X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dr wcale nie widziałam na punkcji tylko anestezjolog w koszuli w krabiki :)

iwonn, ladybirth lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta czekamy na wieści! Oby to byla wlasnie TA komórka! Też się bałam przed punkcja a wcale nie było tak źle. :)

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa a co u Was, chyba o nas nie zapomnialas? ;) Jak się miewasz i jak maleństwo? Na ta wizyte po połogową wybierasz się do Doktorka?

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn plamienie ustalo? Jesteś na l4 czy chodzisz do pracy?

• Alberta Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wsparcie, super jestescie. Sa dwie komorki. Narkoza 20 min, anestezjolog wysoki, starszy na niebiesko. Doktora ni widu, ni slychu. Mam dzwonic jutro o 11stej.

Mysza1986, MalaHD, iwonn lubią tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Dziekuje za wsparcie, super jestescie. Sa dwie komorki. Narkoza 20 min, anestezjolog wysoki, starszy na niebiesko. Doktora ni widu, ni slychu. Mam dzwonic jutro o 11stej.

Alberta, to anestezjolog ten sam co u mnie, bardzo sympatyczny :) z punkcji pamiętam nieprzyjemny wenflon i błogi sen :)

Ja po punkcji poprosiłam o rozmowę z dr. i weszłam bodajże na 5 minut.

Iwonn daj znać jak u Ciebie?

bv5tg9v.png
  • Niecierpliwa86 Nowa

Wysłany: 21 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie, Doktorka widzialam przed punkcja, a jak sie obudziłam to juz tylko został anestezjolog, który pomógł mi dostac sie do pokoju i dal leki przeciwbolowe wiec od razu go polubiłam! :) wszytskich informacji, łacznie z liczba komórek i dalszym postepowaniem, udzieliła nam bardzo miła Pani, która była obecna przy zabiegu. Z Dr rozmawiałam dopiero następnego dnia, przez tel.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anestezjolog to chyba ten sam. Widzę, że dla mnie przyodział taki szczególny outfit :) Mnie doktorek odwiedził po punkcji w pokoju, powiedział od razu o nasieniu, komórkach i następnej stymulacji czym mnie zmartwił no ale jak widać miał rację.

Alberta kciuki! :) Super, że jednak są dwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 12:56

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na razie czysto. Brzuch niedawno sie odezwal ale wzielam nospe. Aplikuje lutinus palcem.

Jestem w pracy. Praca biurowa. Staram sie nie przemeczac.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam...niestety na tarczy, która nazywa się beta <1.2 9 dpt

Nasza historia w skrocie:
    - 11 komorek pobranych, 5 zaplodnionych prawidlowo
    - w kazdej kolejnej dobie tracilismy jednego Zucha. To był najgorszy okres, oczekiwanie na telefon przezywalam strasznie. Plakalam, krzyczalam, modlilam sie, a gdy okazalo sie, ze przy najlepszym mozliwym scenariuszu dojdzie co najwyzej do transferu, ale nie bedzie nic do mrozenia, to się podlamalam
    - do 5 doby dotrwaly 2 Zuchy
    - transfer obu: 4aa i 3bb

No a bete juz znacie.
    Ciesze sie, ze udalo sie chociaz doprowadzic procedure do konca. Chcialabym moc podejsc do kolejnej jak najszybciej, licze wiec ze to podejscie pozwoli chociaz wyciagnac wnioski co moglo spowodowac obumieranie zarodkow i brak zagniezdzenia.
    Przykro mi, ze nie mam tez dla Was lepszych wieści, wiem doskonale jak dodaja skrzydel dobre wiadomosci plynace z forum. Postaram sie poprawic następnym razem, a za Was nieustannie trzymam kciuki. I zabieram sie teraz za nadrabianie zaleglosci w Waszych postach :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro kochana :( trzymaj sie

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi bardzo :(

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    dwie blastki zamrożone
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie czas po punkcji to tez masakra. Czlowiek tak bardzo sie stara. A potem nic nie mozna zrobic tylko patrzec jak jedna po drugiej pada. W pierwszej tez plakalam po kazdym telefonie.
    Trzeba walczyc dalej!

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    dwie blastki zamrożone
  • antonna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 przykro mi! Miałam nadzieje, ze wrócisz do nas z dobrymi wieściami :( Jakie parametry miało nasienie męża, w dniu punkcji? Mam nadzieje, ze następna procedura będzie ostatnia i szczęśliwa oczywiście!!!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parametry fatalne. Nie mam wyniku przy sobie, ale koncentracja i ruch postepowy byly bardzo, bardzo niskie :(

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dostaliście info odnośnie nasienia na papierze? Bo mi dr tylko powiedział, że "ok"

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale dopiero na wlasna prosbe

• antonna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dostaliśmy, ale ja mówiłam wcześniej ze chcemy. Ja w ogóle chciałam komputerowe, ale dostałam tylko taka jedna kartkę z najważniejszymi parametrami. Tak czy siak na pewno mieli z czego wybrać. W końcu tylko kilka plemników potrzeba było. Może następnym razem dostaniesz większa dawkę, żeby było więcej komórek i będzie więcej zarodków!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co mówiła mi Pani Biolog,to walczyli bardzo z nasieniem od początku, tak kiepsko było :/
    Czego się spodziewać na kolejnej wizycie? Zlecano Wam jakieś dodatkowe badania, oprócz tej sterty makulatury z badaniami, którą już naprodukowaliśmy przed pierwszą?
    I jak to jest w przypadku bardzo słabego nasienia? Coś mi się kojarzy, że można wtedy zapłodnić wszystkie komórki, jeśli byłoby ich wiecej niż 6. Są do tego jakieś dodatkowe wymogi?

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś pisałam i powtórzę mój M z morfologii 0% doszedł do 9% odstawiając piwo bo zawiera estrogeny biorąc Fertilman plus i jedząc dużo sałat ze świętymi warzywami i oliwa. Wcześniej był fanem schabowego z ziemniakami

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ