X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Cześć dziewczyny. Gratuluję porodów a za resztę trzymam kciuki.
    Nasz cud niestety się skończył, serca przestały bić w 10 tc. Jestem juz po lyzeczkowaniu i fizycznie czuje się ok, lekko krwawie. Psychicznie pewnie możecie się domyślić. Musze zniknąć z forum żeby oczyścić głowę. Do kolejnej próby podejdziemy jak tylko będzie to możliwe. Pozdrawiam
    Wspolczuje.. myslalam ze jak juz jest tak daleki tydzien to szansa na zlo jest mniejsza... na pewno zadne slowa nie pomogą ale czas leczy rany...trzymaj sie

Pelna nadziei
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ah to.Ty jesteś u.kogo innego. A na jakiej podstawie ? Bp mi dr K nie zlecila mimo.iz mam mutacje .
    Wydaje mi się że przed 1 procedura aż tak badań nie zlecaja. Dr K profilaktycznie i tak pewnie kazała Ci brać folion

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Cześć dziewczyny. Gratuluję porodów a za resztę trzymam kciuki.
    Nasz cud niestety się skończył, serca przestały bić w 10 tc. Jestem juz po lyzeczkowaniu i fizycznie czuje się ok, lekko krwawie. Psychicznie pewnie możecie się domyślić. Musze zniknąć z forum żeby oczyścić głowę. Do kolejnej próby podejdziemy jak tylko będzie to możliwe. Pozdrawiam
    Wspolczuje proponuje zbadac genetycznie plody . Bedziesz wiedziala czy trzeba szukac przyczyny gdzie indziej .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 12tc i od wczoraj mam taki twardy bolacy brzuch czy To jest normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 08:07

Pelna nadziei
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tygodniu nie powinien twardniec brzuch. Wszystkie dziwne bóle warto skonsultować z lekarzem.

Pom-pon przykro mi :( bardzo współczuję

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro pom-pon...
    Niestety do 12 tc jest najwieksze prawdopodobienstwo poronienia, zatrzymania bicia serduszek itd.
    Niestety moze to brutalnie zabrzmi ale gdzies przeczytalam artykul ze natura wadliwe plody sama usuwa ;-(
    Niestety jestem na etapie gdzie mam zagrozona ciaze i tez nie wiem co bedzie dalej...

• Tacia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dziewczyny jestem w 12tc i od wczoraj mam taki twardy bolacy brzuch czy To jest normalne?
    Proponuje zglosic sie do lekarza aby sie upewnic ze wszystko jest ok ;-)

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Bardzo mi przykro pom-pon...
    Niestety do 12 tc jest najwieksze prawdopodobienstwo poronienia, zatrzymania bicia serduszek itd.
    Niestety moze to brutalnie zabrzmi ale gdzies przeczytalam artykul ze natura wadliwe plody sama usuwa ;-(
    Niestety jestem na etapie gdzie mam zagrozona ciaze i tez nie wiem co bedzie dalej...
    Nie strasz mnie... pisalam do dr Z ale nic nie odp... wiem, ze na pewno ma pacjentki i mnostwo smsow ale nieraz mnie to irytuje ze potrzebuje porady na juz a czekam z pol dnia..noe wiem MOZ po prostu to problem z zaparciami itd..

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Nie strasz mnie... pisalam do dr Z ale nic nie odp... wiem, ze na pewno ma pacjentki i mnostwo smsow ale nieraz mnie to irytuje ze potrzebuje porady na juz a czekam z pol dnia..noe wiem MOZ po prostu to problem z zaparciami itd..

Ja też mam zaparcia od dwóch dni i mam tak samo co Ty tylko że jeszcze dodatkowo muli mnie po żołądku może to znowu jakaś jelitówka :/ Weź sobie nospe i poleż jak nie przejdzie to IP ja raz tak zrobiłam i się okazało, że to od strony żołądka i jelit. Ale się chociaż uspokoiłam, że z małą wszystko ok.

A Ż też na wakacjach jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:49

klz9krhmyflvohw4.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Ja też mam zaparcia od dwóch dni i mam tak samo co Ty tylko że jeszcze dodatkowo muli mnie po żołądku może to znowu jakaś jelitówka :/ Weź sobie nospe i poleż jak nie przejdzie to IP ja raz tak zrobiłam i się okazało, że to od strony żołądka i jelit. Ale się chociaż uspokoiłam, że z małą wszystko ok.

A Ż też na wakacjach jest.
    Odpisal ze moge wziac espumisan bo w sumie sama spytalam czy moge. Moze moglam nospe zamiast espumisanu. Juz sama nie wiem. A co to jest IP przepraszam ale nie znam tych skrotow.

Pelna nadziei
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna_nadziei Izba Przyjęć

Pom-pon bardzo mi przykro, współczuję ;-(

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze aktualnie Prolutex? Mogę prosić o wiadomość na priv?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Kochana nie strasze bo sama jestem w ciazy i modle sie aby juz bylo po 12 tygodnia ciazy. Jezeli nie przejdzie pojechalabym na izbe przyjec. Ja wole dmuchac na zimne to nic nie kosztuje a będziesz spokojniejsza.

LadyInna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Ja bym jechała na izbę przyjęć.
    Jeśli od wczoraj coś takiego jest...
    ja miałam twardnienia od 20tc i dr Kru obstawił mnie lekami i zakazami.
    Lepiej pojechac żeby się nie okazało ze raz za mało:(

Pom- pon, bardzo współczuje :(

Tacia, ja miałam chyba do 20 któregoś tc ciagle na wypisach to co ty :(
    W 7tc plamienie, w 11tc krwotok z krwiaka... ciagle coś
    Potem od 20tc twardnienie brzucha i skaracajaca się szyjka.
    W ciazy spokoju nie było , porod przemilczę :p dopiero po ciąży życie mnie oszczędziło.
    Brak rozstępów, waga -3 kg do wagi wyjściowej, w środku wszystko zagojone. Nawet pierwsza owulacja już była.

Tacia lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do lekarza -macie racje lepiej dmuchac na zimne ja jakos przetrzymam ale najwazniejsze zeby z dzieckiem bylo wszystko dobrze.

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Jadę do lekarza -macie racje lepiej dmuchac na zimne ja jakos przetrzymam ale najwazniejsze zeby z dzieckiem bylo wszystko dobrze.

Jedziesz do kliniki ? Daj znać po wizycie.

klz9krhmyflvohw4.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Jedziesz do kliniki ? Daj znać po wizycie.
    Niestety dr Z nie bylo a Panie w recepcji powiedzialy ze nie moze mnie nikt inny przyjac skoro jestem pacjentka dr Z. W edekcie pojechalam do innego gin. z dzieckiem wszystko dobrze a na zaparcia czy zatwardzenie nic nie ma wiec nic mi nie dala i mecz sie czlowieku sam...

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Niestety dr Z nie bylo a Panie w recepcji powiedzialy ze nie moze mnie nikt inny przyjac skoro jestem pacjentka dr Z. W edekcie pojechalam do innego gin. z dzieckiem wszystko dobrze a na zaparcia czy zatwardzenie nic nie ma wiec nic mi nie dala i mecz sie czlowieku sam...

Co za głupoty ! Jak byłam u Ż to sam powiedział, że jak coś się będzie działo to mam iść do jego kolegów, ale pisać smsy.
    Najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze :) Co do zaparć mi dziś przeszło po soku z buraka. Partner był w aptece i przyjechał z Melilax są to mikrowlewki kobiety w ciąży też mogą to stosować.

klz9krhmyflvohw4.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Ja stosowałam menthoparafinę sam lekarz mi ją przepisał .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Co za głupoty ! Jak byłam u Ż to sam powiedział, że jak coś się będzie działo to mam iść do jego kolegów, ale pisać smsy.
    Najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze :) Co do zaparć mi dziś przeszło po soku z buraka. Partner był w aptece i przyjechał z Melilax są to mikrowlewki kobiety w ciąży też mogą to stosować.
    No nie mialam sil sie klocic w recepcji wiec chociaz plus taki ze z dzieckiem ok. O widzisz o tym melilax nikt w aptece nie mowil nawet nospe pytaja czy konsultowalam z lekarzem. W razie czegos mam eneme to jest lewatywa ale tylko jednorazowo moge uzyc, a ten melilax chybalagodniejszy jest, szkoda ze zaden lekarz ani Z ani ta dzisiajw co bylam niebwskazal zadnego leku.. dziekuje za pomoc ide to zaraz kupie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 19:47

Pelna nadziei
  • Campari Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki evaQ. Skuteczne i bezpieczne (nie mylić z glicerynowymi). Z tą enemą bym się wstrzymała.

r9bzabd.png
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ