X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Taciu kochana, a wiadomo co było przyczyną krwawień ? Ja do dziś sprawdzam czy nic nie ma na papierze :/
    Leżenie na prawdę pomaga, wiem że jest straszne, ale warto :)
    Trzymaj się mocno ! :*
    Niestety nie... Twierdza ze plamienie jest od zagrazajacego poronienia... I tak sobie leze i nudze sie... Plus dzis mialam wymioty... Az troche ucieszylam sie...

• antonna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, też jestem myślami z Wami, mam nadzieję, że jakoś dajecie radę.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia dla dziecka kobiety jednak zrobia wszystko wiec dasz radę.

Ja z innyn tez pytaniem jak sovie radzilyscie z zaparciami w ciazy?Chyba jakims jestem dziwnym przypadkiem bo wszystko mnie dopada i juz jestem wymeczona a teraz nawet w wc nie moge normalnie...

Pelna nadziei
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia 3maj się ważne ze serduszko mocno bije.
    Pełna nadzieji w ciazy nie miałam zaparć. Spróbuj śliwki lub morele suszone, na mnie to działa. Poza tym jem dużo musli i owsianki na sniadańie.
    Pij dużo wody min. 3 litry dziennie to tez powinno uchronić Cię przed innymi dolegliwościami w ciaźy. Który to już tydzień u Ciebie? Jesteś na zwolnieniu czy chodzisz do pracy?

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiwi pomagalo na zaparcia

Wiwi92
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłko na czczo albo świeżo wyciśnięty sok też na czczo mnie pędzi :)
    I wszelkiego rodzaju jogurty, maślanki.

klz9krhmyflvohw4.png
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełku,Wiwi jak się czujecie w ostatnim tygodniu wolności ? :)

klz9krhmyflvohw4.png

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 12 tydzien. Niestety musialam przejsc zabieg zakrzepicy zylnej maly/a najadl sie duzo prochow teraz znowu zaparcia czopki nawet nie pomagaja jem i sliwki i aktivie i jogurty i mam wrazenie ze nic i co najgorsze zaczyna mnie strasznie bolec brzuch:( ale dziekuje za rady

Pelna nadziei
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz ciezej juz powoli licze dni. Dostalam mega apetyt w tych ostatkach. Z jednej strony strach co bedzie czy dam rade a z dugiej fajnie by bylo byc juz po. Wiekszosc dnia polegujemy bo nogi bola, male drzemka sie zdarza w ciagu dnia. Wkoncu ostatnie chwile przespane. Kazdy wydzwania czy juz po jestem. A tak ze spokojem czekamy. A i co chwila biegamy siku to jest az straszne bo ile mozna.

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Zaczynam 12 tydzien. Niestety musialam przejsc zabieg zakrzepicy zylnej maly/a najadl sie duzo prochow teraz znowu zaparcia czopki nawet nie pomagaja jem i sliwki i aktivie i jogurty i mam wrazenie ze nic i co najgorsze zaczyna mnie strasznie bolec brzuch:( ale dziekuje za rady
    To rzeczywiście masz początek niezaciekawy. Spróbuj jeść często a mało. Ja przez dietę cukrzycowa jem 6 razy dziennie, wychodzi co 3 godziny trochę to upierdliwe ale naprawdę w ciazy czuje się lekko i nie mam żadnych problemów gastrycznych. I napewno będzie bezpieczne dla malucha. Także nawet zgaga która mńie męczyła czasami przed ciąża teraz mnie nie dręczy.
    Ja w początkach ciazy tez brałam czopki niezazdrowe dla małego. ale tak wymiotowałam ze raz to się popłakałam z głodu bo nic nie zostawało w żołądku. Nawet woda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jesteśmy już z synkiem w domu :) wczoraj Go wypisali. Pierwsza wspólna noc przebiegła bezproblemowo aż byliśmy w szoku ;) była jedna pobudka na butle i spać. Mały jest na butli i ściągam mu moje mleko, ale dużo nie mam. Jest taki głodomor, że mój pokarm mu nie wystarcza. Trochę po cc miałam opóźnienie a potem gdy był w szpitalu to ściągałam by nie zanikł.
    Chciałyście wiedzieć jak u nas było przed , więc w piątek odeszły mi wody jednak rozwarcie na 2cm i skurczy brak. Potem następnego dnia już rozwarcie było na 3 cm i zaczęły się pojawiać skurcze nieregularne ale jeszcze słabe. Zadecydowali bym przeszła na porodówkę bo jednak wody odeszły i było trochę zagrożenie dla Małego. Pobyłam dwie godziny i zadecydowali podać kroplówkę na skurcze a wtedy tętno Kuby na ktg wskoczyło na 200. Zapadła decyzja o szybkim cc, bo było zagrożenie płodu. Trochę strachu się najadłam, ale dobrze że wybrałam Polną bo Mały był w dobrych rękach po.
    Wiwi i Susełek trzymam kciuki!
    Jest to do przejścia :)
    Ta Mała istotka Wam wszystko wynagrodzi i wtedy nawet o bólu się zapomina...

Nowa38, Kaya85, susełek, anakonda, Berbeć, Bella93 lubią tę wiadomość

• Odeta Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ile kosztuje badanie prenatalne 1trym w Medart? Długi jest czas oczekiwania na wizytę?

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    To rzeczywiście masz początek niezaciekawy. Spróbuj jeść często a mało. Ja przez dietę cukrzycowa jem 6 razy dziennie, wychodzi co 3 godziny trochę to upierdliwe ale naprawdę w ciazy czuje się lekko i nie mam żadnych problemów gastrycznych. I napewno będzie bezpieczne dla malucha. Także nawet zgaga która mńie męczyła czasami przed ciąża teraz mnie nie dręczy.
    Ja w początkach ciazy tez brałam czopki niezazdrowe dla małego. ale tak wymiotowałam ze raz to się popłakałam z głodu bo nic nie zostawało w żołądku. Nawet woda.
    Dzieki za radę. Juz wlasnie jem czesto malo w wiekszosci owoce tylko mleko jofurty itd.. mam nadzieję, ze to przejdzie i takie czeste jedzenie pomoze

Pelna nadziei
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 612,5 i jestem w czarnej d.pie

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Beta 612,5 i jestem w czarnej d.pie
    Trochę nadrobiłam wątek
    Anakonda,ja nie mogę... a co na to dr K? Udało Ci się z nią skontaktować?
    Trzymaj się kochana!

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Trochę nadrobiłam wątek
    Anakonda,ja nie mogę... a co na to dr K? Udało Ci się z nią skontaktować?
    Trzymaj się kochana!
    Dalia a Ty kiedy? Masz juz jakis termin? i mam pytanie jeszcze jakie badania nasienia wykonywaliscie oprócz semininogramu? i jakie będziecie stosować procedury podczas ivf?

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Dalia a Ty kiedy? Masz juz jakis termin? i mam pytanie jeszcze jakie badania nasienia wykonywaliscie oprócz semininogramu? i jakie będziecie stosować procedury podczas ivf?
    No właśnie chcieliśmy w październiku, dopóki nie zobaczyłam, że tu się przerwa szykuje :(
    Nic oprócz seminogramu, u nas przyczyna jest znana i jednoznaczna - operacja w dzieciństwie, każdy gin, androlog potwierdził. Jakie procedury masz na myśli?

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    No właśnie chcieliśmy w październiku, dopóki nie zobaczyłam, że tu się przerwa szykuje :(
    Nic oprócz seminogramu, u nas przyczyna jest znana i jednoznaczna - operacja w dzieciństwie, każdy gin, androlog potwierdził. Jakie procedury masz na myśli?

są ponoć badania typu HBA i badanie fragmentacji dna plemników, i jeśli wychodzą źle to podejmuje się procedurę pICSI (zamiast ICSI), ale u nas w klinice chyba nie ma takiej, czytałam na stronie, że jest procedura MACS - też coś na zasadzie wyłapywania najlepszych plemników , ale w jakiś jeszcze inny sposób. U nas wrzała dyskusja w niedziele na ten temat (u nas na watku w sensie sierpniowym).Ja będę dopiero podejmowala te decyzje odnośnie procedur na kolejnej wizycie, a Ty już coś pospisywalas, omawiałaś szczegóły co i jak?

ps. Ja się rozpisałam a Ty już przecież po punkcji jesteś i już masz zarodki :D

To może ktoś inny coś wie na ten temat?

ps2. Upewnij się co do tej przerwy, bo coś mi tak wspomniała, ale może coś się zmienilo, a może tylko ona nie będzie robić, choć mówila niby, ze w ogole w klinice nie będą wtedy robić tych zabiegów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 21:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada super ze jesteście w domciu :) ale Ci zazdroszczę chciałabym być już na tym etapie. Ja mam iść do szpitala 5 września i bez bobasa już nie wracam :). Dziś miałam pierwsze ktg i pisały mi się skurcze ale rozwarcia brak a szyjka 3 cm. Skurcze do 80, całkiem regularne. Mały wazy 3300 g, powinien dojść do 3500.
    Kornel w sumie teraz to dla mnie już tylko czekanie i odliczanie dni. Nic nie szaleje w tych ostatnich dniach wolności. Samopoczucie lepiej bo temperatura spadła.
    Wiwi czy próbujesz wywołać poród by cc nie było na zimno?

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek. Nie ja nic nie robie grzecznie czekam wiec raczej cc bedzie na zimno. Po tym moim wypadku wole ze spokojem zeby lekarze byli gotowi niz biegiem na wariackich papierach. Pewnie i tak wszystko dluzej potrwa bo zrost na zroscie. Wkoncu 3 razy bylam cieta na brzuchu . Skurcze to moze jeszcze wczesniej wyladujesz niz tego 5. W sumie juz 37 skonczony to mozesz ze spokojem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:13

Wiwi92
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ