X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • We Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Jestem po połówkowych :) Dziewczynka pozostała dziewczynką, waży 416 g i wszystkie parametry ma w normie! Wg szacunków długość około 24 cm z nóżkami :) Płyn owodniowy w normie, przepływy w normie, szyjka też w normie (3.7 cm). Z wrażenie zapomniałam zapłacić i musieliśmy się cofać :D

Super, ja jadę w sobotę :)

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • antonna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś wie jak się nasi lekarze z kliniki zapatrują na wakacje? Tzn. czy mogę sobie pozwolić na wyjazd samochodem do Chorwacji, albo do Pn Włoch? Czy odpada i lepiej samolot. Czy samolot też odpada i lepiej ograniczyć się do Polski. Zapomniałam o to dziś zapytać :(

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do Zakopanego w poprzedniej ciąży pozwolił jechać. Niestety dzieciątko nie dożylo do dnia wyjazdu :( to był 9 tc.

Jesteś już tak wysoko w ciąży że jeśli się dobrze czujesz to myślę że dr nie miałby nic przeciwko, jeżeli się dobrze czujesz. Ale ja bym jednak została w Polsce.
    Chociażby dlatego że gdyby coś się stało to możesz tam utknac w szpitalu bo nie będzie można Ciebie przetransportować.

Ostatnio słyszałam że koleś na wakacjach miał zawał a nie miał ubezpieczenia i teraz musi zapłacić 780 tys za leczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 19:31

1JyDp2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę do Włoch za 3 tyg, samochodem.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny podziwiam was za te wyjazdy ;) wiadomo, ciąża nie choroba ale ja jednak bym się nie zdecydowała na wojaże zagraniczne a samochodem to juź w ogóle no ale ja nie lubię jeździć i mam chorobę lokomocyjną jak jadę z tyłu więc po takiej podróży czy w ciąży czy nie to tydzień bym dochodziła do siebie ;)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • antonna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja jadę do Włoch za 3 tyg, samochodem.

A dokąd jedziesz? Będziecie po drodze robili jakiś nocleg, czy prosto do celu?

Jeśli bym jechała za granicę, to wiadomo, że tylko i wyłącznie z ubezpieczeniem :) Ja się póki co dobrze czuję, a miło by było ostatni raz sobie gdzieś tylko z mężem wypocząć :):

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem przewrazliwiona bo bym nie pojechała ;)

1JyDp2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Livigno. Obczaję tylko szpital w okolicy w razie w.

Ale co by się miało stać? jedziemy autostradami i będziemy robić przerwy. Na raz, 1100 km. Jeździmy tak 2 razy w roku. Ja pół drogi i tak prześpię ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • AgnieszkaN Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę... niestety okropnie boli mnie brzuch jajniki kręgosłup oraz macica. Do tego brak apetytu. Objawów w sumie nie mam prócz bólu piersi który zanika. Jutro będzie wszystko jasne ... :(

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, powodzenia! :) Ja się martwiłam brakiem objawów, ty się martwisz objawami, zawsze nam staraczkom źle :) Ale wierzę, że te bóle właśnie dokładnie opisują te objawy które ja chciałam mieć a nie miałam i zobaczysz swojego maluszka! O której trzymać kciuki?

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • AgnieszkaN Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9.30 pewnie masz rację ale i tak mnie to bardzo martwi..

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka wiem, że cię to martwi, ale przekonasz się, że wszystko będzie ok :) Czekam na wieści! :)
    P.S.
    Ja martwię się nieustannie cały czas i przed każdym usg trzęsę portkami i pewnie już tak zostanie dopóki nie urodzę (jeśli będzie mi to dane...)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:29

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie martwilam brakiem objawów a raz bolał mnie brzuch to myślałam, że zawału dostanę i już chciałam jechać do kliniki ale się opanowałam ;)
    Naa prawdę polecam wam detektor. Trochę uspokaja. Nadal się martwię ale świadomość, że żyje i serduszko bije w prawidłowym tempie daje jednak siłę by przetrwać do tej wizyty. Ja mam teraz raz w miesiącu i oszalec można a jeszcze 11 dni...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a ja cały czas zastanawiam się nad detektorem i powiem ci, że chciałabym ale się boję :) Że nie znajdę :) Ale jeszcze muszę sprawę przemyśleć, w sumie to nie jest jakaś wielka kasa a zawsze można samemu sprawdzić... Tzn. jak kupię to zacznę szukać serduszek dopiero po wizycie, na której będę wiedziała, że było wszystko ok, żeby wiedzieć, czy umiem szukać, czy dupa :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Campari Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie, że należy się opieka położnej środowiskowej, także nad ciężarną. One mają detektory i mogą sprawdzić.

Ainaa lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari a do tego tematu to już w ogóle nie wiem jak się zabrać :) To będę myśleć najwcześniej po genetycznym, ale skoro już temat wywołałaś to pytanko - wiadomo, że będę rodzić w Pń, w ogóle nie ma innej opcji, ale w swoim mieście muszę mieć też jakąś położną, bo to ona mnie ewentualnie odwiedzi po porodzie i pokaże co i jak, tak? No i teraz powiedzmy, że mam jakąś Panią wybraną to gdzie mam się z tym zgłosić, że wybieram ją? Bezpośrednio się z nią skontaktować? Czy jeszcze jakiś papier u rodzinnego wypełnić? Wiecie, ja mojego rodzinnego nie odwiedzam, w zasadzie to nawet jestem przypisana ciągle do pediatry właśnie dlatego, że wszystko prywatnie ogarniamy a przy tym raczej nie choruję :) Nie znam się w ogóle na państwowej służbie zdrowia!

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaN nie martw się na zapas! Chyba połowa z nas tutaj w ciąży nie ma/nie miała żadnych objawów w I trymestrze. To o niczym nie świadczy!

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bójcie sie odstawić prolutexu. Ja jestem tylko na luteinie i zbadalam bo mnie to niepokoilo i nadal kosmiczny- 125

Za to w moczu ponad 2 tys bakterii :/ od kilku lat mam ciągle jakies infekcje czy to się kiedyś ode mnie odczepi :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała no właśnie mój prog jest żenujący, dlatego nie odstawiłam :) Ale u mnie jednak jeszcze łożysko nie produkuje plus biorę też dupka, który nie wychodzi w badaniach więc mam nadzieję, że ten progesteron jaki mam utrzyma ciążę jeszcze przez tą chwilę zanim łożysko się weźmie do roboty...

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy mnie z tym progesteronem nie stresujcie... Ja ostatni Prolutex podam w 12+5 - nie za wcześnie na odstawienie? Co prawda nadal mam Duphaston 2x2, ale Pani dr mnie nastraszyła, że może mnie brzuch boleć czy wystąpić plamienie/krwawienie :/

l22ntv73m8tqf2yc.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ