X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dziekuje dziewczyny ;-)
    Wlasnie zastanawiam sie teraz nad lekarzem. Czy dobrze ze wybralam Z.? Czas pokaze. Nadzieje mam taka ze endometrioze mam I na II stopuen wiec zle nie jest. Mam drozne jajowody. Meza badania sa jak najbardziej ok. A orientujecie sie dziewczyny jakie to sa koszty jezeli chodzi o in vitro?
    Caly proces stymulacji da sie przezyc fizycznie i psychicznie? Wybaczcie za tule pytan ale dla mnie to nowosc ;-) jakies badania aktualne juz mam miec na wizycie?
    Nie, zmień lekarza koniecznie, Żak nie potrafi prowadzić kobiet z endometriozą, przeszłam przez to i to była strata pieniędzy i czasu

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska to kogo polecasz?

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to jeszcze mysle nad invimed w Poznaniu tylko nie wiem ktory lekarz oraz nad Polna nad prof. P. Ktory mnie operowal ale jakos mnie nie przekonal ;-/

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Ogolnie to jeszcze mysle nad invimed w Poznaniu tylko nie wiem ktory lekarz oraz nad Polna nad prof. P. Ktory mnie operowal ale jakos mnie nie przekonal ;-/
    W sprawach kobiecych w Medarcie,to na pewno dr K, dziewczyny ją sobie chwalą :). Co do Invimedu,to byłam kiedyś, co prawda na jednej wizycie u dr K (innej niz w Medarcie :D), ale nie zrobiła na mnie jakiegoś super wrażenia. Okazało się, że wynalazła rzeczy, które w praktyce nie miały miejsca,bo konsultowałam to jeszcze z dwoma lekarzami. Także ja bym pewnie tam nie wróciła ;)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K czyli mowa tu o Pani doktor tak?

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Cześć Daria, 7 tys plus 400 anestezjolog oco proszą w gotówce bo mu płacą dniówki. Pierwsza wizyta 250, kolejne krótkie podglądy jajników 150. Leki stymulacyjne są refundowane do 3 podejść. Pięć dni przed transferem włączony jest Prolutex, 7 zastrzyków za 150-160zł. Proś o recepty bo klinika sprzedaje go po 200zł. Jest wymagana lista badań dla obojga koszt kilkaset złotych. Jesteś umówiona 3 dnia cyklu by zacząć? Wtedy zlecane są 4 hormony. Krew można oddać w klinice w cenach Alabu.
    Czyli sa refundowane leki nawet jak nie jestem mieszkanka Poznania?
    Jestem praktycznie umowiona na wizyte po owulacji.
    Cholera i juz sama nie wiem do kogo mam sie udac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 09:53

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dr K czyli mowa tu o Pani doktor tak?
    Tak ;)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 bardzo mi przykro...:(
    Trzymaj się ciepło i nigdy nie poddawaj!

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, trochę się pozbieraliśmy, wczoraj był płacz, żal do całego świata i czarna rozpacz:( Dzisiaj stwierdziliśmy, że będziemy próbować dalej. Nie wiem czy w medarcie ale będziemy:)

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że teraz mogę przenieść się teraz do dr K lub dr B? Czy to i tak Ż trzyma na wszystkim rękę? ;)

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Czyli sa refundowane leki nawet jak nie jestem mieszkanka Poznania?
    Jestem praktycznie umowiona na wizyte po owulacji.
    Cholera i juz sama nie wiem do kogo mam sie udac.

Tak, jest refundacja leków na trzy cykle. Zależy chyba od AMH i wieku.

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH 2 laya temu mialam 5.39 i mam 28 lat ale mam cholerna endometrioze ;-(
    Nowa jak wizyty u dr Zaka? Jakie spostrzezenia?

• hapulus Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    odradzam!znam profesora dobrze. zrobił mi laparoskopie z hist., jedno nieudane uiu. Tutaj jestem u Z. ale problem męskiego typu i nie umiem odpowiedzieć jak u innych.

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hapulus wrote:
    odradzam!znam profesora dobrze. zrobił mi laparoskopie z hist., jedno nieudane uiu. Tutaj jestem u Z. ale problem męskiego typu i nie umiem odpowiedzieć jak u innych.
    Czyli kochana profesorka odradzasz? Dla mnie on ogolnie jest taki olewajacy ostatnio bylam u niego 8 minut i 400 zl zaplacilam i odnioslam wrazenie ze jest mega znudzony i niecierpliwy.

• hapulus Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak profesora odradzam ceny wizyt plus oczekiwanie miesiącami na termin to jedno, to olewackie podejście też.

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Myślicie, że teraz mogę przenieść się teraz do dr K lub dr B? Czy to i tak Ż trzyma na wszystkim rękę? ;)
    Ale jak trzyma rękę? Może u dr K tak, no ona konsultuje się u niego, ale Bręborowicz ma oddzielną politykę. Na twoim miejscu w życiu bym u Żaka nie została, zmień na Bręborowicza od razu poczujesz różnicę choćby w długości wizyt, które nie trwają 5 min tylko 30 min

Nowa38 lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki i mamuśki chodziłyście może na jakieś masaże/rehabilitacje jeśli tak to gdzie ? Mam okropne bóle pleców po chwili chodzenia :(
    Dodatkowo mam skoliozę w odc lędźwiowym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 21:39

klz9krhmyflvohw4.png
  • Kasinumber Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co robić. Pod koniec kwietnia miałam punkcję. Transfer się nie odbył ze względu na wysoki poziom progesteronu. Miałam go mieć w następnym cyklu. W następnym cyklu wypadł mi bardzo ważny wyjazd służbowy za granicę z którego nie mogłam zrezygnować więc doktor dał mi antyki na ten cykl. W ten wtorek wzięłam ostatnią tabletkę. Dzisiaj jest 5 dzień po skończeniu antyków a okresu brak. Mój doktor na urlopie ( chodzę do Bręborowicza ) nie odpisał mi na smsa i nie wiem co robić. Zgłosić się do kogoś innego na wywołanie okresu. Nie chce stracić kolejnego cyklu a mam tendencje do tworzenia się polipów.

Klinika MedArt od września 2017
    Ureaplasma
    AMH 3,43
    Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
    Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
    04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
    07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
    08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
    11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
    03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
    27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Ciężarówki i mamuśki chodziłyście może na jakieś masaże/rehabilitacje jeśli tak to gdzie ? Mam okropne bóle pleców po chwili chodzenia :(
    Dodatkowo mam skoliozę w odc lędźwiowym...
    Ja mam 2 bezpłatne masaże w szkole rodzenia do której chodzę. Ale jeszcze nie korzystałam, bo kręgosłup mńie nie boli i zostawiam na gorsze czasy. Można tez sobie wykupić taki masaż. Wydaje mi się ze jest to masaż całego ciała w tym również kręgosłupa. Przed zrobieniem takiego masażu trzeba się okazać pozwoleniem lekarza prowadzącego ze nie ma przeciwwskazań do masażu. Druk do podbicia dostałam ze szkoły. Godzina masażu kosztuje dla osób z zewnątrz 70 zł ze szkoły 50 zl.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co robić. Pod koniec kwietnia miałam punkcję. Transfer się nie odbył ze względu na wysoki poziom progesteronu. Miałam go mieć w następnym cyklu. W następnym cyklu wypadł mi bardzo ważny wyjazd służbowy za granicę z którego nie mogłam zrezygnować więc doktor dał mi antyki na ten cykl. W ten wtorek wzięłam ostatnią tabletkę. Dzisiaj jest 5 dzień po skończeniu antyków a okresu brak. Mój doktor na urlopie ( chodzę do Bręborowicza ) nie odpisał mi na smsa i nie wiem co robić. Zgłosić się do kogoś innego na wywołanie okresu. Nie chce stracić kolejnego cyklu a mam tendencje do tworzenia się polipów.

Kasinumber, jaki miałaś ten progesteron? Od punkcji bralaś już jakies leki (progesteron)?
    Może poczekaj jeszcze z 2 dni na ten okres. Powienien przyjść okres. Dlugo dr ma wolne?

l22nej28tcppkg68.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ