X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    No dr Sz specyficzny:) nie omieszkal zwrocic uwagi zeby mu nie przerywac:p ale z dzieckiem wszystko dobrze wiec sie cieszymy:) i bedzie chlopak:)

No jest bardzo specyficzny dziś nawet się do mnie uśmiechnął jak wychodziłam aż się zdziwiłam :)
    Gratuluje synusia !!!

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie punkcji , o której godzinie zazwyczaj robią i ile to wszystko trwa, ile trwa zabieg i czy trzeba leżeć po czy jak . i jak się przygotować?

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie punkcji , o której godzinie zazwyczaj robią i ile to wszystko trwa, ile trwa zabieg i czy trzeba leżeć po czy jak . i jak się przygotować?
    Dziękuję. A Ty jak ostatnie badania u niego?

Pelna nadziei
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Zależy ile.maja zabiegów.mnie ostatnio chcieli na 14 zapisać a że byłam na naturalnym cyklu to dr kazała szybciej przyjechać i po iść mówiła że mozemybtroche poczekać ale wzięli mnie zaraz bo jajka zaczęły pękać . Musisz być 30 min przed czasem ale my to tak mąż 1.5 h ale ja sie dobrze czułam no poza jednym razem ale dali mi inne znieczulenie to dobudzic się nie mogłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 06:05

Berbeć lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełku wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin i zdrowego Dzidziusia ! :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po punkcji ile zwolnienia brać ? Ja z tych bardziej wrażliwych, ale chciałabym iść do pracy, choć man mega wymagająca.
    A po transferze jak dr K zaleca ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:15

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    A po punkcji ile zwolnienia brać ? Ja z tych bardziej wrażliwych, ale chciałabym iść do pracy, choć man mega wymagająca.

Ja po punkcji poszłam na tydzień zwolnienia, ale po 2 dniach się czułam już dobrze. Po crio 2 tygodnie i już nie wróciłam :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ja nigdy nie brałam l4 ani po punkcji ani po transferze .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja nigdy nie brałam l4 ani po punkcji ani po transferze .
    A jaka wykonujesz prace ? Ja.nie wiem czy dam rade w szkole. Juz podczas tej.stymulacji jest tak sobie

• anakonda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    A jaka wykonujesz prace ? Ja.nie wiem czy dam rade w szkole. Juz podczas tej.stymulacji jest tak sobie
    Ja biurowa i w terenie zalezy. Po 3 punkcji miałam objawy hiperki brzuch bolał że nie mogłam.się wyprostować ale wypilam izotoniki i przeszło. Jedź dużo białka i po punkcji pij izotoniki a powinno być dobrze . Po transferze tylko pierwszym ustaliłam grafik by siedzieć w biurze a później to robiłam co zawsze . Teraz myłam okna a mam ich 11 normalne prace ogrodowe i zarodek się przyjął . Moim zdaniem im wiecej sie starasz tym gorzej .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja biurowa i w terenie zalezy. Po 3 punkcji miałam objawy hiperki brzuch bolał że nie mogłam.się wyprostować ale wypilam izotoniki i przeszło. Jedź dużo białka i po punkcji pij izotoniki a powinno być dobrze . Po transferze tylko pierwszym ustaliłam grafik by siedzieć w biurze a później to robiłam co zawsze . Teraz myłam okna a mam ich 11 normalne prace ogrodowe i zarodek się przyjął . Moim zdaniem im wiecej sie starasz tym gorzej .
    Ja ogólnie to chce do pracy, bo w domu to na łeb dostaje kolokwialnie acz dosłownie mówiąc. Dosyć się nasiedzialam lipiec sierpień. Kupiłam właśnie izotoniki. Tylko jak to dziadostwo kolorowe pić.a bywa tak ze K zaleca siedzenie w domu ?

• anakonda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noe wiem mi nigdy nie proponowala l4 a ja sama sie nie upominalam . Kiedy masz miec ta punkcje? Jedź dużo białka to pomoże ci w objawach . Jeśli jest kiepsko to wtedy do kliniki i kroplowka. Mi dr wtedy pisała jeśli po izotonikach nie przejdzie to mam przyjechać. Pamiętam przy stymulacji dr mi mówiła żeby pamiętać o dużej ilości białka mięso ryby jaja jadłam codziennie.

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Noe wiem mi nigdy nie proponowala l4 a ja sama sie nie upominalam . Kiedy masz miec ta punkcje? Jedź dużo białka to pomoże ci w objawach . Jeśli jest kiepsko to wtedy do kliniki i kroplowka. Mi dr wtedy pisała jeśli po izotonikach nie przejdzie to mam przyjechać. Pamiętam przy stymulacji dr mi mówiła żeby pamiętać o dużej ilości białka mięso ryby jaja jadłam codziennie.
    Powiedziała mi.dopiero przy pierwszym usg. Wlaanie opedzlowalam makrele. Ake stosunkowo krótko ta diete bo lada dzień punkcja, wiec.nie wiem.czy te parę dni cos da. Pije nutridrinki itd

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc ogólnie rzecz biorąc wcale l4 nie jest aż takie zalecane hmm. Choc pewnie to kwestia indywidualna, bo jednej dziewczynie wrecz KAZała lezec (nie z nazzej kliniki)

• antonna Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć ja nie brałam L4 po punkcji (punkcja w czwartek około 10 z tego co pamiętam), ale jak wstałam o 7 w piątek, żeby iść do pracy to prawie zemdlałam w drodze do łazienki, także musiałam sobie zrobić dzień wolny.

No no Gabrysia co tu się dzieje :-) Trzymam kciuki za bobasa nr 2! :-)

Mysza faktycznie czas szybko leci. Ostatnio mówiłam mężowi, że zaraz będzie rocznica jak poszliśmy do kliniki, a to przecież już 2 lata mijają od pierwszej wizyty u dr K :o Mam nadzieję, że doczekacie się swojego maleństwa.

gabrysia111 lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Berbeć ja nie brałam L4 po punkcji (punkcja w czwartek około 10 z tego co pamiętam), ale jak wstałam o 7 w piątek, żeby iść do pracy to prawie zemdlałam w drodze do łazienki, także musiałam sobie zrobić dzień wolny.

No no Gabrysia co tu się dzieje :-) Trzymam kciuki za bobasa nr 2! :-)

Mysza faktycznie czas szybko leci. Ostatnio mówiłam mężowi, że zaraz będzie rocznica jak poszliśmy do kliniki, a to przecież już 2 lata mijają od pierwszej wizyty u dr K :o Mam nadzieję, że doczekacie się swojego maleństwa.
    Po punkcji jeden dzień na pewno biorę .

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone dziewczyny proszę o radę :) Szyjka przez 3 tyg skróciła się z 4,5 do 3,8 Sz. mówi, że to ok, czy to normalne już w tym okresie, bo zapomniałam spytać :/ Jak Wy miałyście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:14

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Doświadczone dziewczyny proszę o radę :) Szyjka przez 3 tyg skróciła się z 4,5 do 3,8 Sz. mówi, że to ok, czy to normalne już w tym okresie, bo zapomniałam spytać :/ Jak Wy miałyście ?

Kornel ja jeszcze przed terminem porodu miałam 2cm i do tego twarda ;)

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć, jak miło, że ktoś z tej samej branży :D

Berbeć lubi tę wiadomość

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Berbeć, jak miło, że ktoś z tej samej branży :D
    O :) tylko Ty lepiej sobie poradziłas z.planowaniem , bo zrobiłaś wszystko w wakacje. A ja niestety w najgoretszym okresie. Ale nie ma czasu do stracenia. W.jakich klasach ?

‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ