X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik - teoria jest taka że jak nie pękł do 48h po Ovitrelle to już nie pęknie :/ chociaż pewnie w praktyce wyjątki się zdarzają ;) a w naturalnych cyklach zawsze Ci pękał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 16:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a bierzesz nadal ten koenzym ubiquinol swansona?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, w Poznaniu nie ma prywatnych porodów. Mają być ale kiedy tego nie wie nikt :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pierwszy cykl z monitoringiem, więc nawet nie wiem czy pękały wcześniej. Ogólnie mój problem to za długie i nieregularne cykle.
    Wcześniej zmarnowałam czas na lekarza, który powtarzał, że wszystko super i tak mi pyknęły dwa lata bez monitoringu.

Ż wyraźnie powiedział, że owu jeszcze nie było, a na ten niepęknięty pęcherzyk się raczej rozczarował.
    Piszę o pracy domowej, bo Ż użył takiego stwierdzenia i w sumie, to mi się spodobało:P Zawsze myślałam, że powinno się <3 przez trzy dni do dnia owulki, jak go zapytałam, czy dalej mamy próbować, powiedział, że jak chcemy. Wydaje mi się, że po prostu skreślił ten cykl. Dodał, że następny też stymulowany, że cykl za cyklem, może przynieść lepsze efekty.

BTW wszystkie badania, które robiłam do tej pory są prawidłowe, łącznie z drożnością.

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze zmieniłaś lekarza jeśli przez 2 lata nie miałaś monitorowania cyklu ani cyklu ze stymulacją ;)

kolejny cykl tez z puregonem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 19:46

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik, dobrze, że zmieniłaś lekarza. Ja też sporo czasu straciłam na beznadziejnego lekarza. Teraz już dużo więcej wiem i już bym sie tak nie dala. Ja jestem jednak taka że lekarzowi staram ske ufać. A tam za bardzo zaufalam.
    Też mam problem z pecherzykami na naturalnych cyklach. A na stymulowanych jest ok, ale i tak nie wychodzi.
    Głowa do góry, nowy cykl to nowa szansa :)

anna_b lubi tę wiadomość

l22nej28tcppkg68.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Lady a bierzesz nadal ten koenzym ubiquinol swansona?
    Tak cały czas biorę.

Dzieczyny dziwna sprawa dostałam dzisiaj @... Normalnie jak zawsze od wczoraj miałam bóle myślałam że po punkcji le okazało ię dzisiaj że to @. Normanie krwawię to juz nie plamienie. Może jejek nie było bo mój organizm zaświrował...
    Jutro jade do Żaka na wizyte bo chciał żebym przyjechała do niego chyba ma na mnie jakiś plan :) To sie dowiemy...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Tak cały czas biorę.

Dzieczyny dziwna sprawa dostałam dzisiaj @... Normalnie jak zawsze od wczoraj miałam bóle myślałam że po punkcji le okazało ię dzisiaj że to @. Normanie krwawię to juz nie plamienie. Może jejek nie było bo mój organizm zaświrował...
    Jutro jade do Żaka na wizyte bo chciał żebym przyjechała do niego chyba ma na mnie jakiś plan :) To sie dowiemy...

To oby dr Z dobrze Cię poprowadził. Może okres dostalaś po tym że odstawilas progesteron? Bo ja trzy dni po becie i nieudanym transferze dostałam okres bo wszystkie leki odstawilam... a Ty też bierzesz specjalna wit b12 i kwas foliowy? Pytalam się o ten koenzym bo teraz muszę brac tamto i nie wiem czy mogę łączyć to teraz jak mi wyszlo podwyższona homocysteina?

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 Taak biorę ubichinol, foian i metylokobalamine (b12) wszytko ze swansona. I homocysteina mi ładnie spadła :)

iv09df9h3jajy138.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady E sądzę że jak jedziesz do Ż na wizytę to czeka cię stymulacja elonvą ;) bo dr K tego nie robi, tylko dr Ż.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 być może :) Dobrze by było zmienić stymulację. Ale bardzo się cieszę że tak sie mna zajęli. Czuje troche że jestem wyzwamie teraz dla Żaka:)

iv09df9h3jajy138.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Hej,
    Wybiegając w przyszłość- orientujecie się czy gdzieś w P-ń można rodzić prywatnie?
    Po opowieściach moich znajomych i sióstr wolałabym nie rodzić w państwówkach :)

Był w teoria że od października, teraz że od połowy listopada :) ja się niestety nie załapałam i rodziłam w Łodzi w szpitalu pro-familia. Naprawdę polecam, opieka i warunki super. Co najważniejsze mój mąż mógł być non stop z nami, mieliśmy pokój z łazienką tylko dla nas i maluszka :)

Lady_E, Mada29 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

mam pytanie czy po nieudanym transferze lekarze robili z wami jakieś podsumowanie co mogło być przyczyną nie powodzenia? Ja próbuje umówić się od 2 tygodni z dr K na taką wizytę, żeby ewentualnie przed kolejnym transferem zrobić jeszcze badania, ale bez skutku. Co tam się dzieje w naszej klinice? Jeszcze takie korki po jej urlopie z końca września?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek dr K nie ma prawdopodobnie od 1 do 5, jeszcze w zeszłym tygodniu im wypadło to szkolenie weekendowe i jest jak jest. Natomiast jeśli zadzwonisz i powiesz ze masz 3 dzień cyklu to cię powinni umówić, bo dr jako tako nie robi wizyt na zasadzie "co poszło nie tak" bardziej powie ci w tym 3 dc co masz zbadać i co jeszcze możesz poprawić. Generalnie jeśli zapytasz dlaczego się nie przyjął to uzyskasz odpowiedź ze prawdopodobnie to wina zarodka. I musisz po prostu przyjąć do wiadomości że jednym udaje się za pierwszym razem, innym za kolejnym a jeszcze innym nigdy niemniej dr K zrobi wszystko zebys zaszła ale umawiaj się w 3 dc ;)
    No ja przynajmniej mimo mojej bardzo długiej bytności w klinice nie byłam na wizycie pod tytułem "dlaczego się nie udało", zresztą wiesz, że szczerze mówiąc nawet nie wpadłam na to żeby się na takową umówić? ;) po prostu wszystko analizowałyśmy w 3 dniu cyklu następnego i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 20:41

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam u dr Z na wizycie bo wypadł mi 3 dzień cyklu no i będziemy podchodzić do drugiej procedury i dostałam zlecone inne badania których jeszcze nie miałam. Narazie mi wyszlo za wysoka homocysteina i czekam na wynik badania mthfr. Dr myślał żeby zmienić i przejść na przygotowania do in vitro na naturalny cykl. U mnie fakt ciąża była ale stwierdził że bliźniaki nie dla mnie i że trzeba inaczej zagrać. Narazie zbijalm homocysteine :) i jestem na anty.Suselek na pewno dr K przeanalizuje twoją historię jak będziesz na wizycie. A macie jakieś mrozaki jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 21:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzdzownica jak tam Antoni? Grzeczny? :)
    A Ty jak się czujesz po cesarce?

Mało już się tutaj udzielasz.. :(

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Dzdzownica jak tam Antoni? Grzeczny? :)
    A Ty jak się czujesz po cesarce?

Mało już się tutaj udzielasz.. :(

Kochana Antus jest cudowny :) jest pogodny, uśmiecha się, ale nocami niestety dokazuje. Słodki ciężar ale jednak ciężar :) chodzę już do tyłu ze zmeczenia dlatego mało się udzielam.
    Po powrocie że szpitala dopadł mnie chyba baby blues, non stop chciało mi się płakać, chodziłam a łzy same leciały. Ale już jest lepiej, chyba hormony już się uspokajają.

A po cc powiem że lepiej niż się spodziewałam i chyba lepiej niż niejadna po sn. Już po tygodniu przestałam brać przeciwbólowe, wyszłam na spacer. Podobno bardzo ładnie mnie zszyli szwami rozpuszczalnymi. Tylko pierwsze wstanie ż łóżka i pierwsza kupa to był horror ;)

Imbirek91, Mada29 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam jeszcze że serce matki się nie myli. Róbcie to co podpowiada Wam intuicja i nie dajcie się przekonywać żadnym lekarzom i ciociom dobra rada. I przy staraniach i w ciąży i przy porodzie.
    Ja się uparlam na cc i było dużo osób które przekonywały mnie do sn. Ale jak wiecie za wszelką cenę dopielam swego :)
    A pierwsze słowa jakie usłyszałam od lekarza jak wyjął małego to że jest strasznie owinięty aż 3 razy pepowina i że dłuższej pepowiny nie widział jeszcze. Tak więc przy sn komplikacje murowane. To czego najbardziej się bałam mogło się spełnić.
    A tak ma tylko naczyniaki na buzi które mam nadzieję że znikną za 2-3 miesiące.

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzdzownica to dobrze, że już lepiej! Rozumiem nowe obowiązki się pojawiły i mniej czasu. Tylko nie zapominaj o Nas, śledź nasze losy!
    Trzymamy kciuki by Antoś zdrowo rósł! No i oby Mamusi przy nim starczyło siły ;)

Teraz doczytałam o tej pępowinie no to rzeczywiście miałaś intuicje, nawet na usg to nie wyszło? Faktycznie trzeba ten temat przemyśleć...

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Dzdzownica to dobrze, że już lepiej! Rozumiem nowe obowiązki się pojawiły i mniej czasu. Tylko nie zapominaj o Nas, śledź nasze losy!
    Trzymamy kciuki by Antoś zdrowo rósł! No i oby Mamusi przy nim starczyło siły ;)

Teraz doczytałam o tej pępowinie no to rzeczywiście miałaś intuicje, nawet na usg to nie wyszło? Faktycznie trzeba ten temat przemyśleć...

Niestety USG tego nie pokazało a przepływy pod koniec dr Kru mierzył na każdej wizycie. Moze pod koniec sie owinal bo strasznie szalał w ostatnie dni. W szpitalu się śmiali że będzie tancerz :)
    Przestanę wchodzić na forum jak już wszystkie urodzicie :)

Mada29 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ