X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kama8908 Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wraz z mężem zaczynamy podejście do in vitro u dr Ż. I mam do Was pytanko, jak wygląda krótki protokół w klinice. Od 27 dni biorę tabletki antykoncepcyjne. Teraz w czwartek mam wziąć ostatnią i od soboty mam brać 1/2 ampułki gonapeptyl daily. I tak się teraz zastanawiam, jak długo cała procedura będzie trwała. Może któraś z Was też miała krótki protokół?

• Campari Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Ż nam powiedział od razu po zobaczeniu wyników męża żebyśmy skorzystali z dawcy. Morfologia 1%, ruchliwość B 1% i C 1% - 98% plemników nieruchoma. Badał się trzy razy, za każdym razem to samo.
    Chcieliśmy IVF zrobić pół na pół, kilka jajeczek z męża nasieniem a kilka z dawcy ale w dniu punkcji Ż zaproponował aby mąż oddał nasienie dwa razy w odstępie 1,5h i wszystkie jajeczka zrobili z jego.
    Anakondo o adopcji zarodka pierwsze słyszę, możesz coś więcej powiedzieć w temacie ? Zna może któraś koszta ?
    Wiem, że...może to są złudne nadzieje, ale chciałam tak nieśmiało wtrącić... u nas z badania na badanie było gorzej. Ostatecznie astheno i teratozoospermia z morfologią 1%, co i tak było naszym najmniejszym problemem...
    A jest.
    Walczcie.

gabrysia111, Paula83, Ainaa lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari jeszcze dodaj że Pawełek jest z naturalsa :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Wiem, że...może to są złudne nadzieje, ale chciałam tak nieśmiało wtrącić... u nas z badania na badanie było gorzej. Ostatecznie astheno i teratozoospermia z morfologią 1%, co i tak było naszym najmniejszym problemem...
    A jest.
    Walczcie.
    Jeśli chodzi o adopcje zarodka koszty 2500 zł plus wizyty, cykl naturalny bez żadnych leków, nie wiadomo ile się czeka. Także odpuszczamy tą wersję.
    Trochę zluzuje psychicznie, pozbieramy kasy na drugie ivf i wrócimy ;)
    Spodziewaliśmy się wydać 10tyś a poszło 25 tyś z paliwem :O
    Tymczasem spróbujemy naturalnie, może i u nas się uda.
    Dzięki za wsparcie ! :)

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u wa. Anakonda widzę nadal bez zmian :( ktoś wie jak tam Alberta?
    Nieustannie trzymam kciuki za wszystkie staraczki, ciężarówkom życzę pomyślnych porodów a mamusiom dużo cierpliwości :*

gabrysia111, Mada29, Alberta, Ainaa lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Jesteśmy już po badaniach połówkowych. Wszystko się potwierdziło i jest na 100% Kubuś :). Wszystko w porządku, rośnie nam i dziś już miał 580g :) :). Doczekałam się oprócz płyty z filmem to i zdjęcia twarzy w 3D :D . Jak to dr Sz stwierdził ładnie się ułożył :). Dziś z mężem po badaniach pojechaliśmy oglądać łóżeczka, foteliki, tyle tego dla maluchów że hej ;). Chyba listę zrobię co potrzeba. Trzeba zacząć się szykować na powitanie nowego członka rodziny! :) :)

Trzymamy kciuki za kolejne badania połówkowe koleżanek i kolegi Kubusia (Wiwi92, Karincia,Susełek)! Kornel za Twoje prenatalne również :) Daj znać co tam u Ciebie będzie :)
    Moly o Lili też pamiętamy!! :) :)

Mada super duży chłopak Ci rośnie. Fajnie, że udało się pstryknąć fotkę. Ja wczoraj też byłam na wizycie. Nasz pokazał tylko dupkę i plecki. Wygladał jakby nurkował. Ale rośnie zdrowo ma juz 12,9 cm. Połówkowe dopiero 4 maja, bo nie było wcześniej terminów.
    My ostatnio oglądalismy wózki i zawrót głowy od tego wszystkiego. Wstępnie wybraliśmy bebetto bresso i fotelik z cebexa. Ale będziemy kupować dopiero za jakieś 2 miesiące.
    A zapisałaś się już do szkoły rodzenia?

Mada29 lubi tę wiadomość

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada super wiesci rosnie przystojniaczek ja tez jestem ciekawa czy u nas potwierdzi plec na 100%. Ja polowkowe ma 19.04 zobaczymy mam nadzieje ze dzidzia bedzie wspolpracowac tak jak twoja bo z tym to roznie.

Mada29 lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Cześć dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u wa. Anakonda widzę nadal bez zmian :( ktoś wie jak tam Alberta?
    Nieustannie trzymam kciuki za wszystkie staraczki, ciężarówkom życzę pomyślnych porodów a mamusiom dużo cierpliwości :*
    U kochana przecież ja zawsze wiedziałam że wszystkie zajdą urodzą a ja nadal będę tkwiła w tym samym punkcie . Ale mam nadzieję że ten etap jeszcze trochę i będzie za mną :)

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Jesteśmy już po badaniach połówkowych. Wszystko się potwierdziło i jest na 100% Kubuś :). Wszystko w porządku, rośnie nam i dziś już miał 580g :) :). Doczekałam się oprócz płyty z filmem to i zdjęcia twarzy w 3D :D . Jak to dr Sz stwierdził ładnie się ułożył :). Dziś z mężem po badaniach pojechaliśmy oglądać łóżeczka, foteliki, tyle tego dla maluchów że hej ;). Chyba listę zrobię co potrzeba. Trzeba zacząć się szykować na powitanie nowego członka rodziny! :) :)

Trzymamy kciuki za kolejne badania połówkowe koleżanek i kolegi Kubusia (Wiwi92, Karincia,Susełek)! Kornel za Twoje prenatalne również :) Daj znać co tam u Ciebie będzie :)
    Moly o Lili też pamiętamy!! :) :)
    Mada super najważniejsze że młody zdrowy. Zazdroszczę ci że już jesteś po ja już się stresuje . Ile płaciłaś za badanie ?

Mada29 lubi tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda w końcu i ty będziesz szczęśliwą ciężarówką :)

Alberta lubi tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem już po wizycie u dr.A.B. zrobiłam wszystkie badania czekam na wyniki i jeżeli będzie wszystko ok. Ryszamy z kolejną próba do Inseminacji. Tak nawiasem mówiąc wiecie co to za badanie panel urogenitalny?? Po co to ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem już po wizycie u dr.A.B. zrobiłam wszystkie badania czekam na wyniki i jeżeli będzie wszystko ok. Ryszamy z kolejną próba do Inseminacji. Tak nawiasem mówiąc wiecie co to za badanie panel urogenitalny?? Po co to ?

ten panel to badanie na obecność chlamydia, mycoplasma, ureaplasma ect. metodą PCR, w przypadku obecności jeden z wymienionych leczenie antybiotykiem

powodzenia przy IUI :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Anakonda w końcu i ty będziesz szczęśliwą ciężarówką :)
    Ta ja to będę szczęśliwa jak zabiorę zarodki swoje i zakończę przygodę z klinika :/ nie ważne z jakim wynikiem :)

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda jesteś już przekonana że wynosisz się z Medart?

r9bzabd.png
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ile kosztują i jak wyglądają dokładnie badania prenatalne ? Jakieś badania krwi ?
    Są robione już przez brzuchol tak ?
    Ja siniaki nadal mam i wątpię że przez tydzień się ich pozbędę :(
    Tak straszycie Sz że się zaczynam powoli denerwować ;)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Hej, ile kosztują i jak wyglądają dokładnie badania prenatalne ? Jakieś badania krwi ?
    Są robione już przez brzuchol tak ?
    Ja siniaki nadal mam i wątpię że przez tydzień się ich pozbędę :(
    Tak straszycie Sz że się zaczynam powoli denerwować ;)
    Badania kosztowały 350 zł (tzn łącznie z wizytą). Tzn jak masz badane zarodki genetycznie to nie trzeba robić dodatkowych badań. Na wstępie lekarz potwierdził ze mamy badania genetyczne i skupił się na narządach tzn czy serduszko, pęcherz, układ pokarmowy jest ok itd. Badania prenatalne robione są przez brzuch. Ale można je również wykonać dopochwowo. Ja miałam tą 2 metodą bo mam macicę tyłozgietą + zrosty na brzuchu po zastrzykach i przez brzuch nie widział dokładnie.
    Dr nie taki straszny. Przy badaniu opowiada co widzi. Pytania można zadawać po badaniu.
    Kiedy masz wizytę? Gdzie robisz teraz zastrzyki?
    Ja zrobiłam kilka w nogę. Ale bardziej boli i przy ostatnim zrobił mi się mega siniak. Powodzenia i daj znać po wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 17:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Ja już też się cieszę, że jesteśmy po badaniach i nasz Bąbel jest zdrowy. Jeszcze przed Nami jedna wizyta u dr Sz w 28-30tyg ;)

Susełek co do tych fotelików to trzeba patrzeć, żeby nie były też ciężkie. Jeden wzięłam do ręki to mówię do męża, że dla mnie jest ciężki a jeszcze plus waga dziecka to nie uniosę ;). Jest w czym wybierać. My tak głównie zwróciliśmy uwagę na razie na łóżeczko ;) Co do szkoły rodzenia to jeszcze się nie zapisałam ale się przymierzamy :)

Wiwi to fakt, wszystko zależy od ułożenia dziecka. Ostatnio nam się zakrył Maluch na wizycie i dr nie mógł stwierdzić czy jest chłopcem ;)

Karincia nie stresuj się tak bo córeczki to czują, choć wiem łatwo powiedzieć a sama siedziałam w poczekali w stresie ;). Ty już wogóle będziesz miała co oglądąć. Ja płaciłam wczoraj tak jak za prenatalne 350 zł. Za bliźniaczą ciąże chyba jest ciut drożej nie?

Trzymamy kciuki i czekamy na same dobre wieści! :) :)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełku dzięki za odpowiedź !
    Też mam tyłozgięcie i wyczuwalne dosyć mocno zrosty. Cały czas robimy w brzuch dwa razy miałam w ramię ale to nie da mnie o nodze nawet myśleć nie chce :)
    Wizytę mam 16 albo 18 byłam tak podekscytowana po ostatnim usg że zapomniałam muszę zadzwonić do kliniki :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada mi narazie co wizyte mowi ze dziewczynka wiec pod wzgledem plci wmiare sie ustawia i wspolpracuje zobaczymy jak bedzietym razem.

Mada29 lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Ja już też się cieszę, że jesteśmy po badaniach i nasz Bąbel jest zdrowy. Jeszcze przed Nami jedna wizyta u dr Sz w 28-30tyg ;)

Susełek co do tych fotelików to trzeba patrzeć, żeby nie były też ciężkie. Jeden wzięłam do ręki to mówię do męża, że dla mnie jest ciężki a jeszcze plus waga dziecka to nie uniosę ;). Jest w czym wybierać. My tak głównie zwróciliśmy uwagę na razie na łóżeczko ;) Co do szkoły rodzenia to jeszcze się nie zapisałam ale się przymierzamy :)

Wiwi to fakt, wszystko zależy od ułożenia dziecka. Ostatnio nam się zakrył Maluch na wizycie i dr nie mógł stwierdzić czy jest chłopcem ;)

Karincia nie stresuj się tak bo córeczki to czują, choć wiem łatwo powiedzieć a sama siedziałam w poczekali w stresie ;). Ty już wogóle będziesz miała co oglądąć. Ja płaciłam wczoraj tak jak za prenatanlne 350 zł. Za bliźniaczą ciąże chyba jest ciut drożej nie?

Trzymamy kciuki i czekamy na same dobre wieści! :) :)
    Ostatnio płaciłam 500zł mam nadzieje że teraz więcej nie weżmie

Ola i Julia 2.07.18 ☺

‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ