MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiwi92 wrote:Mada29 ja ktg jeszcze tez nie mialam musze spytac na kolejnej wizycie co z tym faktem kiedy pierwsze. Nie podobno raczej chwile po tobie . A ty gdzie wogole rodzisz ? Moja 3,2 ale dr mowil ze do terminu cc spokojnie dotrwamy. No ja tez dopiero co bylysmy na poczatku tej drogi a tu lada moment i dzidzie beda.
Ja chcę rodzić w Raszei ale biorę pod uwagę też Polną gdyby coś wyszło nie tak z Małym na ostatniej prostej bo gdy zapytałam dr B który szpital poleca to powiedział że Polna a o Raszei nie ma zdania. Pakuje torbę do szpitala (ciężko idzie) biorąc pod uwagę te dwa szpitale. Wszystko zależy od sytuacji a jak będzie to się okaże. Ja się pytalam o ktg w zeszłym tygodniu no i mam w czwartek przed wizytą
-
To tez musze ten temat ktg ogarnoc. Na polnej to chyba ubranka do dzidzi daja. No ja mialam na uwadze polna i sw. rodziny ale jak dr Z mowil ze zaplanujemy z dr Kru to spoko a zwlaszcza ze u mnie cc powazny zabieg wiec wszystko na spokojnie trzeba przygotowacWiwi92
-
nick nieaktualnyWiwi92 wrote:To tez musze ten temat ktg ogarnoc. Na polnej to chyba ubranka do dzidzi daja. No ja mialam na uwadze polna i sw. rodziny ale jak dr Z mowil ze zaplanujemy z dr Kru to spoko a zwlaszcza ze u mnie cc powazny zabieg wiec wszystko na spokojnie trzeba przygotowac
Wiem wiem czytałam ostatnioz jednej strony zazdroszczę cc bo będziesz mieć datę ustaloną a ja będę czekać jak na bombie. Też tak myślałam jak Ty ale zdecydowaliśmy inaczej
miałam straszny mętlik w głowie gdzie rodzić...
-
Dzuewczyny, czy ktoras bedac w ciazy miala torbiel? Przed zajsciem w jednym jajniku mialam niby torbiel bralam duphaston gdyz mnie kul ten jajnik pozniej troche sie wchlonela ale na usg jakies takie dziwne plamki zostaly. Nie bolalo wiec sie nie przejmowalismy. Teraz ta ciaza co prawda nie potwierdzona jeszcze i jak bolal mnie vrzuch na srodku i po bokach tak teraz w znacznym stopniu kluje wlasnie ten jajnik mysle czy moze torbiel sie odnowila czy jak niekoyrzy pisza ciaza poza maciczna. Peenie jak maz twierddzi za duzo sie naczytalam ii teraz mysle ale moze ktoras z Was cos doradzi?Pelna nadziei
-
Pełna nadziei a byłaś już na usg ? Przede wszystkim się nie denerwuj, mąż niech odetnie internet
Ja też cały czas czytam i doszukuję się najgorszego, a na wizytach wszystko cacy. Co do torbiela niestety Ci nie pomogę, ale bądź dobrej myśli. Zawsze możesz iść wcześniej na wizytę ja na Twoim miejscu bym tak zrobiła. Buziaki
-
kornelkornel wrote:Pełna nadziei a byłaś już na usg ? Przede wszystkim się nie denerwuj, mąż niech odetnie internet
Ja też cały czas czytam i doszukuję się najgorszego, a na wizytach wszystko cacy. Co do torbiela niestety Ci nie pomogę, ale bądź dobrej myśli. Zawsze możesz iść wcześniej na wizytę ja na Twoim miejscu bym tak zrobiła. Buziaki
kornelkornel lubi tę wiadomość
Pelna nadziei -
Pelna nadziei wrote:Dzuewczyny, czy ktoras bedac w ciazy miala torbiel? Przed zajsciem w jednym jajniku mialam niby torbiel bralam duphaston gdyz mnie kul ten jajnik pozniej troche sie wchlonela ale na usg jakies takie dziwne plamki zostaly. Nie bolalo wiec sie nie przejmowalismy. Teraz ta ciaza co prawda nie potwierdzona jeszcze i jak bolal mnie vrzuch na srodku i po bokach tak teraz w znacznym stopniu kluje wlasnie ten jajnik mysle czy moze torbiel sie odnowila czy jak niekoyrzy pisza ciaza poza maciczna. Peenie jak maz twierddzi za duzo sie naczytalam ii teraz mysle ale moze ktoras z Was cos doradzi?
-
Ja mialam torbiel na lewym jajniku w 2014 mialam ja usunieta razem z plastyka jajnika bo byla duza a lekami nie dalo sie jej zlikwidowac. Gdy zaczelismy starania okazalo sie ze mam mini na prawym. Ale nie ma zadnego wplywu na ciaze ani nie rosnie. Tak jak dziewczyny mowia spokojnie. Za duzo nie czytac. Na poczatku ciazy mnie wszystko klulo ciaglo i brzuch bolal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 21:10
Wiwi92 -
Ruda2017 wrote:Moje endo ma 8,5 mm , jajca jeszcze 15mm i punkcja wypada na piątek. Jeszcze we środę wizyta żeby potwierdzić ale zapowiada się na transfer świeżych zarodkow. Tym razem musi się udać
Trzymam kciuki
Ruda2017 lubi tę wiadomość
Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
Ruda2017 wrote:Moje endo ma 8,5 mm , jajca jeszcze 15mm i punkcja wypada na piątek. Jeszcze we środę wizyta żeby potwierdzić ale zapowiada się na transfer świeżych zarodkow. Tym razem musi się udać
Ruda2017 lubi tę wiadomość
-
Nowa38 wrote:Dziewczyny, mam pytanie:) Czy przy drugiej punkcji miałyście podobną ilość pobranych komórek? Mniej? Więcej?
1 procedura: stymulacja Elonva , Orgalutran oraz Ovitrelle, pobrano 15 komórek i 6 dojrzałych
2 procedura: stymulacja Gonapeptyl, Puregon i Ovitrelle, pobrano 20 komórek w tym 15 dojrzałych.
Także zmiana leków u mnie podziałałaNowa38 lubi tę wiadomość
-
Hej ja tylko na chwilę.
U nas już 11 tc Bylismy dzisiaj na badaniach wszystko ok maluszek ma 3,5cmMi powoli mdłości mijają. Za 2 tyg prenatalne
Buziaki dla wszystkich :*Nowa38, Imbirek91, Mada29, kornelkornel, sylwia80, Pom-pon, LadyInna, Dalia90, anakonda, Paula83, Kaya85 lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Hej ja tylko na chwilę.
U nas już 11 tc Bylismy dzisiaj na badaniach wszystko ok maluszek ma 3,5cmMi powoli mdłości mijają. Za 2 tyg prenatalne
Buziaki dla wszystkich :*Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Nowa38 wrote:Orientujecie się w aktualnych cenach medartu? Ile kosztuje teraz punkcja, anestezjolog, mrożenie, genetyka? Bo ceny od lutego chyba sie zmieniły.
Ale kurcze powiedzcie jeśli nie ma świeżego transferu to on po mrożenie jest płatny?
Kurcze to nie fair jest, bo przecież nie wykorzystuje tego co by by jako świeży -
anakonda wrote:Lady jaki ubichinol łykałaś ?
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka