X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wielki dylemat...
    5 doba wypada w środę, a nasza drużyna cały czas się trzyma co oczywiście jest super :)
    Nie wiem ile dotrwa do 5 doby, ale powiedźcie mi proszę wybiegając w niedaleką przyszłość czy zarodki klasy 3 mają szansę się osadzić ? Chodzi mi w tym momencie o biopsje czy warto je badać jeśli będą stanowiły mniejszość, a badanie 5/6 zarodków wynosi 12 tysięcy :(

klz9krhmyflvohw4.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczba w określeniu blastek świadczy tylko o tym w jakim stopniu na daną chwilę blastka jest rozwinieta np. 3aa jest tak samo dobra blastka jak 5aa z tym że piątka już dojrzała i szykuje się do wyjścia z otoczki a 3 jeszcze potrzebuje chwili żeby dojrzeć :) ważniejsze są literki :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź powoli ogarniam :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy badania genetyczne. Dostałam SMS zapytanie od dr K ile zarodków badany. Mieliśmy ich 6. Ake nawet jakbyśmy się zdecydowali nie badać wszystkich to materiał genetyczny mieli pobrać od wszystkich tylko wyniki badania podać od np. 2. Także można było się zdecydować na badanie 2 a później za jakiś czas pozostałych. Rozumie ze jest to ukłon w stronę par bo badania drogo kosztują. Za 6 zarodków jest 12 000 zł. Jeśli chodzi o klasy to mój bb stał się Aa. Wiec tez trudno powiedzieć które badać. A ty będziesz miała niezły orzech do zgryzienia przy takiej drużynie.

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam bylam dzis na wizycie usg wporzadku progesteron prawidłowy, działamy dalej jutro transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 18:53

Mada29, Alberta, Imbirek91, Mała8, MalaHD lubią tę wiadomość

Wiwi92
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92- powodzenia :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu ruszylismy do przodu

susełek lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • Agatka88 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jestem dziś 5 dzień po transferze, zarodka po ngs. Pierwszy transfer się nie udał... Mam wrażenie, że i tym razem klapa. Czuję, że okres się zbliża. Zawsze przed boli mnie głowa i tak też jest dzisiaj. Nie mamy więcej prawidłowych zarodków. Trzeba będzie zacząć od nowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka88 wrote:
    Hej dziewczyny, ja jestem dziś 5 dzień po transferze, zarodka po ngs. Pierwszy transfer się nie udał... Mam wrażenie, że i tym razem klapa. Czuję, że okres się zbliża. Zawsze przed boli mnie głowa i tak też jest dzisiaj. Nie mamy więcej prawidłowych zarodków. Trzeba będzie zacząć od nowa.

Cześć Agatko!
    Wiem, że każda inaczej przechodzi czas po transferze. Jedne nic nie czuja, drugie mają bóle jak na okres i się udaję. Ja wiem po sobie a jestem po trzech transferach. I tak po pierwszym czułam się jak na okres i beta dobra, drugi transfer dwa pierwsze dni bole pod brzuchem a potem cisza beta 0 a trzeci bóle takie, że nie mogłam w nocy spać, nie wiedziałam jak się ułożyć by spać beta prawie 74. Teraz czekam na serduszko :) a po pierwszym transferze też się tak czulaś? nie ma żadnej roznicy? Nie trać nadziei, już w środę beta! Trzymam kciuki! Choć wiem co przezywasz! Skoro wiesz ze zarodek zdrowy to powinna byc wieksza szansa powodzenia!
    Oczywiście daj znać jak beta! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 19:47

• Agatka88 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miałam plamienie w 6 dpt, a jutro 6 dzień. Oby to bylo tylko źle przeczucie, ale jakoś nie mogę się przełamać żeby uwierzyć że może być dobrze tym razem. Tyle porażek po drodze że trudno wierzyć. Jeszcze dwa dni i wszystko będzie wiadomo. Gratuluję Mada, podczytuje Was na bieżąco i trzymam kciuki. W środę dam znać co ze mną. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 20:07

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka88 wrote:

Ja 7dpt miałam od rana bóle jak na okres i plamienie - ewidentnie 1 dzien okresu. I już napisałam nawet do dr K ze się nie udało a ona mi tylko napisała "proszę czekać na wynik bety". Wyobraź sobie jak się zdziwiłam jak się okazało że beta wysoka :)
    Spokojnie czekaj na bete i objawami się nie przejmuj :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka88, nie ma sie co nastawiac, kazdy objaw swiadczacy za miesiaczka moze rowniez byc zwiastunem ciazy.Trzeba myslec pozytywnie! Daj znac w srode, trzymamy kciuki!
    KornelKornel, silna druzyna+1 rezerwowy rosnie! Super!
    Mam pytanie bo juz sie zgubilam dr Z bedzie dostepny w styczniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Agatka88, nie ma sie co nastawiac, kazdy objaw swiadczacy za miesiaczka moze rowniez byc zwiastunem ciazy.Trzeba myslec pozytywnie! Daj znac w srode, trzymamy kciuki!
    KornelKornel, silna druzyna+1 rezerwowy rosnie! Super!
    Mam pytanie bo juz sie zgubilam dr Z bedzie dostepny w styczniu?

Jeśli dobrze pamiętam to po 21.01 dopiero? Jeśli nie to mnie poprawcie dziewczyny...

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Nadmiar progesteronu może powodować wady układu moczowego u dziecka, szczególnie u chłopców. Wydaje mi się, że jeśli są wg badań niedobory, to chyba lepiej ten progesteron przyjmować.

Ja do niedawna brałam luteinę (wcześniej Duphaston) i Pan dr mi powiedział, że na tym etapie (bodajże 33tc to był) to już trochę dolewanie szklanki wody do oceanu, choć niby u niektórych pacjentek Luteina zmniejsza skurcze (choć to naukowo niepotwierdzone, być może działa bardziej jak placebo)

Tak, doczytałam w międzyczasie, że może powodować spodziectwo i chłopców. Nie wiem dlaczego odnoszono to głównie do Duphastonu, ale nie jestem mocna w tych progesteronach. :)
    Może jak placebo, na mnie chyba też tak działa. :)

• Agatka88 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, dam znać. Pozdrawiam

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Mada:)

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 JaMama84 tez slyszalam ze dopiero po 21.01

Wiwi92
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Ja cały czas na duphastonie, wiec myślę, że gdyby progesteron był szkodliwy to by duphastonu nie przepisywali.

Pewnie tak, ale jak pisałam wyżej, o związkach Dupahstonu ze spodziectwem coś znalazłam.
    Ale to pewnie jakieś rzadkie przypadki, sama dość długo przyjmowałam progesteron, w zasadzie jeszcze przyjmuję.:)
    A dlaczego nadal masz zalecenie brania Duphastonu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 21:54

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zadzwonie bo umowilam sie na 5 lutego i sprobuje przelozyc jeszcze na styczen, dziekuje Dziewczyny za informacje!

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1 wrote:
    Pewnie tak, ale jak pisałam wyżej, o związkach Dupahstonu ze spodziectwem coś znalazłam.
    Ale to pewnie jakieś rzadkie przypadki, sama dość długo przyjmowałam progesteron, w zasadzie jeszcze przyjmuję.:)
    A dlaczego nadal masz zalecenie brania Duphastonu?

Chyba na skurczowe bóle w podbrzuszu, ale szczerze to nie dopytałam:/ Dr kazała kontynuować to biorę :) Na następnej wizycie muszę koniecznie dopytać.

Lena1 lubi tę wiadomość

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ