X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolutex był najtaniej w DOZ 154 zł i Gemini 145 zł, ale chyba któraś z dziewczyn pisała, że to już nieaktualne? Spróbuj przedzwonić do tych aptek.
    Do Prolutexu musisz kupić dodatkowo strzykawki 2ml, igły do pobierania leku z fiolki (ja mam 1,2x40mm) i krótkie igły do wstrzykiwania (ja używam 0,45x16mm i wkłuwam calą). Ja podaję Prolutex wieczorem

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore prolutex wieczorem, I tak jak Gabi zamiast lutinusa dostalam duphaston 2x2 dziennie (jupi!).

gabrysia111 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica ostatnio pisała, że w meddom na Słowiańskiej prolutex po 148 zł. W dozie za 158. Lepiej podawać wieczorem bo miejsce wkłucia boli jeszcze parę ładnych godzin i spodnie czy rajstopy je drażnią. Ananasa jadłam jeden gruby plaster dziennie od dnia przed transferem do 5dpt. W sumie zjadłam 2 całe

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gemini w Gnieźnie Prolutex 145 dzwonić trzeba i zamawiać taka dostałam informację przez telefon .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Czyli cenowo Prolutex wychodzi w sumie podobnie do Lutinusu?
    Trochę się zmartwiłam, że trzeba dodatkowe strzykawki, myślałam że jets jakoś prościej. A czy można łączyć tez Lutinus z Duphastonem, czy to tylko z Prolutexem to nowe połączenie?
    Co myślicie o wczesnych transferach w 3 dobie?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja mam teraz Prolutex + Duphaston i dodatkowo kilka sztuk Lutinusu, które Pani dr kazała wykorzystać, żeby się nie zmarnowały (więc łączyć można).
    Co do dnia transferu nie mam zdania - za każdym razem miałam 5 dobę.
    Ja przed czwartkowym transferem główkuję, czy brać 2 zarodki czy 1... Pani dr zasugerowała 1, ale mamy zdecydować sami. Biorąc pod uwagę dość krótkie u mnie okno czasowe z szansą na ciążę, myślałam by maksymalnie wykorzystać ten cykl i zwiększyć szanse podając 2. I mam zagwostkę :/

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia, u mnie z koleji dr rekomenduje 2 zarodki a ja myslalam o 1, oczywiscie decyzja mega trudna... z jednej strony boje sie "marnowac zarodkow" zwlaszcza, ze dopiero jak teraz nie wyjdzie to dostane skierowanie na histeroskopie, z drugiej jednak zawsze do tej pory trzymalam sie jej rekomendacji.
    Ciekawe ze Tobie sugeruje 1 mi 2 mimo tego, ze obie mamy po 4 zarodki zamrozone...

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dr nie sugeruje ilości zarodków odnosząc się do tego ile ich macie zamrożonych - zależy to od czy w przypadku ewentualnej ciąży bliźniaczej twój organizm uciągnie ją w miarę bezproblemowo ;) dr patrzy na wielkość macicy i jej ułożenie a także ogólnie na Twoją osobę, np. czy jesteś malutka i drobniutka, czy nie ;) jeśli jesteś przed histero to ja brałabym jeden, bo nie wiesz co ci tam w błonie siedzi, ale to już wasza decyzja ;) ja miałam histero przed ivf więc nie miałam takich dylematów - z drugiej strony wiedza o tym jakie masz endo też za dużo nie zmieni bo wpływu na to nie masz żadnego niestety i nie można tego lekami regulować, jedyne co jest dobre to blizna po histero w którą lubią się zagnieżdżać zarodki ;)

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żak w ogóle nie sugeruje ilości zarodków, mówi, że to nasza decyzja. Ja też miałam dylemat bo to był mój jedyny cykl z takim grubym endo. Z tym, że ja dwojeczki absolutnie nie chciałam, mój mikro organizm mógłby nie podołać i stwierdzilam, że jak mam się martwić podwójnie o zdrowie dzieci w ewentualnej ciąży to chyba wolę podejść 2 razy do transferu.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, dla mnie to było zaskoczenie, że mówiła o jednym, bo przecież przy ET podała dwa... Ja jestem spora babka, biodra szerokie, macica po histero wizualnie OK, więc o to się nie obawiam. A biorąc pod uwagę, co mówiła Pani dr, że u niektórych pacjentek już w pierwszym cyklu po łyżeczkowaniu z powrotem endo robiło się polipowate, to myślę o maksymalnym wykorzystaniu tego crio...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi- to kciuki za jutro &&&&

bv5tg9v.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że lepiej się zdecydować na jeden. :)
    Jestem po pierwszym Prolutexie, czy też tak miałyście, że w miejscu podania zrobiła się taka wypukła górka na początku? Teraz się trochę rozeszła, ale na początku się wystraszyłam.:)
    A Duphaston 2 razy po 2? Nie za dużo tego progesteronu? :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi kciukam &&&
    Jak zdecydowałas jeden czy dwa?

Lena prolutex różnie, zależy jak się wklujesz. Ja czasem mam taka gulke ze nawet przez ciuchy widać. Lepiej za dużo progesteronu niż za mało. W poniedzialek transfer?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie wiadomo, jak się wszystko potoczy, ale prawdopodobnie poniedziałek.
    Jestem załamana tym Prolutexem, chyba wrócę do Lutinusu, mimo denerwującego wyciekania.
    Miejsce wkłucia Prolutexu faktycznie boli. :(
    A Lutinius czy Prolutex w aptece są oczywiście na receptę?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na dwa.

Lena, mi pani dr ostatnio powiedziała, że wg ostatnich badań naturalny progesteron podawany podskórnie jest najlepszy na zagnieżdżenie, więc chyba warto się przemęczyć. Ja w poprzednim cyklu z transferem miałam cały posiniaczony i obolały brzuch, ale jakoś się przyzwyczaiłam.

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Zdecydowałam się na dwa.

Lena, mi pani dr ostatnio powiedziała, że wg ostatnich badań naturalny progesteron podawany podskórnie jest najlepszy na zagnieżdżenie, więc chyba warto się przemęczyć. Ja w poprzednim cyklu z transferem miałam cały posiniaczony i obolały brzuch, ale jakoś się przyzwyczaiłam.

Gabi super!

Lena- dasz radę się przemęczyć, lutinus wychodzi mega drogo, a zastrzyków z prolutexu można się nauczyć, ja przy poprzednim podejściu miałam też obolały i posiniaczony brzuch, a teraz już do takiej wprawy doszłam, że mam malutkie czerwone kropki po igle tylko :)

bv5tg9v.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje maleństwo jest juz na świecie!! Każdej z Was życzę żeby marzenie o posiadaniu dzidziusia szybko się spełniło! Każda historia jest inna ale cel jeden także nie przestaje trzymać kciuków za Medart'owe staraczki ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:01

MedA, aura, gabrysia111, MalaHD, Nika8686, dżdżownica, Lady_E, a88, Mysza1986, antonna, Alberta, iwonn, LOLA123, Campari, AnnaNata., Ainaa, Lena1, anakonda, AnaC, agniecha88, Myszaka76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje!! Pamiętam jak zaszłaś w ciążę a tu już maluch na świecie, jejku! super! <3

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje!!!

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje! Cudowna wiadomość

U nas wszystko dobrze, dzidziuś ma 6mm, serduszko bije <3

Gabi, Mysza zostawilam wam wirusy w rejesteacji. Trzymam za was mocno kciuki!

a88, MedA, Mysza1986, antonna, Nika8686, gabrysia111, Alberta, iwonn, LOLA123, AnnaNata., anakonda, Ainaa, AnaC lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ