MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMama84 wrote:Miska90, tez mam robic 20-21.
Kaya85, dziekuje!
Boje sie strasznie, ze zadna z komorek nie bedzie dojrzala bo szybko poszla stymulacja tylko 6 zastrzykow z puregonu. Poza tym duzo ich bylo czyli szly w ilosc pewnie, a nie jakosc...
Nie nastawia się nawet tak! Musisz myśleć pozytywnie i wierzyć mocno, że wszystko będzie dobrzea będzie!
Pamiętaj, że wiosną idzie, bociany przylatują i ten czas jest dla nas wszystkich, które się teraz starają/czekają...juhaska lubi tę wiadomość
-
Kaya85 wrote:Juhaska a o receptę prosisz lekarza czy na recepcji wystawiają?
Ja póki co u nich kupowałam, a w poniedziałek muszę kupić następne opakowanie.
Miśka90 mnie po zastrzyku miejsce boli ok.1dnia, mimo że robię tak, jak położna pokazała, to jest podobno normalne. Trzymam kciuki za Twoją dwójeczkę!
JaMama84 za Twoją 13-stkę również, niech się ładnie wszystkie zapłodnią!
JaMama będzie dobrze, u mnie z tych 7 pobranych wszystkie były dojrzałe, szkoda że zapłodnili mi tylko 6, wiem że to zgodnie z ustawą ale hm muszę sie dowiedzieć czy w moim przypadku nie mogli jednak tego ominąć
Ooo tak Miśka oby nas wszystkie spotkało bocianie szczęścieKaya85 lubi tę wiadomość
-
Nikomu nie życzę hiperki
W pon punkcja wtorek środa coraz gorsze samopoczucie. Brzuch spuchł ale myślałam że jakoś przejdzie. W czwartek rano czułam się strasznie byłam sama w domu poszłam do toalety i zemdlałam uderzyłam głową o kafelki. Jakoś sie ocknęłam i doczłapałam się do kanapy. Na szczęście przyszedł mój tata i szybo na sor. A w moim szpitalu to tylko umieraćZrobili tomograf wszytko ok, ekg ok i tyle. Żadnej kroplówki. Ciśnienie 150/100
Byłam na łączach z Panią dr kazała przyjechać od razu ale wyszłam z soru po 3 godz i stwierdziłyśmy że nie bede juz jechać 1,5 godz tylko mam pić izotoniki i przyjechać nazajutrz.
Wczoraj pojechalismy rano do kliniki zrobili badania i dali 2 kroplówki jejuuu jaką ja poczułam ulgę!!!!
Całe osłabienie ze mnie zeszło. Żałuję że zamiast na sor nie pojechaliśmy do kliniki. Ale przynajmniej tomograf zrobili....
Wyniki wyszły w miarę ok więc dzisiaj juz nie musze jechać i czuje się super no oprócz brzucha który jest dalej jak balon. Ale waga juz spada. Kwestia dni jak zejdzie...
No i przy okazji jak leżałam pod kroplówką przyszła Pani dr i Żak i opowiedzieli o swoim planie. Chcą mnie wysłać teraz na laparoskopię jak tam się wszytko ustabilizuje. Zrobić kauteryzację. I po laparo od razu kolejna stymulacja. tylko sprzeczają się bo Pani dr chce małą a Żak dużą...
No nie wiem zobaczymy. Na laparo pójdę chce żeby sprawdzili czy tam jest wszystko ok po tych hiperkach. A dalej zobaczymy.
Mój mąż nie zgadza się na dużą stymulację bo napatrzył się na mnie teraz w tej hiperce i sie boi. Ja w sumie mogę spróbować twarda babka jestem
Dostałam też od Pani dr zdjęcia paru komórek tych zdegradowanych jakbym chciała się skonsultować z innymi lekarzami...
Czasem się dziwie ile ja potrafię znieść dla dziecka....
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyJaMama84 wrote:Jest sms! 6 dojrzylych komorek, ale 5 prawidlowych zaplodnien! Oby do 5 doby dotrwaly!
Miałam tak samoU mnie wyszły z tego 3 piękne zarodki, z czego jeden właśnie fika w brzuchu, a dwa czekają na swoja kolej. Kciuki za jeszcze lepszy wynik, no i najważniejsze za przyszłą lokatorkę
JaMama84 lubi tę wiadomość
-
JaMama84 super, to teraz trzymamy kciuki, żeby były waleczne!
LadyE Twoja historia i podejście, dają innym siłę. Pokazujesz, że warto walczyć dopóki jest nadzieja!Zdrówka, żeby objawy hiperki szybko ustąpiły.
Ja rano byłam zrobić betę i popołudniu powinnam mieć wyniki, niestety jak wróciłam to miałam plamienie jak na okres, więc już się nie nastawiam:(JaMama84 lubi tę wiadomość
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
Dziekuje Dziewczyny za dobre slowo, dla mnie to naprawde wiele znaczy. Jestem z tych co nikogo z otoczenia nie informuja takze nie mam z kim pogadac. Zreszta nikt by nie zrozumial bo wszyscy ot tak zachodza w ciaze...
Teraz 4 dni w napieciu czy Kruszynki dotrwaja do transferu... -
Dziewczyny, brzuszek zwolniony;) trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki i staraczki
Mada29, JaMama84, Campari, Kaya85, kornelkornel, Moly, Alberta, gabrysia111, Imbirek91, klopsik, Miśka90, juhaska, susełek, Lady_E, Ruda2017, Lizzinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanna_b wrote:Dziewczyny, brzuszek zwolniony;) trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki i staraczki
Gratuluję Aniu, a tak właśnie myślałam o Tobie czy to jużBardzo się cieszę i życzę dużo zdrowia dla Małej a dla Was samych pięknych chwil w trójeczkę.
Wpadaj tutaj co jakiś czas
anna_b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje Ania, wspaniała wiadomość.
Kaya i Ruda czekamy na bety nie puszczając kciuków. Kaya to może być plamienie implantacyjne.anna_b lubi tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu