X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly gratulacje.
    Ja tylko na chwilę bo biegam między szpitalem a hotelem. Moje dziewczyny dały rade same juz oddychają i trawią ☺ mam nadzieje ze długo tu nie zostaniemy . Kciuki za pozytywne bety,badania i szybkie porody ☺

Imbirek91, kornelkornel, nick nieaktualny, Paula83, nick nieaktualny, Nowa38, Dalia90, Pom-pon lubią tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeśli ktoś chce nadal mam duphaston i luteine na sprzedaż ☺

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Tacia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Tak przy endometriozie inseminacja ma bardzo mała skuteczność, ale ifv przy endomendzie to też około 20% szansy Ja miałam 3 IUI po 3 zaszłam w ciążę ale niestety pozamaciczną
    Niestety każdy lekarz z którym rozmawiam mówi że prze endomendzie trudno stwierdzić jak przebiegnie ifv Ona i pogarsza jakość komórek i obniża amh i utrudnia zagnieżdżane zarodka
    Ja się już powoli godzę, że przez tą chorobę nigdy już nie znajdę w ciążę
    A ivf juz tez przechodzilas?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska ja nie mam endometriozy, ALE:
    - komórki do dupy przez pcos,
    - Amh wysokie ale cóż z tego, skoro ilość nie idzie w parze z jakością,
    - problemy z endometrium uniemożliwiające wręcz podanie zarodków przez około rok mimo różnych wariantów jego podbudowania
    - plus kilka innych problemów, które wyszły po drodze...
    A jednak mam dziecko a nawet dwójkę, także statystyka statystyką a życie życiem :) udało się jak miałam już totalnie wywalone na starania, bo byliśmy mega zmęczeni kursowaniem do Poznania w każdym cyklu 3/4 razy żeby ostatecznie dowiedzieć się, że nic z tego bo endo dupne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 20:45

Tacia lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula83 wrote:
    No widzisz beta idzie w górę. Nie spada :) Trzymam kciuki, daj znać co na to dr K. Ja mam wizytę w piątek zobaczymy co mi powie i co będzie dalej.

Dziękuję za kciuki ☺ jutro ostatnia beta a w sobotę wizyta. Dam znać, mam nadzieje ze będzie pechwrzyk w macicy.
    Powodzenia na Twojej wizycie!

Paula83 lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Tak przy endometriozie inseminacja ma bardzo mała skuteczność, ale ifv przy endomendzie to też około 20% szansy Ja miałam 3 IUI po 3 zaszłam w ciążę ale niestety pozamaciczną
    Niestety każdy lekarz z którym rozmawiam mówi że prze endomendzie trudno stwierdzić jak przebiegnie ifv Ona i pogarsza jakość komórek i obniża amh i utrudnia zagnieżdżane zarodka
    Ja się już powoli godzę, że przez tą chorobę nigdy już nie znajdę w ciążę
    Ja tez endometriozy nie mam (chyba) a pogodzona że dziecka nie będziemy mieli jestem od dłuższego czasu . Ja ostatni transfer miałam prawie 2 lata temu pomysły wyczerpane tzn został jeden pobrać komórkę i podać na takie Endo jakie jest o ile będzie zarodek . Na forum tutaj jest wiele dziewczyn które mają endometrioze i urodziły dzieci .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja tez endometriozy nie mam (chyba) a pogodzona że dziecka nie będziemy mieli jestem od dłuższego czasu . Ja ostatni transfer miałam prawie 2 lata temu pomysły wyczerpane tzn został jeden pobrać komórkę i podać na takie Endo jakie jest o ile będzie zarodek . Na forum tutaj jest wiele dziewczyn które mają endometrioze i urodziły dzieci .
    Tak część i z endometriozą zajdzie naturalnie, a część nigdy U mnie niestety jest problem finansowy na kolejne próby już nie ma

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda kolejna punkcja? Przecież macie 2 zarodki

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • NieTakaNowa Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy miała któraś z Was sytuacje ze blastocysta zdrowa genetycznie po badaniu NGS się nie zagnieździła?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD, kiedyś rozmawiałyśmy o odżywkach białkowych po punkcji. Z czym Ty to jadłaś? Czy to picia? Przygotowuje się do kolejnej punkcji i chce już być zabezpieczona po;)

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieTakaNowa wrote:
    Hej, czy miała któraś z Was sytuacje ze blastocysta zdrowa genetycznie po badaniu NGS się nie zagnieździła?
    To ja to była odpowiedz na to pytanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieTakaNowa wrote:
    U mnie tez za pierwszym razem się nie udało, ale drugi transfer zarodka przebadanego z ngs się udał i rośnie sobie mały Eryk.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    MalaHD, kiedyś rozmawiałyśmy o odżywkach białkowych po punkcji. Z czym Ty to jadłaś? Czy to picia? Przygotowuje się do kolejnej punkcji i chce już być zabezpieczona po;)

Do picia. to jest proszek do rozpuszczenia, mieszasz z wodą/mlekiem. Mi smakowało :D

Nowa38 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Do picia. to jest proszek do rozpuszczenia, mieszasz z wodą/mlekiem. Mi smakowało :D
    Dzięki:)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Anakonda kolejna punkcja? Przecież macie 2 zarodki
    Tak . Taka całkiem naturalna pobranie jednej komórki i jeśli będzie z tego zarodek podanie bez względu na to jakie jest Endo nawet jeśli nie będzie te 8mm .

3 IUI , 5IVF

• anakonda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Tak część i z endometriozą zajdzie naturalnie, a część nigdy U mnie niestety jest problem finansowy na kolejne próby już nie ma
    A ule masz lat jeśli mogę spytać? Zawsze możecie odpocząć na jakiś czas nabierać i wtedy podejść.

3 IUI , 5IVF

• NieTakaNowa Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    U mnie tez za pierwszym razem się nie udało, ale drugi transfer zarodka przebadanego z ngs się udał i rośnie sobie mały Eryk.

A była jakaś różnica w przygotowaniach do obu transferów czy było tak samo? :)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie która z Was rodziła w Łodzi, bo nie pamiętam :( ?
    Można tam rodzić naturalnie czy tylko i wyłącznie cc ?
    Prawdopodobnie będzie mnie czekać cesarka...

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Mamusie która z Was rodziła w Łodzi, bo nie pamiętam :( ?
    Można tam rodzić naturalnie czy tylko i wyłącznie cc ?
    Prawdopodobnie będzie mnie czekać cesarka...

Kornel jeśli mogę wiedzieć to czemu cc u Ciebie?
    W Łodzi rodziła prywatnie dzdzownica w zeszłym roku w październiku jeśli dobrze pamiętam i ona chciała cc. Może nas podczytuje to się odezwie. Chyba, że się mylę to mnie poprawić proszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 21:37

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ