X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta ja w poniedziałek mam wizyte ostatnie usg zbadam progesteron i wtedy decyzja czy dzialamy czy nie, ale pewnie jakos na dniach. Dr cos mowił wtorek, sroda jak bedzie wszystko dobrze.

Wiwi92
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie genetycznie blizniaki w rodzinie. Od mojej strony babcia miała brata i siostre ktorzy byli blizniakam. A maz ma ojca ktory ma brata blizniaka. Ale z tym to chyba roznie. Mowia ze co ktores pokolenie

Wiwi92
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1 wrote:
    Czy mogłabym poprosić dane położnej na priv, bo mimo że chciałabym rodzić na Polnej nie przygotowałam sie jeszcze w tym zakresie? Może jeszcze tam pracuje?:)
    Wysłałam zaproszenie bo chyba tylko tak mozna wysłac prywatna wiadomosc? Zaakceptuj prosze to napisze namiar na polozna

Lena1 lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84, ja nie będę mieć położnej ani lekarza, a podejrzewam, że to nieco zmienia w podejściu personelu. Absolutnie nie mówię nic złego o Polnej, ale wolałabym jednak tam nie rodzić :)[/QUOTE]

Dlatego, zaznaczylam, ze rodzilam ze swoja polozna. Trudno mi powiedziec jakby bylo gdybym tam nikgo nie miala bo opinie sa rozne. Natomiast jezeli chodzi o Sw. Rodzine nigdy nie slyszalam, zeby ktos narzekał.

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Wysłałam zaproszenie bo chyba tylko tak mozna wysłac prywatna wiadomosc? Zaakceptuj prosze to napisze namiar na polozna

Dzięki, zaakceptowane :)

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    A tak z ciekawości czemu polna a nie św rodziny jak taka moda na sw zapanowała? Mi jest to na przykład obojętne już w tej chwili, byle by mnie wepchnęli gdzieś na oddział ze 'swoim' lekarzem który mnie weźmie pod opiekę i jak przyjdzie pora zrobi tę cc bo każdy szpital ma swoje wady i zalety tak naprawdę :)

Stawiam na Polną, gdyż być może uda mi się znajomego lekarza spotkać, choć z porodem może być różnie. Św. Rodzina ma bardzo dobre opinie, więc nie wiem, czy dobrze robię :)

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    U mnie szyjka skracała się od 16tyg. Od tego czasu leżalam. W 36tyg odpadł czop i na ktg ukazały się piękne, regularne skurcze porodowe. Ralanium już niewiele pomogło bo w nocy wylądowałam na porodówce.

Szyjka się skracała, czyli faktycznie było mniej niż te 3 cm?
    To widocznie już tak miało być z tym porodem, ale jak rozumiem, wszystko dobrze się skończyło. :) Czy Pawełek musiał być w inkubatorze? Poród naturalny?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem dobrze jest rodzic w szpitalu w ktorym pracuje gin prowadzacy ciaze czy znajomy bo w razie komplikacji, braku miejsc i innych problemow zawsze mozna zadzwonic i poprosic o wsparcie. Generalnie jestem przeciwnikiem takich procedur, natomiast jest to norma w polskich szpitalach

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Moim zdaniem dobrze jest rodzic w szpitalu w ktorym pracuje gin prowadzacy ciaze czy znajomy bo w razie komplikacji, braku miejsc i innych problemow zawsze mozna zadzwonic i poprosic o wsparcie. Generalnie jestem przeciwnikiem takich procedur, natomiast jest to norma w polskich szpitalach
    Ponoć cały MedArt dobrze żyje ze św. Rodziną :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to prawda:) zycze Wam dziewczyny ekspresowych porodow, pamietajcie, ze bol siedzi w glowie, trzeba sie nastawic, ze bedzie bolec i to okrutnie, ale nagroda jest niewyobrazalnie cudna! Moj prog bolu rowny jest zeru (zastrzyki z puregonu robi mi maz, a ja leze i zaslaniam twarz poduszka), a wyjezdzajac z porodowki mowilam, ze moge rodzic raz w tygodniu! :)

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1 wrote:
    Dzięki, zaakceptowane :)
    Wysłalam namiar

Lena1 lubi tę wiadomość

• Campari Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1 wrote:
    Szyjka się skracała, czyli faktycznie było mniej niż te 3 cm?
    To widocznie już tak miało być z tym porodem, ale jak rozumiem, wszystko dobrze się skończyło. :) Czy Pawełek musiał być w inkubatorze? Poród naturalny?
    Było 27mm w 16tyg. Poród był sn. A w inkubatorze niee :-) nie był. Urodził się z ładną wagą, zdrowy. Leżał za to na lampie...ale to już inna historia. Nie będę zaśmiecać wątku ;-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda napisała: Ja wizytę mam we wtorek a transfer prawdopodobnie za tydzień. Susełek i Wiwi a Wy?

Ja mam wizytę w piątek a transfer by wypadał koło Świąt, ale homocysteina nadal wysoka. 14 to chyba za dużo na transfer? Mam tylko 2 tygodnie żeby zbić. Chociaż metylowane witaminy biorę od czerwca. Mam pić jeszcze sok z buraka kiszonego i brac betaine 2 razy dziennie i 0 kawy. Może się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek ja przed transferem tez piłam sok z kiszonego buraka, najlepszy i najtańszy jaki znalazłam to marki Artman, do kupienia w Kauflandzie :-)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Anakonda napisała: Ja wizytę mam we wtorek a transfer prawdopodobnie za tydzień. Susełek i Wiwi a Wy?

Ja mam wizytę w piątek a transfer by wypadał koło Świąt, ale homocysteina nadal wysoka. 14 to chyba za dużo na transfer? Mam tylko 2 tygodnie żeby zbić. Chociaż metylowane witaminy biorę od czerwca. Mam pić jeszcze sok z buraka kiszonego i brac betaine 2 razy dziennie i 0 kawy. Może się uda.
    A jaka bierzesz wit b12 tzn jakiej firmy i w jakiej dawce ? Ja bym poczekała na spadek homocysteiny ale to twój wybór i nie wiem co dr na to .
    edit ja wizytę mam jutro i powinnam wiedzieć czy coś ruszyło czy nie ewentualny transfer pewnie koło weekendu ale raczej w to wątpię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 13:24

Mysza1986 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba brałam za mała dawkę wit. b12 bo tylko 500, kupiłam już sobie 2500 i bede brała co 2 dzień. Myslę, że dr przed samym trnasferem każe mi powtórzyć tę homocysteinę i jak bedzie za dużo to przełożymy. Ja badania robiłam w medarcie i nie byłam na czczo więc moze wyszły trochę zawyżone. Za wynikami czekałam 2 dni, więc może za długo przetrzymali tą krew. Teraz pojade do szpitala HCP.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dni po punkcji powinnam dostać okres? W poprzednik IVF dostałam w 4 dzien po. Dzisiaj 6 dzień po i cisza. Wzięłam teraz 2 zasrzyki prolutexu może on zadziałał?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziewczyny chciałam podzielić się z wami radosną wiadomością! Dziś o 12:59 z waga 2780 przyszła na świat moja córcia Aleksandra :) Z całego serca życzę każdej z was takiego cudu!
    Gratulacje :) zdrówka dziewczyny!

MalaHD lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Przed chwilą dostałam SMSa od Ż "12 prawidłowych zapłodnień" !!! :)
    Rewelacja! Trzymam kciuki, aby dotrwaly:)

202312226851.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny ile dni po punkcji powinnam dostać okres? W poprzednik IVF dostałam w 4 dzien po. Dzisiaj 6 dzień po i cisza. Wzięłam teraz 2 zasrzyki prolutexu może on zadziałał?
    Masz czas do 14 dni powinien być.

Suselek zwiększ witaminę i powinna spadać jeśli jesteś u dr K pewnie będzie powtarzać wynik .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ