X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kama8908 Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wraz z mężem zaczynamy podejście do in vitro u dr Ż. I mam do Was pytanko, jak wygląda krótki protokół w klinice. Od 27 dni biorę tabletki antykoncepcyjne. Teraz w czwartek mam wziąć ostatnią i od soboty mam brać 1/2 ampułki gonapeptyl daily. I tak się teraz zastanawiam, jak długo cała procedura będzie trwała. Może któraś z Was też miała krótki protokół?

• Campari Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Ż nam powiedział od razu po zobaczeniu wyników męża żebyśmy skorzystali z dawcy. Morfologia 1%, ruchliwość B 1% i C 1% - 98% plemników nieruchoma. Badał się trzy razy, za każdym razem to samo.
    Chcieliśmy IVF zrobić pół na pół, kilka jajeczek z męża nasieniem a kilka z dawcy ale w dniu punkcji Ż zaproponował aby mąż oddał nasienie dwa razy w odstępie 1,5h i wszystkie jajeczka zrobili z jego.
    Anakondo o adopcji zarodka pierwsze słyszę, możesz coś więcej powiedzieć w temacie ? Zna może któraś koszta ?
    Wiem, że...może to są złudne nadzieje, ale chciałam tak nieśmiało wtrącić... u nas z badania na badanie było gorzej. Ostatecznie astheno i teratozoospermia z morfologią 1%, co i tak było naszym najmniejszym problemem...
    A jest.
    Walczcie.

gabrysia111, Paula83, Ainaa lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari jeszcze dodaj że Pawełek jest z naturalsa :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Wiem, że...może to są złudne nadzieje, ale chciałam tak nieśmiało wtrącić... u nas z badania na badanie było gorzej. Ostatecznie astheno i teratozoospermia z morfologią 1%, co i tak było naszym najmniejszym problemem...
    A jest.
    Walczcie.
    Jeśli chodzi o adopcje zarodka koszty 2500 zł plus wizyty, cykl naturalny bez żadnych leków, nie wiadomo ile się czeka. Także odpuszczamy tą wersję.
    Trochę zluzuje psychicznie, pozbieramy kasy na drugie ivf i wrócimy ;)
    Spodziewaliśmy się wydać 10tyś a poszło 25 tyś z paliwem :O
    Tymczasem spróbujemy naturalnie, może i u nas się uda.
    Dzięki za wsparcie ! :)

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u wa. Anakonda widzę nadal bez zmian :( ktoś wie jak tam Alberta?
    Nieustannie trzymam kciuki za wszystkie staraczki, ciężarówkom życzę pomyślnych porodów a mamusiom dużo cierpliwości :*

gabrysia111, Mada29, Alberta, Ainaa lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Jesteśmy już po badaniach połówkowych. Wszystko się potwierdziło i jest na 100% Kubuś :). Wszystko w porządku, rośnie nam i dziś już miał 580g :) :). Doczekałam się oprócz płyty z filmem to i zdjęcia twarzy w 3D :D . Jak to dr Sz stwierdził ładnie się ułożył :). Dziś z mężem po badaniach pojechaliśmy oglądać łóżeczka, foteliki, tyle tego dla maluchów że hej ;). Chyba listę zrobię co potrzeba. Trzeba zacząć się szykować na powitanie nowego członka rodziny! :) :)

Trzymamy kciuki za kolejne badania połówkowe koleżanek i kolegi Kubusia (Wiwi92, Karincia,Susełek)! Kornel za Twoje prenatalne również :) Daj znać co tam u Ciebie będzie :)
    Moly o Lili też pamiętamy!! :) :)

Mada super duży chłopak Ci rośnie. Fajnie, że udało się pstryknąć fotkę. Ja wczoraj też byłam na wizycie. Nasz pokazał tylko dupkę i plecki. Wygladał jakby nurkował. Ale rośnie zdrowo ma juz 12,9 cm. Połówkowe dopiero 4 maja, bo nie było wcześniej terminów.
    My ostatnio oglądalismy wózki i zawrót głowy od tego wszystkiego. Wstępnie wybraliśmy bebetto bresso i fotelik z cebexa. Ale będziemy kupować dopiero za jakieś 2 miesiące.
    A zapisałaś się już do szkoły rodzenia?

Mada29 lubi tę wiadomość

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada super wiesci rosnie przystojniaczek ja tez jestem ciekawa czy u nas potwierdzi plec na 100%. Ja polowkowe ma 19.04 zobaczymy mam nadzieje ze dzidzia bedzie wspolpracowac tak jak twoja bo z tym to roznie.

Mada29 lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Cześć dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u wa. Anakonda widzę nadal bez zmian :( ktoś wie jak tam Alberta?
    Nieustannie trzymam kciuki za wszystkie staraczki, ciężarówkom życzę pomyślnych porodów a mamusiom dużo cierpliwości :*
    U kochana przecież ja zawsze wiedziałam że wszystkie zajdą urodzą a ja nadal będę tkwiła w tym samym punkcie . Ale mam nadzieję że ten etap jeszcze trochę i będzie za mną :)

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Jesteśmy już po badaniach połówkowych. Wszystko się potwierdziło i jest na 100% Kubuś :). Wszystko w porządku, rośnie nam i dziś już miał 580g :) :). Doczekałam się oprócz płyty z filmem to i zdjęcia twarzy w 3D :D . Jak to dr Sz stwierdził ładnie się ułożył :). Dziś z mężem po badaniach pojechaliśmy oglądać łóżeczka, foteliki, tyle tego dla maluchów że hej ;). Chyba listę zrobię co potrzeba. Trzeba zacząć się szykować na powitanie nowego członka rodziny! :) :)

Trzymamy kciuki za kolejne badania połówkowe koleżanek i kolegi Kubusia (Wiwi92, Karincia,Susełek)! Kornel za Twoje prenatalne również :) Daj znać co tam u Ciebie będzie :)
    Moly o Lili też pamiętamy!! :) :)
    Mada super najważniejsze że młody zdrowy. Zazdroszczę ci że już jesteś po ja już się stresuje . Ile płaciłaś za badanie ?

Mada29 lubi tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda w końcu i ty będziesz szczęśliwą ciężarówką :)

Alberta lubi tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem już po wizycie u dr.A.B. zrobiłam wszystkie badania czekam na wyniki i jeżeli będzie wszystko ok. Ryszamy z kolejną próba do Inseminacji. Tak nawiasem mówiąc wiecie co to za badanie panel urogenitalny?? Po co to ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem już po wizycie u dr.A.B. zrobiłam wszystkie badania czekam na wyniki i jeżeli będzie wszystko ok. Ryszamy z kolejną próba do Inseminacji. Tak nawiasem mówiąc wiecie co to za badanie panel urogenitalny?? Po co to ?

ten panel to badanie na obecność chlamydia, mycoplasma, ureaplasma ect. metodą PCR, w przypadku obecności jeden z wymienionych leczenie antybiotykiem

powodzenia przy IUI :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Anakonda w końcu i ty będziesz szczęśliwą ciężarówką :)
    Ta ja to będę szczęśliwa jak zabiorę zarodki swoje i zakończę przygodę z klinika :/ nie ważne z jakim wynikiem :)

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Campari Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda jesteś już przekonana że wynosisz się z Medart?

r9bzabd.png
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ile kosztują i jak wyglądają dokładnie badania prenatalne ? Jakieś badania krwi ?
    Są robione już przez brzuchol tak ?
    Ja siniaki nadal mam i wątpię że przez tydzień się ich pozbędę :(
    Tak straszycie Sz że się zaczynam powoli denerwować ;)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Hej, ile kosztują i jak wyglądają dokładnie badania prenatalne ? Jakieś badania krwi ?
    Są robione już przez brzuchol tak ?
    Ja siniaki nadal mam i wątpię że przez tydzień się ich pozbędę :(
    Tak straszycie Sz że się zaczynam powoli denerwować ;)
    Badania kosztowały 350 zł (tzn łącznie z wizytą). Tzn jak masz badane zarodki genetycznie to nie trzeba robić dodatkowych badań. Na wstępie lekarz potwierdził ze mamy badania genetyczne i skupił się na narządach tzn czy serduszko, pęcherz, układ pokarmowy jest ok itd. Badania prenatalne robione są przez brzuch. Ale można je również wykonać dopochwowo. Ja miałam tą 2 metodą bo mam macicę tyłozgietą + zrosty na brzuchu po zastrzykach i przez brzuch nie widział dokładnie.
    Dr nie taki straszny. Przy badaniu opowiada co widzi. Pytania można zadawać po badaniu.
    Kiedy masz wizytę? Gdzie robisz teraz zastrzyki?
    Ja zrobiłam kilka w nogę. Ale bardziej boli i przy ostatnim zrobił mi się mega siniak. Powodzenia i daj znać po wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 17:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Ja już też się cieszę, że jesteśmy po badaniach i nasz Bąbel jest zdrowy. Jeszcze przed Nami jedna wizyta u dr Sz w 28-30tyg ;)

Susełek co do tych fotelików to trzeba patrzeć, żeby nie były też ciężkie. Jeden wzięłam do ręki to mówię do męża, że dla mnie jest ciężki a jeszcze plus waga dziecka to nie uniosę ;). Jest w czym wybierać. My tak głównie zwróciliśmy uwagę na razie na łóżeczko ;) Co do szkoły rodzenia to jeszcze się nie zapisałam ale się przymierzamy :)

Wiwi to fakt, wszystko zależy od ułożenia dziecka. Ostatnio nam się zakrył Maluch na wizycie i dr nie mógł stwierdzić czy jest chłopcem ;)

Karincia nie stresuj się tak bo córeczki to czują, choć wiem łatwo powiedzieć a sama siedziałam w poczekali w stresie ;). Ty już wogóle będziesz miała co oglądąć. Ja płaciłam wczoraj tak jak za prenatalne 350 zł. Za bliźniaczą ciąże chyba jest ciut drożej nie?

Trzymamy kciuki i czekamy na same dobre wieści! :) :)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełku dzięki za odpowiedź !
    Też mam tyłozgięcie i wyczuwalne dosyć mocno zrosty. Cały czas robimy w brzuch dwa razy miałam w ramię ale to nie da mnie o nodze nawet myśleć nie chce :)
    Wizytę mam 16 albo 18 byłam tak podekscytowana po ostatnim usg że zapomniałam muszę zadzwonić do kliniki :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada mi narazie co wizyte mowi ze dziewczynka wiec pod wzgledem plci wmiare sie ustawia i wspolpracuje zobaczymy jak bedzietym razem.

Mada29 lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Ja już też się cieszę, że jesteśmy po badaniach i nasz Bąbel jest zdrowy. Jeszcze przed Nami jedna wizyta u dr Sz w 28-30tyg ;)

Susełek co do tych fotelików to trzeba patrzeć, żeby nie były też ciężkie. Jeden wzięłam do ręki to mówię do męża, że dla mnie jest ciężki a jeszcze plus waga dziecka to nie uniosę ;). Jest w czym wybierać. My tak głównie zwróciliśmy uwagę na razie na łóżeczko ;) Co do szkoły rodzenia to jeszcze się nie zapisałam ale się przymierzamy :)

Wiwi to fakt, wszystko zależy od ułożenia dziecka. Ostatnio nam się zakrył Maluch na wizycie i dr nie mógł stwierdzić czy jest chłopcem ;)

Karincia nie stresuj się tak bo córeczki to czują, choć wiem łatwo powiedzieć a sama siedziałam w poczekali w stresie ;). Ty już wogóle będziesz miała co oglądąć. Ja płaciłam wczoraj tak jak za prenatanlne 350 zł. Za bliźniaczą ciąże chyba jest ciut drożej nie?

Trzymamy kciuki i czekamy na same dobre wieści! :) :)
    Ostatnio płaciłam 500zł mam nadzieje że teraz więcej nie weżmie

Ola i Julia 2.07.18 ☺

‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ