X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta ja w poniedziałek mam wizyte ostatnie usg zbadam progesteron i wtedy decyzja czy dzialamy czy nie, ale pewnie jakos na dniach. Dr cos mowił wtorek, sroda jak bedzie wszystko dobrze.

Wiwi92
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie genetycznie blizniaki w rodzinie. Od mojej strony babcia miała brata i siostre ktorzy byli blizniakam. A maz ma ojca ktory ma brata blizniaka. Ale z tym to chyba roznie. Mowia ze co ktores pokolenie

Wiwi92
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1 wrote:
    Czy mogłabym poprosić dane położnej na priv, bo mimo że chciałabym rodzić na Polnej nie przygotowałam sie jeszcze w tym zakresie? Może jeszcze tam pracuje?:)
    Wysłałam zaproszenie bo chyba tylko tak mozna wysłac prywatna wiadomosc? Zaakceptuj prosze to napisze namiar na polozna

Lena1 lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84, ja nie będę mieć położnej ani lekarza, a podejrzewam, że to nieco zmienia w podejściu personelu. Absolutnie nie mówię nic złego o Polnej, ale wolałabym jednak tam nie rodzić :)[/QUOTE]

Dlatego, zaznaczylam, ze rodzilam ze swoja polozna. Trudno mi powiedziec jakby bylo gdybym tam nikgo nie miala bo opinie sa rozne. Natomiast jezeli chodzi o Sw. Rodzine nigdy nie slyszalam, zeby ktos narzekał.

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Wysłałam zaproszenie bo chyba tylko tak mozna wysłac prywatna wiadomosc? Zaakceptuj prosze to napisze namiar na polozna

Dzięki, zaakceptowane :)

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    A tak z ciekawości czemu polna a nie św rodziny jak taka moda na sw zapanowała? Mi jest to na przykład obojętne już w tej chwili, byle by mnie wepchnęli gdzieś na oddział ze 'swoim' lekarzem który mnie weźmie pod opiekę i jak przyjdzie pora zrobi tę cc bo każdy szpital ma swoje wady i zalety tak naprawdę :)

Stawiam na Polną, gdyż być może uda mi się znajomego lekarza spotkać, choć z porodem może być różnie. Św. Rodzina ma bardzo dobre opinie, więc nie wiem, czy dobrze robię :)

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    U mnie szyjka skracała się od 16tyg. Od tego czasu leżalam. W 36tyg odpadł czop i na ktg ukazały się piękne, regularne skurcze porodowe. Ralanium już niewiele pomogło bo w nocy wylądowałam na porodówce.

Szyjka się skracała, czyli faktycznie było mniej niż te 3 cm?
    To widocznie już tak miało być z tym porodem, ale jak rozumiem, wszystko dobrze się skończyło. :) Czy Pawełek musiał być w inkubatorze? Poród naturalny?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem dobrze jest rodzic w szpitalu w ktorym pracuje gin prowadzacy ciaze czy znajomy bo w razie komplikacji, braku miejsc i innych problemow zawsze mozna zadzwonic i poprosic o wsparcie. Generalnie jestem przeciwnikiem takich procedur, natomiast jest to norma w polskich szpitalach

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Moim zdaniem dobrze jest rodzic w szpitalu w ktorym pracuje gin prowadzacy ciaze czy znajomy bo w razie komplikacji, braku miejsc i innych problemow zawsze mozna zadzwonic i poprosic o wsparcie. Generalnie jestem przeciwnikiem takich procedur, natomiast jest to norma w polskich szpitalach
    Ponoć cały MedArt dobrze żyje ze św. Rodziną :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to prawda:) zycze Wam dziewczyny ekspresowych porodow, pamietajcie, ze bol siedzi w glowie, trzeba sie nastawic, ze bedzie bolec i to okrutnie, ale nagroda jest niewyobrazalnie cudna! Moj prog bolu rowny jest zeru (zastrzyki z puregonu robi mi maz, a ja leze i zaslaniam twarz poduszka), a wyjezdzajac z porodowki mowilam, ze moge rodzic raz w tygodniu! :)

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1 wrote:
    Dzięki, zaakceptowane :)
    Wysłalam namiar

Lena1 lubi tę wiadomość

• Campari Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1 wrote:
    Szyjka się skracała, czyli faktycznie było mniej niż te 3 cm?
    To widocznie już tak miało być z tym porodem, ale jak rozumiem, wszystko dobrze się skończyło. :) Czy Pawełek musiał być w inkubatorze? Poród naturalny?
    Było 27mm w 16tyg. Poród był sn. A w inkubatorze niee :-) nie był. Urodził się z ładną wagą, zdrowy. Leżał za to na lampie...ale to już inna historia. Nie będę zaśmiecać wątku ;-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda napisała: Ja wizytę mam we wtorek a transfer prawdopodobnie za tydzień. Susełek i Wiwi a Wy?

Ja mam wizytę w piątek a transfer by wypadał koło Świąt, ale homocysteina nadal wysoka. 14 to chyba za dużo na transfer? Mam tylko 2 tygodnie żeby zbić. Chociaż metylowane witaminy biorę od czerwca. Mam pić jeszcze sok z buraka kiszonego i brac betaine 2 razy dziennie i 0 kawy. Może się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek ja przed transferem tez piłam sok z kiszonego buraka, najlepszy i najtańszy jaki znalazłam to marki Artman, do kupienia w Kauflandzie :-)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Anakonda napisała: Ja wizytę mam we wtorek a transfer prawdopodobnie za tydzień. Susełek i Wiwi a Wy?

Ja mam wizytę w piątek a transfer by wypadał koło Świąt, ale homocysteina nadal wysoka. 14 to chyba za dużo na transfer? Mam tylko 2 tygodnie żeby zbić. Chociaż metylowane witaminy biorę od czerwca. Mam pić jeszcze sok z buraka kiszonego i brac betaine 2 razy dziennie i 0 kawy. Może się uda.
    A jaka bierzesz wit b12 tzn jakiej firmy i w jakiej dawce ? Ja bym poczekała na spadek homocysteiny ale to twój wybór i nie wiem co dr na to .
    edit ja wizytę mam jutro i powinnam wiedzieć czy coś ruszyło czy nie ewentualny transfer pewnie koło weekendu ale raczej w to wątpię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 13:24

Mysza1986 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba brałam za mała dawkę wit. b12 bo tylko 500, kupiłam już sobie 2500 i bede brała co 2 dzień. Myslę, że dr przed samym trnasferem każe mi powtórzyć tę homocysteinę i jak bedzie za dużo to przełożymy. Ja badania robiłam w medarcie i nie byłam na czczo więc moze wyszły trochę zawyżone. Za wynikami czekałam 2 dni, więc może za długo przetrzymali tą krew. Teraz pojade do szpitala HCP.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dni po punkcji powinnam dostać okres? W poprzednik IVF dostałam w 4 dzien po. Dzisiaj 6 dzień po i cisza. Wzięłam teraz 2 zasrzyki prolutexu może on zadziałał?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziewczyny chciałam podzielić się z wami radosną wiadomością! Dziś o 12:59 z waga 2780 przyszła na świat moja córcia Aleksandra :) Z całego serca życzę każdej z was takiego cudu!
    Gratulacje :) zdrówka dziewczyny!

MalaHD lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Przed chwilą dostałam SMSa od Ż "12 prawidłowych zapłodnień" !!! :)
    Rewelacja! Trzymam kciuki, aby dotrwaly:)

202312226851.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny ile dni po punkcji powinnam dostać okres? W poprzednik IVF dostałam w 4 dzien po. Dzisiaj 6 dzień po i cisza. Wzięłam teraz 2 zasrzyki prolutexu może on zadziałał?
    Masz czas do 14 dni powinien być.

Suselek zwiększ witaminę i powinna spadać jeśli jesteś u dr K pewnie będzie powtarzać wynik .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ