X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziękuję wam dziewczyny, zrobię tak jak anakonda radziła. Wystarczy mi wtedy :) mam nadzieję, że była to tylko moja fanaberia i faktycznie go nie potrzebowalam. Sikacz negatywny.
    Nie odstawiaj, teraz nie jestes w stanie sprawdzic czy to "ten zarodek" czy encorton. Bierz conajmniej do wizyty serduszkowej, conajmniej...

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zobaczcie teraz, jakie sikańce mogą być słabe. W teorii te najlepsze wykrywają od 10mIU/ml, w teorii...

Mysza, jest plan na crio, który mam nadzieję uda się zrealizować. Obawiam się tylko, że endo po histero nie będzie rosło...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD sikaj na test facelle z rossmann. On wychodzi przy becie 12 nawet. Mi pokazał małego człowieka w 4 dpt.

Mysza ja też nie wierzę :o gdyby nie ruchy i przeszkadzający w niektórych czynnościach brzuch zapomniałabym, że jestem w ciąży. Pierwszą ciążę celebrowałam, a teraz mam bunt dwulatka w natarciu i nie mam czasu nawet myśleć o ciąży. Dzisiaj w panice odkryłam, że mam full różowości i muszę coś synowi do ubrania kupić, bo to już prawie połowa...

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Przepraszam Bella boję się cieszyć. Tutaj czułam sie zobowiązana poinformować :P Szczerze to jestem posrana bardziej niż przed beta, czy ona zaraz nie spadnie. Doktorek zlecil morfologie, tarczyce, inr i aptt. Jutro pójdę to betę też zrobię, coś czuję, że będę codziennie latać jak wariatka

Może pobijesz mój wynik :) ja robiłam 9 razy co 2 dni. I później jeszcze 2 razy w terminie w którym poprzednio poronilam. Za którymś razem wchodzę do labo i słyszę od pani laborantki "dzień dobry pani Justyno..." :)

1JyDp2.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala masz ładną betę, będzie dobrze! Jak chcesz to ja mam prawie całe opakowanie Encortonu (92 tabletki po 5 mg), mogę Ci to jakoś przesłać, albo zostawić dla Ciebie w klinice?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna wysłałam zaproszenie :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta jak się czujesz? Trzymasz się jakoś ?

Anakonda myślę o Tobie.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA- ja całkowicie zaufałam Pani dr i bez robienia p/c przeszłam na dietę (jest lepiej niż myślałam, przynajmniej się zdrowo odzywiam i jem dużo warzyw i owoców). Wiem, że dziewczyny tu rekomendowały inaczej, ale zadecydowałam zdać się na dr.

Anakonda_ daj znać po wizycie co i jak. Wysyłam światłowodem dobrą energię.

Gabrysia_ niech Twoje endo rośnie co najmniej tak szybko jak moja rzeżucha![ale sobie porównałam] Jestem ciekawa jak Twój wynik hist-pat?

Mała_ niech kolejne badania to już będą tylko formalności ( qrde chyba przy kolejnym transferze też się nawrócę, choć teraz psioczę na KK ;p )

Dżdżornico (Justyno) - chciałoby się zaśpiewać "jesteś szalonaaa" jak się czyta o ilości 9 Bet!! :) ale kto wie, wszystko przed nami, może ktoś rekord pobije ;p

dżdżownica lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jest niewierzący jak mu powiedziałam, że Bóg mnie wysłuchał to patrzył na mnie jak na kosmitke :P
    I jak Ci jest na BG?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dziewczynom chodziło po prostu o to, że przeciwciała muszą być zrobione przed przejściem na bg, a przeciwciała+genetyka daje pełen obraz sytuacji :) A tak to masz gen, ale nie wiesz, czy rzeczywiście masz z tym problem :) Ja z kolei nie mam genu, ale dr kazała jakiś czas temu przejść na tę bg i żałuję, że wcześniej nie zrobiłam przeciwciał, bo to by ostatecznie wyjaśniło sprawę :) A kazała mi przejść dlatego, że mieli 3 pacjentki bez genu, ale z wysokimi przeciwciałami - zresztą mam wrażenie, że oni są tak sfiksowani na tej diecie, że każdemu rekomendują niezależnie od sytuacji :)

W takim razie umów się w 3 dc na wizytę skoro dr ci nie odpowiedziała ;)

Mała teraz już musi być dobrze! I już nie szukaj sobie problemów żadnych tylko szykuj się na poród! :)

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mąż jest niewierzący jak mu powiedziałam, że Bóg mnie wysłuchał to patrzył na mnie jak na kosmitke :P
    I jak Ci jest na BG?

Narazie jestem 3 dni na BG więc za dużo powiedzieć nie mogę, cieszę się nawet z tych ograniczeń i motywacji do zdrowego odżywiania, bo po stymulacji i tych wszystkich hormonach przybyło mi kilka kg i już weszłam w nadwagę ;(

bv5tg9v.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a jak bardzo ściśle dr się Tobie kazała trzymać diety? Musisz zwracać uwagę na śladowe ilości?
    Ja mam bardzo restrykcyjna, w sumie trochę sama narzucilam sobie taki rygor ale doktorek to pochwalił. Nawet w domu nic nie mam z glutem, przypraw nie używam, praktycznie wszystko co kupuje to z certyfikatem. No wiadomo że owoce warzywa i nabiał to normalny. Choć ostatnio nawet na jogurcie activia było info o glutenie :/

1JyDp2.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Mysza a jak bardzo ściśle dr się Tobie kazała trzymać diety? Musisz zwracać uwagę na śladowe ilości?
    Ja mam bardzo restrykcyjna, w sumie trochę sama narzucilam sobie taki rygor ale doktorek to pochwalił. Nawet w domu nic nie mam z glutem, przypraw nie używam, praktycznie wszystko co kupuje to z certyfikatem. No wiadomo że owoce warzywa i nabiał to normalny. Choć ostatnio nawet na jogurcie activia było info o glutenie :/

Nic mi nie napisała więcej poza "proszę zdecydowanie przejść na dietę bezglutenową", na 2 kolejne SMSy już nie odpisała, to co zawiera nawet śladowe ilości w składzie na etykiecie (np. przyprawy) wykluczyłam, ale już jeśli w składzie nic takiego nie ma (np. fasola w puszcze, koncentrat pomidorowy, a jest nawet bez certyfiktu to zjadam), jak pójde na wizytę to będę miała szansę dopytać...

bv5tg9v.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Nic mi nie napisała więcej poza "proszę zdecydowanie przejść na dietę bezglutenową", na 2 kolejne SMSy już nie odpisała, to co zawiera nawet śladowe ilości w składzie na etykiecie (np. przyprawy) wykluczyłam, ale już jeśli w składzie nic takiego nie ma (np. fasola w puszcze, koncentrat pomidorowy, a jest nawet bez certyfiktu to zjadam), jak pójde na wizytę to będę miała szansę dopytać...
    To takie "naturalnie" bezglutenowe są bezpieczne jeśli nie ma napisane że może zawierać gluten. Najgorzej ze słodyczami i zjedzeniem czegoś na mieście. Frytki w McDonald's można :D

Mysza1986 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    To takie "naturalnie" bezglutenowe są bezpieczne jeśli nie ma napisane że może zawierać gluten. Najgorzej ze słodyczami i zjedzeniem czegoś na mieście. Frytki w McDonald's można :D

dzięki za info o frytkach! przyda się na trasie (dużo zawodowo podróżuję po PL)

W Poznaniu jest już naprawdę wiele knajp z menu bez glutenu :)

bv5tg9v.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakaś polecasz? My ostatnio byliśmy w gospodzie pod dzwonkiem na garbarach ale ceny mają kosmiczne :/

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Zdolnych na Piekarach zawsze maja jakas fajna opcje BG

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W medarcie nie było gdzie zaparkować. Nawet na przeciwko pozajmowane.
    Miał mi dr wypisać receptę, pisałam mu wczoraj smsa. Dziś dzwoniłam żeby mu przypomnieć, przyjeżdżam i co? NIE MA. I i tak czekałam godzinę a zwiałam z pracy na "minutkę" :P Niby jestem przyzwyczajona, że tam się ZAWSZE czeka ale i tak mnie to wkurzyło

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam po 10 i były pustki. Mimo braku ludzi u Szym wizyta opóźniona o 40 min. Teraz mam już chodzić co 2 tyg a pomiędzy ktg. Mały ma prawie 2 kg

MalaHD, iwonn lubią tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a to ktg musi być u nich robione? Bo jeżdżenie tam co tydzień przez 8 tyg to masakra :/

‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ