MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanna_b wrote:Moly świetne wieści
wstawiaj suwaczek żebyśmy miały na bieżąco jak Ci ciąża mija
nie mam pojęcia jak go wstawić, spróbuję jutro pokombinować
Edit: udało sięWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 21:29
anna_b lubi tę wiadomość
-
Moly super, kiedy następny podgląd?
U mnie wynik biopsji to endo z cechami nieregularnej proliferacji. Nie można wykluczyć współistnienia polipa gruczołowego. Dr B doradził że woli sam ocenić w 2-3 dniu cyklu bo miałam zrobić USG tu. Miałam usuwane polipy dwukrotnie ale liczę że to hipoteza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 00:22
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Hehe zdążyłaś przeczytać a ja się zorientowałam że to błąd z ich strony. Polip działa jak wkładka antykoncepcyjna mówili mi lekarze w UK, ale dr B nie pytałam. Właśnie krzyżuje mi plany bo mam lot na później kupiony i ogólnie kicha.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
nick nieaktualnyAlberta wrote:Moly super, kiedy następny podgląd?
U mnie wynik biopsji to endo z cechami nieregularnej proliferacji. Nie można wykluczyć współistnienia polipa gruczołowego. Dr B doradził że woli sam ocenić w 2-3 dniu cyklu bo miałam zrobić USG tu. Miałam usuwane polipy dwukrotnie ale liczę że to hipoteza.
Następny podgląd za 2 tygodnie i jeżeli dobrze zrozumiałam to później będę się umawiała do dr Sz. To jest ten słynny doktor, gdzie trzeba siedzieć cicho? -
Moly ogromne gratulacje!
Tak, dr Sz, wydaje sie byc malo sympatyczny, w trakcie badania trzeba byc cicho, on omawia obraz usg, nie wolno wtedy zadawac pytan.Mysle, ze wynika to z jego profesjonalizmu. U mnie na koniec jak juz badanie wyszlo pomyslnie to, zapytalam o plec. Odpowiedzial mi, ze długie wargi sromowe swiadcza o tym, ze jest chlopiec:)Moly lubi tę wiadomość
-
Następny podgląd za 2 tygodnie i jeżeli dobrze zrozumiałam to później będę się umawiała do dr Sz. To jest ten słynny doktor, gdzie trzeba siedzieć cicho?
Moly naprawdę do dr Sz? Ja od grudnia 2016 jestem pacjentka dr B, gdy zaszlam w ciążę dr nic nie powiedzial, że do innego lekarza caly czas prowadzi moją ciążę. Chciałam go zapytac na samym poczatku ciazy czy chce ja prowadzic bo jednak wiem, że nastawiony jest na inna specjalizacje ale nie zapytalam w koncu bo jest ginekologiem-położnikiem. I tak juz mamy 30 tydzien. Opieka w ciazy b.dobra i jako pacjentka dr B wiesz że kontakt z nim rewelacyjny. -
nick nieaktualny
lena198808 wydaje mi się, że dużo dziewczyn z MedArtu jest wysyłanych do dr Sz żeby dokładnie obejrzał bąbla. Może źle się wyraziłam, bo zabrzmiało to jakbym to on miał dalej prowadzić ciążę. Myślę, że dr B dał mi do zrozumienia, że po wizycie u dr Sz będę mogła podjąć decyzję czy dalej prowadzę ciążę w MedArcie, bo jeśli wszystko będzie w porządku mogę znaleźć kogoś bliżej siebie. Jeśli miałabym wybór to bardzo bym chciała dalej być pod opieką dr B, ale niestety nie jestem z Poznania. Wczoraj w jedną stronę jechaliśmy 3 godziny i przy moich okropnych mdłościach to był koszmar. Mamy jeszcze chwilę na podjęcie decyzji
lena198808 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaMama84 wrote:Moly ogromne gratulacje!
Tak, dr Sz, wydaje sie byc malo sympatyczny, w trakcie badania trzeba byc cicho, on omawia obraz usg, nie wolno wtedy zadawac pytan.Mysle, ze wynika to z jego profesjonalizmu. U mnie na koniec jak juz badanie wyszlo pomyslnie to, zapytalam o plec. Odpowiedzial mi, ze długie wargi sromowe swiadcza o tym, ze jest chlopiec:)
miał rację ? -
JaMama84 trochę się zmieniło od Twojej ostatniej wizyty w Medarcie
znam kilka pacjentek, którym de facto to Sz prowadził ciążę
bo dr K się z tego wycofuje, dr Ż też powoli i zostaje własnie dr Kru i dr Sz i tak się składa że coraz więcej pacjentek niejako z rozpędu po pierwszej wizycie na badaniach prenatalnych zostaje u Sz
Ja akurat mam ciążę prowadzoną w zasadzie przez dr K i dr Sz (chodzę na zmianę, raz do jednego raz do drugiego lekarza) ale dwie moje znajome dr K nie widziały na przykład przez większość ciąży, bo nawet nie wyobrażasz sobie jak ciężko się w chwili obecnej zapisać do K jeśli ona osobiście nie wyznaczy ci terminu kolejnej wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 12:26
M&K2017
M 😍 2020 -
Wiesz większa klinika, więcej lekarzy, coraz więcej chętnych na ivf a przy tym nie wiem jak Ż ale K znacznie ostatnio ogranicza godziny przyjęć (w porównaniu do tego co było chociażby jeszcze rok temu) i nie ma po prostu czasu ogarniać i ciąż i ivf
a u Sz zostajesz praktycznie na pewno w momencie w którym coś mu się nie spodoba i z tego co mówiła moja koleżanka (już po porodzie) o wiele szybciej dowiedziała się czegoś jak napisała SMSa do Sz niż do K, u której teoretycznie była ale praktycznie z racji różnych tam problemów miała wizyty u Sz i to na przykład on jej szpital załatwiał
M&K2017
M 😍 2020 -
Dr Sz robi usg prenatalne w 12 i 20tc a czy prowadzi ciąże to nawet nie wiem. Ostatnio jak u niego byłam to był nawet miły i rozmowny ( jak na niego
) wiec nie jest tak źle
Oczywiście podczas badania słowem się nie odezwałam
Na pewno robi badanie bardzo dokładnie wiec warto do niego iść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 13:00