MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Wraz z mężem zaczynamy podejście do in vitro u dr Ż. I mam do Was pytanko, jak wygląda krótki protokół w klinice. Od 27 dni biorę tabletki antykoncepcyjne. Teraz w czwartek mam wziąć ostatnią i od soboty mam brać 1/2 ampułki gonapeptyl daily. I tak się teraz zastanawiam, jak długo cała procedura będzie trwała. Może któraś z Was też miała krótki protokół?
-
Ruda2017 wrote:Ż nam powiedział od razu po zobaczeniu wyników męża żebyśmy skorzystali z dawcy. Morfologia 1%, ruchliwość B 1% i C 1% - 98% plemników nieruchoma. Badał się trzy razy, za każdym razem to samo.
Chcieliśmy IVF zrobić pół na pół, kilka jajeczek z męża nasieniem a kilka z dawcy ale w dniu punkcji Ż zaproponował aby mąż oddał nasienie dwa razy w odstępie 1,5h i wszystkie jajeczka zrobili z jego.
Anakondo o adopcji zarodka pierwsze słyszę, możesz coś więcej powiedzieć w temacie ? Zna może któraś koszta ?
A jest.
Walczcie.gabrysia111, Paula83, Ainaa lubią tę wiadomość
-
Campari jeszcze dodaj że Pawełek jest z naturalsaStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Campari wrote:Wiem, że...może to są złudne nadzieje, ale chciałam tak nieśmiało wtrącić... u nas z badania na badanie było gorzej. Ostatecznie astheno i teratozoospermia z morfologią 1%, co i tak było naszym najmniejszym problemem...
A jest.
Walczcie.
Trochę zluzuje psychicznie, pozbieramy kasy na drugie ivf i wrócimy
Spodziewaliśmy się wydać 10tyś a poszło 25 tyś z paliwem
Tymczasem spróbujemy naturalnie, może i u nas się uda.
Dzięki za wsparcie !Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Cześć dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u wa. Anakonda widzę nadal bez zmian
ktoś wie jak tam Alberta?
Nieustannie trzymam kciuki za wszystkie staraczki, ciężarówkom życzę pomyślnych porodów a mamusiom dużo cierpliwości :*gabrysia111, Mada29, Alberta, Ainaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Cześć Dziewczyny!
Jesteśmy już po badaniach połówkowych. Wszystko się potwierdziło i jest na 100% Kubuś. Wszystko w porządku, rośnie nam i dziś już miał 580g
. Doczekałam się oprócz płyty z filmem to i zdjęcia twarzy w 3D
. Jak to dr Sz stwierdził ładnie się ułożył
. Dziś z mężem po badaniach pojechaliśmy oglądać łóżeczka, foteliki, tyle tego dla maluchów że hej
. Chyba listę zrobię co potrzeba. Trzeba zacząć się szykować na powitanie nowego członka rodziny!
Trzymamy kciuki za kolejne badania połówkowe koleżanek i kolegi Kubusia (Wiwi92, Karincia,Susełek)! Kornel za Twoje prenatalne równieżDaj znać co tam u Ciebie będzie
Moly o Lili też pamiętamy!!
Mada super duży chłopak Ci rośnie. Fajnie, że udało się pstryknąć fotkę. Ja wczoraj też byłam na wizycie. Nasz pokazał tylko dupkę i plecki. Wygladał jakby nurkował. Ale rośnie zdrowo ma juz 12,9 cm. Połówkowe dopiero 4 maja, bo nie było wcześniej terminów.
My ostatnio oglądalismy wózki i zawrót głowy od tego wszystkiego. Wstępnie wybraliśmy bebetto bresso i fotelik z cebexa. Ale będziemy kupować dopiero za jakieś 2 miesiące.
A zapisałaś się już do szkoły rodzenia?
Mada29 lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Cześć dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u wa. Anakonda widzę nadal bez zmian
ktoś wie jak tam Alberta?
Nieustannie trzymam kciuki za wszystkie staraczki, ciężarówkom życzę pomyślnych porodów a mamusiom dużo cierpliwości :*Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
Mada29 wrote:Cześć Dziewczyny!
Jesteśmy już po badaniach połówkowych. Wszystko się potwierdziło i jest na 100% Kubuś. Wszystko w porządku, rośnie nam i dziś już miał 580g
. Doczekałam się oprócz płyty z filmem to i zdjęcia twarzy w 3D
. Jak to dr Sz stwierdził ładnie się ułożył
. Dziś z mężem po badaniach pojechaliśmy oglądać łóżeczka, foteliki, tyle tego dla maluchów że hej
. Chyba listę zrobię co potrzeba. Trzeba zacząć się szykować na powitanie nowego członka rodziny!
Trzymamy kciuki za kolejne badania połówkowe koleżanek i kolegi Kubusia (Wiwi92, Karincia,Susełek)! Kornel za Twoje prenatalne równieżDaj znać co tam u Ciebie będzie
Moly o Lili też pamiętamy!!Mada29 lubi tę wiadomość
Ola i Julia 2.07.18 ☺
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLenka9419 wrote:Cześć dziewczyny. Jestem już po wizycie u dr.A.B. zrobiłam wszystkie badania czekam na wyniki i jeżeli będzie wszystko ok. Ryszamy z kolejną próba do Inseminacji. Tak nawiasem mówiąc wiecie co to za badanie panel urogenitalny?? Po co to ?
ten panel to badanie na obecność chlamydia, mycoplasma, ureaplasma ect. metodą PCR, w przypadku obecności jeden z wymienionych leczenie antybiotykiem
powodzenia przy IUI -
Karincia wrote:Anakonda w końcu i ty będziesz szczęśliwą ciężarówką
nie ważne z jakim wynikiem
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
nick nieaktualnykornelkornel wrote:Hej, ile kosztują i jak wyglądają dokładnie badania prenatalne ? Jakieś badania krwi ?
Są robione już przez brzuchol tak ?
Ja siniaki nadal mam i wątpię że przez tydzień się ich pozbędę
Tak straszycie Sz że się zaczynam powoli denerwować
Dr nie taki straszny. Przy badaniu opowiada co widzi. Pytania można zadawać po badaniu.
Kiedy masz wizytę? Gdzie robisz teraz zastrzyki?
Ja zrobiłam kilka w nogę. Ale bardziej boli i przy ostatnim zrobił mi się mega siniak. Powodzenia i daj znać po wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 17:14
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny!
Ja już też się cieszę, że jesteśmy po badaniach i nasz Bąbel jest zdrowy. Jeszcze przed Nami jedna wizyta u dr Sz w 28-30tyg
Susełek co do tych fotelików to trzeba patrzeć, żeby nie były też ciężkie. Jeden wzięłam do ręki to mówię do męża, że dla mnie jest ciężki a jeszcze plus waga dziecka to nie uniosę. Jest w czym wybierać. My tak głównie zwróciliśmy uwagę na razie na łóżeczko
Co do szkoły rodzenia to jeszcze się nie zapisałam ale się przymierzamy
Wiwi to fakt, wszystko zależy od ułożenia dziecka. Ostatnio nam się zakrył Maluch na wizycie i dr nie mógł stwierdzić czy jest chłopcem
Karincia nie stresuj się tak bo córeczki to czują, choć wiem łatwo powiedzieć a sama siedziałam w poczekali w stresie. Ty już wogóle będziesz miała co oglądąć. Ja płaciłam wczoraj tak jak za prenatalne 350 zł. Za bliźniaczą ciąże chyba jest ciut drożej nie?
Trzymamy kciuki i czekamy na same dobre wieści! -
Susełku dzięki za odpowiedź !
Też mam tyłozgięcie i wyczuwalne dosyć mocno zrosty. Cały czas robimy w brzuch dwa razy miałam w ramię ale to nie da mnie o nodze nawet myśleć nie chce
Wizytę mam 16 albo 18 byłam tak podekscytowana po ostatnim usg że zapomniałam muszę zadzwonić do kliniki
-
Mada29 wrote:Dzięki dziewczyny!
Ja już też się cieszę, że jesteśmy po badaniach i nasz Bąbel jest zdrowy. Jeszcze przed Nami jedna wizyta u dr Sz w 28-30tyg
Susełek co do tych fotelików to trzeba patrzeć, żeby nie były też ciężkie. Jeden wzięłam do ręki to mówię do męża, że dla mnie jest ciężki a jeszcze plus waga dziecka to nie uniosę. Jest w czym wybierać. My tak głównie zwróciliśmy uwagę na razie na łóżeczko
Co do szkoły rodzenia to jeszcze się nie zapisałam ale się przymierzamy
Wiwi to fakt, wszystko zależy od ułożenia dziecka. Ostatnio nam się zakrył Maluch na wizycie i dr nie mógł stwierdzić czy jest chłopcem
Karincia nie stresuj się tak bo córeczki to czują, choć wiem łatwo powiedzieć a sama siedziałam w poczekali w stresie. Ty już wogóle będziesz miała co oglądąć. Ja płaciłam wczoraj tak jak za prenatanlne 350 zł. Za bliźniaczą ciąże chyba jest ciut drożej nie?
Trzymamy kciuki i czekamy na same dobre wieści!Ola i Julia 2.07.18 ☺