MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Prolutex był najtaniej w DOZ 154 zł i Gemini 145 zł, ale chyba któraś z dziewczyn pisała, że to już nieaktualne? Spróbuj przedzwonić do tych aptek.
Do Prolutexu musisz kupić dodatkowo strzykawki 2ml, igły do pobierania leku z fiolki (ja mam 1,2x40mm) i krótkie igły do wstrzykiwania (ja używam 0,45x16mm i wkłuwam calą). Ja podaję Prolutex wieczorem -
Dżdżownica ostatnio pisała, że w meddom na Słowiańskiej prolutex po 148 zł. W dozie za 158. Lepiej podawać wieczorem bo miejsce wkłucia boli jeszcze parę ładnych godzin i spodnie czy rajstopy je drażnią. Ananasa jadłam jeden gruby plaster dziennie od dnia przed transferem do 5dpt. W sumie zjadłam 2 całe
-
W gemini w Gnieźnie Prolutex 145 dzwonić trzeba i zamawiać taka dostałam informację przez telefon .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Dzięki. Czyli cenowo Prolutex wychodzi w sumie podobnie do Lutinusu?
Trochę się zmartwiłam, że trzeba dodatkowe strzykawki, myślałam że jets jakoś prościej. A czy można łączyć tez Lutinus z Duphastonem, czy to tylko z Prolutexem to nowe połączenie?
Co myślicie o wczesnych transferach w 3 dobie? -
Lena, ja mam teraz Prolutex + Duphaston i dodatkowo kilka sztuk Lutinusu, które Pani dr kazała wykorzystać, żeby się nie zmarnowały (więc łączyć można).
Co do dnia transferu nie mam zdania - za każdym razem miałam 5 dobę.
Ja przed czwartkowym transferem główkuję, czy brać 2 zarodki czy 1... Pani dr zasugerowała 1, ale mamy zdecydować sami. Biorąc pod uwagę dość krótkie u mnie okno czasowe z szansą na ciążę, myślałam by maksymalnie wykorzystać ten cykl i zwiększyć szanse podając 2. I mam zagwostkę -
Gabrysia, u mnie z koleji dr rekomenduje 2 zarodki a ja myslalam o 1, oczywiscie decyzja mega trudna... z jednej strony boje sie "marnowac zarodkow" zwlaszcza, ze dopiero jak teraz nie wyjdzie to dostane skierowanie na histeroskopie, z drugiej jednak zawsze do tej pory trzymalam sie jej rekomendacji.
Ciekawe ze Tobie sugeruje 1 mi 2 mimo tego, ze obie mamy po 4 zarodki zamrozone... -
nick nieaktualnyMysza dr nie sugeruje ilości zarodków odnosząc się do tego ile ich macie zamrożonych - zależy to od czy w przypadku ewentualnej ciąży bliźniaczej twój organizm uciągnie ją w miarę bezproblemowo dr patrzy na wielkość macicy i jej ułożenie a także ogólnie na Twoją osobę, np. czy jesteś malutka i drobniutka, czy nie jeśli jesteś przed histero to ja brałabym jeden, bo nie wiesz co ci tam w błonie siedzi, ale to już wasza decyzja ja miałam histero przed ivf więc nie miałam takich dylematów - z drugiej strony wiedza o tym jakie masz endo też za dużo nie zmieni bo wpływu na to nie masz żadnego niestety i nie można tego lekami regulować, jedyne co jest dobre to blizna po histero w którą lubią się zagnieżdżać zarodki
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Żak w ogóle nie sugeruje ilości zarodków, mówi, że to nasza decyzja. Ja też miałam dylemat bo to był mój jedyny cykl z takim grubym endo. Z tym, że ja dwojeczki absolutnie nie chciałam, mój mikro organizm mógłby nie podołać i stwierdzilam, że jak mam się martwić podwójnie o zdrowie dzieci w ewentualnej ciąży to chyba wolę podejść 2 razy do transferu.
-
Wiecie, dla mnie to było zaskoczenie, że mówiła o jednym, bo przecież przy ET podała dwa... Ja jestem spora babka, biodra szerokie, macica po histero wizualnie OK, więc o to się nie obawiam. A biorąc pod uwagę, co mówiła Pani dr, że u niektórych pacjentek już w pierwszym cyklu po łyżeczkowaniu z powrotem endo robiło się polipowate, to myślę o maksymalnym wykorzystaniu tego crio...
-
Mi się wydaje, że lepiej się zdecydować na jeden.
Jestem po pierwszym Prolutexie, czy też tak miałyście, że w miejscu podania zrobiła się taka wypukła górka na początku? Teraz się trochę rozeszła, ale na początku się wystraszyłam.
A Duphaston 2 razy po 2? Nie za dużo tego progesteronu? -
Gabi kciukam &&&
Jak zdecydowałas jeden czy dwa?
Lena prolutex różnie, zależy jak się wklujesz. Ja czasem mam taka gulke ze nawet przez ciuchy widać. Lepiej za dużo progesteronu niż za mało. W poniedzialek transfer?gabrysia111 lubi tę wiadomość
-
Na razie nie wiadomo, jak się wszystko potoczy, ale prawdopodobnie poniedziałek.
Jestem załamana tym Prolutexem, chyba wrócę do Lutinusu, mimo denerwującego wyciekania.
Miejsce wkłucia Prolutexu faktycznie boli.
A Lutinius czy Prolutex w aptece są oczywiście na receptę? -
Zdecydowałam się na dwa.
Lena, mi pani dr ostatnio powiedziała, że wg ostatnich badań naturalny progesteron podawany podskórnie jest najlepszy na zagnieżdżenie, więc chyba warto się przemęczyć. Ja w poprzednim cyklu z transferem miałam cały posiniaczony i obolały brzuch, ale jakoś się przyzwyczaiłam. -
gabrysia111 wrote:Zdecydowałam się na dwa.
Lena, mi pani dr ostatnio powiedziała, że wg ostatnich badań naturalny progesteron podawany podskórnie jest najlepszy na zagnieżdżenie, więc chyba warto się przemęczyć. Ja w poprzednim cyklu z transferem miałam cały posiniaczony i obolały brzuch, ale jakoś się przyzwyczaiłam.
Gabi super!
Lena- dasz radę się przemęczyć, lutinus wychodzi mega drogo, a zastrzyków z prolutexu można się nauczyć, ja przy poprzednim podejściu miałam też obolały i posiniaczony brzuch, a teraz już do takiej wprawy doszłam, że mam malutkie czerwone kropki po igle tylko -
Dziewczyny moje maleństwo jest juz na świecie!! Każdej z Was życzę żeby marzenie o posiadaniu dzidziusia szybko się spełniło! Każda historia jest inna ale cel jeden także nie przestaje trzymać kciuków za Medart'owe staraczki ♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:01
MedA, aura, gabrysia111, MalaHD, Nika8686, dżdżownica, Lady_E, a88, Mysza1986, antonna, Alberta, iwonn, LOLA123, Campari, AnnaNata., Ainaa, Lena1, anakonda, AnaC, agniecha88, Myszaka76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady gratulacje! Cudowna wiadomość
U nas wszystko dobrze, dzidziuś ma 6mm, serduszko bije
Gabi, Mysza zostawilam wam wirusy w rejesteacji. Trzymam za was mocno kciuki!a88, MedA, Mysza1986, antonna, Nika8686, gabrysia111, Alberta, iwonn, LOLA123, AnnaNata., anakonda, Ainaa, AnaC lubią tę wiadomość