WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Juhaska jesteście już razem ze śnieżynką ?
    Tak jesteśmy już po transferze
    Jest mi trochę smutno bo dziś przestały rozwijać się dwa zarodki :( został jeden który zabraliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 16:11

• Toczuszek Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska trzymam mocno kciuki, żeby ten jeden był szczęśliwy!

juhaska lubi tę wiadomość

3 lata starań, 29 lat
    04.2018- ciąża obumarła 9 tc- prawdopodobnie czynniki genetyczne
    Ja: niedoczynność tarczycy nieimmunologiczna, wszystkie badania ok
    On: badania nasienia ok
    kilka cykli z Lamettą- bez efektu
    09.2019- 1 IVF- 16 komórek, 0 zarodków- szukamy odpowiedzi dlaczego?????
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Jest mi trochę smutno bo dziś przestały rozwijać się dwa zarodki :( został jeden który zabraliśmy

Juhaska, jak to mi Pani Maria powiedziała- ten jeden będzie złoty!

juhaska, Mada29 lubią tę wiadomość

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Juhaska, jak to mi Pani Maria powiedziała- ten jeden będzie złoty!
    Tego się trzymajmy :)

Alberta lubi tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba trafić zdrowy zarodek. U mnie mało komórek ze względu na jeden jajnik oraz wiek 42. Dr K rok temu mówiła, że 99% braku implantacji w IVF jest z winy zarodka. Wspomniała o "inteligencji" endometrium a ogólnie organizmu w tej kwestii. Komórka jajowa dojrzewa około 3 miesiące, warto suplementować witaminę D, koenzym Q10, inozytol, l-argininę by je wspomóc. Kibicuję Wam staraczkom oraz przyszłym mamom. Obecne mamy zawsze miło widzieć. Campari jak Pawełek?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Trzeba trafić zdrowy zarodek. U mnie mało komórek ze względu na jeden jajnik oraz wiek 42. Dr K rok temu mówiła, że 99% braku implantacji w IVF jest z winy zarodka. Wspomniała o "inteligencji" endometrium a ogólnie organizmu w tej kwestii. Komórka jajowa dojrzewa około 3 miesiące, warto suplementować witaminę D, koenzym Q10, inozytol, l-argininę by je wspomóc. Kibicuję Wam staraczkom oraz przyszłym mamom. Obecne mamy zawsze miło widzieć. Campari jak Pawełek?

Alberta a Ty kiedy startujesz?

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Napisałam śnieżynką a Ty przecież miałaś świeży transfer ;)
    Walczył do końca więc musi być silny ! Da radę, wierzę w Niego

juhaska lubi tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:

I ten jeden będzie szczęśliwym! Zobaczysz - za parę dni będziesz nam tu pisać jak Ci beta rośnie :) Trzymam kciuki!

A ja dostałam dziś informację, że z 3 komórek zapłodniły się 3...:) Modlę się teraz, aby cała trójka przetrwała do końca... <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:36

Alberta, juhaska, Ruda2017, Kaya85 lubią tę wiadomość

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada Kochana, nie wiem gdzie się udać. U mnie stymulacja sensu nie ma skoro dwie komórki i jeden wadliwy zarodek w ostatnich 3 IVF. Ż powiedział teraz, że warto walczyć o więcej komórek a rok temu, że z pustego to i Salomon nie naleje. Ten cytat słyszą często kobiety po 40stce. Zastanawia mnie czy lepiej transferować w 2,3 dobie na co Medart się nie zgodzi.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    To samo dziś mówił Żak, naturalna selekcja od co
    Co do suplementów to brałam tyle że prościej powiedzieć czego nie brałam, jakby co mam zamiar zwiększyć dawkę ubichionolu i DHEA i zobaczymy

I muszę zapytać lekarza, czy ta degradacja w 5 dobie ma coś wspólnego z czynnikiem plemnika

• Campari Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Campari jak Pawełek?
    A dziękuję za pamięć :-) u nas skończyło się w rezultacie antybiotykiem i odpukać wychodzimy z infekcji. Jeszcze tydzień u dziadka i wraca do żłoba miejmy nadzieję. Oby już przyszła wiosna i koniec tego chorowania.

r9bzabd.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Super prezent na dzien kobiet. Zgadza sie jestem u dr Z,tak bylam i tak zostalam. Dzidzia dzis pieknie wspolpracowalala wszystko bylo ladnie widac az samemu dr sie podobalo. Ziewala machala raczkami, nozkami paluski bylo widac. Szkoda ze maz dzis nie mogl byc. Potwierdzil rowniez ze widac panienke tak jak u dr Sz na wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 19:43

Mada29, Dominique1995, dżdżownica, susełek lubią tę wiadomość

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Po wizycie. Super prezent na dzien kobiet. Zgadza sie jestem u dr Z,tak bylam i tak zostalam. Dzidzia dzis pieknie wspolpracowalala wszystko bylo ladnie widac az samemu dr sie podobalo. Ziewala machala raczkami, nozkami paluski bylo widac. Szkoda ze maz dzis nie mogl byc. Potwierdzil rowniez ze widac panienke tak jak u dr Sz na wizycie

super :) myśleliście już nad imieniem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mada jak Twój Raper ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:

juhaska mocne kciuki za tego jednego wojownika :) u mnie w ostatniej dobie tuż przed mrożeniem też 2 zarodki odpadły mimo, że wszystkie rozwijały się pięknie.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Mada jak po wizycie?
    JaMama o której transfer jutro?

• anakonda Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w pierwszej procedurze z 5 zarodków do piątej doby został 1 zarodek reszta odpadła przed 5 doba , w drugiej z 3 zarodków miałam transfer w 3 dobie jednego pozostałe 2 nie dotrwały do 5 doby . W trzeciej z 6 zarodków 3 przestały się rozwijać w 5 dobie . Moim zdaniem plemnik u nas miał wpływ bo nasienie męża nie powala .

Alberta ja trzymam kciuki za Ciebie może uderz do Lewandowskiego ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    U nas w pierwszej procedurze z 5 zarodków do piątej doby został 1 zarodek reszta odpadła przed 5 doba , w drugiej z 3 zarodków miałam transfer w 3 dobie jednego pozostałe 2 nie dotrwały do 5 doby . W trzeciej z 6 zarodków 3 przestały się rozwijać w 5 dobie . Moim zdaniem plemnik u nas miał wpływ bo nasienie męża nie powala .

Alberta ja trzymam kciuki za Ciebie może uderz do Lewandowskiego ?
    A czym byłaś stymulowana przy 3 procedurze?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś dostałam prezent na Dzień Kobiet :)
    Przy siusianiu na papierze miałam leciuteńki czerwony kolor więc spanikowana pojechaliśmy do kiliniki i zobaczyliśmy już serduszko <3 Bejbiś ma 0,5 cm i jest wszystko dobrze :)
    Oczywiście przy następnych „kontrolach papieru” nic nie było widać, ale warto było panikować.

Kaya85, JaMama84, dżdżownica, susełek, Alberta lubią tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Mada Kochana, nie wiem gdzie się udać. U mnie stymulacja sensu nie ma skoro dwie komórki i jeden wadliwy zarodek w ostatnich 3 IVF. Ż powiedział teraz, że warto walczyć o więcej komórek a rok temu, że z pustego to i Salomon nie naleje. Ten cytat słyszą często kobiety po 40stce. Zastanawia mnie czy lepiej transferować w 2,3 dobie na co Medart się nie zgodzi.

Alberta a dr Z miałby sposób na Ciebie? W końcu medycyna idzie do przodu :)
    Życzę Tobie, byś znalazła tą odpowiednią drogę i zaczęła działać.
    Trzymam kciuki! Kiedyś Tobie pisałam, jesteś twardą babką i dasz radę jeszcze walczyć! :)

Alberta lubi tę wiadomość

‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ