X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Iwonn w takim razie w sobotę myślami jestem z Tobą :)
    Gabi powodzenia dzisiaj :)
    Mała początek stymulacji a zleci tak szybko ,że zaraz transfer będzie :)
    Mysza coś widzę że ostatnio mają w Alabie problem bo kicia też 2 razy taka sytuacje miała . Szkoda że nie będzie wiadomo przed crio , wiadomo lepiej poczekać niż tracić kolejne zarodki .
    Alberta ja nie podeszłabym do ivf na 1 komórce ewentualnie IUI ale akurat dla mnie to strata kasy wiec odpuściłabym ten cykl całkiem .

Co do szpitali na Polnej byłam 2 razy i byłam bardzo zadowolona , ale każdy ma swoje opinie i wiadomo jak cos sie dzieje złego to my widzimy oczami "podwójnie" i każdy błąd złe słowo wywołuje w nas niechęć . Dlatego ja nigdy nie oceniam po pierwszym razie .

Dokładnie Anakonda, po pierwszym nieudanym transferze moja ostrożność wzrosła o 1000%, myślałam że wynik będzie przed crio i najwyżej nie rozmrozimy zarodka a tak- ... z tego też względu zabiorę tylko 1.

Przestało mi się spieszyć nagle...

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza tak na prawdę badania genetyczne nie powiedzą Ci czy na pewno masz celiakie. Zrob w międzyczasie przeciwciala - ja czekalam na wynik w diagnostyce niecały tydzień. Mi jeden gen wyszedł a przeciwciał nie mam.
    Ja byłam na polnej co prawda tylko na diagnostyce ale opieka dobra, czysto, lazienki w pokojach, jedzenie dobre.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD, a ile kosztują przeciwciała?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia z tego co pamiętam płaciliśmy w Alabie około 450 zł za komplet przeciwciał. Jak się czujesz? Jesteś już po?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybirth byłam tylko u Szymańskiego. A tak chodzę do lux medu do dr lebiody ale okazało się ze dr kubiaczyk to jej kumpela

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam ucielo mi pół wiad. No i ta dr jak pierwszy raz poszłam od razu pytała do kogo się zapisałam na genetyczne . Widocznie nie cwaniakuje z tak ważnym usg i nie robi go sama. Też czytam mamęginekolog i wtem dzień co zrobiłam pappe dodała o tym bad filmik. Nikt mi nigdy nie powiedział ze ocenia ono prace łożyska !!wiec ciesze się że zrobiłam

I i II IVF Medart Poznań
    wwgzgzu37ir54715.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica jest zastępca w św rodzinie. Czytałam gdzieś w necie

I i II IVF Medart Poznań
    wwgzgzu37ir54715.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet nie wiedziałam że Dr Szymański pracuje jeszcze w szpitalu. Długie są do niego zapisy ale to teraz rozumiem ze nie ma takiego obłożenia w Medart tylko ma drugi etat :)

Ja chyba nie do końca wierze w posiadanie własnego lekarza przy porodzie. Raz ze to polozna czuwa nad porodem a dwa ze jak wypadnie poród w nocy albo w weekend to wątpię że przyjedzie. Jak się orientowalam w szpitalach gdzie chce rodzic to raczej wszędzie juz jest miła obsługa. Wiadomo że to od człowieka zależy a nie od szpitalnych standardów. Z drugiej strony Nika jak to da Ci dodatkowy komfort to powinnaś robić jak czujesz. Ja tam pójdę z ulicy i mam nadzieje ze się nie zawiodę ;)

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mysza tak na prawdę badania genetyczne nie powiedzą Ci czy na pewno masz celiakie. Zrob w międzyczasie przeciwciala - ja czekalam na wynik w diagnostyce niecały tydzień. Mi jeden gen wyszedł a przeciwciał nie mam.
    Ja byłam na polnej co prawda tylko na diagnostyce ale opieka dobra, czysto, lazienki w pokojach, jedzenie dobre.

Mała ja też nie miałam przeciwciał a dr i tak kazał przejść na db i już w następnym cyklu transfer się udał:)

1JyDp2.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Gabrysia z tego co pamiętam płaciliśmy w Alabie około 450 zł za komplet przeciwciał. Jak się czujesz? Jesteś już po?
    A gdzie tam! Czekam :/ Od wczoraj od 12:00 na czczo i jeszcze jeśli dziś wypis, to na własne żądanie...
    Prawdopodobnie dopiero koło 12:00 zabieg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 11:09

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Mała ja też nie miałam przeciwciał a dr i tak kazał przejść na db i już w następnym cyklu transfer się udał:)

Mała a napiszesz tu lub na priw o co kaman z tymi przeciwciałami (jak nazywa się badanie, które robiłaś i co ono konkretnie pokazuje? etc.)

ja staram się, aż tak nie zagłębiać w medyczne aspekty bo mnie to przytłacza, stąd czerpię z Waszego doświadczenia.

Dżdżornica- super, czyli rozumiem, że po 1 cyklu stosowania diety BG zaskoczyło? Ciekawe tez na ile to własnie to było przyczyną...

Ja teraz jestem w kropce przechodzić na dietę już teraz czy czekać? Sama nie wiem... dr nic nie mówiła żeby profilaktycznie przejść.

Gabi - Ty już po? Jak samopoczucie? Jak przebieg?

bv5tg9v.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Mała a napiszesz tu lub na priw o co kaman z tymi przeciwciałami (jak nazywa się badanie, które robiłaś i co ono konkretnie pokazuje? etc.)

ja staram się, aż tak nie zagłębiać w medyczne aspekty bo mnie to przytłacza, stąd czerpię z Waszego doświadczenia.

Dżdżornica- super, czyli rozumiem, że po 1 cyklu stosowania diety BG zaskoczyło? Ciekawe tez na ile to własnie to było przyczyną...

Ja teraz jestem w kropce przechodzić na dietę już teraz czy czekać? Sama nie wiem... dr nic nie mówiła żeby profilaktycznie przejść.

Gabi - Ty już po? Jak samopoczucie? Jak przebieg?

U mnie to chyba tylko to było problemem, bo wszystko zawsze książkowo a 4 inseminacje i 3 transfery były do dupy. I jedno poronienie zatrzymane- po prostu serduszko przestało bić.
    W pierwszy dzień świąt po wigilii zaczęłam dietę, a chyba 23 stycznia miałam transfer i się udało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 11:28

Mysza1986 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia trzymamy kciuki za zabieg i obyś szybko wyszła do domu. Nie ma to jak siedzieć sobie dobę na czczo ;) tez to kiedyś przechodziłam i jeszcze po zabiegu nic nie jadłam aż do kolacji.

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja bym zrobiła przeciwciała i przeszła na dietę już w czasie oczekiwania na wyniki. Nie zaszkodzi Ci to przecież, a może pomóc.
    Gabrysia kciuki za zabieg
    Co do Polnej to wg mnie tam jest świetna opieka. Pacjentki dr K nie są tak całkiem z ulicy, bo ona tam od lat pracuje. Ja nie narzekam na Polną i tam będę rodzić drugie dziecko :)

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Mysza ja bym zrobiła przeciwciała i przeszła na dietę już w czasie oczekiwania na wyniki. Nie zaszkodzi Ci to przecież, a może pomóc.
    Gabrysia kciuki za zabieg
    Co do Polnej to wg mnie tam jest świetna opieka. Pacjentki dr K nie są tak całkiem z ulicy, bo ona tam od lat pracuje. Ja nie narzekam na Polną i tam będę rodzić drugie dziecko :)

Gabrysia: nie ma to jak detox odchudzająco- oczyszczający made by Polna! (ja po laparoskopii nażarłam się wafelków z głodu)

Wszystko fajnie, chętnie sobie zrobię te przeciwciała, tylko pomóżcie proszę które to przeciwciała: na stronie diag jest ich kilkanaście (mam robić wszystkie?)

Badania autoimmunologiczne:

Przeciwciała przeciwko endomysium (EmA) w kl. IgA met. IIF
    P/c. p. endomysium (EmA) w kl. IgG met. IIF
    P/c. p. endomysium (EmA) w kl. IgG i IgA (łącznie) met. IIF
    P/c. p. gliadynie (AGA) w kl. IgA met. IIF
    P/c. p. gliadynie (AGA) w kl. IgG met. IIF (Z WYKORZYSTANIEM DEAMIDOWANYCH PEPTYDÓW GLIADYNY)
    P/c. p. gliadynie (AGA) w kl. IgG i IgA (łącznie) met. IIF
    P/c. p. endomysium i gliadynie w kl. IgA (łącznie) met. IIF
    P/c. p. endomysium i gliadynie w kl. IgG (łącznie) met. IIF
    P/c. p. endomysium i gliadynie w kl. IgA i IgG (łącznie) met. IIF
    P/c. p. retikulinie (ARA) w kl. IgA met. IIF
    P/c. p. retikulinie w kl. IgG met. IIF
    P/c. p. retikulinie w kl. IgA i IgG (łącznie) met. IIF
    P/c. p .transglutaminazie tkankowej (anty-tTG) w kl. IgA met. ELISA
    P/c. p .transglutaminazie tkankowej (anty-tGT) w kl. IgG met. ELISA
    P/c. p. transglutaminazie tkankowej (anty-tGT) w kl. IgG i IgA met. ELISA
    P/c. p. endomysium, retikulinie i gliadynie IgA
    P/c. p. endomysium, retikulinie i gliadynie IgG
    P/c. p. endomysium, retikulinie i gliadynie IgA+ IgG (łącznie)
    P/c. p. Endomysium i retikulinie IgA
    P/c. p. endomysium i retikulinie IgG
    P/c. p. endomysium i retikulinie IgA+ IgG (łącznie)

bv5tg9v.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMA IgA i IgG, przeciwciala przeciw deamidowanej gliadynie IgA i IgG, przeciwciala przeciw transglutaminazie tkankowej IgA i IgG

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po zabiegu :)
    Czuję się ok, tylko głowa mnie z głodu boli. Ale niezły detox z lewatywą ;)

Z Panią dr widziałam się przed zabiegiem, od dziś antyki 2 tygodnie, po @ w 3dc hormony i działamy. Dopytam ją jeszcze sms-owo co tam u mnie zobaczyła.

Ja również nie mogę złego słowa na Polną powiedzieć, super pielęgniarki, czuje się dbałość o pacjenta (choć oczywiście nie rodziłam, mówię o GIN3)

A wyjdę na szczęście dziś około 21:00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 15:19

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Jestem po zabiegu :)
    Czuję się ok, tylko głowa mnie z głodu boli. Ale niezły detox z lewatywą ;)

Z Panią dr widziałam się przed zabiegiem, od dziś antyki 2 tygodnie, po @ w 3dc hormony i działamy. Dopytam ją jeszcze sms-owo co tam u mnie zobaczyła.

Ja również nie mogę złego słowa na Polną powiedzieć, super pielęgniarki, czuje się dbałość o pacjenta (choć oczywiście nie rodziłam, mówię o GIN3)

A wyjdę na szczęście dziś około 21:00

Cieszę się, że się dobrze czujesz!
    Czyli jednak przed samą histero też jest lewatywa? masakra!
    Która Pani dr robiła Ci histero?

bv5tg9v.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    A gdzie tam! Czekam :/ Od wczoraj od 12:00 na czczo i jeszcze jeśli dziś wypis, to na własne żądanie...
    Prawdopodobnie dopiero koło 12:00 zabieg...
    jejka mnie z tego głodu tak głowa bolała , ale po zaraz opierniczyłyśmy wafle ryżowe i ciasta . Zapewne jesteś po i jak ?

Edit doczytałam :/ czułam się tak samo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 16:01

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Cieszę się, że się dobrze czujesz!
    Czyli jednak przed samą histero też jest lewatywa? masakra!
    Która Pani dr robiła Ci histero?
    Ja piłam cos a`la lewatywa ale pielęgniarka powiedziała że to nie działa i na mnie i koleżankę nie podziałało .
    Z tego co wiem to dr K sama wykonuje zabieg swoim pacjentkom :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ