X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z zarodka mi?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestaly sie rozwijac, zdegradowaly

• Patrycja19-90 Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    To juz koniec:(
    Bardzo mi przykro :(

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam co dalej? Czy wobec tego jest szansa, zeby uzyskac zarodki, dr Z powiedział, ze kolejna stymulacja w krotkim odstepie daje lepsze komorki

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Zapytam co dalej? Czy wobec tego jest szansa, zeby uzyskac zarodki, dr Z powiedział, ze kolejna stymulacja w krotkim odstepie daje lepsze komorki

JaMama84 strasznie mi przykro:( jakiś pech ostatnio, każdej z nas poodpadały zarodki, a marzec miał być taki szczęśliwy..
    Będziecie podchodzić teraz jeszcze raz do ivf? Ja chciałabym stymulacje i próbować naturalnie, ale nie wiem czy takie rozwiązanie w ogóle wchodzi w grę.

Juhaska, a jak u Ciebie? Kiedy beta? Trzymam kciuki! Potrzebny sukces na tym forum, żeby złą passe przerwać!

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 przykro mi.

juhaska ty jutro czy w sobotę betujesz? W której dobie się wybierasz na badania?

Dzięki Moly o info o soi/tofu. Nie wiedziałam, że tego się nie je przy niedoczynności tarczycy. Może dlatego tak strasznie smakowało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Widziałam dzisiaj post o spadku hemoglobiny.
    Ile dostajecie mg ?
    Bo ja mam w witaminkach 60 mg i teraz mam 100 mg ferrum lek przyjmować.
    W sumie hemoglobina jeszcze w normie mimo 8 miesiąca ciazy ale spadło sporo przez miesiąc i jest ciut ponad normę z alabu

Mi doktor przepisał Feroplex , 1 razy dziennie fiolkę do picia i tam jest 40 mg ;)

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    JaMama84 strasznie mi przykro:( jakiś pech ostatnio, każdej z nas poodpadały zarodki, a marzec miał być taki szczęśliwy..
    Będziecie podchodzić teraz jeszcze raz do ivf? Ja chciałabym stymulacje i próbować naturalnie, ale nie wiem czy takie rozwiązanie w ogóle wchodzi w grę.

Juhaska, a jak u Ciebie? Kiedy beta? Trzymam kciuki! Potrzebny sukces na tym forum, żeby złą passe przerwać!
    JaMama tak mi przykro :(

Jak mówi Kaya coś ostatnio źle się działo z naszymi zarodkami.
    Ale to chyba nie wina embriologów? Strasznie tam młody zespół mają, ale chyba wiedzą co robią...

Z zaleceń powinnam iść jutro, ale raz że jak jutro pójdę to nie mam gdzie powtórzyć po 48, a dwa wolę iść z mężem odebrać wyniki dla otuchy, a jutro jest w pracy, także w sobotę się okaże
    Bardzo dziękuję kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 11:23

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    JaMama84 przykro mi.

juhaska ty jutro czy w sobotę betujesz? W której dobie się wybierasz na badania?
    Idę w sobotę, czyli 9 dpt to będzie

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Oby tym razem Żak miał rację

• Patrycja19-90 Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska wyslalam zaproszenie ;)

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja19-90 wrote:
    Juhaska wyslalam zaproszenie ;)
    Zaakceptowałam :)

LadyInna lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam wlasnie z kliniki. Idziemy za ciosem, w poniedzialek wizyta, jak bedzie dobrze to startuje z kolejna stymulacja.
    Teraz albo nigdy!

Patrycja19-90, Mada29, juhaska, Kaya85, Ruda2017, Miśka90 lubią tę wiadomość

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Wrocilam wlasnie z kliniki. Idziemy za ciosem, w poniedzialek wizyta, jak bedzie dobrze to startuje z kolejna stymulacja.
    Teraz albo nigdy!
    O rety to tak można? Nie trzeba czekać na okres ani nic?
    A ogólnie co mówił Żak? Wyjaśniał dlaczego tak mogło się stać?

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Teraz albo nigdy!

Powiedz coś więcej bo też jestem ciekawa czy to tak od razu można podejść 2 raz i czy są jakieś wskazania typu większa szansa?

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Z powiedzial, ze najlepiej zrobic jedna stymulacje po drugiej, wtedy jest szansa na uzyskanie lepszych komorek. Tyle zrozumialam, dodal, ze brak rozwoju spowodowany byl jakoscia komorek, a nie np.nasienia. Sama nie wiem co o tym myslec, no nic zaufam, sprobuje, jak nie wyjdzie to nie wyjdzie.

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze wiecej sie dowiem w poniedziałek. Oczywiscie zdam relacje.
    Tymczasem Juhaska, do choinki zakoncz te zła passe pozytywna beta! Trzymam mocno kciuki! :)

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Mysle, ze wiecej sie dowiem w poniedziałek. Oczywiscie zdam relacje.
    Tymczasem Juhaska, do choinki zakoncz te zła passe pozytywna beta! Trzymam mocno kciuki! :)
    Dziękuję ci kochana :) Oj bardzo bym chciała...
    Zdaj relacje co powie Żak, w obliczu tego że nam padły też komórki jestem ciekawa jego zdania. Ciekawe co może odpowiadać za ich jakość i że nam tak padają

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczynt przykro mi. Co z tymi naszymi komórkami.. Juhaska w tobie nadzieja mam nadzieję że przerwiesz tą złą passę.
    Dzurwczyny ile po punkcji powinnam spodziewać się @. Dzisiaj mija 10 dbi od punkcji i cisza... a mam zacząc brać antyki na wyciszenie przed laparoskopią.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Kurde dziewczynt przykro mi. Co z tymi naszymi komórkami.. Juhaska w tobie nadzieja mam nadzieję że przerwiesz tą złą passę.
    Dzurwczyny ile po punkcji powinnam spodziewać się @. Dzisiaj mija 10 dbi od punkcji i cisza... a mam zacząc brać antyki na wyciszenie przed laparoskopią.
    Masz mieć laparoskopię? Była planowana czy teraz dr zaproponowała?

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ