X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po pół roku stosowania Fertilmanu wyniki jeszcze bardziej spadły, z kiepskich na fatalne.
    Oczywiście to nie z winy tego leku, ale lekarz prowadzący kazał odstawić i zamienić na zwykły cynk, selen i witaminy, z czystych, ekonomicznych powodów, bo skoro nie pomagał, to nie warto było ładować w niego $
    Nika, ile czasu zajęło Wam poprawienie wyników męża?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lewy jajnik znów robi to samo :( nawet się nie da tego zliczyć. Z prawym trochę lepiej, jutro zrobię estradiol. Punkcja w piątek lub sobotę i znów transfer pod znakiem zapytania a szkoda bo endo jakimś cudem ma 10mm! Ale już się średnio czuję, jestem wzdeta i znow sikam co pół godziny.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, czym oni Cię faszerują, że aż tyle jaj znosisz? Ile miałaś ostatnio dojrzałych?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem...kłamać nie bede, ze czasu wolnego mam sporo, bo nie mam go wcale :) zaglądam tu zazwyczaj podczas karmienia. Nie wiem moze ja taka niezorganizowana jestem. Nasze dzieciątko jest przekochane ale poza nocą mało sypia wiecduzo uwagi poświęcam mu w dzien i tak czas leci, a dzien za dniem ucieka. Stałe tylko pranie, prasowanie, wypaczanie butelek, karmienie, przewijanie, spacer, kapanie.
    Bardzo chciałabym do doktorka na wizytę po 6 tc ale mamy dość daleko a dzidziuś wg mnie za mały a ba pewno nie chce małej zostawiać z kimś ba ten czas bo to pol dnia i tak by było, wiec chyba pójdę do gina na miejscu.
    Lady, a Ty jak na ostatnich nogach? Co u dr w ogule, bo ja zaczynam tęsknić :) ?

Aina
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie znoszę! Te cholerne pecherzyki się mnożą jak głupie i przeszkadzają sobie nawzajem. Ostatnio bylo większość pustych. 4 komórki, 3 dojrzałe z czego 2 zarodki. A tym razem mam tylko 150 puregonu, miało być 8 pęcherzyków a nie znów taka dupa.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD
    Autorytet

Strach się bać :P

sorry za offtop :P

MalaHD lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wcześniej też Puregon, czy teraz zmieniliście? Ja zaciskam mocno kciuki, żeby wiosna na nie dobrze wpłynęła i żeby się do weekendu chociaż ta szósteczka dojrzałych ogarnęła.
    Jak nie urok, to sraczka. Jedne za dużo, inne za mało, jeszcze inne jakieś inne za. Bez sensu to wszystko.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatański post! To oznacza, że będzie dobrze! :D doktorek mówi, że bedzie dobrze wiec tak musi być :)

a88 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze dobry schabowy nie jest zły :D Oczywiście warzywa jeść trzeba, ja mojemu codziennie do pracy robiłam sałatke ;) Ale gotowałam tak, ze jadł dużo tłuszczu, a za to mniej węgli. Mojemu się poprawiły wyniki, ale ciężko stwierdzić czemu. Miał bakterie beztlenowe, których się pozbyliśmy w listopadzie, brał witaminy, jadł regularnie ale z alko nie zrezygnował. Spał bez gaci ;) No i nasienie było spoko w dniu punkcji. Ale z nasieniem to jest loteria. W zależności od przyczyny problemów, jednym pomogą witaminy, innym odstawienie piwa a jeszcze innym nic nie pomaga, bo nie wiadomo co jest problemem.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to trzymam kciuki, żeby tym razem te pecherzyki dały Ci mnóstwo dojrzałych komóreczek! Jestem mega ciekawa co Ci tam wyjdzie. Ja miałam dokładnie taka dawkę jak Ty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 20:15

MalaHD lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna ty przed punkcją juz się źle czułas czy dopiero po? Przypomnij kiedy się zaczęło?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A korzystając z okazji, że dziś magluję nasz wątek i nadrabiam zaległości,
    mały kalendarz nadchodzących dni, żeby każda wiedziała kiedy i za kogo trzymać kciuki :)

wtorek - Alberta przynosi dobre wieści z hodowli
    piatek/sobota - Mala ma punkcję pięknych, książkowych komórek
    niedziela- Iwonn chwali się wysoką betą :)
    poniedziałek - Ajda po połówkowym wraca i przesyła ciążowe wiruski, które zarażą nas wszystkie

no i czwartek - a88 wizyta przez drugą procedurą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 21:39

iwonn lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja do czasu punkcji nic nie czułam. Dopiero punkcja dała mi w kość i potem ta hiperka >.<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 20:40

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    u nas po pół roku stosowania Fertilmanu wyniki jeszcze bardziej spadły, z kiepskich na fatalne.
    Oczywiście to nie z winy tego leku, ale lekarz prowadzący kazał odstawić i zamienić na zwykły cynk, selen i witaminy, z czystych, ekonomicznych powodów, bo skoro nie pomagał, to nie warto było ładować w niego $
    Nika, ile czasu zajęło Wam poprawienie wyników męża?
    U nas praca z armia trwała ok roku. Dieta i odstawienie alko zdziałało cuda. M zadowolony bo wcześniej miał dola ze wyniki kiepskie. Przegrzewanie tez ma znaczenie. Wiec kąpiele w wannie, sauna i trzymanie laptopa na kolanach powinno być wstrzymane. Co do mojej diety przed udana procedura to jadłam banany zmiksowane z avokado i szpinakiem miesiąc przed punkcją. Wierze ze tez pomogło.

We lubi tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam punkcje :P Mysza będzie miala chyba crio za jakiś tydzien? Jak dobrze wszystko pójdzie to bedziemy razem betowac :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala/Mysza przepraszam! Mylicie mi sie, nie wiem czemu, od samego poczatku, kiedy zaczęłam podczytywac forum :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 21:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jeszcze bedziecie wspolnie betowac, to juz pewnie calkiem nie ogarne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 21:40

• Campari Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88-wyniki wynikami, ale nie trać wiary. U nas udało się przy terato i asthenozoospermii :-) i Wam się uda.

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa, tak samo ja, czytam forum podczas karmienia ;-) no i wszystkim kibicuję. Nie masz Małej na cycku? Mój też nie śpi w dzień, a ostatnio tylko mama i rączki, ech ;-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Campari, Pawelek jest moja kolejna gwiazdka nadziei ;)

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ