MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoly wrote:Ja po wizycie, Bąbelka już na pewno jest dziewczynką, więc zamienię ją oficjalnie na Liliannę
Wszystko super, niestety tak fikała, że mało co ją widziałam, ale za 3 tygodnie połówkowe to wtedy sobie popatrzę
Bardzo ładne imięJAk się czujesz? Nie mogą uwierzyć, że tu juz prawie połówka. Szybko zleciało. Czujesz już ruchy?
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Bardzo ładne imię
JAk się czujesz? Nie mogą uwierzyć, że tu juz prawie połówka. Szybko zleciało. Czujesz już ruchy?
Dziękuję, czuję się super. Ja nadal trochę nie mogę się przyzwyczaić do tego, że będę mamą, a jak widzę siebie w lustrze z brzuszkiem to chce mi się smiaćwczoraj jak macałam brzuch przed snem to poczułam puknięcie, coś w stylu pstryknięcia palcem od wewnątrz, aż usiadłam z wrażenia. Jeszcze się nie nakręcam i dzisiaj mam w planach macać przez cały wieczór
Susełek miałam się już wcześniej pytać, czy o płeć sie zapytacie na najbliższych wizytach? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyona30 wrote:Ja trace nadzieję.Mielismy przepadany zarodek a tu takie cos!
Serio nie rozumiem o co Ci chodzi, skąd taki pesymizm. To, że zarodek jest zdrowy i przebadany nie oznacza, że będzie na 100% ciąża, która będzie trwała bez żadnych przykrych historii, to tak nie działa. Jesteś w ciąży, zrób betę za dwa dni i zacznij myśleć pozytywnieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:15
-
nick nieaktualnyMy już dziewczyny po wizycie
Bąbel ma już 6,5cm
i wszystko w porządku. Odziwo wszystko wypłynęło i nie ma krwi, więc zapytałam się dr czy już mogę trochę ruchu mieć a on " tak ale ostrożnie"
Mam nadzieję, że teraz będzie spokojniej. Leków nie zmienił, żeby nic się nie cofnęło i wizytę mamy za dwa tygodnie bo dr B nie będzie chyba 9dni od 16.02 . A w środę mamy prenatalne. Trochę stres mnie już bierze, ale cóż trzeba Bąbla poznać bliżej. Dostałam też skierowanie na badania moczu i jego posiew.
Wogóle dziś z tych nerwów zapomniałam mojej książeczki ciążowej
Moly mój Bąbel jeszcze nie fika jak Twoja Lili ale już zaczyna, jak to mąż mówi "rapować"
Znowu jestem spokojniejsza na kilka dni
Oczywiście cieszę się z Twojego szczęścia. A ile ma już córeczka "wzrostu"?
Ona30 beta pójdzie w górę, susełek na ten temat coś wie. Mały leniuszek się znów nam trafiłTrzymam nadal kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 21:32
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:My już dziewczyny po wizycie
Bąbel ma już 6,5cm
i wszystko w porządku. Odziwo wszystko wypłynęło i nie ma krwi, więc zapytałam się dr czy już mogę trochę ruchu mieć a on " tak ale ostrożnie"
Mam nadzieję, że teraz będzie spokojniej. Leków nie zmienił, żeby nic się nie cofnęło i wizytę mamy za dwa tygodnie bo dr B nie będzie chyba 9dni od 16.02 . A w środę mamy prenatalne. Trochę stres mnie już bierze, ale cóż trzeba Bąbla poznać bliżej. Dostałam też skierowanie na badania moczu i jego posiew.
Wogóle dziś z tych nerwów zapomniałam mojej książeczki ciążowej
Moly mój Bąbel jeszcze nie fika jak Twoja Lili ale już zaczyna, jak to mąż mówi "rapować"
Znowu jestem spokojniejsza na kilka dni
Oczywiście cieszę się z Twojego szczęścia. A ile ma już córeczka "wzrostu"?
Świetnie! To teraz ciepłe majty, dobra muzyka albo faceta pod rękę i się dotleniaj na spacerachKciuki zaciśnięte za prenatalne, daj zaraz znać czy wszystko w porządku i co się u Was szykuje. Oby dr Sz miał dobry dzień, bo ostatnio chyba coś nie w sosie jest
U Ciebie raper, a u mnie mały karatekaNiestety nóżki miała cały czas w górze, więc można ją było zmierzyć tylko od pupy do głowy więc dr sobie darował, za 3 tygodnie zmierzymy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoly wrote:Świetnie! To teraz ciepłe majty, dobra muzyka albo faceta pod rękę i się dotleniaj na spacerach
Kciuki zaciśnięte za prenatalne, daj zaraz znać czy wszystko w porządku i co się u Was szykuje. Oby dr Sz miał dobry dzień, bo ostatnio chyba coś nie w sosie jest
U Ciebie raper, a u mnie mały karatekaNiestety nóżki miała cały czas w górze, więc można ją było zmierzyć tylko od pupy do głowy więc dr sobie darował, za 3 tygodnie zmierzymy.
No wiem, że dr Sz nie w sosie, ostatnio tu się naczytalam i się trochę boję. Mam tylko nadzieję, że powie o maluszku dobrze.. i ten test Pappa... dziwne że nie daje zdjęcia też? I muszę milczeć, choć trudne jak widzisz, że tu rączka albo nóżki w ruchu. To polowkowe już robisz u swojego dr? Ciekawe jak jest w MedArt? Tylko jak Lila będzie tak fikac to jak ją uspokoisz?
U mnie to daleka sprawa ale te usg 4d co już widać dokładnie twarz dziecka to kiedy się robi?
Fajnie to ujęłaś raper i karatekabędą rozrabiaki
-
Witam dziewczyny ja juz po kolejne wizycie dzidzia rozwija sie prawidlowo. Ustawila sie do nas tyleczkiem taki lobuz/lobuziara. Kolejna wizyta u dr Sz zobaczymy czy mi przypadnie do gustu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 09:04
Moly, Mada29, susełek, Ainaa lubią tę wiadomość
Wiwi92 -
nick nieaktualnyMada29 wrote:No wiem, że dr Sz nie w sosie, ostatnio tu się naczytalam i się trochę boję. Mam tylko nadzieję, że powie o maluszku dobrze.. i ten test Pappa... dziwne że nie daje zdjęcia też? I muszę milczeć, choć trudne jak widzisz, że tu rączka albo nóżki w ruchu
. To polowkowe już robisz u swojego dr? Ciekawe jak jest w MedArt? Tylko jak Lila będzie tak fikac to jak ją uspokoisz?
U mnie to daleka sprawa ale te usg 4d co już widać dokładnie twarz dziecka to kiedy się robi?
Fajnie to ujęłaś raper i karatekabędą rozrabiaki
U mnie zachowywał się poprawnie, ale też się stresowałam, najważniejsze żeby dokładnie Bąbla zbadał. On cały czas mówi co widać na ekranie, więc ja tylko patrzyłam w monitor jak zaczarowanaNie dostałam zdjęcia, wydaje mi się, że zrobił i zapomniał włożyć do koperty z filmem, a my sprawdziliśmy w drodze do domu i było już za późno
USG 4D można już po 20 tygodniu, ale ja zrobię bliżej 30t, bo chcę, żeby twarz Małej była jak najlepiej widoczna
Tak połówkowe robię u obecnego lekarza prowadzącego, przy drugiej wizycie tylko się upewniłam, że dobrze trafiliśmy
Wczoraj trochę poczytałam przed snem i wydaje mi się, że Lili tak fikała, bo tuż przed wizytą zjadłam dość spory deser lodowy, a słodkie podobno pobudza malucha
-
nick nieaktualnyona30 wrote:A Susełek w ktorym dniu robil bete?
hej ja robiłam betę też 7dpt. U mnie pierwsza beta była 28. Problem był taki, że wszędzie piszą, że w ciągu 48h beta powinna przyrosnąć nie mniej niż 66 %. A u nas pierwszy przyrost taki nie był. Więc na badałam sie tych przyrostów. Po prostu nasz zarodek potrzebował więcej czasu. Ale byłam 23.01. na usg i widać było na usg serduszko (przeskakujące piksele) i dr stwierdził, że wszytko wygląda w porządku. Czekamy na kolejne usg 14.02.
ona30 musisz zbadać przyrost w sobotę. Szukałam w necie o niskich betach i z takich bet jak twoja były ciąże. Każda z nas jest inna i nie można tak się do końca porównywać z koleżanką. A czy ty byłaś na cyklu naturalnym?
Na razie powinnaś się cieszyć,że jesteś mały kroczek do przodu i wytrzymać nerwowo do soboty. Bądź dobrej myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 10:16
-
nick nieaktualnyWiwi92 wrote:Witam dziewczyny ja juz po kolejne wizycie dzidzia rozwija sie prawidlowo. Ustawila sie do nas tyleczkiem taki lobuz/lobuziara. Kolejna wizyta u dr Sz zobaczymy czy mi przypadnie do gustu.
A Ty u kogo prowadzisz ciąże? Kiedy prenatalne? -
Ja u dr Z prowadze ciaze chociaz ostatnio bylam dwa razy u dr B bo dr Z mial ten dlugi urlop. 15.02 mam wizyte prenatalna mialam jechac po 18.02 ale dr Sz nie ma i dr Z kazal mi jeszcze przed jego urlopem isc. A ty w ktorym tygodniu prenatalne ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 13:08
Wiwi92 -
nick nieaktualnyWiwi92 wrote:Ja u dr Z prowadze ciaze chociaz ostatnio bylam dwa razy u dr B bo dr Z mial ten dlugi urlop. 15.02 mam wizyte prenatalna mialam jechac po 18.02 ale dr Sz nie ma i dr Z kazal mi jeszcze przed jego urlopem isc. A ty w ktorym tygodniu prenatalne ?
Ja mam w środę 7.02.
Przynajmniej poznasz szybciej swoje maleństwo bliżej
Między naszymi maluchami jest dwa tygodnie różnicy? Dobrze pamiętam?