MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ladybirth wrote:Dziewczyny moje maleństwo jest juz na świecie!! Każdej z Was życzę żeby marzenie o posiadaniu dzidziusia szybko się spełniło! Każda historia jest inna ale cel jeden także nie przestaje trzymać kciuków za Medart'owe staraczki ♡
-
Lady właśnie cały czas myślałam co u was, moje gratulacje.
Mala inaczej nie mogło by być
A u nas jutro termin porodu a mały się buntuje i nie spieszy się.
Gabi myślę ze akurat zdążę zwolnić brzuszek do twojej betyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:47
gabrysia111, MalaHD, Ainaa lubią tę wiadomość
I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
3 sniezynki
30.04.17 synus 3464kg 58cm -
MalaHD wrote:Antonna prenatalne u Szymańskiego w 12 tc? Widać Ci już brzuszek?
Ogólnie na genetyczne możesz umówić się między 11, a 13+6, ale najpewniej celować w środek Także zadzwoń sobie jak najszybciej, żebyś miała w czym wybierać Ja się też mam zamiar niedługo zapisać na połówkowe.
Widać mi już brzuszek, ale inni jak nie wiedzą o ciąży to się raczej nie dopatrzą
Gabi mocno kibicuję !!!!!!
AnnaNata to trzymam kciuki za szybki i prawie bezbolesny poródWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:28
gabrysia111, dżdżownica, iwonn, MalaHD, aura, AnaC lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Lady! Wielkie gratulacje, w wolnej chwili napisz jak się miewacie u bas leci już 3 miesiąc
Mała, zobaczyć bijące serduszka to coś niesamowitego. Tylko co z tym estrofemem, może powiedz dr.
Gabi-kciuki za maluchy.
AnnaNata-szczęśliwego rozwiązania, za chwile Teoj świat pewna mała istotka wywróci do góry nogami!gabrysia111, AnnaNata. lubią tę wiadomość
Aina -
Mysza1986 wrote:Gabi super!
Lena- dasz radę się przemęczyć, lutinus wychodzi mega drogo, a zastrzyków z prolutexu można się nauczyć, ja przy poprzednim podejściu miałam też obolały i posiniaczony brzuch, a teraz już do takiej wprawy doszłam, że mam malutkie czerwone kropki po igle tylko
Pewnie, jak trzeba to dam radę. Aczkolwiek dziś po drugim podaniu znowu mam górkę Chyba wolę już wyciekanie Lutinusu.
Ale cenowo Lutinus i Prolutex wychodzą chyba tak samo?
Wszystkim ogłaszającym pozytywne nowiny gratuluję i trzymam kciuki.
Mam jeszcze pytanie o transfer w 3 czy 5 dobie. Czy nie jest tak, że zarodek lepiej rozwija się w macicy? Opieram się na wypowiedzi embriologa Novum, cokolwiek jednak starej
"Jeśli zarodków będzie mało, a poprzednia przedłużona hodowla nie dała zadawalających rezultatów, to wcześniejszy transfer w Pani sytuacji może być korzystny. Zarodkom rzeczywiście najlepiej jest w macicy. Przedłużanie hodowli ma sens wtedy, jeśli jest dużo podobnie rozwijających się zarodków i trzeba wybrać najlepiej rokujący."
Zastanawiam się, czy nie lepiej stawiać na 3 dobę. -
nick nieaktualnyLena zdania są podzielone dr K twierdzi, że zarodek który nie rozwinął się na szkiełku nie rozwinie się też w macicy, no ale jak sama się domyślasz, no nie ma opcji żeby to sprawdzić, dlatego jeden lekarz opiera się na jednych badaniach a inny na innych prawdą jest natomiast to że od 3 doby włącza się materiał genetyczny faceta więc dopiero tak naprawdę po tym czasie można sprawdzić czy wasze geny dobrze się układają, choć to też nie do końca po 70% tych fantastycznych blastek po głębszych badaniach zdradza takie wady, że od razu wiadomo że nic z tego nie będzie no ale to trzeba by wydać kolejne 5-8 tys na badanie ngs...niemniej ja swojego czasu próbowałam ugrać, żeby dr K podała mi w 3 dobie to u niej nie było absolutnie takiej opcji, natomiast dr Ż jest chyba w tej kwestii bardziej elastyczny ale raczej jeśli twoje zarodki będą piękne się rozwijać to przytrzymają ci je do 5 doby.
-
Ja bym czekała do 5. W 3 mialam wszystkie piekne 8mio komórkowe a jeden mi odpadł właśnie w 5 dobie. W 3 daliby mi pierwszego z brzegu skoro wszystkie były takie same i niewiadomo czy nie bylby to ten który nie przeżył. Zresztą u nas chyba wszystkim hoduja do 5?
Lena a ile masz zarodków?
Mysza &&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 07:12
-
Lady gratulacje, niech się zdrowo chowa!
AnnaNata - powodzenia ! Wiem co czujesz
Co do zarodków 3 czy 5 doba. My w 3 mieliśmy 4 ładne do 5 przetrwały 2 oba zabraliśmy z tego jeden ma 2,5 kg i siedzi w moim brzuchu
Powodzenia z transferami!!! Trzymam kciuki!
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Lena ja też miałam tylko 1 zarodek i dr Żak transfer zrobił mi już w drugiej dobie a dziś mam już prawie 4-miesięczna coreczke☺ Życzę Ci powodzenia z tym jednym zarodkiem oby to był ten wlasciwy☺
Lady gratuluję narodzin coreczki☺
Mała super i nudnej ciazy zycze☺
Gabrysia kciuki i pozytywnej bety☺
Za pozostałe dziewczyny też trzymam kciuki aby Wam się powiodło i spełniło się wasze marzenie o posiadaniu dzieciatka☺ Powodzenia!MalaHD, gabrysia111, Ainaa lubią tę wiadomość