MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nowa38 wrote:Nie, nie mamy
były 3 zarodki, badanie genetyczne i tylko jeden zdrowy. Tzn mamy zamrożone 2 chore
Ja to już czasami nie wiem od czego to wszystko zależy. Chyba tylko od odrobiny szczęścia
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Hej kochane
Jestem tu nowa. Wizyte u dr Zaka mam 15.06. Strasznie sie boje tej wizyty. Mam stwierdzona endometrioze. Jestem po 2 laparoskopiach. Mam rowniez hashimoto ale biore jedynie na to selen.
Jestesmy ogolnie zdecydowani na in vitro. Czytam rozme opinie ze endometrioza i in vitro to nie udaje sie itp. Boje sie rozczarowania itp. Ale mysle ze to normalne
Wiec przywitam sie. Jestem Daria i troche tu zagoszcze
Mam nadzieję ze dobra klinike wybralam
Trzymajcie sie dziewczyny! -
Cześć Daria
.
Moim zdaniem dobrą klinike wybrałaśMówię tak chociaż nie dotarłam jeszcze do upragnionego celu. Ja chodzę do dr. K i nie mam sporej wiedzy w Twoich tematach jednak dziewczyny tutaj są bardzo pomocne i można na nie liczyć
. Lubię jeździć do kliniki bo dziewczyn z brzuchami jest bardzo dużo. Przez to jakieś bardziej optymistyczne nastawienie mam.
Nowa, tak dzisiaj. Sama punkcja nie tak źle. Jednak jakoś nie moglam wrócić szybko do normalności. Pytałam kilka razy o to samo.
Poznaliśmy powód czemu nam do tej pory nie wychodzi. Na 7 nakutuch pęcherzyków były 4 komórki. Reszta puste. Jedna komórka słabej jakości i sie nie nadawała, wiec zostały 3 komórki. Teraz czekanie. Zobaczymy jak to bedzie.
Jestem trochę przerażona jedynie tym ze stara nie jestem a taka słaba płodność u mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 22:24
-
Tacia wrote:Hej kochane
Jestem tu nowa. Wizyte u dr Zaka mam 15.06. Strasznie sie boje tej wizyty. Mam stwierdzona endometrioze. Jestem po 2 laparoskopiach. Mam rowniez hashimoto ale biore jedynie na to selen.
Jestesmy ogolnie zdecydowani na in vitro. Czytam rozme opinie ze endometrioza i in vitro to nie udaje sie itp. Boje sie rozczarowania itp. Ale mysle ze to normalne
Trzymajcie sie dziewczyny!.
Miło, że do nas dołączyłaś. Jeszcze nie tak dawno też się stresowałam pierwszą wizytą u Ż, ale naprawdę nie ma się czego obawiać. Jest małomówny, więc trochę trzeba go podpytywać, no i ma dość specyficzne,nie każdemu odpowiadające poczucie humoru.
U nas zdecydowanie problem po stronie męskiej, jednak pamiętaj, że z różnymi dolegliwościami się in vitro udaje
. Trzymam kciuki
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dziekuje dziewczyny
Wlasnie zastanawiam sie teraz nad lekarzem. Czy dobrze ze wybralam Z.? Czas pokaze. Nadzieje mam taka ze endometrioze mam I na II stopuen wiec zle nie jest. Mam drozne jajowody. Meza badania sa jak najbardziej ok. A orientujecie sie dziewczyny jakie to sa koszty jezeli chodzi o in vitro?
Caly proces stymulacji da sie przezyc fizycznie i psychicznie? Wybaczcie za tule pytan ale dla mnie to nowoscjakies badania aktualne juz mam miec na wizycie?
-
Nie odniosę się do dr Z. Nie byłam nigdy u niego jednak spotykając go w poczekalni czy przy recepcji odebrałam go pozytywnie, mi się wydał sympatyczny.
Tak jak Dalia pisze, dziewczyny mówią o jego poczuciu humoru, jednak ważne jest że jest skuteczny. Wiem, że dwie pary z moich okolic leczyło sie u niego i im się udało.
Ivf kosztuje 7 tys. Mrożenia zarodków 1.5 tys.
Mi stymulacja nie sprawiła żadnych problemów i szybko poszło.
Tutaj możesz swobodnie pytać.
A jesli chodzi o badania to weź ze sobą wszystko co macie. -
Cześć Daria, 7 tys plus 400 anestezjolog oco proszą w gotówce bo mu płacą dniówki. Pierwsza wizyta 250, kolejne krótkie podglądy jajników 150. Leki stymulacyjne są refundowane do 3 podejść. Pięć dni przed transferem włączony jest Prolutex, 7 zastrzyków za 150-160zł. Proś o recepty bo klinika sprzedaje go po 200zł. Jest wymagana lista badań dla obojga koszt kilkaset złotych. Jesteś umówiona 3 dnia cyklu by zacząć? Wtedy zlecane są 4 hormony. Krew można oddać w klinice w cenach Alabu.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Tacia wrote:Hej kochane
Trzymajcie sie dziewczyny!