X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja mam punkcje :P Mysza będzie miala chyba crio za jakiś tydzien? Jak dobrze wszystko pójdzie to bedziemy razem betowac :)

Mała HD to ta bardziej szatańska ;p

a serio serio to w sob też będę w klinice na USG, czy i kiedy transfer pewnie wtedy się dowiem :)

bv5tg9v.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari a chusty próbowałaś?

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 przykro mi :/ ja nie wiem od czego to zalezy ze niektórym trzymają d 5 doby uparcie a niektórym do 3, ja nigdy nie miałam do 5, pewnie nic kompletnie bym wtedy nie miała :/
    Czy Twój M pali? Mieliście USG jąder? Jest ustalona jakaś przyczyna takiego nasienia? może kwestia żylaków.
    Nam się udało w III proc. więrzę, że pomogło też rzucenie fajek przez M chociaż nasienie nie było największym problemem, oczywiście musiał zrezygnować z sauny którą uwielbiał, no ale coś za coś.

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pali, od czasu do czasu wypije piwko (1-2 na tydzien), dieta tez calkiem spoko od kiedy dowiedzial się o oslabionych parametrach (rok temu).
    Zylakow brak.
    Moze hormonalnie coś mu sie rozregulowalo albo ta nieszczesna genetyka, bo pod tym katem nie byl badany. Zobaczymy jaki plan na niego bedzie miala klinika tym razem

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mocno trzymam za Was kciuki i przesyłam ciążowe wiruski :) Wierzę że każdej z nas w końcu się uda, ja odliczam dni z duszą na ramieniu żeby tym razem serduszko maleństwa nie przestało bić.

MalaHD, iwonn lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzdzownica ja ochoczo przyjmuje wiruski :) i przestań gadać głupotki, serducho bije jak dzwon!

dżdżownica lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moją bete raczej nie czekajcie. Dzisiaj znowu plamienie, co prawda tylko plamienie ale pozytywne emocje poszły się ... :(

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn se gadaj co se chcesz, ja będę czekać i innego wyniku jak pozytywnego nie przyjmuję to wiadomości! Może maluch się wgryza w mamę, może się zadrapnęłaś przy lutinusie, może tamto, może sramto :D Nie ma co gdybać, MUSI być dobrze!

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala madrze mowi. plamienie po transferze to wcale nie jest taki zly znak

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno prolutex moze powodowac plamienia (bardzo czesty skutek uboczny), wiec jesli lutinus to tez progesteron, tylko w innej formie, to moze to od niego? Ulotka nic nie mowila na ten temat?

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina ciesze się ze u Was wszystko dobrze! Ja dziś mam wizytę i sama jestem ciekawa czy to moje dziecko rośnie i czy wszystko jest ok. U nas niecałe 3 tyg zostały.

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn póki nie masz wyników bety to nie poddawaj się! Maleństwo tez potrzebuje Twojej wiary ze się uda! Z resztą plamienie nic złego oznaczać nie musi, czasem to oznaka implementacji i oby tak było w tym przypadku!

A88 przykro mi :( Kurcze potrzebujemy tu dobrych wieści! Oby Dr znalazła na Was sposób. A budowa plemników jest prawidłowa? Słabe parametry to jeszcze nie koniec świata, gorzej jak plemniki są uszkodzone, np bez ogonkòw ze juz zupełnie nie ma z czego wybrać.

• iwonn Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 ja biorę i prolutez i lutinus 3x dziennie.

Staram się myśleć pozytywnie i naprawdę się oszczędzam.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    dwie blastki zamrożone
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybirth na pewno rośnie, daj znać koniecznie po wizycie :-) . 3 tygodnie!! Ale to zkeciało, czyli teraz to już w każdej chwili możesz przywitać maleństwo :-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj/dzis - Alberta, jakie newsy po punkcji?
    dzis - ladybirth wizyta, ostatnia prosta
    piatek/sobota - Mala ma punkcję pięknych, książkowych komórek
    niedziela- Iwonn chwali się wysoką betą :)
    poniedziałek - Ajda po połówkowym wraca i przesyła ciążowe wiruski, które zarażą nas wszystkie
    Jutro - a88 wizyta przez drugą procedurą

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    A budowa plemników jest prawidłowa?
    Dupa, a nie prawidlowa. Morfologia raz zdarzyla się na poziomie 4%, a zazwyczaj 1-2

• antonna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn mi się zaczęły plamienie jakoś od 5 dpt?? I te plamienia miałam do końca 5 tc. Także naprawdę to może oznaczać wszystko! A też sobie mówiłam, że przed okresem zawsze miałam plamienia to pewnie nic z tego :P

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol 3246 czyli nadal wiem, że nic nie wiem bo przecież te kurduple które przeszkadzają tym które mają szanse dojrzeć też produkują estradiol więc co mi to badanie dało? G*wno :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn plamienie miałam w obu ciążach. Potem wręcz krwotok w 8tc obecnej ciąży, leciało mi po nogach, karetka mnie zabrała i na Polnej lekarz który mnie badał uznał, że już po wszystkim i mam przeleżeć noc by inny lekarz dał potwierdzenie diagnozy.

Badanie nastąpiło prawie po 20 h. bo to był weekend i mój Syn przetrwał!
    Kopie mnie właśnie a krwawienie miałam prawie do 12 tc.
    Dlatego nie lubię Polnej (dodam, że nasz Dr był wtedy na konferencji- poza zasięgiem)

Bierzesz Acard? On mi bardzo pomógł.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• iwonn Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem że plamienie czy krwawienie w ciąży jest częstym zjawiskiem. Chcę wierzyć że będzie dobrze. I staram się myśleć pozytywnie ale ta myśl już siedzi mi z tyłu głowy i nic nie mogę na to poradzić.
    Acard biorę i tym razem biorę też clexane.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    dwie blastki zamrożone
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ