MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ainaa wrote:Tak, tak, tak!!! Niesamowite wrażenia zobaczyć bijące serduszko naszego dziecka, życzę tego każdej z Was. Trzymajcie za nas kciuki ja za Was trzymam cały czasI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Dziękuje dziewczyny, to jednak dopiero początek.
Za nami długa droga: pierwsze IVF stymulowane, 3 zarodki, podawane pojedynczo w 3 dobie, 3 porażki. Drugie IVF na cyklu naturalnym z 1 pęcherzykiem, 1 zarodek podany w 2 dobie, porażka. 3 IVF stymulowane, pobrano 10 komórek, żadna sie nie zapłodniła w 2 poprzednich procedurach mieliśmy zarodki klasy A i B, teraz było 4 IVF, na cyklu naturalnym z 2 pęcherzykami, powstały dwie blastocysty 5AA, pierwsza z nami nie została, druga była podana teraz (CRIO) i ...serduszko bije
Trzymam za Was kciuki :*
Natu, serce zobaczyliśmy w 28 dniu po transferze blastki, na pewno zobaczysz je na wizycie najbliższej trzymam za to kciuki, przeżycie niesamowiteAina -
nick nieaktualnyHej,dziewczyny podczytuje ale zadko sie udzielam ,Ainaa trzymam kciuki za serduszko dziewczyny mam do was pytanie bo zawsze mialam cykle 28 29 dniowe a w tym juz @ przyszla a dzis 24 dc,tzn.przy podcieraniu krew wiec zaraz sie rozkreci czy to moz byc spowodowane jakimus zaburzeniami hormonalnymi?
-
Ainaa,pytanie mam do Ciebie jako do pacjentki dr.zaka. Byłam u niego na pierwszej wizycie ale w ostatecznosci wybrałam szczecin,gdzie pierwszy transfer się nie udał. wprawdzie mam jeszcze mrozaczka ale już układam plan B.czy wiesz co dr .zak sadzi o immunologii ?czy w udanym podejściu mialas kroplówkę albo sterydy? Moja klinika podchodzi to tego sceptycznie dlatego zastanawiam sie nad zmianą.
-
baja32 wrote:Hej,dziewczyny podczytuje ale zadko sie udzielam ,Ainaa trzymam kciuki za serduszko dziewczyny mam do was pytanie bo zawsze mialam cykle 28 29 dniowe a w tym juz @ przyszla a dzis 24 dc,tzn.przy podcieraniu krew wiec zaraz sie rozkreci czy to moz byc spowodowane jakimus zaburzeniami hormonalnymi?
Baja, jeden neregularny cykl może się zdarzyć nawet najzdrowszej kobiecie:-) trudno wyrokować, bo może to oznaczać zarówno coś albo i nic, przy wizycie to po prostu zgloś lekarzowi. -
Ainaa, no właśnie, narazie odpuszczam immunologię i spokojnie podchodzę do crio:) Życzę Ci spokojnej ciąży, śledziłam Twoje starania i mocno trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.
-
Tak byłam. Naczekalismy się 1,5h i jak narazie mamy mieszane uczucia. Jedyne co to zleciła histeroskopie na NFZ co dla nas jest na + . Mąż ma tsh 3,6 powiedziała ze powinien mieć do 2 więc powtarza wynik i jak co mamy receptę na letrox . A i kazała odwołać wizytę u Kurpisza bo i tak dostaję steryd i tu mam wątpliwości bo mogę mieć za słaby steryd i tak nk mam zrobione zobaczę co w wyniku będzie i tyle. Chce drążyć temat słabej reakcji na stymulacje i przyczynę . Liczy na cud naturalny skoro raz się udało. Ja akurat już miałam jeden cud i na kolejny nie liczę A do iui na pewno nie podejde bo to strata czasu i pieniędzy dla nas.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
Nie, byłam u pani dr w sumie to koleżanka tam podchodzi do ivf i mi ją bardziej polecała . W sumie to była moja pierwsza Pani ginekolog
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 06:24
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
nick nieaktualny