X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa moja Beata w 7dpt to było 20 coś, wiec naprawdę niziutkia.

Nowa38 lubi tę wiadomość

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa,już upuściłaś trochę krwi? ;)) Ja już zapobiegawczo kciuki zaciśnięte :D

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia, upuściłam:) dwa miasta zjeździłam, bo w jednym mi powiedzieli, że wyniki dopiero w poniedziałek :/ czekamy, czekamy, czekamy...

Maggy lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek, chciałabym te 20 parę :)

susełek lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta-HCG 1,000 mIU/ml :((((
    Rozumiem, że nic z tego tak? Może się jeszcze coś zmienić czy już nie?

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 niestety nie udało się ale macie mrozaki?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Nowa38 niestety nie udało się ale macie mrozaki?

Nie, nie mamy :( były 3 zarodki, badanie genetyczne i tylko jeden zdrowy. Tzn mamy zamrożone 2 chore :(

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy powinnam dostać okres?

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać w mojej stópce przechodziłam to cztery razy. Trzeba dać sobie czas na łzy, smutek i nie poddawać się.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Nie, nie mamy :( były 3 zarodki, badanie genetyczne i tylko jeden zdrowy. Tzn mamy zamrożone 2 chore :(
    Przykro mi... :( Ja to już czasami nie wiem od czego to wszystko zależy. Chyba tylko od odrobiny szczęścia :/

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Jak widać w mojej stópce przechodziłam to cztery razy. Trzeba dać sobie czas na łzy, smutek i nie poddawać się.
    Na dzień dzisiejszy odpuszczamy. Nie mamy ani siły ani kasy.

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, bardzo mi przykro.

Tacia lubi tę wiadomość

l22nej28tcppkg68.png
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;-)
    Jestem tu nowa. Wizyte u dr Zaka mam 15.06. Strasznie sie boje tej wizyty. Mam stwierdzona endometrioze. Jestem po 2 laparoskopiach. Mam rowniez hashimoto ale biore jedynie na to selen.
    Jestesmy ogolnie zdecydowani na in vitro. Czytam rozme opinie ze endometrioza i in vitro to nie udaje sie itp. Boje sie rozczarowania itp. Ale mysle ze to normalne ;-)
    Wiec przywitam sie. Jestem Daria i troche tu zagoszcze ;-)
    Mam nadzieję ze dobra klinike wybralam ;-)
    Trzymajcie sie dziewczyny!

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa, jak po punkcji? Bo to dzisisj tak?

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Daria :).
    Moim zdaniem dobrą klinike wybrałaś :) Mówię tak chociaż nie dotarłam jeszcze do upragnionego celu. Ja chodzę do dr. K i nie mam sporej wiedzy w Twoich tematach jednak dziewczyny tutaj są bardzo pomocne i można na nie liczyć :). Lubię jeździć do kliniki bo dziewczyn z brzuchami jest bardzo dużo. Przez to jakieś bardziej optymistyczne nastawienie mam.

Nowa, tak dzisiaj. Sama punkcja nie tak źle. Jednak jakoś nie moglam wrócić szybko do normalności. Pytałam kilka razy o to samo.

Poznaliśmy powód czemu nam do tej pory nie wychodzi. Na 7 nakutuch pęcherzyków były 4 komórki. Reszta puste. Jedna komórka słabej jakości i sie nie nadawała, wiec zostały 3 komórki. Teraz czekanie. Zobaczymy jak to bedzie.

Jestem trochę przerażona jedynie tym ze stara nie jestem a taka słaba płodność u mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 22:24

l22nej28tcppkg68.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Hej kochane ;-)
    Jestem tu nowa. Wizyte u dr Zaka mam 15.06. Strasznie sie boje tej wizyty. Mam stwierdzona endometrioze. Jestem po 2 laparoskopiach. Mam rowniez hashimoto ale biore jedynie na to selen.
    Jestesmy ogolnie zdecydowani na in vitro. Czytam rozme opinie ze endometrioza i in vitro to nie udaje sie itp. Boje sie rozczarowania itp. Ale mysle ze to normalne ;-)
    Witaj, Daria :).
    Miło, że do nas dołączyłaś. Jeszcze nie tak dawno też się stresowałam pierwszą wizytą u Ż, ale naprawdę nie ma się czego obawiać. Jest małomówny, więc trochę trzeba go podpytywać, no i ma dość specyficzne,nie każdemu odpowiadające poczucie humoru.
    U nas zdecydowanie problem po stronie męskiej ;), jednak pamiętaj, że z różnymi dolegliwościami się in vitro udaje :). Trzymam kciuki :)

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny ;-)
    Wlasnie zastanawiam sie teraz nad lekarzem. Czy dobrze ze wybralam Z.? Czas pokaze. Nadzieje mam taka ze endometrioze mam I na II stopuen wiec zle nie jest. Mam drozne jajowody. Meza badania sa jak najbardziej ok. A orientujecie sie dziewczyny jakie to sa koszty jezeli chodzi o in vitro?
    Caly proces stymulacji da sie przezyc fizycznie i psychicznie? Wybaczcie za tule pytan ale dla mnie to nowosc ;-) jakies badania aktualne juz mam miec na wizycie?

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odniosę się do dr Z. Nie byłam nigdy u niego jednak spotykając go w poczekalni czy przy recepcji odebrałam go pozytywnie, mi się wydał sympatyczny.
    Tak jak Dalia pisze, dziewczyny mówią o jego poczuciu humoru, jednak ważne jest że jest skuteczny. Wiem, że dwie pary z moich okolic leczyło sie u niego i im się udało.

Ivf kosztuje 7 tys. Mrożenia zarodków 1.5 tys.
    Mi stymulacja nie sprawiła żadnych problemów i szybko poszło.

Tutaj możesz swobodnie pytać :).

A jesli chodzi o badania to weź ze sobą wszystko co macie.

l22nej28tcppkg68.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Daria, 7 tys plus 400 anestezjolog oco proszą w gotówce bo mu płacą dniówki. Pierwsza wizyta 250, kolejne krótkie podglądy jajników 150. Leki stymulacyjne są refundowane do 3 podejść. Pięć dni przed transferem włączony jest Prolutex, 7 zastrzyków za 150-160zł. Proś o recepty bo klinika sprzedaje go po 200zł. Jest wymagana lista badań dla obojga koszt kilkaset złotych. Jesteś umówiona 3 dnia cyklu by zacząć? Wtedy zlecane są 4 hormony. Krew można oddać w klinice w cenach Alabu.

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Hej kochane ;-)
    Jeśli masz endo to Żaka odradzam, on nie jest dobry do prowadzenia kobiet z endo

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ