MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie nie. Ja na elonvie miałam za dużo pęcherzyków i jedne przeszkadzały drugim, na puregonie mam znacznie mniej ale i tak za dużo.
Punkcja sobota/niedziela. Jeszcze wczoraj brałam puregon, dziś mam znów wizytę i będzie ostateczna decyzja bo ten największy mi się zatrzymał ale ruszyło kilka dodatkowych (mają po 15-17mm). Dr obstawia, że będzie z tego ok 8 komórek, no zobaczymy
Za to śluz mam płodny uohuho... Nigdy czegoś takiego nie widziałamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 11:25
a88, iwonn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mala wiesz, ze nasienie ma miec minimum 3 dni. Szkoda bo z takim sluzem to az sie chce podzialac . Rzeczywiscie doktorek odpisal w ciagu godziny, ze sa dwa zarodki blastomerowe. Czytam, ze moga byc z 2,4,8 komorek. Jutro zapytam smsowo. Iwonn jak sie czujesz?
MalaHD, iwonn, antonna lubią tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
U mnie nie było większej różnicy w ilości w pęcherzykach miedzy elonva a puregonem. Jedna blastka więcej.
U mnie bz. Minimalne plamienia. Zauważyłam ze zawsze z rana.ponad 3 lata starań
3 IUI
11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB
dwie blastki zamrożone
18.03.2017 crio 2 blastki cb -
Ajda, Acard do 3 trymestru, ale to musisz potwierdzić z Doktorkiem. On Ci powie kiedy przerwać. Ja niestety brałam ciut dłużej bo nie dopytalam
Clexane można stosować do końca ciazy jeśli są ku temu wskazania, to jest na krzepliwosc krwi. Na pewno miałaś robione te badania. Ja miałam dobre wyniki i mi odstawił juz dawno.
Co do leków na tarczyce to właśnie wczoraj go pytałam. Ja biorę eutyrox. Z tarczyca jako taką nie mam problemów, poziom był ok dla zdrowej kobiety ale za wysoki dla starającej się o dziecko. Jeśli masz podobnie to mi powiedział ze mam brać do porodu i później jak będę karmić piersią. Po kilku tyg od porodu zrobić badanie i odstawić jeśli poziom będzie ok.
-
Ja Acard tez do 3 trym i dr to potwierdził. Krzepliwość troszkę poniżej normy ale nie kazał mi brać Clexane. Mam kontrolować dalej wynikami krwi i biorę euthyrox 1 tabl codziennie. Tak chyba dojadę do końca.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Acardu z zasady nie stosuje się w 3 trymestrze ciąży. Pewnie nic już nie wnosi, ale szczerze to nawet nie pytałam dlaczego się go nie stosuje. Letrox tez można do końca. To ta sama grupa leków co eutyrox, oba na tarczyce a tego trzeba pilnować do końca ciazy.
-
MalaHD wrote:No właśnie nie. Ja na elonvie miałam za dużo pęcherzyków i jedne przeszkadzały drugim, na puregonie mam znacznie mniej ale i tak za dużo.
Punkcja sobota/niedziela. Jeszcze wczoraj brałam puregon, dziś mam znów wizytę i będzie ostateczna decyzja bo ten największy mi się zatrzymał ale ruszyło kilka dodatkowych (mają po 15-17mm). Dr obstawia, że będzie z tego ok 8 komórek, no zobaczymy
Za to śluz mam płodny uohuho... Nigdy czegoś takiego nie widziałam
MałaHD niech to będzie dobry znak ten śluz! Transfer będzie od razu w tym cyklu? -
Gabrysia dobre pytanie! Dlatego ja prowadzę ciążę w Medart bo zwykły lekarz by chyba tego in vitro nie ogarnął. O ile się nie mylę to Acard tez nie jest w ciąży wskazany a tu proszę, łykalam jak m&m'sy! Clexane to tez nie jest standardowy ciążowy lek wiec nie wiem..
-
Jaja urosły, ile ich finalnie będzie tego nie wie nikt ale dziś ovitrelle i punkcja w sobotę dr mówi, ze jajniki są popsute ale jest dobrej myśli.
Poprosiłam o encorton, śmiał się ze mnie ale przepisał. Estrofemu po punkcji mam nie brać, to nie biorę
Endo tłuściutkie ponad 10mm takiego to w życiu nie miałam. Fajnie jakby się udało zrobić transferiwonn, ladybirth lubią tę wiadomość
-
Ja nie czuje się obolala ale po krotkim spacerze do sklepu cholernie ciagni mi brzuch ( mam spory ) i bolą plecy jak by ktoś igly mi wbijal. Mały ze wzrostem też przystopowal, dr nie pasowalo ze tak ladnie rosl i zwolnil, wiec wyslal mnie do Sztmanskiego na przyplywy, ale jest wszystko ok, maluch wszy 2500 i zostalo nam jeszcze niecałe 5 tygodni. Do tego dopadlo mnie nadciśnienia wiec po lekach chodze śpiąca ale i tak do konca to te leki nie zbyt dobrze obniżają mi go.I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
3 sniezynki
30.04.17 synus 3464kg 58cm