X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z zarodka mi?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestaly sie rozwijac, zdegradowaly

• Patrycja19-90 Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    To juz koniec:(
    Bardzo mi przykro :(

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam co dalej? Czy wobec tego jest szansa, zeby uzyskac zarodki, dr Z powiedział, ze kolejna stymulacja w krotkim odstepie daje lepsze komorki

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Zapytam co dalej? Czy wobec tego jest szansa, zeby uzyskac zarodki, dr Z powiedział, ze kolejna stymulacja w krotkim odstepie daje lepsze komorki

JaMama84 strasznie mi przykro:( jakiś pech ostatnio, każdej z nas poodpadały zarodki, a marzec miał być taki szczęśliwy..
    Będziecie podchodzić teraz jeszcze raz do ivf? Ja chciałabym stymulacje i próbować naturalnie, ale nie wiem czy takie rozwiązanie w ogóle wchodzi w grę.

Juhaska, a jak u Ciebie? Kiedy beta? Trzymam kciuki! Potrzebny sukces na tym forum, żeby złą passe przerwać!

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 przykro mi.

juhaska ty jutro czy w sobotę betujesz? W której dobie się wybierasz na badania?

Dzięki Moly o info o soi/tofu. Nie wiedziałam, że tego się nie je przy niedoczynności tarczycy. Może dlatego tak strasznie smakowało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Widziałam dzisiaj post o spadku hemoglobiny.
    Ile dostajecie mg ?
    Bo ja mam w witaminkach 60 mg i teraz mam 100 mg ferrum lek przyjmować.
    W sumie hemoglobina jeszcze w normie mimo 8 miesiąca ciazy ale spadło sporo przez miesiąc i jest ciut ponad normę z alabu

Mi doktor przepisał Feroplex , 1 razy dziennie fiolkę do picia i tam jest 40 mg ;)

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    JaMama84 strasznie mi przykro:( jakiś pech ostatnio, każdej z nas poodpadały zarodki, a marzec miał być taki szczęśliwy..
    Będziecie podchodzić teraz jeszcze raz do ivf? Ja chciałabym stymulacje i próbować naturalnie, ale nie wiem czy takie rozwiązanie w ogóle wchodzi w grę.

Juhaska, a jak u Ciebie? Kiedy beta? Trzymam kciuki! Potrzebny sukces na tym forum, żeby złą passe przerwać!
    JaMama tak mi przykro :(

Jak mówi Kaya coś ostatnio źle się działo z naszymi zarodkami.
    Ale to chyba nie wina embriologów? Strasznie tam młody zespół mają, ale chyba wiedzą co robią...

Z zaleceń powinnam iść jutro, ale raz że jak jutro pójdę to nie mam gdzie powtórzyć po 48, a dwa wolę iść z mężem odebrać wyniki dla otuchy, a jutro jest w pracy, także w sobotę się okaże
    Bardzo dziękuję kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 11:23

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    JaMama84 przykro mi.

juhaska ty jutro czy w sobotę betujesz? W której dobie się wybierasz na badania?
    Idę w sobotę, czyli 9 dpt to będzie

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Oby tym razem Żak miał rację

• Patrycja19-90 Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska wyslalam zaproszenie ;)

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja19-90 wrote:
    Juhaska wyslalam zaproszenie ;)
    Zaakceptowałam :)

LadyInna lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam wlasnie z kliniki. Idziemy za ciosem, w poniedzialek wizyta, jak bedzie dobrze to startuje z kolejna stymulacja.
    Teraz albo nigdy!

Patrycja19-90, Mada29, juhaska, Kaya85, Ruda2017, Miśka90 lubią tę wiadomość

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Wrocilam wlasnie z kliniki. Idziemy za ciosem, w poniedzialek wizyta, jak bedzie dobrze to startuje z kolejna stymulacja.
    Teraz albo nigdy!
    O rety to tak można? Nie trzeba czekać na okres ani nic?
    A ogólnie co mówił Żak? Wyjaśniał dlaczego tak mogło się stać?

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Teraz albo nigdy!

Powiedz coś więcej bo też jestem ciekawa czy to tak od razu można podejść 2 raz i czy są jakieś wskazania typu większa szansa?

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Z powiedzial, ze najlepiej zrobic jedna stymulacje po drugiej, wtedy jest szansa na uzyskanie lepszych komorek. Tyle zrozumialam, dodal, ze brak rozwoju spowodowany byl jakoscia komorek, a nie np.nasienia. Sama nie wiem co o tym myslec, no nic zaufam, sprobuje, jak nie wyjdzie to nie wyjdzie.

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze wiecej sie dowiem w poniedziałek. Oczywiscie zdam relacje.
    Tymczasem Juhaska, do choinki zakoncz te zła passe pozytywna beta! Trzymam mocno kciuki! :)

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Mysle, ze wiecej sie dowiem w poniedziałek. Oczywiscie zdam relacje.
    Tymczasem Juhaska, do choinki zakoncz te zła passe pozytywna beta! Trzymam mocno kciuki! :)
    Dziękuję ci kochana :) Oj bardzo bym chciała...
    Zdaj relacje co powie Żak, w obliczu tego że nam padły też komórki jestem ciekawa jego zdania. Ciekawe co może odpowiadać za ich jakość i że nam tak padają

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczynt przykro mi. Co z tymi naszymi komórkami.. Juhaska w tobie nadzieja mam nadzieję że przerwiesz tą złą passę.
    Dzurwczyny ile po punkcji powinnam spodziewać się @. Dzisiaj mija 10 dbi od punkcji i cisza... a mam zacząc brać antyki na wyciszenie przed laparoskopią.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Kurde dziewczynt przykro mi. Co z tymi naszymi komórkami.. Juhaska w tobie nadzieja mam nadzieję że przerwiesz tą złą passę.
    Dzurwczyny ile po punkcji powinnam spodziewać się @. Dzisiaj mija 10 dbi od punkcji i cisza... a mam zacząc brać antyki na wyciszenie przed laparoskopią.
    Masz mieć laparoskopię? Była planowana czy teraz dr zaproponowała?

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ