Gabi - Ty już po? Jak samopoczucie? Jak przebieg?

bv5tg9v.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Mała a napiszesz tu lub na priw o co kaman z tymi przeciwciałami (jak nazywa się badanie, które robiłaś i co ono konkretnie pokazuje? etc.)

ja staram się, aż tak nie zagłębiać w medyczne aspekty bo mnie to przytłacza, stąd czerpię z Waszego doświadczenia.

Dżdżornica- super, czyli rozumiem, że po 1 cyklu stosowania diety BG zaskoczyło? Ciekawe tez na ile to własnie to było przyczyną...

Ja teraz jestem w kropce przechodzić na dietę już teraz czy czekać? Sama nie wiem... dr nic nie mówiła żeby profilaktycznie przejść.

Gabi - Ty już po? Jak samopoczucie? Jak przebieg?

U mnie to chyba tylko to było problemem, bo wszystko zawsze książkowo a 4 inseminacje i 3 transfery były do dupy. I jedno poronienie zatrzymane- po prostu serduszko przestało bić.
    W pierwszy dzień świąt po wigilii zaczęłam dietę, a chyba 23 stycznia miałam transfer i się udało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 11:28

Mysza1986 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia trzymamy kciuki za zabieg i obyś szybko wyszła do domu. Nie ma to jak siedzieć sobie dobę na czczo ;) tez to kiedyś przechodziłam i jeszcze po zabiegu nic nie jadłam aż do kolacji.

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja bym zrobiła przeciwciała i przeszła na dietę już w czasie oczekiwania na wyniki. Nie zaszkodzi Ci to przecież, a może pomóc.
    Gabrysia kciuki za zabieg
    Co do Polnej to wg mnie tam jest świetna opieka. Pacjentki dr K nie są tak całkiem z ulicy, bo ona tam od lat pracuje. Ja nie narzekam na Polną i tam będę rodzić drugie dziecko :)

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Mysza ja bym zrobiła przeciwciała i przeszła na dietę już w czasie oczekiwania na wyniki. Nie zaszkodzi Ci to przecież, a może pomóc.
    Gabrysia kciuki za zabieg
    Co do Polnej to wg mnie tam jest świetna opieka. Pacjentki dr K nie są tak całkiem z ulicy, bo ona tam od lat pracuje. Ja nie narzekam na Polną i tam będę rodzić drugie dziecko :)

Gabrysia: nie ma to jak detox odchudzająco- oczyszczający made by Polna! (ja po laparoskopii nażarłam się wafelków z głodu)

Wszystko fajnie, chętnie sobie zrobię te przeciwciała, tylko pomóżcie proszę które to przeciwciała: na stronie diag jest ich kilkanaście (mam robić wszystkie?)

Badania autoimmunologiczne:

Przeciwciała przeciwko endomysium (EmA) w kl. IgA met. IIF
    P/c. p. endomysium (EmA) w kl. IgG met. IIF
    P/c. p. endomysium (EmA) w kl. IgG i IgA (łącznie) met. IIF
    P/c. p. gliadynie (AGA) w kl. IgA met. IIF
    P/c. p. gliadynie (AGA) w kl. IgG met. IIF (Z WYKORZYSTANIEM DEAMIDOWANYCH PEPTYDÓW GLIADYNY)
    P/c. p. gliadynie (AGA) w kl. IgG i IgA (łącznie) met. IIF
    P/c. p. endomysium i gliadynie w kl. IgA (łącznie) met. IIF
    P/c. p. endomysium i gliadynie w kl. IgG (łącznie) met. IIF
    P/c. p. endomysium i gliadynie w kl. IgA i IgG (łącznie) met. IIF
    P/c. p. retikulinie (ARA) w kl. IgA met. IIF
    P/c. p. retikulinie w kl. IgG met. IIF
    P/c. p. retikulinie w kl. IgA i IgG (łącznie) met. IIF
    P/c. p .transglutaminazie tkankowej (anty-tTG) w kl. IgA met. ELISA
    P/c. p .transglutaminazie tkankowej (anty-tGT) w kl. IgG met. ELISA
    P/c. p. transglutaminazie tkankowej (anty-tGT) w kl. IgG i IgA met. ELISA
    P/c. p. endomysium, retikulinie i gliadynie IgA
    P/c. p. endomysium, retikulinie i gliadynie IgG
    P/c. p. endomysium, retikulinie i gliadynie IgA+ IgG (łącznie)
    P/c. p. Endomysium i retikulinie IgA
    P/c. p. endomysium i retikulinie IgG
    P/c. p. endomysium i retikulinie IgA+ IgG (łącznie)

bv5tg9v.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMA IgA i IgG, przeciwciala przeciw deamidowanej gliadynie IgA i IgG, przeciwciala przeciw transglutaminazie tkankowej IgA i IgG

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po zabiegu :)
    Czuję się ok, tylko głowa mnie z głodu boli. Ale niezły detox z lewatywą ;)

Z Panią dr widziałam się przed zabiegiem, od dziś antyki 2 tygodnie, po @ w 3dc hormony i działamy. Dopytam ją jeszcze sms-owo co tam u mnie zobaczyła.

Ja również nie mogę złego słowa na Polną powiedzieć, super pielęgniarki, czuje się dbałość o pacjenta (choć oczywiście nie rodziłam, mówię o GIN3)

A wyjdę na szczęście dziś około 21:00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 15:19

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Jestem po zabiegu :)
    Czuję się ok, tylko głowa mnie z głodu boli. Ale niezły detox z lewatywą ;)

Z Panią dr widziałam się przed zabiegiem, od dziś antyki 2 tygodnie, po @ w 3dc hormony i działamy. Dopytam ją jeszcze sms-owo co tam u mnie zobaczyła.

Ja również nie mogę złego słowa na Polną powiedzieć, super pielęgniarki, czuje się dbałość o pacjenta (choć oczywiście nie rodziłam, mówię o GIN3)

A wyjdę na szczęście dziś około 21:00

Cieszę się, że się dobrze czujesz!
    Czyli jednak przed samą histero też jest lewatywa? masakra!
    Która Pani dr robiła Ci histero?

bv5tg9v.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    A gdzie tam! Czekam :/ Od wczoraj od 12:00 na czczo i jeszcze jeśli dziś wypis, to na własne żądanie...
    Prawdopodobnie dopiero koło 12:00 zabieg...
    jejka mnie z tego głodu tak głowa bolała , ale po zaraz opierniczyłyśmy wafle ryżowe i ciasta . Zapewne jesteś po i jak ?

Edit doczytałam :/ czułam się tak samo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 16:01

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Cieszę się, że się dobrze czujesz!
    Czyli jednak przed samą histero też jest lewatywa? masakra!
    Która Pani dr robiła Ci histero?
    Ja piłam cos a`la lewatywa ale pielęgniarka powiedziała że to nie działa i na mnie i koleżankę nie podziałało .
    Z tego co wiem to dr K sama wykonuje zabieg swoim pacjentkom :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ