MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
mam pytanie... Od 2 lat leczę się w Gamecie w Gdyni, mam za sobą 3. Inseminacje każda udana, ostatnia zakończona ciąża ektopowa i szpitalem. Niestety jestem zmęczona zmienić klinikę bo nagle lekarz robi kolejna specjalizacje z endokrynologii i mam być królikiem doświadcz.a wiem ze szpitala ze w moim przypadku najlepsze juz jest IFV. Mam 36 lat i.. Mało czasu. Generalnie potrzebuje bardzo dobrego lekarza i kliniki do IFV. Siostra miesza w Poznaniu wiec wygodnie byłoby mi się tu przenieść na 3 tyg procedury wiec zaczęłam szukać tu. Czy możecie mi coś i kogoś ze szczerego serca polecić??? Będę wdzięczna!!! Jestem juz załamana... Czekałam pół roku po szpitalu bo podali mi metotrexat na rozpuszczenie zarodka aby nie robić laparoskopii a wczoraj lekarz nagle wymyślił swój plan z badaniami, robieniem droznosci jajowodow znowu i przepychanien
LAURA -
Juhaska myślę, że przyczyną jest endomenda ale mąż mógłby zrobić fragmentację DNA plemników. Wynik zazwyczaj po 2 tygodniach. IMSI wskazane gdy coś wykaże.Ty zbadaj DHEA. Kiedy planujesz wizytę u B? Chyba jest zajęty bo mi nie odpisał ani w styczniu ani od wczoraj. Z tym że ja trudne pytanie zadałam. O hormon wzrostu bo czytam, że po 40stce pomógł niektórym kobietom poprawić jakość jaj.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Patrycja Ty po cichu nam bociana sprowadziłaś bo nic o Tobie nie wiemy
Poza wiekiem 27. U kogo byłaś? Jaki problem i stymulacja ?
Gratulacje.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Alberta wrote:Juhaska myślę, że przyczyną jest endomenda ale mąż mógłby zrobić fragmentację DNA plemników. Wynik zazwyczaj po 2 tygodniach. IMSI wskazane gdy coś wykaże.Ty zbadaj DHEA. Kiedy planujesz wizytę u B? Chyba jest zajęty bo mi nie odpisał ani w styczniu ani od wczoraj. Z tym że ja trudne pytanie zadałam. O hormon wzrostu bo czytam, że po 40stce pomógł niektórym kobietom poprawić jakość jaj.
Właśnie chcę zapytać dr B czy mąż ma jakieś badania zrobić, bo wyniki nasienia miał ok, ale może coś głębiej jest nie tak -
Juhaska wysłałam Ci zaproszenie. Myślę, że u Ciebie nie trzeba zwiększać dawki a zostać przy 300 Puregonu. Chodzi o jakość a nie ilość.
Mysza1986 co u Ciebie?
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Alberta wrote:Juhaska wysłałam Ci zaproszenie. Myślę, że u Ciebie nie trzeba zwiększać dawki a zostać przy 300 Puregonu. Chodzi o jakość a nie ilość.
Mysza1986 co u Ciebie? -
klopsik wrote:Kurczę juhaska, przykro mi również. Dawno nie było u nas dobrych wieści...
Miśka, Ty testujesz w poniedziałek? W końcu musi być coś dobrego. Jak się czujesz?
Tak ja testuje w poniedziałek i aż się boję jak dostane wynik...
Bije się tu z myślami czy zrobić sikany test, ale narzeczony mnie tu powstrzymuje :p
I może i dobrze...skoro beta w poniedziałek to niech tak będzie
A ja czuję się generalnie dobrze...Gdzieś tam raz na jakiś czas czuje kłucie, gorzej z piersiami - bolą i mam wrażenie jakby powiększył się...
Mam nadzieję, że to wszystko dobre sygnały... Tym bardziej, że jadąc nad morze widzieliśmy dwa bociany...więc bliźniaki muszą być!
Juhaska bardzo mi przykro i jednocześnie trzymam za Ciebie kciuki żeby się w końcu udało! Bo uda się... -
nick nieaktualnyTrzymam kciuki za wszystkie betujące
Sama jeszcze pamietam jak się stresowałam przed odbiorem wyników.
A najpóźniej za 7 tygodni poród:)
Co do sikanca to mi dzień przed beta wyszedł negatywny a następnego dania beta ponad 20.
Tylko stresu sobie narobiłam -
Miśka90 trzymamy kciuki i czekamy na pozytywne wiadomości!
JaMama84 daj znać jak po wizycie?
My byliśmy wczoraj, będziemy teraz próbować naturalnie i zbierać na kolejne podejście. Ze wg na niską rezerwę tylko ivf wchodzi w grę.Miśka90 lubi tę wiadomość
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
Kaya85 wrote:Miśka90 trzymamy kciuki i czekamy na pozytywne wiadomości!
JaMama84 daj znać jak po wizycie?
My byliśmy wczoraj, będziemy teraz próbować naturalnie i zbierać na kolejne podejście. Ze wg na niską rezerwę tylko ivf wchodzi w grę.
Ogólnie mówił coś dr dlaczego mogło się nie powieść? -
nick nieaktualny
-
juhaska wrote:Miśka a jakie ty masz AMH
Ogólnie mówił coś dr dlaczego mogło się nie powieść?
Ja nie badałam AMH, ale Dr jest to w stanie stwierdzić na usg i potem przy reakcji na stymulacje.
Jeżeli chodzi o niepowodzenie to mogło się wszystko zdarzyć, ale prawdopodobnie czynnik genetyczny.
A Ty kiedy do Dr B uderzasz? Od razu startujecie z kolejnym ivf?
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
Kaya85 wrote:Ja nie badałam AMH, ale Dr jest to w stanie stwierdzić na usg i potem przy reakcji na stymulacje.
Jeżeli chodzi o niepowodzenie to mogło się wszystko zdarzyć, ale prawdopodobnie czynnik genetyczny.
A Ty kiedy do Dr B uderzasz? Od razu startujecie z kolejnym ivf?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 12:40