X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr Kru zrobił 4d już na połówkowych.
    To jest z 26 tygodnia :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/057fa025a882.jpg

A to z 24 :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29edad44979d.jpg

Ogólnie to jak przełączył na tryb 4d to wszystko było super wyraźne ale zdjecia nie dało się już tak uchwycić bo mała zaczęła się zasłaniać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 16:13

kornelkornel, Mada29, Kaya85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Mi dr Kru zrobił 4d już na połówkowych.
    To jest z 26 tygodnia :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/057fa025a882.jpg

A to z 24 :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29edad44979d.jpg

Ogólnie to jak przełączył na tryb 4d to wszystko było super wyraźne ale zdjecia nie dało się już tak uchwycić bo mała zaczęła się zasłaniać :)

Jaa ale słodka, właśnie takie zdjęcia nie mogę przegapić ;)a to coś mówilaś, że chcesz w 4d? A polowkowe w którym tygodniu miałaś 24?a też robią filmy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Jaa ale słodka, właśnie takie zdjęcia nie mogę przegapić ;)a to coś mówilaś, że chcesz w 4d? A polowkowe w którym tygodniu miałaś 24?a też robią filmy?

Na połówkowych nie miałam płyty bo robił dr Kru ale zrobił fotke.
    To bylo w 21tc :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b353acda532.jpg
    Jak widać sensu większego nie ma ale dr sam robi za każdym razem:) ale mówił ze najlepiej po 30 tc wychodzą
    Film miałam u dr Sz na prenatalnych ale fotki już nie dostałam.
    6.03 idę na usg 3 trymestru i zobaczymy czy coś da.

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, w III trymestrze jak bylam u dr Sz, to wydrukowal mi zdjecia z usg na takim twardym fotograficznym papierze. Powiem Wam, ze moj Krasnal wygladal po drugiej stronie brzucha tak jak na tych zdjeciach:) piekna pamiatka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 20:12

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek mam wyczekana wizyte. Chcialabym od razu wystartowac, ale nie mam zadnych biezacych badan, wiec pewnie dr Z, od tego zacznie...

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    W poniedzialek mam wyczekana wizyte. Chcialabym od razu wystartowac, ale nie mam zadnych biezacych badan, wiec pewnie dr Z, od tego zacznie...

JaMama84 ja mam wizytę jutro ale będę przekładać na środek tygodnia i też będziemy już chyba startować.Trzymam kciuki, żeby luty był dla nas szczęśliwy:)

kornelkornel Ty jesteś parę kroków przed nami, więc informuj na bieżąco i powodzenia!

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientuje sie moze ktoras jaka jest norma Tsh w 1 trymestrze ciazy ?

Wiwi92
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Orientuje sie moze ktoras jaka jest norma Tsh w 1 trymestrze ciazy ?
    Wydaje mi się, że w okolicach 1, ale najwyżej niech mnie dziewczyny poprawią

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tsh, gdy robiłam betę i była pozytywna to miałam 1,77 ale dr zalecił bym brała letrox 50 i spadło mi do 0,77. Teraz mi dr nie zlecił, zapomniałam właśnie zapytać bo tak z ciekawości ile mam teraz. Nadal biorę letrox. Muszę mu przy następnej wizycie się przypomnieć.
    kiedyś czytałam, żeby w ciąży nie było powyżej 2 nie?
    A coś Wiwi u Ciebie się dzieje?
    Narazie miałam zleconą morfologię, aptt, inr oraz badanie moczu i posiew moczu.

Moly a jak u Ciebie z badaniami i wynikami?

JaMama84 i Kaya85 powodzenia, oby poszło szybko i sprawnie :) choć wyniki zaskakują i zawsze może znaleźć się , że jest coś nie tak heh ;/ i trzeba podleczyć. Choć Wam tego nie życzę! dajcie znać :D

JaMama84, Kaya85 lubią tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85, jestes na antykoncepcji? Dzisiaj wezme 36 tabletke, juz mam dosyc bo znowu plamie:/Chcialam dzisiaj pojechac zrobic tsh i te podstawe badania, ale stwierdzilam, ze dr Z, cos mi na pewno zleci i nie bede dwa razy jezdzic, zrobie za jedym razem. Ja tez jestem na letroxie 50.
    Mada29, chcialabym przyspiszyc, ale zawsze lepiej, tak jak piszesz cos podleczyc niz pozniej pluc sobie w brode. Zwlaszcza, ze podjelismy z mezem decyzje, ze jak sie nie uda odpuszczamy...
    Caly proces zachodzenia w ciaze to dla nas niezla lekcja pokory, co? Jestem w goracej wodzie kapana, a tu niestety trzeba cierpliwie czekac...

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze mam za niskie 0,10 mlU/L

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Wydaje mi sie ze mam za niskie 0,10 mlU/L

Uuu a pisałaś do dr? bo w alabie norma jest od 0,55. A letrox pewnie też bierzesz? Nie umiem doradzić bo nie wiem czy lepiej mieć poniżej normy niż za dużo hmm.
    Teraz mnie nastraszyłaś heh ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Uuu a pisałaś do dr? bo w alabie norma jest od 0,55. A letrox pewnie też bierzesz? Nie umiem doradzić bo nie wiem czy lepiej mieć poniżej normy niż za dużo hmm.
    Teraz mnie nastraszyłaś heh ;/

Ja jak miałam tsh poniżej normy z alabu to kazał odstawić ale miałam przy tym ft4 ponad 20

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie sie z nim kontaktowalam. Napisal mi czy bralam cos wczesniej czy cos biore na tarczyce to napisalam ze nie bo zawsze mialam ok . Napisalam mu to co musze cos brac to mi odpisal ze nie. Czyli musi byc dobrze skoro nic mi nie przepisal i nic mam nie brac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 13:04

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do TSH to norma jest niby do 1,5, ale przy takim wyniku moja endo dołożyła trochę Letroxu, bo jednak najbezpieczniej jest do 1. Dziewczyny samo TSH nie jest wyznacznikiem, jeżeli macie problem z tarczycą i wyniki Wam skaczą to badajcie całą trójkę (TSH, FT3, FT4) Najważniejsza jest dobra wartość FT4.

Mada ja na Twoim etapie miałam zleconą morfologię, enzymy wątrobowe, Glukozę, Żelazo Sód, Potas, Chlorki, Magnez, VDRL, Parvowirusa (IgG, IgM), Proteinogram, badanie ogólne moczu, dr zrobił mi też cytologię. Wszystko w normie, jedynie Hematokryt i Hemoglobina niżej, ale to raczej często spotykane w ciąży, jeżeli jeszcze spadnie to może żelazo dostanę. Teraz mam tylko morfologię, ogólne moczu i obciążenie glukozą.

Dziewczyny jesteście zadowolone z książeczki/karty ciąży MedArt? Według mnie jest fatalna, mało miejsca, nieczytelna, do tego ona jest śliska, a dr B pisał w niej żelowym długopisem i wszystko rozmazane ;) obecny dr też narzekał i założył mi nową kartę ciąży. Nawiązuję do tego, bo kupiłam sobie segregator ciążowy od mamaginekolog i naprawdę gorąco polecam, mojemu dr też się spodobał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 13:05

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FT4 mam wporzadku

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Wiwi możesz być spokojna :)

Może jak będę robić te badanie na mocz i posiew w alabie to sobie zrobię z ciekawości na tsh bo letrox biorę ale z tarczycą problemów nigdy nie miałam. A teraz na tym etapie ciąży to nie wiem.

Moly co do tej książeczki Med Art to mi na szczęście dr piszę normalnym długopisem ;) ale po każdej wizycie wszystko drukuje i mi wpina. Tylko ciekawe jak długo będzie mógł tak robić ? :P
    A wy dziewczyny wszystkie wyniki badań drukujecie i macie przy sobie?
    u mnie hemoglobina w normie ale hematokryt ciut poniżej normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 13:59

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    JaMama84 ja mam wizytę jutro ale będę przekładać na środek tygodnia i też będziemy już chyba startować.Trzymam kciuki, żeby luty był dla nas szczęśliwy:)

kornelkornel Ty jesteś parę kroków przed nami, więc informuj na bieżąco i powodzenia!

W poniedziałek mam wizytę zobaczymy co tam się dzieje :)
    Ale od tych tabletek tak mnie wszystko boli więc chyba L4 wezmę :/

klz9krhmyflvohw4.png
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Kaya85, jestes na antykoncepcji? Dzisiaj wezme 36 tabletke, juz mam dosyc bo znowu plamie:/Chcialam dzisiaj pojechac zrobic tsh i te podstawe badania, ale stwierdzilam, ze dr Z, cos mi na pewno zleci i nie bede dwa razy jezdzic, zrobie za jedym razem. Ja tez jestem na letroxie 50.
    Mada29, chcialabym przyspiszyc, ale zawsze lepiej, tak jak piszesz cos podleczyc niz pozniej pluc sobie w brode. Zwlaszcza, ze podjelismy z mezem decyzje, ze jak sie nie uda odpuszczamy...
    Caly proces zachodzenia w ciaze to dla nas niezla lekcja pokory, co? Jestem w goracej wodzie kapana, a tu niestety trzeba cierpliwie czekac...

Tak, biorę Marvelon i też mam dość bo chodzę cała spuchnięta. Umówiłam się do Dr Ż na sobotę 10.02 i to będzie 40dzień, jak biorę anty. Ja na szczęście nie mam plamień, ale antykoncepcja rozwaliła mi wyniki tarczycy i w 3tyg. tsh z 0,8 skoczyło na 3,7 i mam teraz brać letrox 150.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam, ze any maja wplyw na tarczyce. U mnie wyniki byly zawsze w granicach normy, jak poszlam pierwszy raz do dr Z, to powiedzial, ze trzeba zbic do maksymalnie 1.5, dostalam dawke 25, szczesliwie po miesiacu brania zaszlam w ciaze z iui, przez ciaze kontynuowalam, a jak urodzialam to przestalam brac. Rok temu jak zabralismy sie za rodzenstwo to mialam ok.2.5, zeby szybko obnizyc dostalam 50, i tak ciagle biore. Ft3 i ft4 byly ok.

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ