MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
anakonda wrote:Iwonn w takim razie w sobotę myślami jestem z Tobą
Gabi powodzenia dzisiaj
Mała początek stymulacji a zleci tak szybko ,że zaraz transfer będzie
Mysza coś widzę że ostatnio mają w Alabie problem bo kicia też 2 razy taka sytuacje miała . Szkoda że nie będzie wiadomo przed crio , wiadomo lepiej poczekać niż tracić kolejne zarodki .
Alberta ja nie podeszłabym do ivf na 1 komórce ewentualnie IUI ale akurat dla mnie to strata kasy wiec odpuściłabym ten cykl całkiem .
Co do szpitali na Polnej byłam 2 razy i byłam bardzo zadowolona , ale każdy ma swoje opinie i wiadomo jak cos sie dzieje złego to my widzimy oczami "podwójnie" i każdy błąd złe słowo wywołuje w nas niechęć . Dlatego ja nigdy nie oceniam po pierwszym razie .
Dokładnie Anakonda, po pierwszym nieudanym transferze moja ostrożność wzrosła o 1000%, myślałam że wynik będzie przed crio i najwyżej nie rozmrozimy zarodka a tak- ... z tego też względu zabiorę tylko 1.
Przestało mi się spieszyć nagle... -
Mysza tak na prawdę badania genetyczne nie powiedzą Ci czy na pewno masz celiakie. Zrob w międzyczasie przeciwciala - ja czekalam na wynik w diagnostyce niecały tydzień. Mi jeden gen wyszedł a przeciwciał nie mam.
Ja byłam na polnej co prawda tylko na diagnostyce ale opieka dobra, czysto, lazienki w pokojach, jedzenie dobre. -
Nie wytrzymam ucielo mi pół wiad. No i ta dr jak pierwszy raz poszłam od razu pytała do kogo się zapisałam na genetyczne . Widocznie nie cwaniakuje z tak ważnym usg i nie robi go sama. Też czytam mamęginekolog i wtem dzień co zrobiłam pappe dodała o tym bad filmik. Nikt mi nigdy nie powiedział ze ocenia ono prace łożyska !!wiec ciesze się że zrobiłamI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
To nawet nie wiedziałam że Dr Szymański pracuje jeszcze w szpitalu. Długie są do niego zapisy ale to teraz rozumiem ze nie ma takiego obłożenia w Medart tylko ma drugi etat
Ja chyba nie do końca wierze w posiadanie własnego lekarza przy porodzie. Raz ze to polozna czuwa nad porodem a dwa ze jak wypadnie poród w nocy albo w weekend to wątpię że przyjedzie. Jak się orientowalam w szpitalach gdzie chce rodzic to raczej wszędzie juz jest miła obsługa. Wiadomo że to od człowieka zależy a nie od szpitalnych standardów. Z drugiej strony Nika jak to da Ci dodatkowy komfort to powinnaś robić jak czujesz. Ja tam pójdę z ulicy i mam nadzieje ze się nie zawiodę -
MalaHD wrote:Mysza tak na prawdę badania genetyczne nie powiedzą Ci czy na pewno masz celiakie. Zrob w międzyczasie przeciwciala - ja czekalam na wynik w diagnostyce niecały tydzień. Mi jeden gen wyszedł a przeciwciał nie mam.
Ja byłam na polnej co prawda tylko na diagnostyce ale opieka dobra, czysto, lazienki w pokojach, jedzenie dobre.
Mała ja też nie miałam przeciwciał a dr i tak kazał przejść na db i już w następnym cyklu transfer się udał -
antonna wrote:Gabrysia z tego co pamiętam płaciliśmy w Alabie około 450 zł za komplet przeciwciał. Jak się czujesz? Jesteś już po?
Prawdopodobnie dopiero koło 12:00 zabieg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 11:09
-
dżdżownica wrote:Mała ja też nie miałam przeciwciał a dr i tak kazał przejść na db i już w następnym cyklu transfer się udał
Mała a napiszesz tu lub na priw o co kaman z tymi przeciwciałami (jak nazywa się badanie, które robiłaś i co ono konkretnie pokazuje? etc.)
ja staram się, aż tak nie zagłębiać w medyczne aspekty bo mnie to przytłacza, stąd czerpię z Waszego doświadczenia.
Dżdżornica- super, czyli rozumiem, że po 1 cyklu stosowania diety BG zaskoczyło? Ciekawe tez na ile to własnie to było przyczyną...
Ja teraz jestem w kropce przechodzić na dietę już teraz czy czekać? Sama nie wiem... dr nic nie mówiła żeby profilaktycznie przejść.
Gabi - Ty już po? Jak samopoczucie? Jak przebieg? -
Mysza1986 wrote:Mała a napiszesz tu lub na priw o co kaman z tymi przeciwciałami (jak nazywa się badanie, które robiłaś i co ono konkretnie pokazuje? etc.)
ja staram się, aż tak nie zagłębiać w medyczne aspekty bo mnie to przytłacza, stąd czerpię z Waszego doświadczenia.
Dżdżornica- super, czyli rozumiem, że po 1 cyklu stosowania diety BG zaskoczyło? Ciekawe tez na ile to własnie to było przyczyną...
Ja teraz jestem w kropce przechodzić na dietę już teraz czy czekać? Sama nie wiem... dr nic nie mówiła żeby profilaktycznie przejść.
Gabi - Ty już po? Jak samopoczucie? Jak przebieg?
U mnie to chyba tylko to było problemem, bo wszystko zawsze książkowo a 4 inseminacje i 3 transfery były do dupy. I jedno poronienie zatrzymane- po prostu serduszko przestało bić.
W pierwszy dzień świąt po wigilii zaczęłam dietę, a chyba 23 stycznia miałam transfer i się udało:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 11:28
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Mysza ja bym zrobiła przeciwciała i przeszła na dietę już w czasie oczekiwania na wyniki. Nie zaszkodzi Ci to przecież, a może pomóc.
Gabrysia kciuki za zabieg
Co do Polnej to wg mnie tam jest świetna opieka. Pacjentki dr K nie są tak całkiem z ulicy, bo ona tam od lat pracuje. Ja nie narzekam na Polną i tam będę rodzić drugie dziecko -
kiciakocia wrote:Mysza ja bym zrobiła przeciwciała i przeszła na dietę już w czasie oczekiwania na wyniki. Nie zaszkodzi Ci to przecież, a może pomóc.
Gabrysia kciuki za zabieg
Co do Polnej to wg mnie tam jest świetna opieka. Pacjentki dr K nie są tak całkiem z ulicy, bo ona tam od lat pracuje. Ja nie narzekam na Polną i tam będę rodzić drugie dziecko
Gabrysia: nie ma to jak detox odchudzająco- oczyszczający made by Polna! (ja po laparoskopii nażarłam się wafelków z głodu)
Wszystko fajnie, chętnie sobie zrobię te przeciwciała, tylko pomóżcie proszę które to przeciwciała: na stronie diag jest ich kilkanaście (mam robić wszystkie?)
Badania autoimmunologiczne:
Przeciwciała przeciwko endomysium (EmA) w kl. IgA met. IIF
P/c. p. endomysium (EmA) w kl. IgG met. IIF
P/c. p. endomysium (EmA) w kl. IgG i IgA (łącznie) met. IIF
P/c. p. gliadynie (AGA) w kl. IgA met. IIF
P/c. p. gliadynie (AGA) w kl. IgG met. IIF (Z WYKORZYSTANIEM DEAMIDOWANYCH PEPTYDÓW GLIADYNY)
P/c. p. gliadynie (AGA) w kl. IgG i IgA (łącznie) met. IIF
P/c. p. endomysium i gliadynie w kl. IgA (łącznie) met. IIF
P/c. p. endomysium i gliadynie w kl. IgG (łącznie) met. IIF
P/c. p. endomysium i gliadynie w kl. IgA i IgG (łącznie) met. IIF
P/c. p. retikulinie (ARA) w kl. IgA met. IIF
P/c. p. retikulinie w kl. IgG met. IIF
P/c. p. retikulinie w kl. IgA i IgG (łącznie) met. IIF
P/c. p .transglutaminazie tkankowej (anty-tTG) w kl. IgA met. ELISA
P/c. p .transglutaminazie tkankowej (anty-tGT) w kl. IgG met. ELISA
P/c. p. transglutaminazie tkankowej (anty-tGT) w kl. IgG i IgA met. ELISA
P/c. p. endomysium, retikulinie i gliadynie IgA
P/c. p. endomysium, retikulinie i gliadynie IgG
P/c. p. endomysium, retikulinie i gliadynie IgA+ IgG (łącznie)
P/c. p. Endomysium i retikulinie IgA
P/c. p. endomysium i retikulinie IgG
P/c. p. endomysium i retikulinie IgA+ IgG (łącznie) -
Jestem po zabiegu
Czuję się ok, tylko głowa mnie z głodu boli. Ale niezły detox z lewatywą
Z Panią dr widziałam się przed zabiegiem, od dziś antyki 2 tygodnie, po @ w 3dc hormony i działamy. Dopytam ją jeszcze sms-owo co tam u mnie zobaczyła.
Ja również nie mogę złego słowa na Polną powiedzieć, super pielęgniarki, czuje się dbałość o pacjenta (choć oczywiście nie rodziłam, mówię o GIN3)
A wyjdę na szczęście dziś około 21:00Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 15:19
-
gabrysia111 wrote:Jestem po zabiegu
Czuję się ok, tylko głowa mnie z głodu boli. Ale niezły detox z lewatywą
Z Panią dr widziałam się przed zabiegiem, od dziś antyki 2 tygodnie, po @ w 3dc hormony i działamy. Dopytam ją jeszcze sms-owo co tam u mnie zobaczyła.
Ja również nie mogę złego słowa na Polną powiedzieć, super pielęgniarki, czuje się dbałość o pacjenta (choć oczywiście nie rodziłam, mówię o GIN3)
A wyjdę na szczęście dziś około 21:00
Cieszę się, że się dobrze czujesz!
Czyli jednak przed samą histero też jest lewatywa? masakra!
Która Pani dr robiła Ci histero? -
gabrysia111 wrote:A gdzie tam! Czekam Od wczoraj od 12:00 na czczo i jeszcze jeśli dziś wypis, to na własne żądanie...
Prawdopodobnie dopiero koło 12:00 zabieg...
Edit doczytałam czułam się tak samo .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 16:01
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Mysza1986 wrote:Cieszę się, że się dobrze czujesz!
Czyli jednak przed samą histero też jest lewatywa? masakra!
Która Pani dr robiła Ci histero?
Z tego co wiem to dr K sama wykonuje zabieg swoim pacjentkomStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]