Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolutex był najtaniej w DOZ 154 zł i Gemini 145 zł, ale chyba któraś z dziewczyn pisała, że to już nieaktualne? Spróbuj przedzwonić do tych aptek.
    Do Prolutexu musisz kupić dodatkowo strzykawki 2ml, igły do pobierania leku z fiolki (ja mam 1,2x40mm) i krótkie igły do wstrzykiwania (ja używam 0,45x16mm i wkłuwam calą). Ja podaję Prolutex wieczorem

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore prolutex wieczorem, I tak jak Gabi zamiast lutinusa dostalam duphaston 2x2 dziennie (jupi!).

gabrysia111 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica ostatnio pisała, że w meddom na Słowiańskiej prolutex po 148 zł. W dozie za 158. Lepiej podawać wieczorem bo miejsce wkłucia boli jeszcze parę ładnych godzin i spodnie czy rajstopy je drażnią. Ananasa jadłam jeden gruby plaster dziennie od dnia przed transferem do 5dpt. W sumie zjadłam 2 całe

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gemini w Gnieźnie Prolutex 145 dzwonić trzeba i zamawiać taka dostałam informację przez telefon .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Czyli cenowo Prolutex wychodzi w sumie podobnie do Lutinusu?
    Trochę się zmartwiłam, że trzeba dodatkowe strzykawki, myślałam że jets jakoś prościej. A czy można łączyć tez Lutinus z Duphastonem, czy to tylko z Prolutexem to nowe połączenie?
    Co myślicie o wczesnych transferach w 3 dobie?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja mam teraz Prolutex + Duphaston i dodatkowo kilka sztuk Lutinusu, które Pani dr kazała wykorzystać, żeby się nie zmarnowały (więc łączyć można).
    Co do dnia transferu nie mam zdania - za każdym razem miałam 5 dobę.
    Ja przed czwartkowym transferem główkuję, czy brać 2 zarodki czy 1... Pani dr zasugerowała 1, ale mamy zdecydować sami. Biorąc pod uwagę dość krótkie u mnie okno czasowe z szansą na ciążę, myślałam by maksymalnie wykorzystać ten cykl i zwiększyć szanse podając 2. I mam zagwostkę :/

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia, u mnie z koleji dr rekomenduje 2 zarodki a ja myslalam o 1, oczywiscie decyzja mega trudna... z jednej strony boje sie "marnowac zarodkow" zwlaszcza, ze dopiero jak teraz nie wyjdzie to dostane skierowanie na histeroskopie, z drugiej jednak zawsze do tej pory trzymalam sie jej rekomendacji.
    Ciekawe ze Tobie sugeruje 1 mi 2 mimo tego, ze obie mamy po 4 zarodki zamrozone...

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dr nie sugeruje ilości zarodków odnosząc się do tego ile ich macie zamrożonych - zależy to od czy w przypadku ewentualnej ciąży bliźniaczej twój organizm uciągnie ją w miarę bezproblemowo ;) dr patrzy na wielkość macicy i jej ułożenie a także ogólnie na Twoją osobę, np. czy jesteś malutka i drobniutka, czy nie ;) jeśli jesteś przed histero to ja brałabym jeden, bo nie wiesz co ci tam w błonie siedzi, ale to już wasza decyzja ;) ja miałam histero przed ivf więc nie miałam takich dylematów - z drugiej strony wiedza o tym jakie masz endo też za dużo nie zmieni bo wpływu na to nie masz żadnego niestety i nie można tego lekami regulować, jedyne co jest dobre to blizna po histero w którą lubią się zagnieżdżać zarodki ;)

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żak w ogóle nie sugeruje ilości zarodków, mówi, że to nasza decyzja. Ja też miałam dylemat bo to był mój jedyny cykl z takim grubym endo. Z tym, że ja dwojeczki absolutnie nie chciałam, mój mikro organizm mógłby nie podołać i stwierdzilam, że jak mam się martwić podwójnie o zdrowie dzieci w ewentualnej ciąży to chyba wolę podejść 2 razy do transferu.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, dla mnie to było zaskoczenie, że mówiła o jednym, bo przecież przy ET podała dwa... Ja jestem spora babka, biodra szerokie, macica po histero wizualnie OK, więc o to się nie obawiam. A biorąc pod uwagę, co mówiła Pani dr, że u niektórych pacjentek już w pierwszym cyklu po łyżeczkowaniu z powrotem endo robiło się polipowate, to myślę o maksymalnym wykorzystaniu tego crio...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi- to kciuki za jutro &&&&

bv5tg9v.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że lepiej się zdecydować na jeden. :)
    Jestem po pierwszym Prolutexie, czy też tak miałyście, że w miejscu podania zrobiła się taka wypukła górka na początku? Teraz się trochę rozeszła, ale na początku się wystraszyłam.:)
    A Duphaston 2 razy po 2? Nie za dużo tego progesteronu? :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi kciukam &&&
    Jak zdecydowałas jeden czy dwa?

Lena prolutex różnie, zależy jak się wklujesz. Ja czasem mam taka gulke ze nawet przez ciuchy widać. Lepiej za dużo progesteronu niż za mało. W poniedzialek transfer?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie wiadomo, jak się wszystko potoczy, ale prawdopodobnie poniedziałek.
    Jestem załamana tym Prolutexem, chyba wrócę do Lutinusu, mimo denerwującego wyciekania.
    Miejsce wkłucia Prolutexu faktycznie boli. :(
    A Lutinius czy Prolutex w aptece są oczywiście na receptę?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na dwa.

Lena, mi pani dr ostatnio powiedziała, że wg ostatnich badań naturalny progesteron podawany podskórnie jest najlepszy na zagnieżdżenie, więc chyba warto się przemęczyć. Ja w poprzednim cyklu z transferem miałam cały posiniaczony i obolały brzuch, ale jakoś się przyzwyczaiłam.

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Zdecydowałam się na dwa.

Lena, mi pani dr ostatnio powiedziała, że wg ostatnich badań naturalny progesteron podawany podskórnie jest najlepszy na zagnieżdżenie, więc chyba warto się przemęczyć. Ja w poprzednim cyklu z transferem miałam cały posiniaczony i obolały brzuch, ale jakoś się przyzwyczaiłam.

Gabi super!

Lena- dasz radę się przemęczyć, lutinus wychodzi mega drogo, a zastrzyków z prolutexu można się nauczyć, ja przy poprzednim podejściu miałam też obolały i posiniaczony brzuch, a teraz już do takiej wprawy doszłam, że mam malutkie czerwone kropki po igle tylko :)

bv5tg9v.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje maleństwo jest juz na świecie!! Każdej z Was życzę żeby marzenie o posiadaniu dzidziusia szybko się spełniło! Każda historia jest inna ale cel jeden także nie przestaje trzymać kciuków za Medart'owe staraczki ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:01

nick nieaktualny, aura, gabrysia111, MalaHD, Nika8686, dżdżownica, Lady_E, nick nieaktualny, Mysza1986, antonna, Alberta, iwonn, LOLA123, Campari, AnnaNata., Ainaa, Lena1, anakonda, AnaC, nick nieaktualny, Myszaka76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje!! Pamiętam jak zaszłaś w ciążę a tu już maluch na świecie, jejku! super! <3

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje!!!

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje! Cudowna wiadomość

U nas wszystko dobrze, dzidziuś ma 6mm, serduszko bije <3

Gabi, Mysza zostawilam wam wirusy w rejesteacji. Trzymam za was mocno kciuki!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mysza1986, antonna, Nika8686, gabrysia111, Alberta, iwonn, LOLA123, AnnaNata., anakonda, Ainaa, AnaC lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ ‹ 450 451 452 453 454 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ