X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala jak piekna i mocna gromadka. Gratulacje i czekamy na bete:)

MalaHD lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dał encorton. Śmiał się co prawda, że swiruje ale przepisał.

Meda właśnie, masz 6 mrozakow a już o stymulacji :P

Gonia8986 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza myślę, że Pimafucin ci pomoże, bo na mnie zawsze błyskawicznie działał :)

Jeśli mam wam się przyznać, to niestety nie mam już 6 mrozaków, tylko 4 (w tym właśnie 2EB). Betować będę w sobotę a nie chciałam Wam mówić, bo ostatnio moje ciąże biochemiczne wprowadzały tu niepotrzebny zamęt, a wy potrzebujecie spokoju :) Aczkolwiek teraz już wam mogę powiedzieć, bo nie mam absolutnie żadnych objawów więc sprawa wydaje się być przesądzona :) Wiem,wiem, że nie mogę mieć jeszcze na tym etapie żadnych objawów ani nic, ale znam swój organizm i po prostu nie wyszło - będę walczyła dalej o błonę i następne transfery, ale to po przerwie, bo i tak pójdę teraz na antykoncepcję a później znów będzie trzeba wykombinować jak błonę przygotować :)
    Ale nie roztrząsajcie tego w tej chwili, po prostu w sobotę wieczorem wam napiszę jaką betę mam, a teraz uciekam nad morze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Alberta pochwali się piękną betą :)!

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O MedA co za wiadomości :) Czyli udało Ci się wyhodować ładną błonę? Jakiś nowy zestaw leków na Ciebie zadziałał, czy może to był przypadek?
    Udanego wyjazdu :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:

Jeśli mam wam się przyznać, to niestety nie mam już 6 mrozaków, tylko 4 (w tym właśnie 2EB). Betować będę w sobotę a nie chciałam Wam mówić, bo ostatnio moje ciąże biochemiczne wprowadzały tu niepotrzebny zamęt, a wy potrzebujecie spokoju :) Aczkolwiek teraz już wam mogę powiedzieć, bo nie mam absolutnie żadnych objawów więc sprawa wydaje się być przesądzona :) Wiem,wiem, że nie mogę mieć jeszcze na tym etapie żadnych objawów ani nic, ale znam swój organizm i po prostu nie wyszło - będę walczyła dalej o błonę i następne transfery, ale to po przerwie, bo i tak pójdę teraz na antykoncepcję a później znów będzie trzeba wykombinować jak błonę przygotować :)
    Ale nie roztrząsajcie tego w tej chwili, po prostu w sobotę wieczorem wam napiszę jaką betę mam, a teraz uciekam nad morze :)

Spokojności i wdychaj dużo jodu nad tym morzem!

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz ty co! Nie siejesz zamętu, my bardzo kibicujemy!
    Mam nadzieje, że ten brak objawów to jednak dobry znak :) udanego wypoczynku

A w ogóle to ja mówiłam dr, że będę brała po jednym a moją piwną zamrozili razem z 4AB. Ponoć ona się nie nadaje do samodzielnego transferu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 13:54

Mada29 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błona poszła na Puregonie - nawet dr była zdziwiona, że się udało :) Problem polega na tym, że ja mam statystycznie jeszcze mniejsze szanse niż wy, bo to, że endo osiągnęło przyzwoitą grubość (8,9 więc jak na mnie to mega dobrze) to jedno, ale druga sprawa jest taka, że mam tam bardzo mało receptorów, do których zarodek może się przyczepić, także jak kiedyś zajdę to będzie serio jak wygrana w totka :)
    Ale póki mnie na to stać to jeszcze trochę popróbuję :) dr mnie pewnie wrzuci na antykoncepcję po tym puregonie, bo co prawda największy pęcherzyk pękł, ale są też inne i nie wiem jak się będzie na nie zapatrywać - to raz, a dwa może być tak, że do tego cyklu dr mnie zmusiła, bo koniecznie chciała sprawdzić czy się uda na puregonie, jeśli w cyklu poprzedzającym miałam maksymalne dawki estrogenów i to przed długi okres bo prawie 30 dni :)
    Więc myślę, że będzie kombinować tak, żeby mi teraz dać antykoncepcję, później może spróbujemy z puregonem, a jeśli nie wyjdzie to znów antykoncepcja, cykl na ogromnych dawkach estrogenów i dopiero później znów puregon, także raczej następny transfer po wakacjach - o ile się uda oczywiście powtórzyć wynik z tego cyklu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała co do podawania blastek kompaktujących to chyba nie do końca tak jest, że nie można ich podawać samych :) U mnie dr podała 2, bo po prostu od samego początku była za tym, żeby mi podawać 2, ale wydaje mi się, że jeśli rozmrożą wcześniej EB to ona się rozwinie między rozmrożeniem i podaniem, ale to oczywiście zależy o której się ma transfer :)
    Ja miałam transfer przed 9 więc po prostu te moje zarodki ledwo co się zdążyły rozmrozić :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi dziś powiedziała, że to słaba blastocysta i bedzie się nadawała do transferu z drugim dlatego sa zamrożone razem. Mówicie, że mnie oszukali? :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to nie wiem! Mi dr powiedziała, że takiej blastki może być i 5aa... Tak czy owak masz tyle świetnych zarodków, że szykuje się 6 dzieci! :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 mam, jedna się przestała rozwijać. Ale ta dzisiejsza ze mną zostaje i koniec kropka! :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sorki, nie doczytałam :) ale 5 dzieci to też już jest co się uganiać! :) Moi teściowie mają 5 dzieci i to w zasadzie czwórkę co roku, a tylko najmłodszy się trafił później :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak patrze na fotkę to ona jest nawet większa niż ta 4 więc możliwe, że za kilka godzin stalaby się 5? A że slabsza to może chodziło o to, że wolniejsza i nie dało się jeszcze określić jej klasy. Tylko dlaczego zamrozili mi je razem?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:

Tak mi ptaszki ćwierkaja inaczej :) Jak już Ci pisałam w sobotę będzie wiadomo .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ale jak patrze na fotkę to ona jest nawet większa niż ta 4 więc możliwe, że za kilka godzin stalaby się 5? A że slabsza to może chodziło o to, że wolniejsza i nie dało się jeszcze określić jej klasy. Tylko dlaczego zamrozili mi je razem?
    Żeby podać podwójnie? Bo ja widzę że w klinice są za podawanie dwóch.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 1,2

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn :( tak mi przykro. Mocno Cie przutulam. Musisz być silna.
    To takie niesprawiedliwe :(

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz ku*wa mac... :( iwonn, życzę duzo sily, co Cie nie zabije, to Cie wzmocni!

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn bardzo mi przykro.. Trzymaj się i nie poddawaj się kochana! :*

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ