WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za kciuki. Mam nadzieję, że przyniosą szczęście. Pierwsze koty za płoty i Puregon podany.
    Pelna nadziei, jak tam wizyta?

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek super wiadomosci oby tak dalej. Rosna te nasze szkraby jak na drozdzach. Mada29 to pierwsze ktg za wami dobrze ze skurczy nie ma to jeszcze sobie pochodzicie. Ja jeszcze spoko daje rade z chodzeniem. Aby zebra mam pokopane z prawej strony mala daje ostre kopniaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 23:28

Wiwi92
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny widzę, ze dzialania w pelni i dobrze za wszystkie trzymam kciuki i wierze ze sie uda. Tzn. musi sie udac. Wczoraj bylam w klinice i widzialam i tych martwiacych sie nawet ze lzami w oczach ale tez i tych zadowolonych wiec na pewno jest skutek tych ciezkich staran, zastrzykow, zlych chwil itd.
    Bylam na wizycie i serce bije:) Z jednej strony jestem bardzo szczesliwa, a z drugiej boje sie zeby bylo wszystko dobrze. Obecnie czekam na wyniki krwi.Z boku glowy caly czas mam, ze tez tyle przeszlam zmartwien myśli lez itd. I ze bylam o krok od calej procedury wiec bardzo Was sciskam i trzymam kciuki bo nie jest to proste ale babki sa tak silne, ze zrovia wszystko. Poczytyuje Was codziennie i czekam na dobre wiesci.

Nowa38, Dalia90, kornelkornel, susełek, Imbirek91, Pom-pon, Mada29, Ruda2017 lubią tę wiadomość

Pelna nadziei
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei, suuuuuuper wiadomość:) gratulacje:)

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! :)

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei, bardzo się ciesze ☺ gratulacje

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wszystkim:)

Pom-pon daj znac w niedziele jak u Ciebie po wizycie:)

Pelna nadziei
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie już się 1500 razy pojawiało w tym wątku, ale ciężko przeglądać 916 stron :D. Kobietki, jakie macie rady przed punkcją? Co robić,czego unikać etc.? Ż wspominał o czerwonym winie, praktykowałyście? :) Jak się przygotować do samej punkcji? Z góry dzięki za każde informacje :)

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam czerwone, wytrawne wino, jadłam migdały. Na punkcje nie przygotowywałam się wcale, wzięłam tylko skarpetki, resztę dostaniesz tzn sukienkę;) po trzeba pić dużo wody i lekkostrawne jedzenie

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , pisze do was bo kto mnie zrozumie lepiej jak wy. Jestem już załamana kolejny transfer i kolejna porażka ,a zarodki wszystkie 5aa , zdrowe ,przebadane genetycznie , wszystkie wyniki hormony itd super , endometrium takie że dr. Ż mówi za każdym razem że będzie zdjęcia pacjentką pokazywał jak ma wyglądać przed transferem i dupa . 3 raz zarodek się nie przyjął . Nie wiem czy walczyć dalej czy odpuścić ?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi przykro mi... A miałaś histopatologiczne badanie endometrium? Bo może tu jest problem (jak u mnie)?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Kimczi Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam , a jak wyglada to badanie ? Robią je w med arcie ?

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dziekuje wszystkim:)

Pom-pon daj znac w niedziele jak u Ciebie po wizycie:)
    Oczywiście dam znać o ile nie padnie do tego czasu na zawał

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuje się okrutnie...

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Stresuje się okrutnie...
    Moja apogeum stresu bylo przed wejsciem do gabinetu a tak probowalam nie myslec i pozniej nie czytac internetu jak dziewczyny tutaj polecaly. Dasz rade juz za dwa dni:)

Pelna nadziei
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Kimczi przykro mi... A miałaś histopatologiczne badanie endometrium? Bo może tu jest problem (jak u mnie)?
    A tobie później dr K leczyła a to endometrium?

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    Nie miałam , a jak wyglada to badanie ? Robią je w med arcie ?
    Usypiaja cię I badają kamerą macicę plus pobierają wycinek do zbadania Koszt 1600zł

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Usypiaja cię I badają kamerą macicę plus pobierają wycinek do zbadania Koszt 1600zł
    Ok , myśle że się zdecyduje na to badanie , po jeszcze jednym transferze bo ostatni zarodek mi został zamrożony . Miałam badanie sono hsg , ale to tylko sprawdza budowę macicy i drożność jajowodów , ale wycinka mi nie pobierali do badań .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Pewnie już się 1500 razy pojawiało w tym wątku, ale ciężko przeglądać 916 stron :D. Kobietki, jakie macie rady przed punkcją? Co robić,czego unikać etc.? Ż wspominał o czerwonym winie, praktykowałyście? :) Jak się przygotować do samej punkcji? Z góry dzięki za każde informacje :)
    Dalia to wino to przed transferem. Przed punkcją to tylko zabierz ze sobą skarpety i pozytywne nastawienie. Przed transferem pijemy wino czerwone z dużo zawartością garbników ( bo o garbniki chodzi), możesz tez spróbować ananasa. Ja jadłam świeżego. Jak się denerwujesz bardzo to możesz sobie pomoc relanium. Ja brałam na 2 dńi przed transferem i jeszcze chwile po pozytywnym wyniku bo miałam problem z przyrostami bety i nerwy duże. Powodzenia

Dalia90 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi kochana rzadko komu udaje się od razu. To był aż 3 albo dopiero 3 zarodek.
    Mi się udało za trzecim i twierdzę, że poszło bardzo szybko. Mam jeszcze 4 zarodki ale brałam pod uwagę jeszcze trzecią procedurę. Więc póki macie siły, chęci i finanse to walczyć.

Niestety nie zawsze się udaje ale większości jednak dane będzie cieszyć się dzieckiem. Prędzej czy później. Gorąco liczę na to, że uda się każdej z was

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ