X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dziekuje dziewczyny ;-)
    Wlasnie zastanawiam sie teraz nad lekarzem. Czy dobrze ze wybralam Z.? Czas pokaze. Nadzieje mam taka ze endometrioze mam I na II stopuen wiec zle nie jest. Mam drozne jajowody. Meza badania sa jak najbardziej ok. A orientujecie sie dziewczyny jakie to sa koszty jezeli chodzi o in vitro?
    Caly proces stymulacji da sie przezyc fizycznie i psychicznie? Wybaczcie za tule pytan ale dla mnie to nowosc ;-) jakies badania aktualne juz mam miec na wizycie?
    Nie, zmień lekarza koniecznie, Żak nie potrafi prowadzić kobiet z endometriozą, przeszłam przez to i to była strata pieniędzy i czasu

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska to kogo polecasz?

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to jeszcze mysle nad invimed w Poznaniu tylko nie wiem ktory lekarz oraz nad Polna nad prof. P. Ktory mnie operowal ale jakos mnie nie przekonal ;-/

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Ogolnie to jeszcze mysle nad invimed w Poznaniu tylko nie wiem ktory lekarz oraz nad Polna nad prof. P. Ktory mnie operowal ale jakos mnie nie przekonal ;-/
    W sprawach kobiecych w Medarcie,to na pewno dr K, dziewczyny ją sobie chwalą :). Co do Invimedu,to byłam kiedyś, co prawda na jednej wizycie u dr K (innej niz w Medarcie :D), ale nie zrobiła na mnie jakiegoś super wrażenia. Okazało się, że wynalazła rzeczy, które w praktyce nie miały miejsca,bo konsultowałam to jeszcze z dwoma lekarzami. Także ja bym pewnie tam nie wróciła ;)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K czyli mowa tu o Pani doktor tak?

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Cześć Daria, 7 tys plus 400 anestezjolog oco proszą w gotówce bo mu płacą dniówki. Pierwsza wizyta 250, kolejne krótkie podglądy jajników 150. Leki stymulacyjne są refundowane do 3 podejść. Pięć dni przed transferem włączony jest Prolutex, 7 zastrzyków za 150-160zł. Proś o recepty bo klinika sprzedaje go po 200zł. Jest wymagana lista badań dla obojga koszt kilkaset złotych. Jesteś umówiona 3 dnia cyklu by zacząć? Wtedy zlecane są 4 hormony. Krew można oddać w klinice w cenach Alabu.
    Czyli sa refundowane leki nawet jak nie jestem mieszkanka Poznania?
    Jestem praktycznie umowiona na wizyte po owulacji.
    Cholera i juz sama nie wiem do kogo mam sie udac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 09:53

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dr K czyli mowa tu o Pani doktor tak?
    Tak ;)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 bardzo mi przykro...:(
    Trzymaj się ciepło i nigdy nie poddawaj!

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, trochę się pozbieraliśmy, wczoraj był płacz, żal do całego świata i czarna rozpacz:( Dzisiaj stwierdziliśmy, że będziemy próbować dalej. Nie wiem czy w medarcie ale będziemy:)

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że teraz mogę przenieść się teraz do dr K lub dr B? Czy to i tak Ż trzyma na wszystkim rękę? ;)

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Czyli sa refundowane leki nawet jak nie jestem mieszkanka Poznania?
    Jestem praktycznie umowiona na wizyte po owulacji.
    Cholera i juz sama nie wiem do kogo mam sie udac.

Tak, jest refundacja leków na trzy cykle. Zależy chyba od AMH i wieku.

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH 2 laya temu mialam 5.39 i mam 28 lat ale mam cholerna endometrioze ;-(
    Nowa jak wizyty u dr Zaka? Jakie spostrzezenia?

• hapulus Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    odradzam!znam profesora dobrze. zrobił mi laparoskopie z hist., jedno nieudane uiu. Tutaj jestem u Z. ale problem męskiego typu i nie umiem odpowiedzieć jak u innych.

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hapulus wrote:
    odradzam!znam profesora dobrze. zrobił mi laparoskopie z hist., jedno nieudane uiu. Tutaj jestem u Z. ale problem męskiego typu i nie umiem odpowiedzieć jak u innych.
    Czyli kochana profesorka odradzasz? Dla mnie on ogolnie jest taki olewajacy ostatnio bylam u niego 8 minut i 400 zl zaplacilam i odnioslam wrazenie ze jest mega znudzony i niecierpliwy.

• hapulus Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak profesora odradzam ceny wizyt plus oczekiwanie miesiącami na termin to jedno, to olewackie podejście też.

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Myślicie, że teraz mogę przenieść się teraz do dr K lub dr B? Czy to i tak Ż trzyma na wszystkim rękę? ;)
    Ale jak trzyma rękę? Może u dr K tak, no ona konsultuje się u niego, ale Bręborowicz ma oddzielną politykę. Na twoim miejscu w życiu bym u Żaka nie została, zmień na Bręborowicza od razu poczujesz różnicę choćby w długości wizyt, które nie trwają 5 min tylko 30 min

Nowa38 lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki i mamuśki chodziłyście może na jakieś masaże/rehabilitacje jeśli tak to gdzie ? Mam okropne bóle pleców po chwili chodzenia :(
    Dodatkowo mam skoliozę w odc lędźwiowym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 21:39

klz9krhmyflvohw4.png
  • Kasinumber Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co robić. Pod koniec kwietnia miałam punkcję. Transfer się nie odbył ze względu na wysoki poziom progesteronu. Miałam go mieć w następnym cyklu. W następnym cyklu wypadł mi bardzo ważny wyjazd służbowy za granicę z którego nie mogłam zrezygnować więc doktor dał mi antyki na ten cykl. W ten wtorek wzięłam ostatnią tabletkę. Dzisiaj jest 5 dzień po skończeniu antyków a okresu brak. Mój doktor na urlopie ( chodzę do Bręborowicza ) nie odpisał mi na smsa i nie wiem co robić. Zgłosić się do kogoś innego na wywołanie okresu. Nie chce stracić kolejnego cyklu a mam tendencje do tworzenia się polipów.

Klinika MedArt od września 2017
    Ureaplasma
    AMH 3,43
    Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
    Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
    04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
    07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
    08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
    11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
    03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
    27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Ciężarówki i mamuśki chodziłyście może na jakieś masaże/rehabilitacje jeśli tak to gdzie ? Mam okropne bóle pleców po chwili chodzenia :(
    Dodatkowo mam skoliozę w odc lędźwiowym...
    Ja mam 2 bezpłatne masaże w szkole rodzenia do której chodzę. Ale jeszcze nie korzystałam, bo kręgosłup mńie nie boli i zostawiam na gorsze czasy. Można tez sobie wykupić taki masaż. Wydaje mi się ze jest to masaż całego ciała w tym również kręgosłupa. Przed zrobieniem takiego masażu trzeba się okazać pozwoleniem lekarza prowadzącego ze nie ma przeciwwskazań do masażu. Druk do podbicia dostałam ze szkoły. Godzina masażu kosztuje dla osób z zewnątrz 70 zł ze szkoły 50 zl.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co robić. Pod koniec kwietnia miałam punkcję. Transfer się nie odbył ze względu na wysoki poziom progesteronu. Miałam go mieć w następnym cyklu. W następnym cyklu wypadł mi bardzo ważny wyjazd służbowy za granicę z którego nie mogłam zrezygnować więc doktor dał mi antyki na ten cykl. W ten wtorek wzięłam ostatnią tabletkę. Dzisiaj jest 5 dzień po skończeniu antyków a okresu brak. Mój doktor na urlopie ( chodzę do Bręborowicza ) nie odpisał mi na smsa i nie wiem co robić. Zgłosić się do kogoś innego na wywołanie okresu. Nie chce stracić kolejnego cyklu a mam tendencje do tworzenia się polipów.

Kasinumber, jaki miałaś ten progesteron? Od punkcji bralaś już jakies leki (progesteron)?
    Może poczekaj jeszcze z 2 dni na ten okres. Powienien przyjść okres. Dlugo dr ma wolne?

l22nej28tcppkg68.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ