WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Masz mieć laparoskopię? Była planowana czy teraz dr zaproponowała?
    Żak chciał robić już w październiku ale Pani dr się wstrzymała. Teraz zaproponowała że zrobimy. Ostatnią miałam 2 lata temu. A niech sprawdzą co tam się dzieje. Od razy kauteryzacje jajników zrobią. Może coś się poprawi...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Powiedz coś więcej bo też jestem ciekawa czy to tak od razu można podejść 2 raz i czy są jakieś wskazania typu większa szansa?
    Kaya85, Ty tez w poniedzielek wybierasz sie do dr Z? Jak zaproponuje od razu dzialanie to zdecydujecie sie?
    U mnie ciezko dzisiaj bylo mu cos wiecej powiedziec bo nie mial jeszcze karty z przebiegu hodowli tyle co biezace wiesci od embriologow, ale to za malo.

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Kurde dziewczynt przykro mi. Co z tymi naszymi komórkami.. Juhaska w tobie nadzieja mam nadzieję że przerwiesz tą złą passę.
    Dzurwczyny ile po punkcji powinnam spodziewać się @. Dzisiaj mija 10 dbi od punkcji i cisza... a mam zacząc brać antyki na wyciszenie przed laparoskopią.

Ja dostałam w dniu bety, czyli od punkcji będzie z 12dni.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Kaya85, Ty tez w poniedzielek wybierasz sie do dr Z? Jak zaproponuje od razu dzialanie to zdecydujecie sie?
    U mnie ciezko dzisiaj bylo mu cos wiecej powiedziec bo nie mial jeszcze karty z przebiegu hodowli tyle co biezace wiesci od embriologow, ale to za malo.

Ja w niedzielę idę, żeby sprawdzić czy wszystko ok po tym transferze, bo mój brzuch nadal jest trochę wzdęty. Do ivf teraz nie podejdziemy ze wg na brak funduszy. Będziemy próbować naturalnie, choć jakoś chciałabym to wspomóc.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wspomnialam o iui bo w koncu syn poczety w ten sposob, powiedzial, ze z punktu przy takim scenariuszu skazane na niepowodzenie

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Przestaly sie rozwijac, zdegradowaly

JaMama84 bardzo mi przykro...:(
    Ale nie poddawaj się i " idź za ciosem"...jeżeli masz siłę to nawet się nie zatrzymuj tylko działaj! A wszystko będzie dobrze :)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85, u nas po pierwszym ivf zakonczonym porazka bylo wskazanie do powtorzenia procedury, a tu iui i ciaza! Wiec trzeba dzialac i tyle:)

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyśmy może po transferze ból piersi i plamienia tzn. u mnie pojawia się np. rano taki jasno brązowy śluz... Nawet pisałam do dr i mam się nie denerwować, bo może to być jeszcze po transferze, ale jednak myśli się...pomimo relaksu nad morzem...ciągle się myśli czy te dwie Kruszynki rozwijają się... <3 <3

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Kaya85, u nas po pierwszym ivf zakonczonym porazka bylo wskazanie do powtorzenia procedury, a tu iui i ciaza! Wiec trzeba dzialac i tyle:)

Tak, grunt to się nie poddawać!:)

2nn3csqv3n1l6u17.png
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę mam punkcje! Ż mówi, że dobrze, że badamy zarodki, bo i tak nie zezwolilby na transfer od razu. Jak patrzylam dzisiaj na pęcherzyki, to oj posialo się ich multum.
    Dzisiaj 1.5 dawki Ovitrelle. Wiecie jak on ma zadziałać? Ż mówił, że będę się dzisiaj po nim źle czuć. Na cyklu naturalnym po ovitrelle miał pęknąć pęcherzyk, ale nie zadziałało. Mam nadzieję, że teraz spełni swoją funkcję.
    Jak wyszlam z kliniki, to dopiero mnie walnęło, że to się w końcu dzieje i rozklejka.

juhaska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama bardzo mi przykro, że zarodki nie przetrwały. Super, że nie "składacie broni" i walczycie dalej, cały czas trzymam kciuki.

Juhaska, Miśka90 kciuki! odczarujcie złą passę :)

klopsik owocnego jajcobrania :D rozklejki to Cię dopiero czekają, życzę Ci ich niedługo jak najwięcej :)

juhaska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieści po wizycie, Mała waży 660g i tradycyjnie zdjęć sobie nie chciała robić. Dr 10 minut próbował ją złapać i mamy parę fotek w 4D, ale zasłaniała się rączkami albo chowała w łożysku. W każdym razie na koniec udało się zrobić jedno, które pokazuje twarz mojej wymarzonej córeczki, nie potrafię nawet opisać tego co czułam/czuję <3
    Niestety wyniki badań krwi niepokojące. Prawdopodobnie mam upośledzone wchłanianie żelaza, bo jest go dużo w organizmie, ale się nie przyswaja, balansuję na granicy anemii lub już ją mam. W poniedziałek idę do szpitala i będą sprawdzać co w trawie piszczy.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama poczytaj wpisy MałejHD, ona miała stymulacje jedna za drugą u Ż i w grudniu urodziła. Oby Wam też się powiodło.
    Moly poziom żelaza to częsty problem w ciąży. Daj znać co Ci badają i weź swoją wałówkę do szpitala.
    Juhaska i Miśka jak samopoczucie?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    JaMama poczytaj wpisy MałejHD, ona miała stymulacje jedna za drugą u Ż i w grudniu urodziła. Oby Wam też się powiodło.
    Moly poziom żelaza to częsty problem w ciąży. Daj znać co Ci badają i weź swoją wałówkę do szpitala.
    Eh średnio, od wczoraj straszny ból na okres, więc eh... Nawet nie mam ochoty dzś zastrzyków już robić

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Alberta ja żelazo po suplementacji mam w górnej granicy normy i ono niestety sie nie chce wchłaniać dlatego morfologia taka kiepska i coś trzeba z tym zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 07:39

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Eh średnio, od wczoraj straszny ból na okres, więc eh... Nawet nie mam ochoty dzś zastrzyków już robić
    juaska myśl pozytywnie takie bóle okresowe to może być dobry znak .Mnie po transferze też bolał brzuch i bardzo piersi .Trzymam kciuki za pozytywne bety .

Alberta lubi tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:

Ja wypoczywam i relaksuje myśli nad morzem...Choć ciężko nie myśleć o tym co tam się we mnie dzieje...
    W poniedziałek beta <3 Mam nadzieję, że będę miała same dobre wieści do napisania Wam <3

juhaska, Alberta lubią tę wiadomość

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    juaska myśl pozytywnie takie bóle okresowe to może być dobry znak .Mnie po transferze też bolał brzuch i bardzo piersi .Trzymam kciuki za pozytywne bety .
    Czytałam nieraz że po transferze to może być dobry znak. Ale u mnie przyszło to wczoraj czyli w dniu kiedy powinien przyjść okres.
    Mam jeszcze cichą nadzieję

• anakonda Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Dr Z powiedzial, ze najlepiej zrobic jedna stymulacje po drugiej, wtedy jest szansa na uzyskanie lepszych komorek. Tyle zrozumialam, dodal, ze brak rozwoju spowodowany byl jakoscia komorek, a nie np.nasienia. Sama nie wiem co o tym myslec, no nic zaufam, sprobuje, jak nie wyjdzie to nie wyjdzie.
    Ja miałam stymulacja jedną po drugiej i z mojego doświadczenia druga to była jedna wielka porażka .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Wieści po wizycie, Mała waży 660g i tradycyjnie zdjęć sobie nie chciała robić. Dr 10 minut próbował ją złapać i mamy parę fotek w 4D, ale zasłaniała się rączkami albo chowała w łożysku. W każdym razie na koniec udało się zrobić jedno, które pokazuje twarz mojej wymarzonej córeczki, nie potrafię nawet opisać tego co czułam/czuję <3
    Niestety wyniki badań krwi niepokojące. Prawdopodobnie mam upośledzone wchłanianie żelaza, bo jest go dużo w organizmie, ale się nie przyswaja, balansuję na granicy anemii lub już ją mam. W poniedziałek idę do szpitala i będą sprawdzać co w trawie piszczy.

Uuu Moly szkoda, że musisz iść do szpitala :( liczyłam, że nie będziesz musiała tam wpadać.. ale jak mają Wam pomóc to niech sprawdzą. A ten dr co Was prowadzi jest w tym szpitalu? A wyniki morfologi chociaż trochę wskoczyły w górę? Ile masz teraz hemoglobiny? Trzymam kciuki,żeby było dobrze i szybko wracajcie! Cieszę się,że macie chociaż fotę Malutkiej i możesz sobie na nią patrzeć. Lili rośnie jak na drożdżach :) Dawaj znać co u Was :) a powiedz Ty cały czas w brzuch robisz clexane ? Ostatnio pisałaś, że masz trochę inne igły bo ja próbuję w udo robić i jest masakra. W ramię mniej boli, ale sama nie umiem heh

‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ